ja som si podávala..na filozofickú-preklad,tlmočníctvo..ale nič mi neprišlo..dávala som si elektronicky..ale stále je tam prihláška v stave uloženia..a poštou mi taktiež nič neprišlo
ja som si tiez podavala tam na filozoficku fakultu ale prekladateľstvo..a tiež sa mi neozvali teda nenapísali mi list..z inej školy mi list došiel dnes ako pozvánka na prijímacie ale keďže tam prijímacie nerobím tak to bude asi inač aj keď mojej spolužiačke z nitry poslali list ale tam len bolo že požiadavky na uchádzača nič viac..no a iná fakulta možno preto..asi tam zavolám a spýtam sa či im došiel list..
@zeriavka do nitry ma minulý rok neprijali na žurnalistiku... tak som nakoniec skončila v BB na prekladateľstve a tlmočníctve, čo je podľa mňa príšerný odbor - som tam dva semestre a už tlmočenie nenávidím.... nie je to až také náročné, ale čo ti ja viem... musí ťa to v prvom rade baviť. preto skúšam tento rok opäť Nitru
prijímačky na prekladateľstvo Aj-Sj v nitre spravíš len ak máš dôslednú a tvrdú prípravu - nielen všetko gymnazistické učivo zo sloviny, ale aj všeobecný prehľad z NOSky, dejín a kultúry + angličtina na úrovni B2 ak máš certifikát...
@samanthamm počkaj ale veď v Nitre nie sú prijímačky na prekladateľstvo...ale pozerajú na známky..nie? veď to je tam napísané...a čo sa ti na tlmočníctve nepáči? nechcela si to robiť že?
sú prijímačky na prekladateľstvo z oboch jazykov, samozrejme, že sú....tlmočníctvo je psychicky náročné a musíš byť komunikatívny, spoločenský, byť dobrým rečníkom, mať príjemné vystupovanie a podobné vlastnosti, ktoré ja akosi nemám...
@samanthamm v nitre prijímačky nie sú.. je to tam napísané.. no ja by som skôr robila prekladateľstvo ako tlmočníctvo..no uvidíme ako to bude baviť mňa
@zeriavka napísané nemusia byť a ja som ich minulý rok robila spolu so 600 ďalšími uchádzačmi, zaujímavé, že? preto som si tam tento rok prihlášku nepodávala
ja som dávala na Filozofickej fakulte na editorstvo a vydavatelsku prax a tiež zatial nič.. ked som písala mail odpísali mi, že prihlášky sa stále spracovávajú a že mám byť trpezlivá .. aj ked trpezlivost ma pomaly prechádza.. tiež ked som si kukala elekronicku prihlašku mala som ju len v stave uložená.. no ked som kukala vysledky mala som tam napisaný odbor ktory som si dala a tak tak si myslim že už moju prihlašku zaevidovali ale bolo tam že vysledok bude zverejnený 29.06. neviem čo im to tolko trvá ked na moj odbor beru len podla priemeru za 2-3 ročník a taktiež priemer z profilového predmetu za 2-3 ročník
aj ja som si dala tlmko anj-nj, tiež sa ešte neozvali dala som si aj učiteľstvo a tiež nič...pfuu, ako tak čítam tieto komenty tak čím ďalej tým viac si prajem, aby som sa dostala na Ekonomickú
@samanthamm myslíš v Nitre? robila si prijímačky na tlmočníctvo? tak tomu neverím veď tam píšu, že sa pozerá koncoročné druhý a tretí ročník vysvedčenie..a koeficient, že na akú školu chodím...
@zeriavka hovno pozerajú na známky, aj tak ich budeš robiť... všetci ich robili.... neviem o tej "vyvolenej" skupine, ktorá si prijatie zaplatila, lebo ja na to nemám
vcera som tam pisala a odpisali mi zeuz prave pripravuju material na expandovanie takze ako pisal @davdavdav no stress aa len tak mimochodom ja som si dala na filozoficku slovensky jazyk / estetika
čaute, ja som minulý rok nemusela robiť prijímačky a teraz som podala prihlášku zase do Nitry ale ako vidím posielajú pozvánky na prijímacie skúšky ...ja som ešte stále nedostala nič
Vyjadrím sa priamo k názvu témy. Ja som si podal na žurnalistiku a editorskú prax a prišlo mi že som už prijatý bez prijímacích pohovorov. Je to ale externá forma štúdia.
Podal som si aj na marketingovú komunikáciu a reklamu a 18.6. mám prijímacie pohovory.
Teraz k niektorým príspevkom:
Na Žurnalistiku som čakal asi o mesiac dlhšie a prišlo mi že som prijatý. Tak možno to príde aj vám čo čakáte
včera mi došlo rozhodnutie z VŠ Ukf v NR priali ma na žurnalistiku ak sa ešte niekto hlásil na tento odbor do nr ozvite sa rada spoznám svojich nových spolužiakov
No tak mne prišlii len pozvánky na prijímačky do UKF na žurnu a na masmediálne štúdia s integr. francúzštinou dnes. Vidno, že ukf si dáva načas a na učiteľstvo anj a sjl ma nevzali pre nedostatok miesta, čiže tak.
veď to ma prekvapuje - tento rok sa na žurnalistiku denné štúdium hlásilo 150 študentov a prijímajú 25 - a to akože bez prijímačiek? a nás ostatných, čo ideme robiť prijímačky, tak akože čo? veď takto normálne sa tam potom nikto nedostane!
tak som sa o tomto rozprávala s vedúcim katedry žurnalistiky na FF UKF v nitre a on mi povedal, že síce nerád, ale podľa pravidiel museli päť či koľko študentov z gymnázií prijať bez skúšok len na základe známok - tak gratulujem a dúfam, že odtiaľ po prvom ročníku vyletíte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
@samanthamm ako to že ho študuješ nakoniec v bb?
@jana2710 no tak to ťa potom určite zoberú
@evka1992 o akých výsledkoch to hovoríš?
Podal som si aj na marketingovú komunikáciu a reklamu a 18.6. mám prijímacie pohovory.
Teraz k niektorým príspevkom:
Na Žurnalistiku som čakal asi o mesiac dlhšie a prišlo mi že som prijatý. Tak možno to príde aj vám čo čakáte