Mám spolužiaka,ktorý od septembra na nikoho neprehovoril slovo,s nikým z triedy sa ani raz nebavil...na otázky odpovedá strašne ticho a jednoslovne..čo je s ním zle? Lebo som ešte nezažila takého človeka..
@tomias keď mi neodpovedal ani na to,či ide na ima3kulačky,tak pochybujem že by mi odpovedal na takúto extrovertnú otázku.. @padres nechodila som s ním predtým do školy,sme prváci
@padres ale je mi ho lúto,cez prestávky len sedí,pozerá do blba,keď nám odpadne hodina počas vyučka tak len stojí na jednom mieste celú hodinu :/ a keď mu to vyhovuje..
@luucuska vieš jemu to bolo proste jedno v akom je koletíve, vždy sa cítil zrejme ohrozený, cez prestávky si sedel ticho v lavici, keď sa išlo na prestávku von, stál si pri škole kým sa nešlo zasa dnu. Ale tak my sme boli fakt super kolektív, tak nás kolektívne sralo, že sa takto trápi kvôli pár kokotom, ale stačilo odhaliť jeho záľuby a hneď sme mu boli pod kožou
@luucuska no ked za nim prides s kamoskou tak si bude asi mysliet,ze si robis srandu..prid sama,po skole ho dobehni,a v klude s nim zacni debatovat..a ked sa nejak na nieco chyti tak zacni s nim o tom debatovat,a mozno si ta pripusti k telu..
ak je taky tichy ( mal som podobneho spoluziaka,bol to katolik extremista,sedel v prvej lavici,ale bol to najvacsi satna v triede),tak mozno tiez bude katolik,ked pojdes okolo kostola tak ho tam zavolaj ,ze chces ist tam..
a preco ta to tak trapi? mozno je introvert, mozno sa nema s vami o com bavit, alebo ho sikanovali a neveri ludom...tazko povedat...skus ho este viac opisat...ozaj, ako sa uci? a je pre dievcata atrativny?
to je psychický problém, ja som mal takého spolužiaka na základnej, takže 9 rokov s nikým nehovoril a keď sa ho človek niečo opýtal, tak ani neodpovedal.. pritom vraj doma je v pohode takto sa rozpráva ale nie v spoločnosť....celkovo aj jeho aspoň matka, že je tichšia takže je to možno aj trochu dedične alebo čo
@echoechoecho opísať..atraktívny nie je pre žiadne dievča (čo poznám),viem,že výzor nie je všetko,ale podľa čoho ho majú posudzovať,ak nie podla neho? pokiaľ viem,v ostatných triedach nemá kamarátov,cez prestávky nikam nechodí,len sedí a pozerá na ostatných alebo do zeme..učí sa tak priemerne,2,3,..@tomias stretla som ho sama na zastávke,ale keď videl že idem k nemu tak sa ešte viacej vzdialil,tak myslím,že aj tak by nemalo cenu s ním komunikovať keď nie je záujem..@nationalgeographic ja tiež radšej premýšľam ako hovorím,ale zas určite nie až takto
@luucuska sleduj ho,zisti co robi vo volnom case..ak pojde dakde von tak ho spehuj,alebo chod k nim domov ,si pokecaj s jeho rodicmi,a zistis co je vo veci...
tiez sa so mnou v skole nebavili, nemali ma radi po mesiaci mozno ? .. ani ma nepoznali, ale ked vy sa snazite tak asi sa s vami neciti dobre, takych , podivinov, je vela a nahodou ho mate v triede.
áno je to normálne. a dosť možné že má problém doma, alebo ako píše v @12 a možno sa len nechce baviť s bandou kreténov. a také pičoviny ako fake účet na pokeci by som nerobil. tak sa s ním skúste rozprávať. a keď nechce, tak ho jednoducho nechajte tak a hlavne ho tolerujte. @35
@luucuska skus ho po škole zobrat na nejake tiche miesto a dat mu jazyckovu urcite sa usmeje a bude s tebou komunikovat ak to nezabere priloz jeho ruku k tvojmu prsu
asi je introvert, zažil niečo zlé, možno má problémy doma, úplne mi pripomíňa mňa na strednej, síce som občas niečo hovoril, ale tiež som mal obdobia, keď som nehovoril nič, ani s učiteľmi
@luucuska hh to co si napisala o nom,ja akoby som citala o sebe
tiez sa v triede s nikym nebavim,cez prestavky sedim a ucim sa pripadne sedim a cumim do blba /ale to len tak vyzera navonok,ja v skutocnosti premyslam/ ..nemam FB, nemam telefone cislo ani jedneho spoluziaka...vies preco to robim ja? pocujem ako sa zhovaraju ludia okolo, ale proste nemam pocit ze sa musim zapojit do rozhovoru. proste rozmyslam nad tym co oni povedia,ale kym to nepovazujem za naozaj nutne,nic nepoviem. a tak vlastne len sedim a hladim do blba.
