Môj otec zavidol také k...é pravidlo že NIKTO nebude mať na stoličke vo svojej izbe (mimochodom určenej na oblečenie) NIJAKÉ oblečenie...Dnes som prišla domov a mala som na sebe tričko o ktorom som si nebol a istá či ho dám do prania (naši boli poreč) a p
Ja to tiež neznášam, ak niekto dáva na stoličky oblečenie, môj otec to dáva vkuse a rozčuluje ma to, takže ak by bol taký poriadkumilovný ako tvoj, potešila by som sa.
Na oblečenie sú vešiaky, skriňa, nie stolička, tá je na sedenie!
raz som dostala zaracha na mesiac, pretože ma prišli navštíviť kamaráti, keď som mala zaracha na jeden deň
ale najviac sa mi páčilo, keď mi zakazovali pozerať TV. to bol ofajn, keďže TV nepozerám od svojich 13tich a bolo mi to šumafuk
ale potom na to prišli a zakazovali mi knihy a chodenie von :/ a za blbosti, prirodzene.
nehovorím, že je normálne, že to rodičia robia a chápem, že to nasiera. mňa teda zákazy môjho otca, ktoré neboli nijak odôvodnené a "nie" mi bolo hovorené, lebo to proste mohol povedať a užiť si tú moc nad malým deckom, poriadne vytáčali.
zozačiatku ťa bude baviť zatínať zuby. možno si časom otvoríš ústa.
ale daj si pozor, aby si si nepokazila vzťah s rodičom, veľmi ťažko sa to vracia späť-
@6@sibbonah - keď mali moje deti 7 rokov, chodili spávať cez týždeň najneskôr o 8-mej a cez víkend 21 - 22:00 - takže áno, poznám a týmto ti dávam vedieť Otázne je, či ty máš alebo nemáš 7
Aj ja mávam furt oblečenie na stoličke..tiež keď neviem, či ho dám do prania.. ale zase až také zlé to nie je.. Len si to musím upratať pred tým, ako pojdem von..
Toto už čo je? Aby sa rodičia takto plietli do detí? Či to len na mňa sa od malička j*bú a preto to vnímam tak divne? Zaujímavé. Takéto čosi som ešte nikdy nepočula.
ja si davam oblecenie na stolicku urcenu na sedenie, po stole urcenom na ucenie a domace mam pocarbane papiere a moja mama to uz velmi neriesi pretoze jej doslo ze dnes si to upracem a zajtra tam bude moja "socha slobody" znova
a k otazke: ano je to normalne len to mozno trochu prehanaju
A keby si si tam dala oblečenia viac ako jedno tričko, tak by si mala ísť spať hneď v momente, ako by si vstala, rozumný trest ...
Deti síce treba viesť k určitej miere poriadkumilovnosti, navyše rozumiem, že niekoho môže niečo iritovať, ale celá tá situácia nedáva moc logiky ...
Poriadkumilovnosť treba, lebo je výhodná a poriadkumilovný človek vie, kde môže svoje veci nájsť, nestratí ich v bordeli, prípadne mu neznehodnotí majetok či zdravie nejaká pleseň ...
Ale ak na tej stoličke proste je oblečienie, bez toho, aby tam bol desný bordel, tak na tom nevidím nič zlé, ani nevýhodné ...
Inak u nás takto fungujú stoličky v celej rodine a problémy s tým nie sú ...
nasi si uz museliá zvyknut ze moje oblecenie je pohadzane VSADE ! ziadne zakazi nepomahali ..ja proste upracem a na druhy den je to tak isto ..to sa neda ..ale moj oco je v tom ze o deviatej sa ma spavat ...ale nejako to natiahnem na pol jednu
Sestra si takú "stoličku na oblečenie" tiež zaviedla. Neznášala som to, lebo si ju umiestnila pred skriňu s oblečením. Takže keď som sa tam chcela dostať, musela som najskôr odpratať tú jej oštaru. ...Odmietala sa jej zbaviť, preto som sa celkom potešila, keď ju nechtiac celú nadobro dolámala.
