Nieco by som dal kazdemu kto mi je blizky a potreboval by to no a kupil by som si domcek alebo postavil a potom uz neviem pomaly by som z toho zil... neviem ci by mi to pomohlo k nejakej zmene k lepsiemu tie peniaze ale asi ano keby som nemusel riesit robotu za par susnov ,stresy z nej, unavu a vsetko mozne a iba by som bol proste zabezpeceny tak by som asi ziskal nejaku odvahu zit konecne ale to ja len tak to nebola otazka
Kúpil by som dom, plus zariadenie doňho, niečo si nechal na cestovanie, tak zhruba pätnásť tisíc, niečo na investície (podielové fondy, dlhopisy a podobne), to tak zhruba tridsať tisíc, čiže ked to tak spočítam, pre seba by som minul zhruba 150 tisíc a zvyšok dal rodine a na nejaké neziskovky, charitatívne organizácie,možno aj nejaké vlastné projekty na pomoc ľudom, aby som mal istotu,že tie peniaze budú rozumne a poctivo využité,lebo pri subjekte ktorý človek nemá pod kontrolou je to riziko.
Najskôr by som otestoval rodinu ako by sa ku mne zachovali ak by som nemal nič aby som videl ako sa zachovajú. Poprosil by som ich či mi nemajú požičať nejaké peniaze lebo som sa ocitol v zlej situácií, potom by som ich poprosil o prespatie pàr dní a pod. Na zàklade ich spràvania by som sa zachoval rovnako.
Lebo je nezmysel rozdàvať peniaze ľuďom bez rozmyslu...
Obávam sa, že to by mi nestačilo ani pre seba...
hemmings.com/classifieds/dealer/ferrari/275gtb/1918519.html
Ale tak, určite by som pomohol rodičom splatiť dlhy a postaviť nový dom. Ale som proti rozdávaniu peňazí ľuďom, len preto, že nejaké mám a že sa so mnou kamarátia, takže by som sa postaral trochu sebecky najprv o seba a potom by sa uvidelo, samozrejme, keby dakto bol v problémoch, tak to by bola iná vec... Určite by som investoval.
Aky su Zaujimavi nejaki ludia na B
Takze podla niekoho by takato suma nestacila ani pre seba .... napriektomu ze tolko penazi nikdy nemali a doteraz im stacila vyplata 500-1000e na mesiac
Tak urcite by som pomohla rodine
Rodicom by som kupila fajnovu vilu s velkym bazenom a ocovi bombove auto
Urcite by som investovala..a zacala by som podnikat
Nejaky ten 5star hotel..plus restiku
Peniaze by som nikomu nedala. Ocovi by som kupila byt a auto, babke a dedkovi postavila nový dom a najala im upratovačku. Kamoške by som kupila podnik, pretože vždy chcela mať reštauráciu.
cojaviem, milion je prilis vela na robenie nicoho a prilis malo na robenie niecoho. 100k by som si nechal na rozmrdanie, 100-200k na kryptomeny/akcie/... proste riskantne experimentovanie s potencialne vysokym vynosom a zvysok do istejsich odvetvi s pomalsou navratnostou.
nakoľko reálne takéto nič nezískaš, tak je to zbytočné aj v rovine uvažovania. Dám ti inú otázku. Máš isto nejaké sny ktoré nie su naplnene. Asi ako každý, aj ja. a čo sa stane, keď jedného dňa sa ti pozitívne zmení život, začnes možno tri krat viac zarábať, a zrazu si môžeš dovoliť veci o ktorých si doteraz len sníval. čo ty nato? lenže problém tvoj, možno viacerých je jeden. možno sa mýlim.... neber ma doslovne. proste nechceš čakať. to je problém. pozri. myslís si že je problém kúpiť si hocijaké drahé auto? To nieje žiadný problém. Problém je trpezlivo pracovať a prekonávať prekážky ktoré ti kladú tí, ktorí sa ti smejú, ale nemajú nijaké vízie. ano im stačí chodiť mhd, nemajú nijaké ciele a väčšinou sú minimalisti. stačí im to čo majú, nie preto, lebo sú skromní, ale preto, lebo nemajú ambície. teda na veci sa musíš pozerať praktickými očami. milion eur neminieš aj keby si chcel. druhá vec. realne ich nikdy mať nebudeš. tretia vec. sústred sa a dakuj za to, čo máš, a čo dobré ťa možno čaká. asi toľko
zaujímavá otázka, chce to trochu snívania a hodnotenia toho, čo človek skutočne potrebuje a čo už nie...
v prvom rade sa jedná o "bájnu" sumu, ktorá zosobňuje cca dvojnásobok priemerného celoživotného zárobku na slovensku (a minimálne trojnásobok mediánového)
teda takáto suma by znamenala, že by človek už viac nemusel robiť celý život a ešte by mu polovica ostala...
teraz teda k deleniu:
dávať z toho rodičom a rodine je síce krásna predstava, len akosi neviem na čo by povedzme mojim rodičom bolo hoci len 50.000 z toho. nevravím, že by ich nevedeli využiť, avšak stopercentne viem, že by som si ich o pár desiatok rokov našiel v dedičstve takmer nedotknuté. takže v takomto prípade by to nešlo "do ich rúk" ale "do ich želaní" a teda dokončil čo sa im nedarí, aby sa s tým nemuseli lopotiť a určite im pomohol v dôchodku, bo "štát sa (ne)postará"
a obdobne by to bolo i s celým okolím. nie je to o sebeckosti, je to však o tom, že ak chce človek pomáhať, tak pomoc nespočíva v tom, že "dám ti prachy a vypadni", ale v tom, že tam pre človeka som... a nemusieť robiť a mať z čoho žiť znamená že má človek vyše 16 hodín z každého dňa, ktorý môže niekomu či niečomu venovať... a keďže pomoc zvykne niečo i stáť, tak by sa to pridalo ku tomu...