ja som bol podobný skoro na každej škole a mám kopu známych, ktorí sú rovnakí, proste mi to trvalo možno pol roka, kým som sa začal baviť s ľuďmi a našiel si s tými ľuďmi nejakú spoločnú tému a možno rok a pol, kým som niekoho, koho som mohol nazvať kamarát z tých spolužiakov... a aj tak to išlo tak rýchlo iba vďaka alkoholu a tráve a aj teraz, keby prišiel ku mne cudzí človek a začal sa vypytovať, na moje záľuby, čo robím po škole a otázky typu "ako sa máš", tak nedostane ten človek zo mňa nič
ako aj ja mam nových spolužiakov ktorý sa ozvu iba cez hodinu ked sa profka dačo píta.Ale však neboj sa on sa rozkecá ja verím že mi budeme viac kecať po lyžiarskom
ja poznam jednu taku babu co chodi do vedlajsej triedy a ona tiez akurat sa rano spoluziakom pozdravi a inak cely den len sedi na svojom mieste, cumi do blba, s nikym nerozprava a ja sa len proste neviem vcitit do jej koze, lebo ja by som asi zosalela keby som mala byt cely den takto ticho, ved to je strasne.
ale raz sa mi podarilo rozosmiat ju, to som mala taky dobry pocit z toho
ja som mal spolužiačku čo za 8 rokov na škole povedala menej slov ako ja za 5min prestávku... prosto taký človek bola. a minule som ju stretol v jednom mestskom pajzli a kecala a vodku pila =D on sa raz zmení hádam
Podľa mňa je to normálne, keď niekto bol zvyknutý vo svojej triede a zrazu je v inej triede. Aj ja mám spolužiačku, ktorá sa rozpráva z celej triedy len s jednou spolužiačkou. Až v novembri som zistil, že je z Česka. Dokonca ani s niektorými učiteľmi sa nebaví.
@luucuska Problém by to bol možno, keby bol predtým normálny (teda nie že by teraz nebol, ale keby predtým bol zhovorčivy) a aj keby ste prváci, noví ľudia, nové tváre. Pre introverta veľká záťaž!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
ak to bude odmietat tak potom ho obijm a daj mu pokoj...
@viittoo pochybujem
@karlotiskot možno tiež ho šikanovali,fakt netuším..ale zas stredná,nový začiatok,bez šikany,..tak neviem,kde je problém
alebo mám fakt nejaký problém ...
Dajte mu pokoj, pokial bude chciet urcite sa do nejakeho rozhovoru s vama zapoji...
Ked ma clovek problemy a to myslim ozaj problemy, nie picoviny ako sa riesia tuto na forach, ze "dneska sa namna nepozrel", tak mu asi nebude do reci
možno má len nanič náladu (stále).
nejaké problémy (rodinné napr.).
alebo vás proste nemá rád (alebo teda, nemá sa s vami o čom baviť)
ak je taky tichy ( mal som podobneho spoluziaka,bol to katolik extremista,sedel v prvej lavici,ale bol to najvacsi satna v triede),tak mozno tiez bude katolik,ked pojdes okolo kostola tak ho tam zavolaj ,ze chces ist tam..
pozvi ho na vianocny vecierok
@chlorofyl nikto mu nič nerobí,aspoň u nás v triede nikto taký nie je
@vviittoo podla mňa by bol radšej,kebyže mu to s @39 urobíte spoločne,nech má chlapec radosť
tiez sa v triede s nikym nebavim,cez prestavky sedim a ucim sa pripadne sedim a cumim do blba /ale to len tak vyzera navonok,ja v skutocnosti premyslam/ ..nemam FB, nemam telefone cislo ani jedneho spoluziaka...vies preco to robim ja? pocujem ako sa zhovaraju ludia okolo, ale proste nemam pocit ze sa musim zapojit do rozhovoru. proste rozmyslam nad tym co oni povedia,ale kym to nepovazujem za naozaj nutne,nic nepoviem. a tak vlastne len sedim a hladim do blba.
asi ma aj on nieco podobne
@luucuska
a jediné, čo je tu NENORMÁLNE alebo ZLÉ, je to, že ti tie jeho vlastnosti pripadajú nenormálne a zlé
ale raz sa mi podarilo rozosmiat ju, to som mala taky dobry pocit z toho
1. som ovela vyspelejšia ako moji spolužiaci a spolužičky ktorí riešia pre mna primitívne veci
2. mala som skorú pubertu
3. nemám sa s nimi o čom baviť
4. nepotrebujem sa im vtierať
5. prežila som si peklo
6. v škole som neskutočne unavená a neskutočne znudená
7. počúvam úplne odlišný hudobný štýl
8. mám iné záujmy
9 neriešim si sex
10. nemám im prečo veriť lebo vidím akí sú falošní
ale je dosť možné že aj žije vo svojom vlastnom svete najmä ked hráva moc počítačové hry
@luucuska - už to, že to sem píšeš, znamená že si empatická. Netlač na neho. Ono sa to zlepší.