Je proste svet naprogramovany? Sme nuteni chodit na ZS, ucit sa a potlacat svoj potencial? Potom pracovat, prist domov, najest sa, pracovat a stale dookola this? :S
@1
a myslím že chodením do školy získa človek určitú gramotnosť a disciplínu a nechcem vedieť ako by to vyzeralo, keby bola zš nepovinná, viac sprostejších ľudí by tento svet už hádam ani neuniesol
manipulácia znamená prekročenie určitej hranice procesu ovplyvňovania (kedy človeku začína byť nepríjemné že je ovplyvňovaný spôsobom tak silným že už nedokáže odolávať alebo si len sám uvedomuje proces ovplyvňovania na jeho osobu - s tým má vždy problém ego) a celý vesmír funguje na akciách a reakciách (čiže ovplyvňovaní) ... záver - áno podľa mňa je celý vesmír (čiže aj svet) zmanipulovaný - manipulovaný - ovplyvniteľný - ovplyvnený
Robíme veci, ktoré sa časom stali spojením príjemného a užitočného. Chodíš do školy, vzdelávaš sa, ty máš vedomosti, oni majú z teba peniaze a taktiež robiš renome danej škole. Tak isto aj práca.. ty pracuješ, máš z toho peniaze a tvoj nadriadený tiež. Ty sa narobíš ale získaš peniaze na živobytie a čokoľvek iné. Svet je sled určitého mechanizmu, ktorý ovládajú peniaze. A keď si vezmeš, tak vlastne všetko je to taká pyramída. Všetko vo svete. A máš dobré i zlé veci, čiže to môžeš brať aj pozitívne aj negatívne. Ten spôsob vnímania je už len čisto na tebe. Furt budeme pod skupinou ľudí, ktorá bude mocnejšia ako my.
Podla mna je clovek pomerne velka evolucna chyba; inteligencia nam umoznuje si velmi jednoducho zaobstarat potravu, teplo a bezpecie, cize nejake survival zalezitosti riesime velmi malo oproti inym zivocichom, a vo zvysnom case prave nasa uroven myslenia vytvara potreby po uznani a vzdelani, bohatstve, zabave, vyzname zivota atd; ktore su priserne umele (samozrejme vsetky spolocenske zvierata maju socialne potreby, ale dokazu ich dost jednoducho uspokojit, na rozdiel od ludi) a vedu k velkej nespokojnosti.
Tu zahaname partisicrocnymi modelmi rodiny, vzdelavania, prace, sportu, umenia a dalsich aktivit, ktore vychadzaju z instinktov, ktore uz vedome nepocitujeme (za kazdu cenu sa mnozit, neumriet od hladu, vymedzovat teritorium, lovit..) a...nefunguje to asi.
V podstate si myslim, ze vyssie city a potreby su velmi neprakticke a tazko naplnitelne, a asi aj dost zle koresponduju so systemom narod sa, vzdelaj sa, pracuj, rozmnoz sa, umri.
A zaroven som prilis nihilisticka na to, aby som rozvijala svoj system hodnot a cielov v sulade s takouto filozofiou Cize som spokojna, ked sa napapam, vyspim, vyseriem, stihnem autobus, pozdravim kamaratom atd. Nehadam za svojim zivotom bohvieco vznesene a kapitalisticka masineria mi celkom vyhovuje.
