jeden náš profesor bol frutarián a jedol aj oriešky, ale nič iné .. kvôli synovi sa vzdal jedla, aby mu ukázal, že sa to dá. Mal nejakú chorobu a musí jesť a piť len šťavy a čerstvé ovocie. A pochvaľuje si to a my sme ho obdivovali všetci za to gesto.
@sturmer Nie je to štýl. Bolo to ešte pred pol rokom. Potrebovala som si dokázať sama na sebe že či to je tak ako sa vraví, píše. Chcela som vedieť či to bude vyhovovať aj mne. Teraz som našla zlatú strednú cestu, že je super byť aspoň na 50% vitarian alebo inak, jesť proste zeleninku ovocie a zdravé veci, ale osobne mi nejde sa úplne vzdať mäsa takže aj na tom niečo bude. Ale nie som zástancom úplneho raw. Ale keby som neskúsila neviem
@sorciere vzdať sa mäsa je to najľahšie ale inak rišpekt teraz som nedávno čítal tuná článok od niekdajšieho veľkého propagátora raw vegan stravy » www.inspirawtion.com/syrova-strava.h... kde popisuje prečo s tým skončil a aké zdravotné komplikácie mu nastali..
niežeby som sa ako vegetarián totálne stotožňoval s jeho riešeniami ale je pravda že to netreba preháňať, napríklad na vysoké trigliceridy imho treba skôr zredukovať príjem cukrov a tukov ktorých veľa raw jedál obsahuje pomerne dosť, treba jesť jednoducho a keď je chuť na niečo hustejšie a varené tak si dať radšej varenú zeleninu s tofu alebo čo, to radšej ako nejaké raw gourmet jedlo z banánov a orechov..
@waagbistritz69 Nie je to najľahšie aj keď mám dosť pevnú vôlu a keď som si povedala išlo to, ale bolo to také že niee musím, fakt to potrebujem, nebudem si klamať bez mäsa som bola naopak nervózna, agresívna taká ako keby prázdná alebo ako to nazvať
no ak niekto celý život žerie varenú a spracovanú takzvanú normálnu potravu a potom prejde na raw alebo vegan tak samozrejme to musí ísť postupne nie zo dňa na deň ak si nechce uškodiť. Prečítam si, až večer.
@sorciere jaj tak to je čudné s tým mäsom ale beriem ja ak si dobre spomínam som na to išiel tak že som postupne asi po mesiacoch vysadzoval najprv bravčové, potom hovädzie, kuracie a nakoniec ryby, teraz mi z chuťového hľadiska chýba iba občas treščia pečeň tak si dakedy najbližšie určite skúsim uvariť toto » www.punkgen.sk/recepty.php?id=...
no prečítaj si tamto keď chceš, aj ten článok predtým, tie dva keď si dám do korelácie neviem či sa u chalana nejaká forma schizofrénie nevyskytla aj diskusia k tomu bola naporádku, aj keď nepamätám sa či som čítal tú pod článkom alebo pod odkazom vo fb skupine raw food cz/sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
inak tá skupina čo spomína @hotaru je tuto: » facebook.com/groups/rawfoodc...
"ja som bola je to dobrá vec."
Tak PREČO, keď to je podľa teba dobrá vec, už nie si? Chápem, štýýýl!!!
niežeby som sa ako vegetarián totálne stotožňoval s jeho riešeniami ale je pravda že to netreba preháňať, napríklad na vysoké trigliceridy imho treba skôr zredukovať príjem cukrov a tukov ktorých veľa raw jedál obsahuje pomerne dosť, treba jesť jednoducho a keď je chuť na niečo hustejšie a varené tak si dať radšej varenú zeleninu s tofu alebo čo, to radšej ako nejaké raw gourmet jedlo z banánov a orechov..
no ak niekto celý život žerie varenú a spracovanú takzvanú normálnu potravu a potom prejde na raw alebo vegan tak samozrejme to musí ísť postupne nie zo dňa na deň ak si nechce uškodiť. Prečítam si, až večer.
no prečítaj si tamto keď chceš, aj ten článok predtým, tie dva keď si dám do korelácie neviem či sa u chalana nejaká forma schizofrénie nevyskytla aj diskusia k tomu bola naporádku, aj keď nepamätám sa či som čítal tú pod článkom alebo pod odkazom vo fb skupine raw food cz/sk