vsetky silne priatelstva som si nasiel a vybudoval pocas gymnazialnych cias, a nove nehladam..na vyske je kazdy len "ten, ktoreho poznam z hodiny/moj spoluziak" ale nic viac
Neviem. Možno ako u koho. Nejaké zázemie je OK, ale to neznamená, že nieto priechodnosti k novým veciam, nie? Ja osobne si z každej éry školy odnášam tak 1-4 kamarátov, s ktorými sa snažím ostať v kontakte. Tak nejak sa to buduje aj teraz - alebo by sa mohlo, zatiaľ je zrejme priskoro súdiť.
nemyslim, ze dobre priatelstva sa buduju len do stredoskolskych casov. Priatelstva sa buduju cely zivot. Na vyske som stretol super priatela, s ktorym perfektne vychadzam a mam sa s nim porozpravat o comkolvek kedykolvek.... bol to moj spolubyvajuci, na ktoreho som natrafil doslova nahodou Na skole uz zial nie je a stretavame sa uz len na Facebooku a (dufam ze nielen) raz do roka Dalsi velmi dobry kamarat je tiez pred z vysokej skoly, teraz pracuje ako redaktor TV JOJ, takze na neho mozem cumiet casto Atd. atd...
Ale uz to nie su priatelstva ako na strednej skole, ked som bol s priatelmi prakticky kazdy den... taky uz je zivot. Dobreho priatela nemusis vidavat kazdy den, staci len ked ho potrebujes
no ja práveže nie som na jednej strane je to pohodlnejšie bývať doma, ale kde inde si hľadať nové priateľstvá , keď s tými starými nie som už tak často v kontakte ( študujú v zahraničí a pod.)?
Tak ja som si najsilnejšie púta vytvoril na základnej škole. Stále sú tí najdôležitejší Mnoho ľudí prišlo a odišlo z môjho života. Oni ostávajú stále...
na základnej škole som si myslela, že mám s kamoškami nerozlučnú partiu. potom som prišla na strednú. tam som si to myslela zas. a teraz som na vš, môj jediný kamarát, priateľ a spriaznená duša je môj frajer, lebo nikto zo starých priateľov nemá na mňa čas, každý si rieši svoj život a ja sa nejak už neviem otvoriť ďalším ľuďom. takých "kamarátov" akože známych zo školy mám, ale nakoľko nie som ani na intráku, nejak nemám šancu dostať sa do akéhosi imaginárneho kolektívu.
takže momentálne... môžem povedať, že pokiaľ priateľstvo budované pred VŠ nebolo budované na skutočnej dôvere a úcte dvoch alebo viacerých ľudí a na pocite nejakej spolupatričnosti do partie.... nestálo za to. tak ako za to očividne nestáli vzťahy v mojej partii.
My sme sa napriklad casto ucievali spolu po nociach v baroch, alebo tichsich krcmach na zapocty, alebo skusky a tak sme boli spolu intenzivne a tak vznikali tie puta. Casto sme sli rovno rano z baru do skoly a vznikali tak situacie, ktore ludi proste tmelia.
Ludia si tak uz potom dohodnu chaty a party a ani sa nenazdas, zistis, ze ste partia co su spolu vacsne, ako siamske stvorcata
V sucasnosti kazdy zijeme v inom state. No, sme v kontakte cez skype, ja pridem za nima, oni ku mne na vikend alebo dajake volno. Pomahame si, fungujeme
@nobile to je skvelé, že ste sa takto skamarátili.... už som na výške nejaký ten rok a stále sú to väčšinou len povrchné kamarátstva... chcem ale veriť, že sa to časom zmení ...
ja som na výške prvý rok a za ten krátky čas tam mám omnoho lepších kamarátov ako doteraz...asi som mala šťastie a proste sme sa našli fajn partia...a to nebývam ani na tom intráku
Kamaráti z VŠ-moja druhá rodina..zo strednej mám iba tak..hm..3-4 fakt dobré kamarátky(prebehla prirodzená selekcia behom rokov)...+ ďalších pár kamarátstiev vzniklo mimo školu v rôznych časových obdobiach(ale hlavne po gympli)..
na vš som našiel tých najlepších kamarátov takže nie je o čom... každý má vlastný život, takže sa už tak často nevidíme, ale občas keď má každý čas, sa dohodneme a ideme na pivko
ja súhlasím. Spoznala som síce zopár ľudí, ale priatelia na celý život alebo tak? No nejako to nevyzerá, ktovie, šak asi tu ešte nejaký rok pobudnem, tak som zvedavá.
