zjem aké koľvek, chutné - už pripravené jedlo a je mi jedno čo to je, pokial ma to nasýti a nie je to niečo nechutné ako hmyz, alebo čo ja viem čo ... chutnosť vždy overím vložením do úst
ak mi niekto povie ,,zjedol si mäso - zabil si kravu,, poviem mu, tá krava bola už mŕtva keď som dal do úst mäso
vegáni prosím nepúštajte sa do mňa, aj tak konverzácie askončí tým že štatisticky nedokážeme zvrátiť v priebehu tohto storočia fakt, že sa mäso prestane konzumovať a z toho dôvodu je pre mňa nezmyselné nezjesť už vopred pripravené mäso, keďže je už vhodné iba na jeden úkon a človek jesť musí ... a ak teda toto všetko zhodnotím, zostane mi fakt, že predomnou stojí jedlo, tak ho aj zjem ... ham
@thrwtchr tak snažím sa na veci pozerať efektívne a produktívne ... z toho všetkého som usúdil že byť vegánom (pre mňa osobne) je nepodstatné, nefektívne (hlavne pre mňa) lenže rovnako neefektívne aj pre zvieratá a spoločnosť okolo mňa za môj celý život ... keď si to teda celé zrátam, vychádza mi z toho že viac plusov teda má keď si v supermarkete kúpim mäso na grilovanie alebo si behnem kúpiť hambáč ...
neodsudzujem vegánov, dokonca ich chápem ... ale pre mňa ako človeka je fakt že sa tieto veci neprestanú robiť ešte strašne dlho aj po mojej smrti dôležitejší ako si naivne myslieť že moja individualita teraz alebo v blízkej dobe odvráti smrť miliónov zvierat ...
to či človek so mnou v tomto súhlasí alebo nie je jeho problém, každý na to nahliada inak ... pre mňa je dôležité to, prečo si odopierať ľahšie dostupné jedlo a vytvárať si komplikácie a náhrady, keď to v podstate nebude mať iný efekt na môj život ako aj na život okolo mňa ... možno len taký že môj organizmus lepšie a jednoduchšie znáša zeleninu a ovocie ako mäso ... ale konieckoncov sme obklopení tolkými +mi a -mi že snažiť sa o tieto zázraky je vlastne smiešno-pozoruhodno-chválitebné, ale pre mňa neefektívno,nezmyselné
Ano konzumujem a chuti mi preto ho konzumujem dost casto ,kazdy nech je co mu chuti, vegetariani nech nepozeraju na konzumentov meska ako drbnuty a to iste naopak
@nenay bystré, ale na to som nenarážal :~)
na druhej strane: zaujímavá téma k úvahe, som si istý, že neokorenené a neosolené a nijak nespracované telá zvierat takisto väčšina ľudí nespapá, lebo sa im proste hnusia.
ale nemusíme ju rozvíjať, i tak je to iba anketa, boli sme vystríhaní
@thrwtchr vadí mi najviac keď sa babka tvári že je to obrezané alebo keď povie že sa to spečie, lebo sa to nikdy nespečie a žvyka to pod zubami
a je nechutné keď sú vtom také " krvavé" čiastočky, fuj
s radosťou konzumujem telá zvierat aj mastné, prekorenené a nevadí ani mierne krvavé. Najradšej po tepelnej úprave, ale bez problémov zvládnem aj tatarák. ale keďže som ich za posledné dni pojedol dosť, dnes budem večerať nejaké s kravám ukradnutého mlieka vyrobené produkty.
@melancholik ja nejem mäso, ale tých, čo ho jedia neodsudzujem a ani ich nikdy nepresviedčam. a nebudem ani teba.
ale to, čo si napísal, je nezmysel:
"ale pre mňa ako človeka je fakt že sa tieto veci neprestanú robiť ešte strašne dlho aj po mojej smrti dôležitejší ako si naivne myslieť že moja individualita teraz alebo v blízkej dobe odvráti smrť miliónov zvierat ... "
jedením mäsa zvyšuješ dopyt po jeho produkcii. to je proste fakt. takýto prístup je teda podobný, ako keby si sa mohol vrátiť do doby ďalekej pred skončením otroctva a využíval by si otrokov s tým, že "štatisticky nedokážeme zvrátiť v priebehu tohto storočia fakt, že otroctvo vymizne"
a mimochodom, aj keď by na tom bolo veľa pravdy, keby si toto hovorili všetci ľudia, tak by tu otroctvo bolo dodnes.
