Tak...zaujímalo by ma čo si myslíte. Je to tak, že aký ste vy k ostatným takí sú oni k vám? Akoby ste im ukazovali návod ako sa k vám majú správať? ....alebo. Snažíte sa vy správať k iným ako oni k vám? Funguje to podľa vás tak v živote?
Je to tak a zároveň aj nie. V tom zmysle, že ako sa ty správaš k ostatným tak sa oni správajú k tebe to tak bohužiaľ nieje. Tak ako sme každý iný tak existujú ľudia, ktorí ťa radi využijú, aj keď ty im s radosťou pomôžeš. Sú ľudia, ktorí rýchlo zabudnú, ako im niekto pomohol a radi sa na teba vykašlú, pretože im to tak vyhovuje.
Ale keď sa zamyslíš nad vetou - je svet zrkadlo? Tak zistíš, že je to vlastne pravda. Pretože to, čo robíš má svoje následky a život, svet a okolie ti odzrkadlia odpoveď/reakciu. A podľa toho vieš, ako to chodí. Nefunguje to tak, že keď dáš bezdomovcovi 5 eur, tak na druhý deň vyhráš jackpot, skôr tak, že sa postupne naučíš, čo a ako robiť, či veriť ľuďom a ako sa správať. Aj keď život je život - je nepredvídateľný a nikdy nenájdeš návod na to, ako ho žiť...
@santoris dobrým ľudom sa správam dobre, k zlým sa správam tiež dobre. Neznížžim sa rpedsa na ich úroveň, nech si myslia čo chcu .Ale vztah je logicky odlišný .. Rád sa aj posmejem ked uvidím nejakú osobu čo ma neznáša a ma ohovara za chrbtom ale predomnou nie a prídem ku nej ju obijmem a tá osoba nič sa usmieva, podáva mi ruku ... proste faloš jak sviňa ... ale snažím sa byť čo najlepším ku každému ale kto raz zradí moju doveru tak toho si radšej držím od tela .... ...a skorej ludia okolo nás su naším zrkadlom ..
Ľudí si vyberáš, takže nemám dôvod sa k niekomu správať zle, pretože som si ho sma do svojho života vybrala... keď sa s ním ale musím stretávať (napr. v škole alebo na ulici), tak sa ho len snažím akceptovať, ale keď už mi začne "robiť zle", pomyslím si, aká je chudera (lebo väčšinou to robia baby) a viac sa nesnažím, ignorujem ju...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
jediný človek sa ku mne správa krásne, a preto ho tak milujem
Clovekovi das vsetko, a on to iba vyuzije a odjebe
Ale keď sa zamyslíš nad vetou - je svet zrkadlo? Tak zistíš, že je to vlastne pravda. Pretože to, čo robíš má svoje následky a život, svet a okolie ti odzrkadlia odpoveď/reakciu. A podľa toho vieš, ako to chodí. Nefunguje to tak, že keď dáš bezdomovcovi 5 eur, tak na druhý deň vyhráš jackpot, skôr tak, že sa postupne naučíš, čo a ako robiť, či veriť ľuďom a ako sa správať. Aj keď život je život - je nepredvídateľný a nikdy nenájdeš návod na to, ako ho žiť...
Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. Lebo to je Zákon
i Proroci.
( Mt 7, 12 )