To už založ rovnaké fórum aj ohladne sulikovcov, matovičovcov, kollarovcov, kotlebovcov a potencialne kiskovcov. Ja rozdiel nevidím. Ked mi kamoš povie no, že volil Sulika - tak mu poviem, že je riadny kokot- a tým je to vybavené. Nechapem čo na tom treba riešit nech si volí.
Je smutne ze sa ludia dokazu neznasat kvoli tomu ktorym kktom kto da hlas lebo kkti su aj tak vsetci... mam bratrancov kotlebovcov a teraz co ich mam preklinat a neznasat cely zivot ?
Ja som mala niečo ako kamoša je to frajer mojej kamarátky, stretávala som sa s ním často... potom si ma pridal na fb a ked som zistila, čo za bludy zdieľa na nástenke a aké názory zastáva som si ho pre istotu vymazala
@james98 ved ok, ale SMER je najpocetnejsia strana, ktora je dlhu dobu vo vlade a nie je to len o 1 cloveku, ale o vsetkych, ktori su tam, ak uz spominas iba to, ze niekto voli Sulika. Ak by vo vlade bola opozicia, forum by bolo o opozicii, nechcel som sa nikoho dotknut.
No tak určite by som sa s ním neprestala kamarátiť, ale trochu by ma to zarazilo. Horšie by bolo, keby volil Kotlebu, takých ľudí som vymazala zo svojich priateľov na Facebooku a nemám záujem sa s nimi nejako veľmi rozprávať (aj keď to boli väčšinou ľudia, s ktorými som sa nejako výrazne nerozprávala ani predtým). Jeden známy pomaly pod každý príspevok na FB začal trepať ľsns, letel z Facebooku kozmickou rýchlosťou a keď sa stretneme, maximálne sa pozdravíme a prehodíme pár zdvorilostných fráz, ale nemám veľmi záujem s ním udržiavať kontakt. Náckovia nech idú do piče, nenávidím ich.
@plavam_zivotom A teraz si predstav, že máš velmi dobrého kolegu a zistíš, že nie len, že je volič ale dokonca je v jeho strane a ak bude mať Marián úspech tak sa stane zrejme primátorom, starostom alebo podobne Toto sa mi stalo
tak je to právo každého človeka voliť koho chce, čiže by som to neriešila, no od takého človeka by som netolerovala žiadne sťažnosti a bedákanie o tom, ako je na Slovensku zle, ako tu nič nefunguje.. Smer je pri moci už dosť dlhú dobu na to, aby dokázali niečo zmeniť, napraviť, zlepšiť. človek, ktorý ich volí si toto musí uvedomovať. žiaľ mnoho ľudí sú doslova ako ovce a nedokážu si pospájať súvislosti, považujú za dobré niečo, čo sa v médiách takto prezentuje, ale druhú stranu mince už nevidia. čiže samotný fakt, že volí Smer by asi veľa neznamenal, no ak by ten človek zároveň nadával na celkovú situáciu v našej krajine, asi by som sa od neho dištancovala, nie preto, koho volí, ale preto, že nedokáže uvažovať, nevidí súvislosti a je zaslepený.
zaujímavé je, že dokonca poznám človeka, ktorý sa dal na politickú dráhu a pridal sa ku Smeru. nezmenilo to nič na mojom postoji, ale zároveň odo mňa nemôže očakávať podporu.
@atropabelladona Ty si to ako jediná vystihla. Problém je skutočne v tom, že SMER bol dlhé roky pri moci a neurobil nič prevratné. A to sa prezentujú ako ľavičiari. Dokonca pri jednofarebnej vláde neurobili absolútne ale absolútne nič. Mohli si presadzovať zákony aké by len chceli, a presadzovali centristické alebo pravicové veci - resp. len udržiavali status quo.
@dannyd14 No, tak akosi automaticky ked hovorim o Sulikovi, myslim cele SaS, ked o Matovičovi, myslím cele Olano. To je detail. Každopádne, momentálne to vyzerá tak, že zostavia vládu...
vela ludi voli aj tak, aby z toho oni mal uzitok. mala som znameho, ktory si mysli, ze fico je kkt, ale jeho kamos je napojeny na SMER a vie mu vybavit toto a hento, kym su vo vlade, tak jasne, ze ich voli, aj ked nesuhlasi s ich politikou. ale tak v zasade je to ich vec, mam aj kamaratov, ktori volili LSNS, niektori z recesie a niektori preto, lebo sa s nimi do istej miery stotoznuju (smutne) a sice pohlad na nich sa mi zmenil, ale je to ich pravo. bohuzial, caro demokracie je v tom, ze si slobodne mozeme zvolit aj diktaturu
@atropabelladona v takomto kontexte zdeformovaneho zmyslania ludi- volicov, som to myslel, ak by povedzme, tvrdil, ze je to najlepsia alternativa, lebo ma vlaky zadarmo alebo ze tito su uz nazrani a ked pridu novi, ti budu chciet kradnut ako oni a nech tam zostane radsek tato koalicia, alebo proste vidia Fica ako osvieteneho reformatora, ktory sa snazi o blahobyt spolocnosti, je slusny, cestny...
@dannyd14 tak záležalo by to aj od toho, ako by k tomu daný jedinec pristupoval. keby sa ma snažil natlačiť do podobných názorov, nútil by ma ísť voliť Smer, neustále by mi tieto myšlienky vkladal do hlavy, tak by som sa s ním už ďalej nebavila, ale opäť - nie pre jeho politické preferencie, ale kvôli nátlaku. ono aj keď sa niekto pozerá na Smer cez ružové okuliare ešte neznamená, že si nemôžeme rozumieť v iných veciach. problémom väčšinou je, že moju toleranciu si ľudia vysvetľujú ako moju slabosť a ovplyvniteľnosť. myslia si, že keď sa s nimi nehádam, tak automaticky súhlasím. to však nie je pravda, len skrátka nemám chuť zachádzať do debát, ktoré prinesú hádky a v konečnom dôsledku nič nezmenia.
správnosť a nesprávnosť politických rozhodnutí sa vždy prejaví až po desaťročiach, čiže aj keď sa niektoré názory šepkajú už teraz, bez reálnych dôkazov nie je možné niečo objektívne hájiť. teda každý má právo na svoj názor a možno niekedy v starobe sa bude dať na vládu Smeru pozrieť objektívne a povedať - toto bolo zlé, toto bolo dobré. dnes sa za objektívne považujú bežnému človeku nič nehovoriace čísla a výsledky rôznych štatistík.
ja som mal spolužiaka čo bol smerák a podporoval Fica a spolusediaci podporoval Matoviča takže asi tak no je mi to úplne jedno, kto komu dá hlas... aj tak sú v tej politike všetci kokoti, jediného koho by som hlasoval by bol možno Boris Kollár alebo Kotleba, nech je aspoň sranda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
zaujímavé je, že dokonca poznám človeka, ktorý sa dal na politickú dráhu a pridal sa ku Smeru. nezmenilo to nič na mojom postoji, ale zároveň odo mňa nemôže očakávať podporu.
správnosť a nesprávnosť politických rozhodnutí sa vždy prejaví až po desaťročiach, čiže aj keď sa niektoré názory šepkajú už teraz, bez reálnych dôkazov nie je možné niečo objektívne hájiť. teda každý má právo na svoj názor a možno niekedy v starobe sa bude dať na vládu Smeru pozrieť objektívne a povedať - toto bolo zlé, toto bolo dobré. dnes sa za objektívne považujú bežnému človeku nič nehovoriace čísla a výsledky rôznych štatistík.