ach jaj.. predavač potravín a čo by sa ti stalo keby si aj bol, kopa neschopákov aj s vš sú predavači potravín a ešte sú celkom radi, všade kam prídeš musíš ukázať čo vieš a ak nebudeš vedieť ani to, či z oa nájdeš zamestnanie, radšej ani nenastupuj na strednú školu a choď k lopate
ja chodím na OA a väčšina ľudí ide na výšku, takže neviem, ale tých čo zmaturovali čo nešli na vysokú čo poznám, tak si našli zamestnanie celkom v pohodičke alebo rok pracovali niekde v zahraničí a zarobili si na výšku takže podľa mňa v pohode ako z každej inej školy
ako píše yoss, nezamestnanosť je 12,35 a vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o zamestnanie (reálnejšia) je 13,93 percenta a skutočná je ešte vyššia, keďže vyraďujú kopu ľudí pre nespoluprácu atď.
Takže je to celkom bieda takmer s akýmkoľvek vzdelaním.
o nič ťažšie ako s inou školou. musíš mať známosti alebo byť šikovný a vedieť sa presadiť. dosť mojich spolužiakov zo strednej (OA) prácu má a dosť ich šlo na vš. iste su aj taký čo pracu nemaju ale neviem či to je tým že nechcú alebo nevedia nájsť. nestarám sa... ja som na vš a zatial nepremyšlam nad pracou.
Byvam v ziinskom kraji a tiez ka dost trapi to ze obchodna v ruzomberku a obchodna v dolnom kubine ze su dost biedne.. Aoe este si neviem vybrat na ktoru pojdem
ja si myslim ze s OA si clovek najde robotu omnoho lahsie nez ked zmaturuje na nejakom trapnom gymnaziu. sak tam sa ucis same prakticke veci - uctovnictvo dost velka vyhoda pokial sa do neho vyznas
ako to už odznelo takmer z každej SŠ je tažké nájsť si zamestnanie. a ľudí z OA je hlavne veľmi veľa a jazyky sú tam na nízkej úrovni (áno, zovšeobecňujem), čiže je logické, že sa ťažko nájde zamestnanie...
vždy záleží ako sa človek snaží, keď sa uspokojí aj stím čo ho nebaví.. čo viem o pár ľudoch čo chodili na OA a nešli na VŠ tak teraz mi pípajú nákup v tescu..
v informatike nieje problém nájsť job na druhý deň, a stačí, že je človek šikovný a čosi vie, na školy sa nepozerajú...aj kvôli tomu, že je nedostatok ľudí...
Ľudia sa aj tak budú pchať na odbory, ktoré majú 0 pracovných pozícií..ale to aj kvôli situácií na slovensku, keď som bol v zahraničí tak to berú úplne inak, ľudia študujú remeslá a baví ich to, lebo vedia, že sa uplatnia po skončení a dostanú aj dobre zaplatené..
a toto je najvacsi problem slovakov, kazdy hlada pracu , pracu pracu , ..... kazdy chce pracovat ale nikto z pracujucich nezaraba (pride mi to vtipne ale ludia asi nechcu zarabat) , este vela ludi si asi mysli ze sme v komunizme 100 rokov za opicami ... ked chodim nakupovat do kauflandu obcas tam stretnem byvale spoluziacky este zo zs, ale vzdy sa cudujem......
nechodím síce na OA ale na Hotelku, a ked porovnám tieto dve školy.. žial vyhráva hotelka kedže máme od 2 ročníka asi všetky ekonomické predmety, aj z toho maturujeme, kto sa to úči tak to ovláda na rovnakej urovni ako ten z OA. A hlavne máme prax v odbore.. ked aj nie v ekonomickej ale máme viac možnosti, aj ked najsť si robotu je napriek tomu problem.. ale na tvojom mieste by som určite volila školu, ktorá ti dá prax, vzdelanie nikoho nezaujíma každý chce prax..nemáš prax častokrát sa na teba ani nepozru a možeš mať aj oxford skončený... Je to blbé, a vela ludi po strednej si povie ako sa má zamestnať ked nemá prax, kde ju má ziskať.. preto su lepsie školy ktoré ti nejakú dajú.
@misko27 Ja ti poviem tajomstvo. Dnes sa s kazdou skolou uz hlada zamestnanie tazko. Ak budes robit to iste co ostatni, ze len chodit do skoly a potom doma stracat hodiny casu napriklad tu na birdz namiesto nejakeho samovzdelavania (nemyslim školské veci...), tak si zamestnanie naozaj budes hladat len tazko...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Takže je to celkom bieda takmer s akýmkoľvek vzdelaním.
v informatike nieje problém nájsť job na druhý deň, a stačí, že je človek šikovný a čosi vie, na školy sa nepozerajú...aj kvôli tomu, že je nedostatok ľudí...
Ľudia sa aj tak budú pchať na odbory, ktoré majú 0 pracovných pozícií..ale to aj kvôli situácií na slovensku, keď som bol v zahraničí tak to berú úplne inak, ľudia študujú remeslá a baví ich to, lebo vedia, že sa uplatnia po skončení a dostanú aj dobre zaplatené..