Čauko, vie mi niekto prosím vás rozumne povedať podstatu Jehovistov? Prečo chodia po domov? V čo vlastne veria? Ja ako slušne vychovaná osoba som ich ešte nikdy nevypočula. Dikíí
náhodou sa dá s takými celkom dobre porozprávať minule som jedných stretla, aj sa snažili navodiť duchovnú diskusiu, ale nevydalo, tak sme sa bavili o tom, že lyžiarské strediská krachujú, lebo je tohto roku slabá zima sranda celkom
@sedatitiv je to kresťanská sekta, takže duchovnú podstatu majú tú istú ako všetci ostatní kresťania, akurát sú úprimnejší a menej pokryteckí v pokusoch o jej presadzovanie.
ti co chodia k nam su celkom mili, aspon navonok a pred statnicami mi dali letaciky o odburavani stresu a viem si lahko predstavit ako dokazu opantať slabších alebo starších ľudí, vedia byť veľmi podmaniví...pôsobenie na ľudí majú celkom zmáknuté
Odveci ale kto o ich navstevy nestoji naucte psa brechat ked sa vam dakto obsmieta za dverami u mna to funguje uz dobry rok sa neodvazili zaklopat mi odkedy maly brese a vrci furt ked su na chodbe
nemôžu darovať ani prijať krv, niektorí viac vymytí to nedovolia ani vlastnému decku, aj ked ide o život, voľačo z krvi zas povoľujú - imunoglobulín, enzýmy a tak.... niektorí zakazujú aj transplantácie, iní povoľujú...ani nie sú jednotní vo svojom učení...a ešte viem aj to, že predávajú Strážnu vežu
Minulý rok sa sami pustili cez vchod až dnu do paneláku, bola už tak trochu tma a zbadal som ich ako mi klopú na dvere Myslel som že je to polícia, ale boli takí zakríknutí tak som ich spovedal, že čo sú, kto sú, čo za tými dverami hľadajú a čo vlastne chcú Keď som im povedal že tam nik nie je doma a že tam práve idem ja, chceli ísť do vnútra na debatu, ale "slušne" som im povedal aby ma neotravovali a vyhnal som ich preč No a ešte skúsenosť u nás na dedine, chodia po domoch už pár rokov, ale zakaždým ostanú stáť pred bránou a rozpráva sa s nimi maximálne tak pes Po neustálom zvonení to po chvíli vzdajú a stále si čosi píšu na papier...číslo domu, ja neviem Takže tak
nemam nic proti, su to normalni ludia ako ktokolvek iny.. to ze maju iny nazor, inu pravdu, neriesim,priatelstva nie su na zaklade vierovyznania a pod. veci.. ak si s nimi dobre rozumiem tak neriesim.
pozdravujem subi ,
@mariquitkka uz len pouzitim "niektori povoluju" si ukazala ze pises hlupost. V tomto maju nazor ujednoteny, krvn nemozu a ako si pisala, mozu rozne enzymy, plazmu atd. resp rozhodnutie v tomto je na svedomi kazdeho cloveka. Tak isto je na rozhodnuti podla svedomia kazdeho cloveka aj transplantacia k tomuto nedavaju ani ziadne odporucania.
A podstatou vyucovania jehovistou je, ze vyucuju svoju vieru medzi ludom tak, ako to kedysi robil jezis a oni ho takto "nasleduju" kedze jezis to tak prikazal a kedysi to tak robili i krestania z ktorych pochadza terajsia katolickacirkev
Cize takto. Hold viem o nich tak er vsetko kedze ich mam v rodine
@19 ale neda mi nedodat, ze podla mojho pozrovania je u nich neskutocne velke % psychicky labilnych osob a dalsie velke percento osob su tie, co ich rodicia v tomto vychovali toto su asi dve najvacsie skupiny ludi u nich. Ludi, co by boli silna osobnost a nespadaju ani do jednej z vyssie uvedenych kategorii, je u nich asi menej ako safranu ale to tak bude asi vo vsetkych nabozenskych organizaciach
Tymto ku cti sluzi aspon fakt, ze neberu od statu peniaze na rozdiel od ostatnych cirkvi.
Minule som išla von a otvorím dvere a predomnou traja ľudia a z toho úsmevu a správania som pochopila že poštári to asi nie su. Už ma začali prehovárať, tak som akože niečo zabudla v byte.Nevyšla som až kým nezmizli ale letáky v schránke bolo plno.
Podstata náboženstva je v kontrole nad ľuďmi a pohodlnom živote pre predstaviteľov toho náboženstva. Teda toho kresťanského aspoň , neviem možno jehovisti sú lepší.
