Ahojte, mám problém, som v 9. ročníku a máme si vybrať SŠ. 1. som si vybral gympel lebo sa dobre učím, priemer spĺňam avšak neviem sa rozhodnúť na akú 2. školu si mám dať prihlášku :/ chcem dáku lepšiu poistku, aby ma vzali na 100%. A najlepšie tak aby
obchodná a hotelová sú podľa mňa blbosť, nebavili by ma a nemal by som sa kde zamestnať a v jednom teste mi vyšlo že som podnikateľský a konvenčný typ + pár bodov za realistický ale dík za radu
Práveže gympel je asi najlepšie voľba keď ešte nevieš, čím chceš byť, tam môžeš zistiť, čo ti ide a baví ťa Ale zase tiež je pravda, že potom už musíš ísť na VŠ.
A ja by som si ako druhú dala OA alebo také niečo
ach, týchto tém tu je v poslednom čase veľa
no tak najlepšia voľba ak chceš teda ísť na výšku je naozaj gympeľ... no ty nevieš, čo si zvoliť ako druhé... takže takto - daj si druhú školu úplne odveci, to je jedno akú... aj ja som to tak spravil, lebo som okrem tej prvej nechcel ísť vôbec nikde (na tú druhú som potom ani nešiel robiť prijímačky ... no takže daj si tú druhú úplne odveci a snaž sa 100%-ne, aby ťa zobrali na tú prvú, ktorú chceš... jediný problém môže byť len ak sa na tú školu hlási veľa ľudí... ja som mal v tomto ale šťastie asi...
a len tak medzi rečou... aj môj bývalí spolužiak išiel na nejakú školu v Sučanoch
Ak ani ty nevieš čo ťa baví tak ti mi nemôžeme pomôcť, ale ja som túto dilemu tiež pred nedávnom riešila (bilingválny gympel z 8. ročníka x chémia a nakoniec som sa rozhodla že tento rok si podám prihlášku na gympel a ak by to nevyšlo skúsim to aj nabudúci rok tam a pridám si v 9. aj chémiu ale v tomto prípade je asi najlepšia možnosť gympel. Dostaneš tým ešte asi 4 roky na premýšlanie, prípadne ak sa rozhodneš v 1. ročníku na gympli môžeš prestúpiť stále, ale ja ti prajem aby si si dobre vybral a potom to neľutoval
To vsetko zalezi podla toho co ta viac bavi, ci si technicky typ alebo ta taha ekonomia alebo tak zo vsetkeho nieco. Ked uz teraz mas dobry priemer potom si myslim ze budes mat urcite vyhliadky do buducna na VŠ a na to je najlepsi gympel
ďakujem @shiki @yahellito baví ma technika ale s tým sa neuživím ale ako píšeš z každého rošku trošku ako som písal pozisťujem a uvidím ďakujem Vám za rady
Ak ťa baví technika myslím elektrikár a tak, tak s tým by si sa v nemecku napríklad dobre uživil a myslím že aj v nórsku, ale potom treba vedieť jazyky
Ja chodím na Elektrotechnickú aj odbor elektrotechnika je to síce najťažšia škola na sk ale dá sa to mám samé jednotky lenže to som ja a inak máš otvorené dvere na všetky Vš na SK aj inde takže asi tak prijali ma aj na gympel dokonca som bol robiť na dvoch gymploch aj na tejto lenže prijali ma na všetky tak som si vybral najlepšie
@07spider70 ja som bol na priemyslovke, teraz som v Brne na technickej skole ale druhy krat by som nesiel. Verim ze kazdy raz pride na to ze zivot je o tom robit co ta bavi a nie pre peniaze
aj ja mám problém s výberom SŠ tiež mam celkom fajný priemer a rozmýšľam nad gymnáziom...neviem aký odbor v zmysle technika máš rád, lebo tých je naozaj veľa aj z gymnázia môžeš ísť kľudne na technickú univerzitu....ale skús pozrieť aj nejaké odborné školy v tvojej blízkosti a možno nájdeš nejaká odbor, ktorý by sa ti možno páčil a nakoniec sa preň rozhodneš aj ja som to tak spravila, lenže v mojom prípade je jediný odbor, na ktorý by som šla až strašne ďaleko a na intrák nechcem ísť ak chceš tu si môžeš prezrieť odbory všetkých možných odborných škôl : » www.uips.sk/prehlady-skol/p...
držím palce pri výbere
@07spider70 však keď si zo Sučian tak hybaj ku nám na GBAS! Rozhodne! (ak už si niekde na túto tému písala alebo ten gympel je GBAS tak prepáč, nečítala som všetko )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A ja by som si ako druhú dala OA alebo také niečo
no tak najlepšia voľba ak chceš teda ísť na výšku je naozaj gympeľ... no ty nevieš, čo si zvoliť ako druhé... takže takto - daj si druhú školu úplne odveci, to je jedno akú... aj ja som to tak spravil, lebo som okrem tej prvej nechcel ísť vôbec nikde (na tú druhú som potom ani nešiel robiť prijímačky ... no takže daj si tú druhú úplne odveci a snaž sa 100%-ne, aby ťa zobrali na tú prvú, ktorú chceš... jediný problém môže byť len ak sa na tú školu hlási veľa ľudí... ja som mal v tomto ale šťastie asi...
a len tak medzi rečou... aj môj bývalí spolužiak išiel na nejakú školu v Sučanoch
keď ich máš v okolí viac, tak nie je čo riešiť
ja som mala prihlášky na 2 gymnázia
@hovnovhlave nwm či je to dobrá taktika a ako sa volá?
@kuvincik chcem mať dáku poistku ak by som niečo dobabral
@yahellito baví ma technika ale s tým sa neuživím ale ako píšeš z každého rošku trošku ako som písal pozisťujem a uvidím ďakujem Vám za rady
držím palce pri výbere