Jete niektoré jedlá (napr. horčica, šunka, cukríky, čokoláda, paštika a iné... ) aj po skončení doby spotreby?? Ako dlho to ešte tolerujete a kedy už nie?
z hore uvedených vecí jem len čokoládu a cukríky hmm tak pár dní keď je to po záruke tak nevadí...ale väčšinou u mňa jedlo nevydrží dosť dlho na to aby bolo po záruke...
to by som musela mať cukríky a čokoládu veeeľmi dlho u seba, aby to bolo po záruke...a ešte aby som si to všimla a kontrolovala...šunku nejem staršiu ako 5 dní, aj keď na obale je dvojdňová záruka, nikdy mi zle nebolo keď som zjedla staršiu šunku. paštéty a horčica majú myslím dlhú záruku, takže tam nemyslím, že by som doma prechovávala niečo tak dlho, u nás sa to zvykne zlikvidovať rýchlo
z roboty som si brávala dosť často panini, čo nám ostali, ale po tom, ako som sa dovracala z jedného egg mayo sendviču, som už opatrná, a neberiem si skoro nič. akurát tak javorový sirup, ale tomu sa nemá čo stať.
Nie.. akurát chleba ak je deň po záruke.. A stále je mäkký a voní.. tak zjem. Ale zase, chleba tu v UK netvrdne ako slovenský chleba a väčšinou má cca 3-4-dňovú záruku.. Ale aj na 5ty deň je taký istý ako v prvý deň
Ale šunku po 48-hodinách vyhadzujem.. rovnako ovocie.. minule som si kúpil krájaný ananás a deň pred koncom záruky mal divný pach a čudnú chuť.. tak som ho musel vyhodiť
Fuj! nie, vsetko kontrolujem este pred tym jak to zacnem pripravovat ako to vyzera, vonia...lebo myslim na to, ze predavacky prelepuju a na tlacove chyby...takze ked to nie je v poriadku, vyhadzujem aj pred a ked je po datume spotreby, je mi jedno, proste ide do kosa...
moja mama zvykla jest veci aj ked mali plesen, ju dala dole a zostatok zjedla, potom som videla nejaku relaciu kde bol prispevok o plesniach, tak som na nu nakricala
a bez milosti vyhadzovala vsetko po zaruke aj den, kym si to nevsimla
potom som kus podrastla a uvedomila som si, ze datum spotreby je len informacny a a priblizny, a tak podla rozumu a citaku to bud jem alebo vyhodim
Samozrejme, ze jem jedlo aj po zaruke, kedze datum spotreby ma toleranciu niekolko dni az niekolko tyzdnov v zavislosti od potraviny. Neriadim sa nim, jediny spolahlivy indikator je vona a absencia plesne...
no ja som raz zjedla jogurt po záruke (ktorý na to teda vôbec nevyzeral) a asi tri hodiny vkuse som vracala..teda až dokým mi naši nezavolali záchranku, lebo som už bola tak dehydrovaná, že som nevedela ani chodiť a tak takže odvtedy nič po záruke, buď vyhodím alebo darujem niekomu, komu to nevadí
@burble to je taky obchod v Brne? resp. asi to moze byt aj v inom meste, ale riadne super vec! kamarat byval asi 5m od toho a nakupovali takmer vyhradne tam, kupili a hned varili a stale ziju, takze to hrozne zavidim
a tam je vsetko uz PO zaruke? ja som myslela, ze tesne pred, ci tak rozne?
@burble ale tak pre studentov super napad, si myslim u nas som sa s nicim podobnym nestretla, teda ak neratam lacne regaly v tescu, tak asi preto ma to tak fascinuje
@alysia ja neviem, bolo to v chladničke, tak som to zjedla - a nemenilo to farbu a nesmrdelo, tak ma nenapadlo (ešte vtedy) vôbec riešiť záruku, až mama mi potom povedala na druhý deň, lebo ja som už do rána bola mimo tak už konečne chápeš, prečo si v tých levných potravinách nikdy nič nechcem kúpiť?
@alysia preboha, neporovnávaj jogurt po záruke s čokoládou alebo čajom....
a vôbec, nepotrebujem až tak šetriť, aby som nakupovala v predajniach potravín po záruke...a normálne jedlo si kupujem tak, aby sa nestalo, že sa pokazí, kým ho zjem....tak, prosím ťa, nerieš chujoviny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
spravidla nejaká lepšia čokoláda vydrží ešte kus dlho po záruke, čo by som zas trebárs pri mliečnych výrobkoch neriskovala
ale plnené cestoviny dva roky po záruke si už nekúpim. teda, ak budem mať posledných desať korún tak áno.
Ale šunku po 48-hodinách vyhadzujem.. rovnako ovocie.. minule som si kúpil krájaný ananás a deň pred koncom záruky mal divný pach a čudnú chuť.. tak som ho musel vyhodiť
iné veci aj hej
a bez milosti vyhadzovala vsetko po zaruke aj den, kym si to nevsimla
potom som kus podrastla a uvedomila som si, ze datum spotreby je len informacny a a priblizny, a tak podla rozumu a citaku to bud jem alebo vyhodim
dačo sa nájde občas,,
a tam je vsetko uz PO zaruke? ja som myslela, ze tesne pred, ci tak rozne?
Podla mna to nebolo tym jogurtom, ale hlavne tvojim zaludkom a telom, kebyze zjes vtedy sunku, tak by si uz nedavala si sunky?
bolo to tým jogurtom, stalo sa mi to iba vtedy...ja nemám žalúdok, ktorý si zmyslí, že dnes sa mu nechce tráviť, tak to pošle spátky
no ano, keď zjem pokazenú šunku, tak to bude stejné, to je jasné
mne to len pride vtipne proste, ze raz sa nieco stane a odvtedy uz nic
Ako keby teraz ti bolo zle z caju, ktory je po zaruke, aelbo z cokolady to je len datum. Pritom sa to da konzumovat este dlhsie.
11.6 2008 ma skoro na ulici zrazilo auto, odteraz nikam nejde, lebo ma skoro zrazilo auto ....
a vôbec, nepotrebujem až tak šetriť, aby som nakupovala v predajniach potravín po záruke...a normálne jedlo si kupujem tak, aby sa nestalo, že sa pokazí, kým ho zjem....tak, prosím ťa, nerieš chujoviny...