@semhamforas
toto že nie sú jednotní, som sa dočítala sem » sk.wikipedia.org/wiki/Jehovovi_s...
a to, že odmietli dať vlastnému dieťaťu transfúziu, tak to sa už tiež stalo...ved pokiaľ ich viera nikoho neohrozuje tak OK, ale fanatizmus v každom náboženstve je škodlivý
Na vyske som mal spoluziaka jehovistu takze ti viem povedat o com to je. Jehovisti su krestania ktory beru bibliu doslova. Co je napisane v biblii to plati, nevymyslaju si dalsie pravidla okolo toho. Chodia kazat po domoch pretoze Jezis povedal svojim ucenikom nech idu do sveta a kazu, tak to robia aj jehovisti. Inak maju svoj preklad biblie robeny zo starej biblie takze je tam par rozlicnosti ako ze jezis bol pribinty na kol, ze utrpenie v pekle plynie len z toho ze sa nedostanu do raja, ziadne mucenie a ze do raja sa dostane len presny pocet dusi. Tot asi vse dolezite.
@pyromaniak Hovoris hluposti, jehovisti veria ze Jezis je bozi syn a su krestania
midnight trepe kkotiny, neuznávaju Ježiša Krista a povedz im, že potrebuješ prehodiť kopu piesku, tak zdrhňu, lebo oni sa ani lopaty nechytia, jednoducho bastardi....a potom aj transfúzia krvi neuznávaju a lákaju od ľudi majetky
nie je to celkom tak ako píšeš...
Učia, že ani Svätá Trojica neexistuje. Podľa nich sa o tom v Biblii píše v 5. knihe Mojžišovej 6:4 a v Mk 12:28, 29. „Preto, tí, ktorí prijímajú Bibliu ako Božie Slovo, neuctievajú Trojicu pozostávajúcu z troch osôb či bohov v jednom.“ Na označenie Boha používajú meno Jehova tvrdia, že jedine tí, čo budú Boha uctievať pod týmto menom budú spasení. Pravda je taká, že nikde v Biblii nenájdeme pomenovanie Jehova. Nepoznali ho ani Židia, ani Mojžiš, ani Ježiš.
@zajkousko Hovoris hluposti. 1.Mas pravdu ze neveria vo svetu trojicu. Lenze v biblii sa o svetej trojici nic nepise, sveta trojica je vymysel katolikov, ani protestanti neveria vo svetu trojicu. 2.S menom Jehova si uplne vedla. Jehovah je povodne z povodnej zidovskej biblie a pouivali ho aj krestania do 13 storocia.
@pyromaniak To ze Jezis je Boh je viera v svetu trojicu. V to neveria ani protestanti. Chces mi povedat ze protestanti niesu krestania? Veria v Boha veria v Jezisa veria v ducha sveteho ale neveria ze si jedno.
@pyromaniak To ze Jezis a archaniel Michael to je ich vyklad, krestania maju dies dost svojich bludnych vykladov. Faktom ale je ze tento vyklad nipopiera nic z biblie. A tym povodom slova Krestan vazne neviem co si chcel povedat.
Pozri sa, ciara nie je krastanska pokial popiera nieco co je napisane v biblii. Pokila nenajdes nieco co jehovisti veria a je to v rozpore s bibliou, co nenajdes lebo nic take nieje, vtedy je to dokaz ze niesu krestania. Roznost vykladou je vec jednotlivych cirkvi nie nabozenstva.
@mariquittka jednotní v tomto sú, to že davaju niektoré rozhodnutia na konkretnom jedincovi nič neznamená. To by si rovno mohla napísať, že slovenský rávny poriadok nie je jednotný, lebo dáva niektoré veci na rozhodnutie jednotlivcovi
@qwer28 keď Ján krstiteľ pokrstil Krista pristála mu na hlave holubica a z neba zaznel hlas toto je môj milovaný syn v ktorom sa mi zaľúbilo (Je to Boží syn)
keď stretneš svedkov jehovovych tak sa ich opýtaj že či veria že Kristus nebol boží syn a ak ti povedia že je tak klamú tomu ver (mal som aj pár ich letákov v rukách niekedy ich môžno nájdeš podobne ako lístky do Hrašného
a k téme.. k veci píše tak akurát semhamforas, qwer28 a to je asi tak všetko. inak skomoleniny a všetko zveličené.. myslím žeby bolo zbytočné tu všetko vysvetľovať keďže sa tu všetci hrajete na hrdinou že nás vyháňate a hrešíte na nás takže tu máš link a prečítaj si info z prvej ruky nie z wiki.. » www.jw.org/sk/jehovovi-sve...
@pyromaniak Pre katolikov ano. Aj pre vecsinu krestanov. Pre jehovistov je to ta ista osoba. Je to ich vyklad biblie. Faktom ale je ze v biblii nie je nic co by hovorilo ze nieje to ta ista osoba rovnako ako sa v biblii nic nehovori o svatej trojici.
