Tiež si myslíte, že drvivá väčšina filmov má veľmi slabý príbeh alebo nie? Lebo podľa mňa, keď sa nad tým tak zamyslím, tak väčšina scenárov je na veľmi biednej úrovni. Filmov s kvalitným príbehom je ako šafranu ... Tu sa potom ponúka otázka, kto tie scenáre píše: Vyštudovaní scenáristi? Samozvaní odborníci? Ľudia dosadení cez známosti? Lebo ja fakt neviem...platy majú nadpozemské, len bez talentu bude ich výsledok práce vždy len h0vno. Takže ako to vidíte vy?
Tak ide o to čo bude mať úspech v kinách a u väčšiny populácie…
S priateľom vždy dlho hľadáme aký film večer pozrieme a zatiaľ sa nám podarilo vždy nájsť celkom fajn filmy… naposledy sme videli Contratiempo, odporúčam
A veľmi odporúčam film Hotel Mumbai! Ten bol úplne top a ešte aj podľa skutočných udalosti.. osobne si ani nepamätám že som to videla v novinách, pritom to bol dosť veľký teroristický útok, oproti takému bostonskemu maratónu a ten bol všade asi mesiac
@azizi@4 Život je krásny som videl už veľmi dávno, až na pár scén si na to príliš nepamätám, ale z nedávnych rokov som z podobnej tematiky videl Chlapec v pruhovanom pyžame a Saulov syn...neviem, či si videla
Z Netflixu som toho príliš nevidel, nejak mi ich tvorba príliš nesadla...videl som napríklad seriál Zaklínač, ale to podľa mňa bohviečo nebolo Ako oddychovka sa to ale dá
Naposledy som videl čínsky film Krvavé pobrežie - mal to byť monumentálny historický film s epickými bitkami... čo ja viem, má svoje plusy, ale zase ma nejako moc nenadchol Ten čínsky štýl točenia filmov mi moc nesadol, pripomína mi to tie indické policajné rambo filmy: hlavné postavy sú borci so superschopnosťami Preto by som to skôr zaradil do sci-fi/fantasy
Každopádne, neviem čo by som ti doporučil. V poslednej dobe som videl skôr samé priemerné a podpriemerné filmy/seriály. Jediné, čo ma asi tento rok bavilo je český krimi seriál Devadesátky... som ani nevedel, že Česi vedia točiť také zaujímavé seriály
@azizi@12 myslim ze hbo go uz nefunguje, je iba hbo max a mal by tam byt vacsi vyber nez na go... ta "appka" sa mi zda este trochu nedoladena, ale inak som zatial spoko
Pisu ich profesionalni scenaristi a pisu ich na takej urovni, na akej je vacsinovy divak.
Tupe filmy pre tupe masy v multiplexoch.
Zacni hladat zdroje filmov na festivaloch a v artovych alebo malych kinach, potom uvidis, aky mas sialene maly zaber a kolko vynimocnych a vybornych filmov sa na celom svete toci, len nie su distribuovane to beznych velkych kin, lebo by na ne prislo za mesiac osem ludi.
@azizi@9 skus edisonline, filmov tam dokopy asi nie je extremne vela, ale vyberaju ich tam myslim odbornici, alebo ak aj nie, je to proste vyber z filmovych festivalov, a predplatne je take celkom symbolicke ?
@luc.ka@17 ak máš nejake typy na nekomerčné a zaujímavé filmy tak si ich pozriem velmi rád. Píšem na CSFD recenzie. Komerciu nemám rád. Mám ráď špeciality. Obzvláš psychologické drámy. Kludne primárne o dialogoch. Poznáš Sex lži a video (Soderberg)?
@abstraktdepres@34 v tomto som ja strasny radca… aj som vlastne toho podla mna extremne malo videla, nebavi ma kukat film doma na telke alebo nebodaj na pocitaci, mam rada velke platno a atmosferu kina ? ale nemam na to cas a ani peniaze, aby som takto pozerala vsetko, co ma zaujme ?
Ako prvy mi napadol tento: » www.csfd.cz/film/617516-tin...
Ak si ho nevidel a chces, nic si o tom vopred necitaj, proste to len zacni pozerat, akykolvek spoiler pokazi dojem a zazitok ? mrzi ma, ze ma tak malo percent, ale zas chapem, ze to moze byt tazsie stravitelne ?
Inak tie psychologicke dramy si bud moc nejdem, alebo byvaju pre mna lahko zabudnutelne. Dlhsie som musela premyslat, co by vlastne z toho, co mi utkvelo v pamati, spadalo do zanru. Tak ale za vsetky asi tato » www.csfd.cz/film/370874-mam...
A este z pre mna nepochopitelnych dovodov (asi hudbou a prapodivne prijemnou atmosferou) ma uchvatilo toto, pozrela som si to 2x po sebe ? » www.csfd.cz/film/278447-tad...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
S priateľom vždy dlho hľadáme aký film večer pozrieme a zatiaľ sa nám podarilo vždy nájsť celkom fajn filmy… naposledy sme videli Contratiempo, odporúčam
Z Netflixu som toho príliš nevidel, nejak mi ich tvorba príliš nesadla...videl som napríklad seriál Zaklínač, ale to podľa mňa bohviečo nebolo Ako oddychovka sa to ale dá
Naposledy som videl čínsky film Krvavé pobrežie - mal to byť monumentálny historický film s epickými bitkami... čo ja viem, má svoje plusy, ale zase ma nejako moc nenadchol Ten čínsky štýl točenia filmov mi moc nesadol, pripomína mi to tie indické policajné rambo filmy: hlavné postavy sú borci so superschopnosťami Preto by som to skôr zaradil do sci-fi/fantasy
Každopádne, neviem čo by som ti doporučil. V poslednej dobe som videl skôr samé priemerné a podpriemerné filmy/seriály. Jediné, čo ma asi tento rok bavilo je český krimi seriál Devadesátky... som ani nevedel, že Česi vedia točiť také zaujímavé seriály
Tupe filmy pre tupe masy v multiplexoch.
Zacni hladat zdroje filmov na festivaloch a v artovych alebo malych kinach, potom uvidis, aky mas sialene maly zaber a kolko vynimocnych a vybornych filmov sa na celom svete toci, len nie su distribuovane to beznych velkych kin, lebo by na ne prislo za mesiac osem ludi.
Ako prvy mi napadol tento: » www.csfd.cz/film/617516-tin...
Ak si ho nevidel a chces, nic si o tom vopred necitaj, proste to len zacni pozerat, akykolvek spoiler pokazi dojem a zazitok ? mrzi ma, ze ma tak malo percent, ale zas chapem, ze to moze byt tazsie stravitelne ?
Inak tie psychologicke dramy si bud moc nejdem, alebo byvaju pre mna lahko zabudnutelne. Dlhsie som musela premyslat, co by vlastne z toho, co mi utkvelo v pamati, spadalo do zanru. Tak ale za vsetky asi tato » www.csfd.cz/film/370874-mam...
A este z pre mna nepochopitelnych dovodov (asi hudbou a prapodivne prijemnou atmosferou) ma uchvatilo toto, pozrela som si to 2x po sebe ? » www.csfd.cz/film/278447-tad...