Mäsa jem málo. K hovädziemu mám odpor a nejem ho nikdy. Takže celkom v pohode by som ho dokázal vyradiť. Ryby mám rád, ale len raz za čas si ich dám. Hydinu a bravčové sporadicky. Ťažšie by sa mi vzdávalo bravčového pretože slanina (a bez slaniny si neviem predstaviť halušky, ktoré mám veľmi rád)..
Sranda, teraz najviac ľudí označí bravčové, pritom bravčové je u nás najviac konzumované reštika - obedové menu výber z 5 jedál, 3 z toho sú rôzna forma bravčového
Inak najradsej mam asi kacku, mrzi ma to, teda jest akekolvek maso ma mrzi vo vztahu k zivemu zvieratu, ale pecena kacka s cervenou kapustou je nieco, pri com by som sa rozplakala od stastia ?
Jem iba kuracie, občas bravčové - sliepky kupujeme od susedov a prasiatko mame raz za rok vlastné. Hovädzie vôbec, nakoľko chov dobytka šialene vplýva na zmenu klímy. Tiež nechápem ľudí, ktorí sa utešujú, že “šak potravinový reťazec”. Keby si do ruky zobrali oštep a vyrazili do lesa na lov, vtedy by to bol potravinový reťazec. Zabíjanie umučených zvierat, ktoré v živote nevideli denné svetlo ako na páse na bitúnkoch je šialenstvo a krutosť. To, že si niekto kúpi naporciaované mäso v plastovom obale z najbližšieho Kauflandu, to nie je potravinový reťazec.
Hydina, pretoze kuracie z obchodu mi uz na druhy den po vareni, niekedy aj hned prvy den pride doslova nechutne a smradlave. Verim tomu, ze je to najlacnejsie a najrychlejsie ,,vypestovane" mäso a tomu zodpoveda aj jeho kvalita. Cize s obsahom atb, hormonov...
A po dalsie, mam pocit, ze v restikach je to najcastejsie robene mäso, lebo je velmi lacne a nenarocne na cas pripravy. A tak celkovo sa mi prejedlo, aj ked posledne dni mam stale chut na nozku s ryzou
Ale inac dost malo jem mäso, max 2-3 ked si objednam v praci na obed, sama si vacsinou nekupujem a hovädzie prakticky nejem.
Chcela by som to este viac obmedzit iba na ryby, o ktorych si ale myslim ze su tiez mäso
@varlatan@28 Nie, pretože tá sliepočka žila voľne, vo veľkom výbehu a nie v klietke alebo miestnosti s ďalšími stovkami na sebe natlačených sliepok bez slnečného svetla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Neznasam aj chytat surove maso, takze keby som bola odkazana len na vlastne varenie, jem len ryby a kuracie prska.
Hydina, pretoze kuracie z obchodu mi uz na druhy den po vareni, niekedy aj hned prvy den pride doslova nechutne a smradlave. Verim tomu, ze je to najlacnejsie a najrychlejsie ,,vypestovane" mäso a tomu zodpoveda aj jeho kvalita. Cize s obsahom atb, hormonov...
A po dalsie, mam pocit, ze v restikach je to najcastejsie robene mäso, lebo je velmi lacne a nenarocne na cas pripravy. A tak celkovo sa mi prejedlo, aj ked posledne dni mam stale chut na nozku s ryzou
Chcela by som to este viac obmedzit iba na ryby, o ktorych si ale myslim ze su tiez mäso
A suhlasim s @24
@2 done