dala som lyžiarsky, síce by som v skutočnosti chcela to druhé, ale za 5 dní sa nič nestihne vidieť, len sa sedí v buse, zbytočne vyhodené prachy. 5 dní by bolo treba na hociktoré z tých miest.
@diduska125 jeeeeej ozaj, veď vy idete s nami na lyžiarsky
no poradiť ti neviem, ale ten LON-PA. bude stáť určite viac ako 300 ečok my sme za to platili najprv asi 400 + poistenie + sprievodca (bol drahý jak kkt) + jedlo (to som si spravila v bile nákup za 30 e) + vreckové...a toho je celkom dosť :/
stojí to za to vidieť, je to fajn výlet, aj keď, to spanie v buse.... a to ubytovanie v londýne je fakt príšerné! >.< a ešte ten trajekt tak zle mi v živote nebolo som myslela že tam zomriem ale musím uznať, je tam pekne
a lyžiarsky ? to by si určite neľutovala my sme boli na lyžiarskom pred 2 rokmi, a minulý rok v tom londýne. lyžiarsky bol úplne super takže idem aj tento rok, no do londýna by som zase nešla, bo tá cesta a to všetko je strašne náročné takže fakt neviem .....
@diduska125 no ja neviem ako vám povedali, ale my sme mali napísané že 7 dní, piatok sme odchádzali a piatok sme sa vrátili, takže vlastne 8
no nám dali takého starého sprievodcu, čo v londýne ani nikdy nebol že vraj to mal byť sprievodca po BA ale iného nemali tak ho poslali s nami, asi 4x sme sa kvôli nemu stratili, v Bruseli sme zablúdili a zabili tak celý deň 20e za neho každý platil, keď si to tak vezmeš, dostal od nás 400e len tak za nič :/ a triedna vybavovala aby nám vracali, ale nič nevrátili! takže... keď nad tým teraz rozmýšľam....radšej lyžiarsky!
Paríž..síce aj lyžiarsky, ale ten u nás pekne do.rali už len tým, že tam treba každý deň dochádzať a ubytobvanie nič..o ničom, to je fakt len lyžiarský nič viac..
@diduska125 podla toho že kam na lyžiarský (no neviem ako ty vieš lyžovat) ale ak vieš skvelo lyžovat a pôjdete niekam do zapadákova na slabý kopec tak ja by som nešla...ale zas neviem či tam ideš pre tan lyžiarský alebo pre partiu...môj názor aj otázka
ja mám náhodou rada výklad, sprievodcovia ti povedia veľa zaujímavých vecí, teda takí, čo vedia zaujímavo rozprávať, ako napr. teta sprievodkyňa, čo s nami chodila na všetky zájazdy z gympla. bola smiešna
radšej mám teda taký systém, že ja + kamaráti + letenka + mapa, prípadne bez mapy, aj vtedy je to sranda, ale v zásade nemám nič proti dobre zorganizovanému organizovanému výletu
ale paríž, londýn aj brusel som už videla, tak preto si volí teba, lyžiarsky
btw keby v bruseli nemali atómium a minieuropu, tak tam neni čo robiť, aj cikajúci chlapec je taký malý zmrd v zapadnutej uličke, ktorého si v tom dave ľudí možno ani nevšimneš. tak tam by bol asi fajný ten sprievodca...
@diduska125 takže si sa rozhodla pre LON-PA ? Bo dnes som bola so spolužiačkou vo vašej triede (keď tam skoro nikto nebol) a ona sa pýtala že kto nejde, a že vraj 2, niekto, neviem jak sa volá a Dida, a neviem či mysleli teba alebo či máte v triede nejakú inú Didu ?
tak sa rozhodni ako chceš
a cesta ? no bus bol dobrý, pekný, čistý, luxusný ale nieje to nič moc jesť celý týždeň francúzske polievky, keksíky a cukríky a tak... :/ a na zemi sa tiež moc nevyspíš. A ešte, že cesta trajektom bola hrozná to mi bolo fakt maximálne zle
a kde všade sme boli ?
- Luxemburg (najkrajšie mesto aké som kedy videla! ♥♥♥ úplne úžasné)
- Waterloo
- Brusel - aj tam bolo pekne, tie čokoládové fontány sa mi páčili najviac, a tí chalani!
- LON - kks toho bolo vela, už si ani nepamätám. Ale najlepšie z londýna bolo jednoznačne Museum Madam Tussaud, tie voskové figuríny a tam tá strašidelná časť, bola brutálna potom všetky tie pamiatky, Buckingham palace, a nakoniec Oxford street no, pekne tam bolo
-Paríž - Notre Dame, Louvre (úžaný ), ešte nejaké pamiatky, už si ani nepamätám, Champs elysées, Výťazný oblúk, Eiffelovka (na nej sme boli až hore, výťahom ).. potom sme šli do Motela a ráno do Disneylandu.