@asceticjunkie lenže veľa ľudí si to hovoriť nebude ... matematicky je to nemožné + fakt že za môj život sa niečo také zváti je nezmysel sám o sebe ... a vôbec, ak všetky tieto argumenty dám za hlavu ... čo je zlé na jedení mäsa? (ak odhodím fakt že takto funguje celá príroda že silnejší jedinci požierajú slabšie stvorenia, to že to robiť nemusíme je jedna vec, druhá je tá že to robiť môžeme a neexistuje ani jeden jediný dôvod prečo tie zvieratá ktoré využívame na mäso využívať nemáme alebo by sme nemali, len jediný ... že ničíme ich životy) - filozofickejšie , ak by lev mohol hovoriť, vedel by si ho presvedčiť aby nežral nevinné lane ale radšej zeleninu ktorú mu ochotne pripravíš? ... skôr ma zaujíma dôvod, prečo nejesť zvieratá, ak odhodíme všetky tie ostatné sprostosti o dopyte a o štatistike že sa to do 100 rokov nezmení a ešte väčších blbostiach o tom že keĎ takto myslím ja, bude aj 50 ďalších dôležitých článkov v systéme
chcem počuť dôvody prečo by ma malo zaujímať že niekde zomrie krava, keď v prírode sa zvieratá zabíjajú nonstop a to už vôbec nehovorím o ľudoch ktorí sa zabíjajú navzájom pre potešenie a pre emócie ... kedysi sme sa ako druh živili tiež lovom ... čo je na tom hrozné že jeme aj dnes mäso? je pravda že nemusíme, ale jeme ho ... otázka znie prečo by to malo byť zlé ? ak už teda ideme brať do úvahy celú prírodu a porovnávať človeka dajme tomu s kuraťom
asi tak 200tisickrat viacej nez by som chcela ale bohuzial nemam moc na vyber. ale ked dojdem domov tak budem vegan, lebo uz som zjedla za posledny mesiac masa na dva zivoty a proste...fuj
@melancholik ja nejem mäso preto, lebo by som nedokázal zabiť zviera len preto, aby som mal o niečo lepšie jedlo. a voči sebe by som teda bral pokrytecké, keby jedením mäsa nepriamo poverujem druhých, aby tie zvieratá zabíjali.
ja len kuracie prsia a navela aj morcacie, inak nezjem ani nohu z kurata ...ale zato mam velmi rad kuracie prsia aj kazdy den ich mozem jest a niekedy aj jem..
Milujem tých moralistov Minule som sa pohádal s takými zatrpknutými vegánmi a vegetariánmi proste hrôza... Treba si pozrieť evolúciu... ľudia boli od prírody lovci a zberači... postupne prešli na chov a farmárčenie... najlepšie je, že ľudia sú geneticky daný všežravci taký sme stvorený a keď som toto povedal do očí takej múdrej mladej vegánke čo asi nemala čo robiť od dobroty tak hneď buchla škaredo na mňa pozrela a zahučala to je LOŽ...Ako potom som jej to podložil faktami ako stavbou ľudského chrupu nakoľko keby že sme bylinožravci máme len stoličky, nie rezáky na trhanie mäsa ktorý majú mäsožravci... Ako ja budem jesť mäso naďalej len nech niekto ma nepresviedča o tom, že vegánstvo je fajn ... ta baba musí nahrádzať liekmi vitamíny a živiny čo chýbajú v zelenine ... A chudáka uja paradajku či kapustu Vám neni ľúto zabiť? tiež je to živý organizmus
@melancholik "chcem počuť dôvody prečo by ma malo zaujímať že niekde zomrie krava" – Myslím, že keď jedného skrátka nezaujíma život a smrť niekoho, koho telo bolo vytvorené a skolené čisto komerčnými účelmi, tak ani desaťtisíc dôvodov mu nebude stačiť na to, aby sa o jav začal zaujímať.
Zo zdravotných (a na druhom mieste chuťových) dôvodov ryby, aspoň raz týždenne pstruha alebo podobnú rýbu + niečo menšie typu sardinky, tuniak, zavináč.