Ale teda, aby sme filozofovanie zakončili naj?múdrejšie ako sa dá - je ľahké krájať koláč, ktorý sa ešte ani nepečie... ťažšie je odolať mu, ak je človek vyhladovaný či len pahltný, keď začne rozváňať
Rodina má peňazí dosť. Ale rodičia chcú range rover či kieho boha a tvária sa že ho "nepotrebujú" a šetria na sebe, tak by dostali ten, bratovi by som čo-to dala na sporiaci účet...
Jediné čo by som dal druhým je, že by som zaplatil dlhy rodičov, čo splácajú, potom väčšinu by som sa snažil investovať nejak, nech to robí ďalšie peniaze na neskôr a trochu by som si nechal, nech mám na obyčajné žitie ako doteraz, popri škole ubytovanie a tak, nepotrebujem žiadne nové auto, ani bývanie, nevidím dôvod aby som to len tak kupoval. Možno by som sa šiel pozrieť niekam vo svete, aspoň na jedno miesto, nikdy som nikde tak nebol. A čosi do seba dal, na niečo čo by som potreboval pre lepšiu kvalitu môjho života, čo už chcem roky.
Kolko? Melon? Co ja viem? Neviem si tolko penazi ani predstavit. Asi by som to hodil niekam velmi daleko odo mna. Nechcem s tolkymi peniazmi mat nic spolocneho. Vsak za 20€ ta dnes vonku podrezu, tak co by bolo s tolkymi peniazmi. Nocna mora.
Táto otázka je už klišé, každý dobre vieme, že ak by sa to stalo (čo je malá pravdepodobnosť) správali by sme sa úplne inak, ako to tu píšeme. Človek má vtedy iné zmýšľanie, chce si všetko nechať pre seba, až potom je rad na ostatných.
Ja mam milion eur a je to dost malo. Len za rok miniem tak 300000eur na kazdodenne potreby. Keby som nezarabala ale ostala doma, za par rokov to mam minute xD
Ak by islo o vyhru, tak mame 100k, babke a dedovi 100k a zvysok by som si nechal. O moje megicko sa ale delit nemienim. Mozno keby ich mam 10 tak nieco by som pustil, ale ako povedala @34 milion eur nie je az tak vela aby sa z toho dalo rozhadzovat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Lebo je nezmysel rozdàvať peniaze ľuďom bez rozmyslu...
hemmings.com/classifieds/dealer/ferrari/275gtb/1918519.html
Ale tak, určite by som pomohol rodičom splatiť dlhy a postaviť nový dom. Ale som proti rozdávaniu peňazí ľuďom, len preto, že nejaké mám a že sa so mnou kamarátia, takže by som sa postaral trochu sebecky najprv o seba a potom by sa uvidelo, samozrejme, keby dakto bol v problémoch, tak to by bola iná vec... Určite by som investoval.
Rodine niečo a so zvyškom by som vyrábal ďalšie peniaze.
Takze podla niekoho by takato suma nestacila ani pre seba .... napriektomu ze tolko penazi nikdy nemali a doteraz im stacila vyplata 500-1000e na mesiac
Rodicom by som kupila fajnovu vilu s velkym bazenom a ocovi bombove auto
Urcite by som investovala..a zacala by som podnikat
Nejaky ten 5star hotel..plus restiku
* aki su zaujimavi ......
v prvom rade sa jedná o "bájnu" sumu, ktorá zosobňuje cca dvojnásobok priemerného celoživotného zárobku na slovensku (a minimálne trojnásobok mediánového)
teda takáto suma by znamenala, že by človek už viac nemusel robiť celý život a ešte by mu polovica ostala...
teraz teda k deleniu:
dávať z toho rodičom a rodine je síce krásna predstava, len akosi neviem na čo by povedzme mojim rodičom bolo hoci len 50.000 z toho. nevravím, že by ich nevedeli využiť, avšak stopercentne viem, že by som si ich o pár desiatok rokov našiel v dedičstve takmer nedotknuté. takže v takomto prípade by to nešlo "do ich rúk" ale "do ich želaní" a teda dokončil čo sa im nedarí, aby sa s tým nemuseli lopotiť a určite im pomohol v dôchodku, bo "štát sa (ne)postará"
a obdobne by to bolo i s celým okolím. nie je to o sebeckosti, je to však o tom, že ak chce človek pomáhať, tak pomoc nespočíva v tom, že "dám ti prachy a vypadni", ale v tom, že tam pre človeka som... a nemusieť robiť a mať z čoho žiť znamená že má človek vyše 16 hodín z každého dňa, ktorý môže niekomu či niečomu venovať... a keďže pomoc zvykne niečo i stáť, tak by sa to pridalo ku tomu...
Ale teda, aby sme filozofovanie zakončili naj?múdrejšie ako sa dá - je ľahké krájať koláč, ktorý sa ešte ani nepečie... ťažšie je odolať mu, ak je človek vyhladovaný či len pahltný, keď začne rozváňať