A brat mal istú dobu veľmi divný zvyk - ponožky, ktoré mal cez deň na sebe, namiesto do koša na prádlo, večer rozprestrel na tlačiareň na písacom stole... Hmm...
Každý rodič tvrdí, že "toto je normálne v každej rodine". Ale ešte som sa nestretla s tým, že by mali pravdu
Čo s tým robiť? Bohužiaľ, nič. Musíš to nejako prežiť, nájsť s nimi spoločnú reč, kompromis, porozprávať sa o tom s nimi vážne ako dospelák, ale negarantujem, že to zaberie. Každý má svoj spôsob výchovy a svoje zvyky, to asi nezmeníš.
@31@sanduleak - no takto ti poviem myslím, že je normálne si veci ukladať a nie len tak pohadzovať po stoličke.. nehovorím, že si tam napr. nepripravím večer veci na ráno, ak zavčasu vstávam a pod. ale nie robiť zo stoličky skladisko handier A podľa mňa je naprosto normálne, že 7 ročné decko je večer o 10-tej v posteli
@salora to chápem, ale ona ani nie jasné, že jej sa to zdá nespravodlivé a divné, ale proste s tým nič neurobí, aj keby jej kázali nejaké fakt hlúposti, proste sú to jej rodičia a vedia, prečo to robia. A myslím hlavne to, že ju posielajú skôr spať za trest, pričom ona to ani neurobila naschvál s tým tričkom.
Nepodporujem ju v tom rozhadzovaní vecí po stoličkách, to zas nie. Ani v ponocovaní, to si určite užije neskôr
To je v pohode, ja už som dostala vynadané aj za mobil na nabíjačke pod stolom Oco mal proste náladu a keby nie mobil, nájde si niečo iné, za čo by mi vynadal
Osobne si myslím že takéto niečo je blbosť. Mne naštastie rodičia takéto veci nerobili, nemala som ziadne podivné zákazy, len mi zhasínali svetlo ked som si ako malá čítala v noci knihy že mám ísť spať. A mama ma raz takmer nepustila von z domu lebo som nemala ostrihané nechty, to bolo tento rok cez prázdniny... to bola dosť trápna situácia, vačšina ludí si takúto maličkosť ani nevšimne ale ona bola presvedčená že si o mne kvoli tomu budú ludia myslieť že ma rodičia zle vychovali
To sú vrtochy rodičov ja to väčšinou riešim tak, že to obchádzam, napr. že oblečenie v tvojom prípade by som hádzala inam..na zem, na skrinku kdekoľvek
@maymmey aspoň niekto kto vie o čom hovorím lebo niektorí tu sa proste tvária že to je niečo nehorázne a hovoria že aké oni mali tresty...dobre , faj nehovrím že nemali ale koho to neštvalo???
ležím si tak na posteli čítam túto diskusiu pri mne stolička plná vecí vtom vošiel oco pozerá na stoličku že : "Toto čo je toto?" Ja som sa začala úplne smiať a prečítala som mu túto diskusiu že čo práve čítam a on: "Keby si radšej povysávala ako takéto diskusie čítať!"
OMFG a nechces sa teraz koli tomu posrat? Tak ked mate mat v dome poriadok, tak to treba nejakym sposobom docielit a tvoj tatko to asi chce urobit rychlo a kvalitne, tak je prisny.
Prial by som ti zazit rodicov spred 20 a viac rokov.
u nás do mojich... 16tich tuším, platilo pravidlo že o deviatej musím ísť spať úplne normálne, nie ako trest. teda, nie že by mi to nevadilo, ale myslím že som nikdy nepociťoval potrebu sa takto verejne srdcervúco sťažovať.
nech si tu každý trieska čo chce..ale bejbe, to nie je normálne... kvol handre na stoličke by som sa ani nenamáhala otvoriť usta.. to je snád ten rodičovsko mocenský komplex
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Na oblečenie sú vešiaky, skriňa, nie stolička, tá je na sedenie!
