aj ked "kapsuplove" kavovary lákajú svojou nízkou cenou, v konečnom dosledku drahé na prevadzku. ten sajrajt čo je v kapsuliach obsahuje len minimum zložky z kávy...
Ked chceš chutnú kávu, tak si kup kavovar klasický do ktoreho dávaš pravú zrnkovu kavu, a kavovar si vždy potrebne množstvo kávy zomelie pár sekúnd pred prípravou... takato kava je vonavejšia a chutnejšia ako tie kapsulove pičoviny čo mi vonkoncom nechutia... a samozrejme aj zdravšia, a čo je nemenej podstatne že jedna porcia ta stojí menej ako kapsula... to že kapsulovy kavovar stoji dajmetomu 80 € a dobrý na zrnkovu 300€ nech ta neklame lebo časom ten kapsulovy preplatíš na kapsuliach s nekvalitnou džbrndou...
čím vačší tlak tým lepšie... (v rovnakej cenovej kategorií to byva to iste...)
ale su tu ako som spominal aj take maličkosti...
aby si sam vedel zomlieť kavu, pretože ked davaš do neho už vopred zomletu tak je "vypáchnutá" chytá pachute a nepríjemnu horkosť... (káva má byť príjemne horká)
potom su tu take detajli čo zavisia od tvojej lenivosti velkosť nadob na odpad a vodu... alebo to či hodokážeš pripojiť priamo na vodovodne potrubie aby si nemusela doplnať vodu... ale s každou srandou navyše rastie cena...
aaa ešte doležite, ked ho kupuješ nech Ti predvedu ako sa rozoberaju časti čo sa čistia, a predstav si ako by si ich umyvala... take čo sa zložito umyvaju radšej zavrhni... lebo ked chceš mať chutnu kavu tak musi byť dokonale čisty stroj... a pokial su jeho komponenty tak urobene že sa nedaju dobre vyčistiť kava nemože byť dobra...
@sitnxan vdaka moc musim si to trosku nastudovat aby som nebola ako taka trubka ale mozno aspon znacky by si vedel poradit, mam dojem, ze vies o tom dost....celkom sa mi pozdava Philips Saeco, teda namatkovo som pozerala cenove rozpatie.
@macchiato ta kava v kapsule je taka ista ako klasicka.... sixtan zas pise blbosti, jeho si netreba vsimat a ked tak pocitam tak jedna kapsula stoji cca 0,3€ tj 30centou za jednu kavu neni az tak neskutocne vela Tak otec kupil domov cremesso a mama ma v robote dolcegusto a chut je vacsinou taka ista alebo len maly rozdiel.
hmm značky to je skoro jedno všetko vyrába čína...
ale tak mám len take zbežne vedomosti... použivatelske... no ale ked chceš značku tak krups to je taka celkom "vychytena" ale je to skoro uplne jendno...
skorej si pozri ten tlak udáva sa pri kavovaroch v starších jednotkách
a ešte si vyber podla toho aku kavu alebo "kavu" chceš variť ešte su aj take srandy čo robia kadejake mliekove... penove... a neviem čo...
@sitnxan musim suhlasit my sme mali dolce gusto a pravdu povediac nikdy viac ta cena kapsuli je dost vysoka ... Asi pred rokom sme si kupili na zrnkovu kavu lebo dolce gusto sa nam pokazil a je jednoznacne ta kava neporovnatelna Samozrejme ak tam nedas nejaku jednota ,,kavu,, za 1€ Asi tolko
no ako to tak citam, je to nerozhodne asi budem musiet poziadat aby mi niekto uvaril kapsulovu kavu ide mi o to aby ta kava aj nieco vydrzala....priklanala som sa k kapsulovym pretoze kazda kapsula je vakuovo balena....no fakt neviem
@mefistofel ty tulipán! bodaj ťa nebeske sláviky jebali do rána... ako možeš tvrdit že to je taka ista kavy ako zrnkova v tých kapsuliach? ved obsah tých kapsúl sa nemože ani kavou nazvať... keby si len vedel, chuju, ako sa to vyraba... a čo v tom je...
stačí ochutnať...
a ked sme pri tej cene... ano 30 centov nieje vela, ale si porataj keby ta kvalitna zrnkova 1 porcia vyšla...a kolko sa v domacnosti porcií minie... tak ti to preplati ten kavovar čo je drahši za pomerna kratku dobu.
aj ked cena nieje to podstatne... vždy to zorava istú ulohu...
@macchiato kavove zrna byvaju balene tiež vakuovo, a ked su v kavovare v zasobniku v celosti tak si pomerne dlho vedia zachovať svoje chutove a aromaticke vlastnosti, doležite je mlieť tesne pred "varením" zasobnik je stavani tak aby tam tie zrna vydržali čo najdlhšie...
ja som toho nazoru že ta tekutina čo vyteká z kapsulových kavovarov sa kavou nemože ani nazvať...