Občas, keď mi preskočí, hot dog. (Inak sa to opísať nedá, väčšinou mi príde nechutný)
jem iba lososa a kuracie maco, obcas morcacie. minule som tam rozmyslala, ze ziadny iny druh som nemala uz roky. niektore masa ako napr. zajac, divina, jahnacina atd som este ani v zivote nejedla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
ak mi niekto povie ,,zjedol si mäso - zabil si kravu,, poviem mu, tá krava bola už mŕtva keď som dal do úst mäso
vegáni prosím nepúštajte sa do mňa, aj tak konverzácie askončí tým že štatisticky nedokážeme zvrátiť v priebehu tohto storočia fakt, že sa mäso prestane konzumovať a z toho dôvodu je pre mňa nezmyselné nezjesť už vopred pripravené mäso, keďže je už vhodné iba na jeden úkon a človek jesť musí ... a ak teda toto všetko zhodnotím, zostane mi fakt, že predomnou stojí jedlo, tak ho aj zjem ... ham
@thrwtchr no ak niekto konzumuje aj ludske maso,tak sa rata aj to. snad tu takeho jedinca nenajdeme
neodsudzujem vegánov, dokonca ich chápem ... ale pre mňa ako človeka je fakt že sa tieto veci neprestanú robiť ešte strašne dlho aj po mojej smrti dôležitejší ako si naivne myslieť že moja individualita teraz alebo v blízkej dobe odvráti smrť miliónov zvierat ...
to či človek so mnou v tomto súhlasí alebo nie je jeho problém, každý na to nahliada inak ... pre mňa je dôležité to, prečo si odopierať ľahšie dostupné jedlo a vytvárať si komplikácie a náhrady, keď to v podstate nebude mať iný efekt na môj život ako aj na život okolo mňa ... možno len taký že môj organizmus lepšie a jednoduchšie znáša zeleninu a ovocie ako mäso ... ale konieckoncov sme obklopení tolkými +mi a -mi že snažiť sa o tieto zázraky je vlastne smiešno-pozoruhodno-chválitebné, ale pre mňa neefektívno,nezmyselné
a prekorenené
a krvavé :ble:
foodies sú schopní šeckého
Vsak by ta nasralo ak by sa toto forum zrusilo hned ako by si pridal svoj prispevok
@thrwtchr aj tú som zahrnul do toho komentu len je ťažšie čitalelná ...
@melancholik zaujímavé. odpíšem ti do TS, len čo tomu plne porozumiem, lebo ako vidíš, mám s tým mierne problémy.
na druhej strane: zaujímavá téma k úvahe, som si istý, že neokorenené a neosolené a nijak nespracované telá zvierat takisto väčšina ľudí nespapá, lebo sa im proste hnusia.
ale nemusíme ju rozvíjať, i tak je to iba anketa, boli sme vystríhaní
a je nechutné keď sú vtom také " krvavé" čiastočky, fuj
a @18
ale to, čo si napísal, je nezmysel:
"ale pre mňa ako človeka je fakt že sa tieto veci neprestanú robiť ešte strašne dlho aj po mojej smrti dôležitejší ako si naivne myslieť že moja individualita teraz alebo v blízkej dobe odvráti smrť miliónov zvierat ... "
jedením mäsa zvyšuješ dopyt po jeho produkcii. to je proste fakt. takýto prístup je teda podobný, ako keby si sa mohol vrátiť do doby ďalekej pred skončením otroctva a využíval by si otrokov s tým, že "štatisticky nedokážeme zvrátiť v priebehu tohto storočia fakt, že otroctvo vymizne"
a mimochodom, aj keď by na tom bolo veľa pravdy, keby si toto hovorili všetci ľudia, tak by tu otroctvo bolo dodnes.
chcem počuť dôvody prečo by ma malo zaujímať že niekde zomrie krava, keď v prírode sa zvieratá zabíjajú nonstop a to už vôbec nehovorím o ľudoch ktorí sa zabíjajú navzájom pre potešenie a pre emócie ... kedysi sme sa ako druh živili tiež lovom ... čo je na tom hrozné že jeme aj dnes mäso? je pravda že nemusíme, ale jeme ho ... otázka znie prečo by to malo byť zlé ? ak už teda ideme brať do úvahy celú prírodu a porovnávať človeka dajme tomu s kuraťom
´dakujem, že si mi tie melancholikove myšlienky preložil do človečiny, nejak som bol mimo
@rocafella gratulujem, toto je ultimátny argument proti vegánstvu .D
hlavne tie zuby a zeleninka ma rozsekali .D
Občas, keď mi preskočí, hot dog. (Inak sa to opísať nedá, väčšinou mi príde nechutný)