@gymnazista no jasné, že je... všade dookola sú ilumináti, slobodomurári, elitári z Bilderbergu, jehovisti, metalisti, komunisti, židia a židoboľševici, všetci ťa riadia
keby nebola ZŠ povinná, bol by si zrejme blbý ako vagón korčulí, ani by si nevedel, aký a či vôbec nejaký potenciál máš... po skončení školy - práca, rodina atď. - to ti nik nevnucuje, keď nechces, nepracuj, nemaj rodinu, nejedz
chodenim do skoly sa akurat delia ludia do prace,rozhodne lajdakovi s petkami nedaju miesto riaditela alebo sofera autobusu a bola by blbost aby boli seci vzdelani lebo povedzme si rozky sa same neupecu, smeti nevynesu ,zumpa nevytiahne
Podriadený budeš dovtedy, dokedy budeš žiť. Aj keby si bol najmocnejší človek na svete, aj tak si nemôžeš robiť, čo chceš. Každého človeka niekto ovláda. Svet nie je naprogramovaný, ani nie si do ničoho nútený. Máš slobodnú vôľu, môžeš sa rozhodnúť ako naložíš zo svojim životom. Činnosti človeka na Zemi vychádzajú zo základných potrieb. Niekedy ľudia nemali taký jednoduchý život ako teraz. Išlo im o prežitie každý deň. Predstav si, že by si musel ísť loviť pre svoju rodinu denne. Ak by si nič dlhšie neulovil, za chvíľu by ste zomreli od hladu. Dnes sa už človek naučil chovať zvieratá vo veľkom, vo veľkom ich aj zabíja, porcíruje, predáva a to vďaka strojom pracujúcim nonstop a pár ľuďom, ktorí sa tomu venujú. Vďaka tomu sa ti otvoril priestor a čas pre štúdium, pre myslenie, pre diverzifikáciu ľudských činností. Škola ti ponúkne všeobecný prehľad, ako to detailne funguje musíš potom zistiť sám, určite je to však dobrý základ. A ten stereotyp práca-odpočinok-spánok, áno je to tak, ale ako by si chcel žiť ? Bez práce totiž zostaneš na ulici, bez jedla, bez vzdelania a zábavy, bez priateľov, rodiny... taký život by sa ti páčil ? Životu musíš dať zmysel ty, ale nie takýmto prístupom. Môžeš si nájsť prácu, ktorá ťa baví, môžeš mať dostatok vecí, môžeš rozhodovať, lenže toto všetko musí vychádzať z tvojho chcenia, nadšenia pre niečo. Úspešní ľudia nikdy takto neuvažujú. Úspešní ľudia sú v pohybe, sú pracovití, optimistickí a neboja sa prehrávať. Každý deň sa môžeš posunúť o kúsok vpred. Všetko je na tebe a v tvojej mysli.
áno, sme. žijeme v Matrixe. Prečítaj si knihu od Baričáka, Šlabikár šťastia. Všetci ludia, ktorých stretávaš vonku, čo maju deti, chodia do práce, študuju, su ovplyvnení Matrixom.
sami si určujeme smer nášho života... je len na tebe, čo budeš v živote robiť...druhá vec je, či chceš niečo dosiahnuť..na to potrebuješ školu, prácu...
veľa ľudí funguje na systéme ktorý popisuješ - zš,sš,vš,praca,domov,praca ...
no môžeme si za to sami, my ľudia sme takýto systém navrhli a zaviedli; myslím ale že je dosť "tvarovateľný", teda si ho vieš upraviť podľa seba, na zaklade tvojich tužob a snahy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a myslím že chodením do školy získa človek určitú gramotnosť a disciplínu a nechcem vedieť ako by to vyzeralo, keby bola zš nepovinná, viac sprostejších ľudí by tento svet už hádam ani neuniesol
srslyyyy zivot skola-praca-dochodok so zivotom vela spolocneho nema.
Tu zahaname partisicrocnymi modelmi rodiny, vzdelavania, prace, sportu, umenia a dalsich aktivit, ktore vychadzaju z instinktov, ktore uz vedome nepocitujeme (za kazdu cenu sa mnozit, neumriet od hladu, vymedzovat teritorium, lovit..) a...nefunguje to asi.
V podstate si myslim, ze vyssie city a potreby su velmi neprakticke a tazko naplnitelne, a asi aj dost zle koresponduju so systemom narod sa, vzdelaj sa, pracuj, rozmnoz sa, umri.
A zaroven som prilis nihilisticka na to, aby som rozvijala svoj system hodnot a cielov v sulade s takouto filozofiou Cize som spokojna, ked sa napapam, vyspim, vyseriem, stihnem autobus, pozdravim kamaratom atd. Nehadam za svojim zivotom bohvieco vznesene a kapitalisticka masineria mi celkom vyhovuje.
/End rant
keby nebola ZŠ povinná, bol by si zrejme blbý ako vagón korčulí, ani by si nevedel, aký a či vôbec nejaký potenciál máš... po skončení školy - práca, rodina atď. - to ti nik nevnucuje, keď nechces, nepracuj, nemaj rodinu, nejedz
no môžeme si za to sami, my ľudia sme takýto systém navrhli a zaviedli; myslím ale že je dosť "tvarovateľný", teda si ho vieš upraviť podľa seba, na zaklade tvojich tužob a snahy