cicer ano, soja obcas v skole ale mungo, ak je to ta s klickami, som prestal po tom, ako bol nejaky otras s tym, ze ludia na to umierali/chytali hentu chorobu..uz som zabudol ako sa volala..teraz pomerne nedavno
@alysia nebolo to primarne kvoli tym fazulkam ale..urcite si o tom pocula, ved takmer po celej europe ludia ochoreli/umierali..kvoli hnojivu ci comu, ktore pridavali k zelenine..no nepride mi na um meno tej choroby a mam to cely cas na jazyku
@alysia nie, žijem sám a nemám zrovna veľký záujem si vyvárať samému sebe.. tobôž nie veci menované... takže zobudím sa.. niekedy neskôr poobede ma von vyženie hlad.. tam sa niekde najem a keď som doma a je to kritické, objednávam.. proste potrebujem ženu
Zbožňujem ich! Hlavne cícer a mungo, sójové bôby jedávam pomenej. Zajtra si tuším aj uvarím karí cícer, mňam mňam.
Ľudia umierali kvôli baktérii Escherichia coli, ktorá sa bežne nachádza v hrubom čreve. Myslím, že to bolo na už naklíčenej fazuľke mungo, čo by som si ja ani nekúpila. Radšej nakličujem doma, je to aj o dosť lacnejšie.
A pokiaľ viem, tak E.coli sa dá zbaviť poriadnym umytím.
Veľmi často. Hlavne cícer v podobe falafelov je úplný top! neviem prečo ľudia tak veselo ignorujú strukoviny, klíčky a pod. Asi preto, že si ich hneď spoja s prívarkom zo školskej jedálne a pritom sa dajú pripraviť na toľko spôsobov! Naposledy som mala chili fazuľové patties so sladkou omáčkou a skoro som umrela aké to bolo dobré!
@trdelniiiq@alysia Nemyslis nahodou E.Coli? To bola (smrtelna) epidemia, kde sa neskor ako zdroj nasli klicky Mungo. Problem bol vo vyrobe, nie vo fazulkach
@trdelniiiq tu chorobu ak myslis E. Coli, tak ta bola v roznej zelenine a inych raslinach, ale tie bakterie su v kazdych exkrementoch hospodarskych zvierat, ktore sa prenesu na rastlinu tym ze sa pohnoji takym hnojom na jar a nie na jesen ako by sa malo kedy prejde dlhsie obdobie a tie bakterie sa znicia.
@willbebetter mala zelena fazulka, ktoru das naklicit na 3 dni do vody ( vymieanas kazdy den vodu) a potom to spapas, s hocicim, do salatov, alebo len samotne, a chuti to ako cerstvy hrasok trocha
@hyalite to tu chalani hovorili uz o tej naklicenej co predavaju v oddeleni zeleniny a ovocia na miske v sackoch? take som nejedla, ja si nechavam tiez naklicit doma
@mefistofel a prečo to nie je dobré? A každý deň ich isto nejem
no u nás doma sme to mali asi aj 10 rokov dozadu čo to mama priniesla, aj sme to sadili ( ja si pamatam ze som to v tabore ako mala mala a som si to tam davala klicit ) chuti to zevraj ako mlady h rasok
@alysia tak obsahuje to rozne vseliake latky ktore su nnei pre cloveka dobre ked sa uzivaju vo velkom mnozstve, ale hlavne soja, ta by sa mala v mensom mnozstve.
@alysia ako soja je vlavne takym sposobom ze obsahuje vacsie mnozstvo estrogenu, a potom aj kyselinu fytinovu, v malom mnozstve je to zdrave ale vo vacsom a casto skor skodlive.
@alysia Tak sa mi zdá, že na takej bola E.coli. Doma naklíčené je neporovnateľne lepšie, navyše ja to toľko preplachujem, že žiadna baktéria nemá šancu
A tie látky zaujímajú aj mňa, @mefistofel Viem, že sója obsahuje fytoestrogény, ale o iných strukovinách nič negatívne neviem.
@hyalite fazula by sa v ziadnom pripade nemala jest nalicena, teda pokial sa aspon nepreplachne vriacou vodou, fazula, soja, hrach pri kliceny ma rozne jedy ktore sa daju znicit tepelnou upravou. teda okrem mungo tie by nemali.
@alysia tak vies, vela vsetkeho skodi , ono hlavne pre muzou to je horsie ako pre zeny a napriklad aj to ze detom zacne rychlejsie puberta ked jedia vela soje, ale tak cca 10-20g denne je este zdrave pri vacsom mnozstve nie kazdy den.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
kvoli hnojivu? jaaj
Moja draha je vegetarian a naucila ma na to
soju casto a rada, viem si ju vynikajuco pripravit.
a mam rada jednu konkretnu cicerovu pomazanku.
cícerová nátierka od alfa bio
Ľudia umierali kvôli baktérii Escherichia coli, ktorá sa bežne nachádza v hrubom čreve. Myslím, že to bolo na už naklíčenej fazuľke mungo, čo by som si ja ani nekúpila. Radšej nakličujem doma, je to aj o dosť lacnejšie.
A pokiaľ viem, tak E.coli sa dá zbaviť poriadnym umytím.
sóju tiež tiež, v akomkoľvek stave
a čo sa klíčkov týka tak hentie fazuľkové nie, klíčky jem len tie, čo si sama nechám naklíčiť....najčastejšie šošovica alebo sója alebo hrášok
som zástancom teórie, že treba "počúvať", čo organizmus potrebuje.
Niekedy sú to ryby, niekedy mäso, niekedy zelenina, ovocie, niekedy čokoláda... organizmus sám nadiktuje, čo mu treba
Keď ho počúvam, som zdravá a nemám nadváhu.
o cíceri som počula a hento bude druh nejakej fazule (logicky)
a to je asi všetko
Inac to mungo som este ani nejedol. Ako to chuti? ked to vidim ze to je teraz skoro v mode jest
no u nás doma sme to mali asi aj 10 rokov dozadu čo to mama priniesla, aj sme to sadili ( ja si pamatam ze som to v tabore ako mala mala a som si to tam davala klicit ) chuti to zevraj ako mlady h rasok
soju som si dlho neroibla, len sojove veci jem obcas
A tie látky zaujímajú aj mňa, @mefistofel Viem, že sója obsahuje fytoestrogény, ale o iných strukovinách nič negatívne neviem.