mna odber krvi fascinoval, ked som bola na nom... najprv som odvratila hlavu a zavrela oci, lebo som sa bala ze mi bude zle, ale potom som sa divala, ako sa plnia tie skumavky
pri odberoch krvi pohodička... no keď mi pred dvoma rokmi primár zapichol ihlu pod zápästie, 5 minút sa s ňou hral a potom skonštatoval, že nemôže vojsť do tepny - to už bolo veľa aj na mňa
a asi by mi nebolo najpríjemnejšie, kebyže sa mi stane to, čo kamoške. Podarilo sa jej napichnúť si ruku na klinec, a keď s tým prišla k doktorovi, tak ten na otázku, ako to má hlboko jej do rany pichol nožnice a odmeral
Bolo mi len raz... keď mi brali krv(zo zásady sa na to nepozerám) a zrazu len sestrička začala volať lekárku a mňa začalo niečo štekliť na stehne...pozrem a celá ruka krvavá, celá noha krvavá, celá zem krvavá.........
Samemu sa mi zadari obcas si nieco urobit, aj druhym sa stane.. Nie pohlad na krv mi nic nerobi ak objem nepresiahne viac ako 2 litre potom to je pruser,tam uz ide o sekundy.....
Este pred par mesiacmi by som oznacila moznost NIE, NIKDY, avsak ako som minule bola na dlhsom pobyte na Kramaroch a kazde rano som sa tesne po zobudeni mala sancu pozerat (vzdy sa pri odberoch a pod. pozeram a nikdy mi to nic nerobilo) na neskutocnu neschopnost sestriciek z oddelenia, ked mi napichovali kanilu a vzdy asi na treti pokus a krv bud nikde, alebo vsade, len nie tak, ako to malo byt.. tak som tu odpoved poriadne prehodnotila.
nebýva mi zle. nepozerám sa na to. len nastrčím ruku a oni sa mi snažia nájsť žilu. a keď sa čudujú, kde nejakú mám, tak hovorím, že pekne schovanú na mieste, v ruke, tam, kde má byť.
zle mi nebyva, ale obcas ked mi beru krv a mam nizky tlak tak sa mi po odbere trochu kruti hlava. a zvyknem byt aj trochu nervozna, a tak sa mi minule stalo ze ma napichli a krv predtym nez sla do skumavky tak oliala zem podobne ako u @mirage a a tak to potom moja mama na zemi utierala a bolo leto tak mali otvorene dvere a take dieta vyjasene na tu mlaku pozeralo. hehe.
no, keďže chodím na súťaže, kde ývajú namaskované zranenia a občas dosť autenticky, som už zvyknutá a nemám problém, ale zase možno je to ja tým že viem že to nieje naozaj Síce minule som pozerala na nete ako dávajú do kolena kĺb, človek by si myslel že chirurgia je jemná robota ale tma s a s tebou neserú
Keď ich napadne brať mi 5 ampuliek krvi, tak komu by nebolo zle, že ano??..Ale to z toho, že mi jej toľko odoberajú, a nie kúli tomu, že by mi bolo zle, keď mi berú krv..
S krvou problém nemám, ale ťažšie zvládam keď sa niekto niekomu rýpe v rane a sledovanie niektorých operácií mi tiež nerobí dobre... (párkrát som natrafila na také tie dokumentárne filmy/seriály, kde ukazujú odsávanie tuku prípadne iné "skrášľovacie" úkony... To bola naozaj mäsiarčina...)
Presne ako @galinka. Krv samotná v pohode, skôr ma dostávajú samotné rany z ktorých vyteká. A taktiež pri odberoch som v pohode, ale strašne nemám rada ten pocit, keď cítim tú ihlu v ruke, to je proste BLE. Ale inak krv je OK
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
stačí zranenie,pohľad na krv,odber krvi a je mi zle,neraz sa mi stalo,že som omdlela...
takže som si vedomá toho,že by som nebola schopná dať prvú pomoc,niekoho zachrániť...
je mi zle aj pri menšom zranení,stačí porezanie,alebo len pohľad na krv v striekačke,alebo v skúmavke...