Boli by ste radšej keby ste zlé alebo dajme tomu horšie veci vôbec nevedeli alebo chcete radšej pravdu bez akéhokľvek utajovania? Je podľa vás odovodnenie na utajovanie v akomkoľvek vzťahu to, že nemusíte vedieť všetko? Ktoré veci vedieť nemusíte a kde sa
Myslim si, ze su veci, ktore ten druhy nemusi vediet... ved vsetci mame neaku "minulost", alebo podobne... podla toho co to je. Ja som skor taky, ze to nechcem vediet... samozrejme zalezi od toho, co mi zatajuje...
vzdy je to otazka uvazenia ci je potrebne tomu druhemu danu vec povedat,dolezita je uprimnost ale aj musis druheho poznat aky je a ako by sa s danou skutocnostou vyrovnal.
Ak ide o minulost tak podla mna nie je dolezite to riesit,ak su t oveci ktore sa prave deju a tykaju sa vasho vztahu ,vas dvoch tak by si mala ist s pravdou von,lebo po case sa to aj tak dozvie a poviem ti nic horsie nie je ako ked sa to dozvie od kamaratov.
no aj pre mna je zatajovanie len zatajovanie, nie klamstvo, ale myslim si , ze ked ten vztah ma za nieco stat, tak by sme nemali nic zatajovat, pretoze potom sa uz mozte rovno aj klamat...
zatajovanie ako take je proste zatajovane..ale pokial ma niekto konkretnu otazku a ty mu a ty mu odpovies nepravdivo,zatajis skutocnost,je to klamstvo.. takze asi zalezi na tom ako sa to vezme..a hlavne ci je to podstatne..
@petka9 noo v podstate áno... samozrejme keď sa ma to nejako týka tak to zistenie potom nebýva príjemné...ale tak hlavne pokiaľ to nie je moja vec je to v poriadku
Neviem,ja osobne by som to chcela vedieť,aj kebyže je to moc zlé,ale na druehj strane,moja zlá vlastnosť je, že NEDOKÁŽEM človeku povedať tú zlú správu a potom s toho mám ja ppči...
Neznasam to Ked mi ma clovek tajit nieco zle, vraj preto aby ma to nezranilo a nechce mi to povedat, tak to ma serie viac, nez keby to viem. Radsej nech mi to povie rovno do oci, ako keby som sa to mal dozvediet neskor od niekoho ineho a uz by sa kvoli tomu utajovaniu vynarali dalsie problemy.
@luboos Ty by si nechcel vediet, ze Ti ostava iba tyzden zivota? Tak to ja teda urcite ano - ved tyzden.. ten tyzden by si si mohol vybavit akurat vsetko, co si chcel a mal este stihnut a tak.. Proste si urobit uplne posledny najlepsi tyzden v zivote, nie? Keby som ja taky tyzden len tak normalne preflakala, asi by mi to bolo trochu luto. I ked viem, ze potom uz by mi to na druhu bolo jedno.
A k teme: Zatajovanie nie je klamstvo, toi je iba zaciatok klamstva.
@17 ja by som teda nechcel vedet...tazko by som si robil najlepsi tyzden v zivote keby som pocital dni kedy umrem ne...akoze joo idem do kina alebo na koncert na ktory som chccel ist neviem ci by som sa tam extra bavil keby som vedel ze umrem
myslím že z pohľadu toho komu je zatajované je to niečo ako klamstvo, no z pohľadu zatajujúceho je to ospravedlnenie, resp. jemnejšia forma klamstva... pričom samozrejme že nepripúšťa že je to klamstvo, je to len nevypovedaná pravda.
na druhej strane klamstvo sa dá odsúdiť oveľa jednoznačnejšie ako zatajovanie. totiž ak niekto zaklame je jasný. no môžeš vždy odhaliť zatajovanie? myslím že nie... niekedy nastanú situácie kedy človek niečo zistí a obviní toho druhého zo zatajovanie i napriek tomu, že ten druhý mu danú vec proste nepovedal, len z toho dôvodu, že k tomu nebola príležitosť alebo dôvod...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Na druhej strane ak chceš s niekym dôverne vychádzať odporučam sa zdôveriť
Ale zatajovanie určite nieje klamstvo to je uplne nekde inde ...
Ak ide o minulost tak podla mna nie je dolezite to riesit,ak su t oveci ktore sa prave deju a tykaju sa vasho vztahu ,vas dvoch tak by si mala ist s pravdou von,lebo po case sa to aj tak dozvie a poviem ti nic horsie nie je ako ked sa to dozvie od kamaratov.
A k teme: Zatajovanie nie je klamstvo, toi je iba zaciatok klamstva.
@17 ja by som teda nechcel vedet...tazko by som si robil najlepsi tyzden v zivote keby som pocital dni kedy umrem ne...akoze joo idem do kina alebo na koncert na ktory som chccel ist neviem ci by som sa tam extra bavil keby som vedel ze umrem
na druhej strane klamstvo sa dá odsúdiť oveľa jednoznačnejšie ako zatajovanie. totiž ak niekto zaklame je jasný. no môžeš vždy odhaliť zatajovanie? myslím že nie... niekedy nastanú situácie kedy človek niečo zistí a obviní toho druhého zo zatajovanie i napriek tomu, že ten druhý mu danú vec proste nepovedal, len z toho dôvodu, že k tomu nebola príležitosť alebo dôvod...
a čo ťa viedlo k založeniu tejto témy slečinka?