Súhlasím s tým, že každý má už svoj život a ostatných moc nerieši.
na vš, ktorú neznášam a nechcem to študovať a ani robiť, zostávam len kvôli pár ľuďom, ja som si zas nevybudoval žiadne priateľstvá počas základnej a gymnázia
vyska sama o sebe mi dala jednu z najlepsich priateliek, ktoru som predtym nepoznala. takze ked uz nic ine, aspon za toto som mojej alma mater nesmierne vdacna
s druhou sme chodili spolu uz na strednu, ale az na vyske sme si zacali rozumiet a stali sa z nas priatelky.
ale u mna plati, ze vacsinu pretrvavajucich priatelstiev mam zo strednej...co je vcelku logicke lebo som chodila na osemrocne gymko.
Ja mam praveze pocit, ze je to lahsie ako kedykolvek predtym
Na rovnako skolu snad chodia ludia s rovnakymi zaujmami, takze stale sa je o com rozpravat.
Som teraz znova v prvom rocniku a za tych par mesiacov co sa pozname si myslim celkom rozumieme. Rozpravame sa aj o osobnejsich veciach, uz ich neberiem ako cudzich ludi, aj sa na nich mozem obratit keby nieco.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
vsetky silne priatelstva som si nasiel a vybudoval pocas gymnazialnych cias, a nove nehladam..na vyske je kazdy len "ten, ktoreho poznam z hodiny/moj spoluziak" ale nic viac
ani ma to nejak netrapi..
Samozrejme som mal kamaratov na strednej, ale take dobre a intenzivne kamaratstva ako mi vznikli na vyske to neboli... Neda sa porovnat.
To je vsetko o ludoch, aky sa zijdu...
Dokonca s par ludmi zo strednej som sa viac "zbratal" az na vyske...
Ale uz to nie su priatelstva ako na strednej skole, ked som bol s priatelmi prakticky kazdy den... taky uz je zivot. Dobreho priatela nemusis vidavat kazdy den, staci len ked ho potrebujes
takže momentálne... môžem povedať, že pokiaľ priateľstvo budované pred VŠ nebolo budované na skutočnej dôvere a úcte dvoch alebo viacerých ľudí a na pocite nejakej spolupatričnosti do partie.... nestálo za to. tak ako za to očividne nestáli vzťahy v mojej partii.
lebo ja sa teraz cítim dosť osamelo, keď nemám so starými priateľmi taký kontakt...
teda rôzne krúžky a podobné aktivity sú asi pre mladších...
a mám dzivú kamošku, úplne sme sa sadli, jak keby sme sa poznali už roky
My sme sa napriklad casto ucievali spolu po nociach v baroch, alebo tichsich krcmach na zapocty, alebo skusky a tak sme boli spolu intenzivne a tak vznikali tie puta. Casto sme sli rovno rano z baru do skoly a vznikali tak situacie, ktore ludi proste tmelia.
Ludia si tak uz potom dohodnu chaty a party a ani sa nenazdas, zistis, ze ste partia co su spolu vacsne, ako siamske stvorcata
V sucasnosti kazdy zijeme v inom state. No, sme v kontakte cez skype, ja pridem za nima, oni ku mne na vikend alebo dajake volno. Pomahame si, fungujeme
na vysokej som si našla mnoho iných známych
zdráham sa ich všetkých nazvať kamarátmi, ale nesťažujem sa, že by som bola nejako asocializovaná
takže nie, nemám ten pocit čo ty...
Súhlasím s tým, že každý má už svoj život a ostatných moc nerieši.
Väčšina kamarátstiev asi fakt vzniká na strednej.
vyska sama o sebe mi dala jednu z najlepsich priateliek, ktoru som predtym nepoznala. takze ked uz nic ine, aspon za toto som mojej alma mater nesmierne vdacna
s druhou sme chodili spolu uz na strednu, ale az na vyske sme si zacali rozumiet a stali sa z nas priatelky.
ale u mna plati, ze vacsinu pretrvavajucich priatelstiev mam zo strednej...co je vcelku logicke lebo som chodila na osemrocne gymko.
a po skončeni vyšky sa s nimi uvidim možno už len tak 1-2x, aj keď sa to teraz všetci snažime poprieť a klamať samych seba
Na rovnako skolu snad chodia ludia s rovnakymi zaujmami, takze stale sa je o com rozpravat.
Som teraz znova v prvom rocniku a za tych par mesiacov co sa pozname si myslim celkom rozumieme. Rozpravame sa aj o osobnejsich veciach, uz ich neberiem ako cudzich ludi, aj sa na nich mozem obratit keby nieco.
po tom, co som zazila na gympli, som prestala verit, ze budem mat kamosov medzi ludmi, no a na VS su vsade sami super ludia