chodim do 9. rocnika na ZS a nwm sa presne rozhodnut kam na strednu skolu, gympel mozme vylucit rovno lebo moje znamky mali priemer 2,4 zaokruhlene a vobec ma nelaka, mohli by ste mi poradit podla mojich zalub no najviac sa rozumiem a zaujima ma politika
Ja by som ti poradila asi sociálnu prácu podľa toho, čo si napísal. Zas na gympel dnes chodia už aj 4-kári, to nie je tak ako kedysi... Existujú aj tzv. "ľahšie gymnázia". Z gympla by si mal širšiu možnosť neskôr si vybrať na akú VŠ, lebo o 4 roky sa v takejto situácii ocitneš znovu. Zo sociálnej práce je to potom o niečo ťažšie dostať sa na VŠ, ešte tak pokračovať v tom odbore, to áno. No jednoznačne si musíš vybrať to, čo by ťa bavilo a mať nejakú tú predstavu o budúcom povolaní, príp. sa k tej predstave dopracovať. Zhodnotiť aj uplatnenie (aj keď to je v dnešnej dobe veľmi relatívne, o niekoľko rokov sa situácia môže zmeniť, teraz je napr. už veľa právnikov a ekonómov) . Najlepšie sa rozhodneš ty sám, nikto iný ťa nemôže poznať viac.
@Mm47 , dnes sa neuživíš už ani s 2 VŠ... ide o to, ako sa dokážeš presadiť, o tom je táto doba...niekto môže mať aj učňovku a stane sa veľkým podnikateľom , okolo ktorého sa budú točiť prachy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Celkom perspektívny mi momentálne príde nejaký odbor, kde sa študujú informačné technológie a podobne, len neviem či by ťa to bavilo...
alebo sa nauc na prijimacky na gympel (aj ja som mal priemer okolo dvoch a dostal som sa na gympel) a potom na VS s takym zameranim
@Wolf1481 , ok, tak sa ozvi potom... ale pokiaľ nechceš podnikať, tak na tú VŠ budeš asi donútený ísť, samozrejme aj zo sociálnej práce sa dá