Vraj jj, ale isto sú ľudia, ktorí nepribrali.
Biologička vravela, že to nie je len tým, že by namiesto fajčenia jedli, ale aj tým, že fajčenie zrýchľuje metabolizmus, čiže po vysadení cigariet sa opätovne spomalí.
(osobne som od poslednej cigarety pribrala 5kg, ale to nebude len tým, že som prestala fajčiť )
Nie.. ale človek si potrebujeto fajčenie niečím kompenzovať... Ja keď som skúšal prestať fajčiť, tak som si vždy namiesto cigy dal nejakú čokoládovú tyčinku, alebo niečo slané, alebo žuvačku.. niečo človek potrebuje namiesto cigarety.. A ak máš sklony k naberaniu váhy, tak môžeš zacať priberať v tomto prípade... Taktiež fajčenie vraj potláča chuť k jedlu.. Ja si po večeri zapálim ale 2-3 cigarety pred tým ako ide spať. A ked som sa snažil prestať fajčiť, tak som namiesto cigy mal druhú, aj tretiu večeru, keksi, chipsy, cukríky, atď... Ale ja zase tažko priberám, tak mne to neovplyvnilo váhu
@tosom ale stoja ti dojebaté pľúca za v pohode líniu? Veď zas ten metabolizmus sa dá zrýchliť pohybom a vhodným jedením. Ak chceš prestať fajčiť, rozhodne do toho choď, uvidíš,že sa to oplatí. A budem držať palce
@strangelady má pravdu urýchľujú metabolizmus ale je kopa veí, z ktorých ked si robíš čaje tak urýchľujú metabolizmus a najmä metabolizmus cukru a tak sa to dá vykompenzovať v pohode, no ak sa zdravo a primerane stravuješ tak priveľmi nepriberieš i tak takže...
Ja som rád že som nikdy nezačal fajčiť..
A inak ak sa bojíš že priberieš začni aspoň behať alebo niečo také namiesto tých cigariet.. budeš mať lepšie zdravie, postavu a kondičku...
Najviac je somarina jak dakto inak hovorí že "načo prestavať fajčiť šak aj tak zomrieme všetci skôr či neskôr".. no tí ľudia asi nerozmýšľajú nad tým že tu nejde o to kedy a ako zomrieme ale ako budeme žiť.. chápeš radšej mať 60 a cítiť sa fajn jak mať 60 a dusiť sa hlienami, kašľať a neviem čo ešte..
tak, nikotín vraj znižuje chuť do jedla (hlavne na sladké), takže keď sa potom prinavráti, môže si človek kompenzovať fajčenie jedlom, plus zamestnáva ruky a samozrejme u každého to môže byť individuálne... a ešte má na to vplyv aj vek (spomaľuje sa metabolizmus)
Ja som mala obdobie, keď som sa snažila prestať, a za tú dobu som nepribrala nič, akurát som si dokázala do krvi obhrýzť kožu okolo nechtov (zlozvyk, keď som nervózna)...
Potom mi celkom pomáhalo lúskať slnečnice...
Ale tak je pravda, že tu hrá rolu aj genetika, ja som s tých čo aj keď žerú jak svine tak to na nich nevidno
ked fajcim nepocitujem hlad a aj cely den dokazem nic nejest logicky ked prestanem budem pocitovat hlad a zacnem sa napchavat takze hej ja by som asi priberala
@jozotraktorista a ja som si prave uvedomila ze toto forum som komentovala dva krat s tym istymi slovami s mesacnym casovym rozdielom inak asi viem ktore a ano stale je to lepsie ako ahoj ako sa mas lebo pivo mam rada
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Biologička vravela, že to nie je len tým, že by namiesto fajčenia jedli, ale aj tým, že fajčenie zrýchľuje metabolizmus, čiže po vysadení cigariet sa opätovne spomalí.
(osobne som od poslednej cigarety pribrala 5kg, ale to nebude len tým, že som prestala fajčiť )
ja si to skôr dávam ako takú psychologickú výhovorku presne ten metabolizmus, že neprestanem fajčiť, lebo priberiem veľa
Casto je tam aj potreba zamestnat ruky, preto tie lizatka, a tak. Som rada ze to riesit nemusim, viem prestat kedy chcem a bez efektov
A inak ak sa bojíš že priberieš začni aspoň behať alebo niečo také namiesto tých cigariet.. budeš mať lepšie zdravie, postavu a kondičku...
Najviac je somarina jak dakto inak hovorí že "načo prestavať fajčiť šak aj tak zomrieme všetci skôr či neskôr".. no tí ľudia asi nerozmýšľajú nad tým že tu nejde o to kedy a ako zomrieme ale ako budeme žiť.. chápeš radšej mať 60 a cítiť sa fajn jak mať 60 a dusiť sa hlienami, kašľať a neviem čo ešte..
Potom mi celkom pomáhalo lúskať slnečnice...
Ale tak je pravda, že tu hrá rolu aj genetika, ja som s tých čo aj keď žerú jak svine tak to na nich nevidno
ale ja nechcem stále priberať
co tak prestat fajcit,zacat zdravo jest a cvicit?