No prepáč, dosť som sa rozpísala baví ma rozprávať (písať) o tom zájazde vlastne v poslednej dobe ma dosť baví písať do diskusii dlhé komentáre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
na poznávačku si choď s rodičmi
no poradiť ti neviem, ale ten LON-PA. bude stáť určite viac ako 300 ečok my sme za to platili najprv asi 400 + poistenie + sprievodca (bol drahý jak kkt) + jedlo (to som si spravila v bile nákup za 30 e) + vreckové...a toho je celkom dosť :/
stojí to za to vidieť, je to fajn výlet, aj keď, to spanie v buse.... a to ubytovanie v londýne je fakt príšerné! >.< a ešte ten trajekt tak zle mi v živote nebolo som myslela že tam zomriem ale musím uznať, je tam pekne
a lyžiarsky ? to by si určite neľutovala my sme boli na lyžiarskom pred 2 rokmi, a minulý rok v tom londýne. lyžiarsky bol úplne super takže idem aj tento rok, no do londýna by som zase nešla, bo tá cesta a to všetko je strašne náročné takže fakt neviem .....
zato tá druhá možnosť je naozaj lákavá
aha..takže vyše 400..no pekne a nič vam nevrcali? :/
Paríž- lebo tam pôsobili moje dáven múzy
Brusel- no keďuž bude Londýn a Paríž, tak sa kuknem aj tam
no nám dali takého starého sprievodcu, čo v londýne ani nikdy nebol že vraj to mal byť sprievodca po BA ale iného nemali tak ho poslali s nami, asi 4x sme sa kvôli nemu stratili, v Bruseli sme zablúdili a zabili tak celý deň 20e za neho každý platil, keď si to tak vezmeš, dostal od nás 400e len tak za nič :/ a triedna vybavovala aby nám vracali, ale nič nevrátili! takže... keď nad tým teraz rozmýšľam....radšej lyžiarsky!
do Pariza strasne chcem iist aj do Londyna...a na lyziarskom som uz bola..
radšej ísť lyžovať a bažiť si v horách.
radšej mám teda taký systém, že ja + kamaráti + letenka + mapa, prípadne bez mapy, aj vtedy je to sranda, ale v zásade nemám nič proti dobre zorganizovanému organizovanému výletu
ale paríž, londýn aj brusel som už videla, tak preto si volí teba, lyžiarsky
btw keby v bruseli nemali atómium a minieuropu, tak tam neni čo robiť, aj cikajúci chlapec je taký malý zmrd v zapadnutej uličke, ktorého si v tom dave ľudí možno ani nevšimneš. tak tam by bol asi fajný ten sprievodca...
a tiez suhlasim ze za 5 dni z tých troch miest poriadne nič neuvidíš. Najlepšie by bolo ak by ste išli len do jedného...
ale ideme tam 2 triedy..
@blueberry dakujem
a
@jessiqa .. kde všade ste tam vlastne boli..a cesta..
chápeš..ja sa len chcem poriadne rozhodnúť
Ale zase je to o tom, že možno sa tam už neskôr nebudem môsť dostať ..
aj to je v tom..
tak sa rozhodni ako chceš
a cesta ? no bus bol dobrý, pekný, čistý, luxusný ale nieje to nič moc jesť celý týždeň francúzske polievky, keksíky a cukríky a tak... :/ a na zemi sa tiež moc nevyspíš. A ešte, že cesta trajektom bola hrozná to mi bolo fakt maximálne zle
a kde všade sme boli ?
- Luxemburg (najkrajšie mesto aké som kedy videla! ♥♥♥ úplne úžasné)
- Waterloo
- Brusel - aj tam bolo pekne, tie čokoládové fontány sa mi páčili najviac, a tí chalani!
- LON - kks toho bolo vela, už si ani nepamätám. Ale najlepšie z londýna bolo jednoznačne Museum Madam Tussaud, tie voskové figuríny a tam tá strašidelná časť, bola brutálna potom všetky tie pamiatky, Buckingham palace, a nakoniec Oxford street no, pekne tam bolo
-Paríž - Notre Dame, Louvre (úžaný ), ešte nejaké pamiatky, už si ani nepamätám, Champs elysées, Výťazný oblúk, Eiffelovka (na nej sme boli až hore, výťahom ).. potom sme šli do Motela a ráno do Disneylandu.
No prepáč, dosť som sa rozpísala baví ma rozprávať (písať) o tom zájazde vlastne v poslednej dobe ma dosť baví písať do diskusii dlhé komentáre
baví ťa to? výborne.. lebo mňa baví si o tom čítať
čoo.. tak to muselo byť super TÝMTO si ma presvedčila tam ísť
lebo je tam všetko, čo chcem vidieť
len som zvedavá, že či sa aj pôjde... :/
a ak ťa ešte niečo o tom napadne, KLUDNE píš!!!
a ak sa pojde, tak s kym ?
wau..som pozerala ten Luxemburg čo máš v albume.. tvl.. Brutal..až mi sýánka padla..to si ty fotila? to chcem vidieť!
Ako učitelka? neviem..ale ja tam chcem ísť až v 2. ročníku..nie teraz