@melons samozrejme ked dáš do dobreho kavovaru smeti tak budeš márne čakať dobru kavu... ale pomerne kvalitn kava sa dá kupiť 250 g za cca 7€ a uvaríš z nej omnoho viacej kavy ako keby si si za 7 € kupil kapsule z ktorých vytečie kolomaž...
@sitnxan obsah v kapsulah je normalna kava len inak tepelne upravena aby sa dala takto pouzit.... za to ze ty si si nieco vymyslel tak to neznamena ze je to pravda
a ide hlavne o ten komfort pri tych kapuliach atd....
@mefistofel prezrad čo je to podla Teba inak tepelne upravena kava boha... nechci ma rozosmiať že oms is niečo vymyslel ked toto čo tu píšeš je tvoj výmysel... náhodou viem akým sposobom sa tá "kava" v kapsuliach robí...
možno to najdeš aj na nete kokotko... skus... je to trošku zložitejšie ako len povedať "inak tepelne upravena kava"
@sitnax Aj my sme mali kapsulovy ale asi jedine pozitivum bolo ze sa dalo spravit chococino nic viac a to si mozes spravit aj na normalnom ked velmi chces My kupujeme bud tak alebo v NAY kilove balenie za 20 € a ked si zoberies kolko mas z toho kavy a kolko mas kavy zo 6€ kapsuloveho balenia ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aj ked "kapsuplove" kavovary lákajú svojou nízkou cenou, v konečnom dosledku drahé na prevadzku. ten sajrajt čo je v kapsuliach obsahuje len minimum zložky z kávy...
Ked chceš chutnú kávu, tak si kup kavovar klasický do ktoreho dávaš pravú zrnkovu kavu, a kavovar si vždy potrebne množstvo kávy zomelie pár sekúnd pred prípravou... takato kava je vonavejšia a chutnejšia ako tie kapsulove pičoviny čo mi vonkoncom nechutia... a samozrejme aj zdravšia, a čo je nemenej podstatne že jedna porcia ta stojí menej ako kapsula... to že kapsulovy kavovar stoji dajmetomu 80 € a dobrý na zrnkovu 300€ nech ta neklame lebo časom ten kapsulovy preplatíš na kapsuliach s nekvalitnou džbrndou...
čiže nekupuj píčovinu...
čím vačší tlak tým lepšie... (v rovnakej cenovej kategorií to byva to iste...)
ale su tu ako som spominal aj take maličkosti...
aby si sam vedel zomlieť kavu, pretože ked davaš do neho už vopred zomletu tak je "vypáchnutá" chytá pachute a nepríjemnu horkosť... (káva má byť príjemne horká)
potom su tu take detajli čo zavisia od tvojej lenivosti velkosť nadob na odpad a vodu... alebo to či hodokážeš pripojiť priamo na vodovodne potrubie aby si nemusela doplnať vodu... ale s každou srandou navyše rastie cena...
aaa ešte doležite, ked ho kupuješ nech Ti predvedu ako sa rozoberaju časti čo sa čistia, a predstav si ako by si ich umyvala... take čo sa zložito umyvaju radšej zavrhni... lebo ked chceš mať chutnu kavu tak musi byť dokonale čisty stroj... a pokial su jeho komponenty tak urobene že sa nedaju dobre vyčistiť kava nemože byť dobra...
tak ako ja kavu nepijem ale to je druha vec
hmm značky to je skoro jedno všetko vyrába čína...
ale tak mám len take zbežne vedomosti... použivatelske... no ale ked chceš značku tak krups to je taka celkom "vychytena" ale je to skoro uplne jendno...
skorej si pozri ten tlak udáva sa pri kavovaroch v starších jednotkách
a ešte si vyber podla toho aku kavu alebo "kavu" chceš variť ešte su aj take srandy čo robia kadejake mliekove... penove... a neviem čo...
stačí ochutnať...
a ked sme pri tej cene... ano 30 centov nieje vela, ale si porataj keby ta kvalitna zrnkova 1 porcia vyšla...a kolko sa v domacnosti porcií minie... tak ti to preplati ten kavovar čo je drahši za pomerna kratku dobu.
aj ked cena nieje to podstatne... vždy to zorava istú ulohu...
ja som toho nazoru že ta tekutina čo vyteká z kapsulových kavovarov sa kavou nemože ani nazvať...
a ide hlavne o ten komfort pri tych kapuliach atd....
je paraadny
možno to najdeš aj na nete kokotko... skus... je to trošku zložitejšie ako len povedať "inak tepelne upravena kava"
sry ale z primitivou si musim robit srandu inak sa to neda