@qwer28 nie je to tá istá osoba ..."toto je môj milovaný Syn v ktorom sa mi za ľúbilo"
ano aj oni veria ze je Kristus ale veria že je to ten archaniel Michal (aspoň podla tých letákov) a nie Boží syn Kresťan verý že je to Boží syn (preto sa to nazýva sekta)
Aj kresťanstvo bolo sektou židovskej viery
@qwer28@35 Ale aj protestanti veria vo svätú trojicu - len jej neprikladajú nejakú zvláštny tajomný dôraz, ako o tom hovoria katolíci. Katolíci zo všetkého robia tajomno - tajomstvo premeny atď. protestanti sú pragmatický viac zameraní na intelektuálnu stránku veci (teda okrem letničných). Katolíkovi sa povie ver v toto a toto - a jednoducho verí. Protestant väčšinou kladie otázky - a zaujíma sa aj o praktický život - sú viac liberálni.
@sedatitiv Chela si vediet nieco o Jehovovych svedkoch? Navstiv ich oficialnu web stranku jw.org/sk .a nepytaj sa na to ludi ktori su zle informovani a maju predsudky.hovorim z vlastnej skusenosti. mam 16 a nasla som tam skvelych priatelov ktory sa riadia Bibliou.dost nemoderbe čo? No boli by ste prekvapeny kolko som nasla u nich zivotnych odpovedi. A inak som z Piestan
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
táto veta ma nenormálne pobavila
pozdravujem subi ,
A podstatou vyucovania jehovistou je, ze vyucuju svoju vieru medzi ludom tak, ako to kedysi robil jezis a oni ho takto "nasleduju" kedze jezis to tak prikazal a kedysi to tak robili i krestania z ktorych pochadza terajsia katolickacirkev
Cize takto. Hold viem o nich tak er vsetko kedze ich mam v rodine
Tymto ku cti sluzi aspon fakt, ze neberu od statu peniaze na rozdiel od ostatnych cirkvi.
toto že nie sú jednotní, som sa dočítala sem » sk.wikipedia.org/wiki/Jehovovi_s...
a to, že odmietli dať vlastnému dieťaťu transfúziu, tak to sa už tiež stalo...ved pokiaľ ich viera nikoho neohrozuje tak OK, ale fanatizmus v každom náboženstve je škodlivý
@pyromaniak Hovoris hluposti, jehovisti veria ze Jezis je bozi syn a su krestania
midnight trepe kkotiny, neuznávaju Ježiša Krista a povedz im, že potrebuješ prehodiť kopu piesku, tak zdrhňu, lebo oni sa ani lopaty nechytia, jednoducho bastardi....a potom aj transfúzia krvi neuznávaju a lákaju od ľudi majetky
nie je to celkom tak ako píšeš...
Učia, že ani Svätá Trojica neexistuje. Podľa nich sa o tom v Biblii píše v 5. knihe Mojžišovej 6:4 a v Mk 12:28, 29. „Preto, tí, ktorí prijímajú Bibliu ako Božie Slovo, neuctievajú Trojicu pozostávajúcu z troch osôb či bohov v jednom.“ Na označenie Boha používajú meno Jehova tvrdia, že jedine tí, čo budú Boha uctievať pod týmto menom budú spasení. Pravda je taká, že nikde v Biblii nenájdeme pomenovanie Jehova. Nepoznali ho ani Židia, ani Mojžiš, ani Ježiš.
"Svedkovia Jehovovi veria tomu, že Ježiš je archanjelom Michaelom"
"Křesťanství (ze slova křesťan < lat. christianus < řec. χριστóς, christos pomazaný čili Mesiáš"
Pozri sa, ciara nie je krastanska pokial popiera nieco co je napisane v biblii. Pokila nenajdes nieco co jehovisti veria a je to v rozpore s bibliou, co nenajdes lebo nic take nieje, vtedy je to dokaz ze niesu krestania. Roznost vykladou je vec jednotlivych cirkvi nie nabozenstva.
keď stretneš svedkov jehovovych tak sa ich opýtaj že či veria že Kristus nebol boží syn a ak ti povedia že je tak klamú tomu ver (mal som aj pár ich letákov v rukách niekedy ich môžno nájdeš podobne ako lístky do Hrašného
"Jesus is Jehovah’s most precious Son" "The only-begotten Son never even considered trying to be equal to his Father"
» www.jw.org/en/publications...
"Kristus je Boží Syn a je nižší ako Boh" » sk.wikipedia.org/wiki/Jehovovi_s...
"Ježiš Kristus nie je Bohom, iba Božím Synom" » webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:...
a k téme.. k veci píše tak akurát semhamforas, qwer28 a to je asi tak všetko. inak skomoleniny a všetko zveličené.. myslím žeby bolo zbytočné tu všetko vysvetľovať keďže sa tu všetci hrajete na hrdinou že nás vyháňate a hrešíte na nás takže tu máš link a prečítaj si info z prvej ruky nie z wiki.. » www.jw.org/sk/jehovovi-sve...
@pyromaniak dosť vtipne si prirovnal jehovistov k Hrašnému
ano aj oni veria ze je Kristus ale veria že je to ten archaniel Michal (aspoň podla tých letákov) a nie Boží syn Kresťan verý že je to Boží syn (preto sa to nazýva sekta)
Aj kresťanstvo bolo sektou židovskej viery