ja si bežne odkladám oblečenie na stoličku
raz som dostala zaracha na mesiac, pretože ma prišli navštíviť kamaráti, keď som mala zaracha na jeden deň
ale najviac sa mi páčilo, keď mi zakazovali pozerať TV. to bol ofajn, keďže TV nepozerám od svojich 13tich a bolo mi to šumafuk
ale potom na to prišli a zakazovali mi knihy a chodenie von :/ a za blbosti, prirodzene.
nehovorím, že je normálne, že to rodičia robia a chápem, že to nasiera. mňa teda zákazy môjho otca, ktoré neboli nijak odôvodnené a "nie" mi bolo hovorené, lebo to proste mohol povedať a užiť si tú moc nad malým deckom, poriadne vytáčali.
zozačiatku ťa bude baviť zatínať zuby. možno si časom otvoríš ústa.
ale daj si pozor, aby si si nepokazila vzťah s rodičom, veľmi ťažko sa to vracia späť-
a myslim ze tvoji rodicia su normalni, proste ta chcu vychovat (asi sa to hodi)
Mne stále nadávajú že mám veci na stoličke, za stolom že to mám dať do skrine ale chápem ich mám to tam nahadzáne a je toho veľká kopa
A tak to hodim do skrine a neviem to nájsť
a k otazke: ano je to normalne len to mozno trochu prehanaju
skus sa s nimi porozpravat
Deti síce treba viesť k určitej miere poriadkumilovnosti, navyše rozumiem, že niekoho môže niečo iritovať, ale celá tá situácia nedáva moc logiky ...
Poriadkumilovnosť treba, lebo je výhodná a poriadkumilovný človek vie, kde môže svoje veci nájsť, nestratí ich v bordeli, prípadne mu neznehodnotí majetok či zdravie nejaká pleseň ...
Ale ak na tej stoličke proste je oblečienie, bez toho, aby tam bol desný bordel, tak na tom nevidím nič zlé, ani nevýhodné ...
Inak u nás takto fungujú stoličky v celej rodine a problémy s tým nie sú ...
Vždy ma zaujímalo, čo si rodičia, ktorí deťom zakážu knihy a chodiť von predstavujú, že ich deti vlastne budú robiť ...
A brat mal istú dobu veľmi divný zvyk - ponožky, ktoré mal cez deň na sebe, namiesto do koša na prádlo, večer rozprestrel na tlačiareň na písacom stole... Hmm...
Čo s tým robiť? Bohužiaľ, nič. Musíš to nejako prežiť, nájsť s nimi spoločnú reč, kompromis, porozprávať sa o tom s nimi vážne ako dospelák, ale negarantujem, že to zaberie. Každý má svoj spôsob výchovy a svoje zvyky, to asi nezmeníš.
Nepodporujem ju v tom rozhadzovaní vecí po stoličkách, to zas nie. Ani v ponocovaní, to si určite užije neskôr
a decka po 22.00 h. majú už čvrlíkať v posteli....
ale toto je asi moc ja mam teraz napriklad na stolicke za chrbtom vestu a na kresle sveter a tricko hodene a nikto mi nic nepovie
@mm47 asi tak
Ale ak by som nemala mať kde prevesené veci, tak sa asi zbláznim
ty aj vaši ste jeho súčasťou
hápeš?
každý rodič chce mať dokonalé decko, a keď vidí, že je to len ilúzia, tak ..........!!!!
a ty sa nenaštveš, keď ti dakto rozbije sny na cimprcampr?
buď ticho a mysli si svoje..........
ak to povedie k bitkám, požaluj starkým, krsným...............inak to nerieš
Prial by som ti zazit rodicov spred 20 a viac rokov.
@59
Handry A./ v skrini (ciste ulozene, neni o com.)
Handry B./ mimo skrine (su to veci, ktore nosim, ale nie vzdy. Niesu vhodne do skrini, ale nechcem ich dat ani do spinaveho pradla.)
Handry C./ v spinavom pradle (u mna je ciastocne aj skupina B., jednoducho chcem, potrebujem mam moznost a rezijne vybavenie - - - operiem si sam.)
---
Specialna skupina su handry na nic. Povodne kupene na nosenie, ale hopala / a jeje . . . tak maju pestre vyuzitie.
...a nech nep*č**ú toľko!