@creeson ináč a určite ne šupece, v živote by mi nenapadlo použiť také slovo, takže je to povýchodňarčené zapadňarské slovo asi, keď už ta lupece abo čo.
@sugy1 Nehnevaj sa celý život hovorím čistou spisovnou slovenčinou a vychodňarsy som sa trošku naučil na prázdninách u krstných a tety na zemplíne. (ach) Vždy sa pobavím keď sa ťa po obede opýtajú "Už ši žid?"
@trdelniiiq Fakt, maš pravdu ...teraz som si všimol
@patricino ta ja som 40 km od Prešova, to je strašne ďaleko samozrejme, keď si vezmem že týpek od nás napísal slovník čisto našeho dedinského nárečia a je úplne iné jak majú o 4 km ďalej
tak ja len 13 to jest 10 min autom takže to sa fakt neda porovnávať a zase už nie si v šarišskej kotline či jak sa to volá to máš tak jak čím bližšie na ukrajinu neiktoré slovíčka sa menia to isté smerom na západ
@barky čo sa mi na čom nepáči? na tom ''Blava je naša''? nepáči sa mi, keď sa niekto z východu so mnou baví ich rečou (nie tu na Birdzi, ale naživo) akoby nevedeli rozprávať ako normálni ľudia (mne sa ani záhorácke nárečie nepáči a hovorím ním len doma, lebo tu je mi to prirodzené a všetci tu tak hovoria, nie v meste s cudzími ľuďmi mimo Záhoria ako nejaká sedlač). nie že by som im nerozumela, len mi to príde také...ble. to ''Blava je naša'' bolo myslené možno zo srandy ale na mňa to zapôsobilo natoľko zle, že som zacítila potrebu zareagovať a neviem, prečo na mňa práve toto nárečie pôsobí až príliš negatívne, keďže mi okrem tohto nijaký jazyk/nárečie nevadí.
@amikadze akože zo všetkých viet a slov čo tu napísal je blava je naša aj ked to znie divne ale vážne to hádam nemyslel podla mňa normálne ak of course niesi alergická na slovo blava a ak si potom si fuj ty a tiahni
a tento čo to založil sa mi zdá padnutý na hlavu stále viac a viac
nie lebo nejem keď nemusím ... iba niekedy keď ma niekto ponúkne ... ale nevyhľadávam .... @creeson dobrá téma ... už som len čakala na koment kedy niekto napíše ... to čo je ? .... nerozumiem ....
@amikadze vidím ale nikdy nevieš ja už som pár takých zažila a nemyslela som to ako urážku dosť blbý prístup tak to brať ... a aj keby niekto nerozumel tak musí byť hneď dement ?! ....
@barky@42 Všetci sú blbci len ty si ten najmúdrejší frajer... však? Čo si nejdeš debatiť do SAVka keď sa chceš rozprávať na úrovni. Tu sme len my burani z valala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a pokiaľ by to bola umelá hmota nejaká tak by som to dala dole jak z párkov, keď neni ta načo.
@burble no hej ale to už by zapadňare nerozumeli vôbec
K teme. Podla toho aka. Niektore klobasy sa musia supat, niektore nie.
ale ne, mallo by byť lupac v oboch prípadoch podľa mňa!
@sugy1 Nehnevaj sa celý život hovorím čistou spisovnou slovenčinou a vychodňarsy som sa trošku naučil na prázdninách u krstných a tety na zemplíne. (ach) Vždy sa pobavím keď sa ťa po obede opýtajú "Už ši žid?"
@trdelniiiq Fakt, maš pravdu ...teraz som si všimol
@patricino no my hovoríme olupac/olupic určite teda, my zvykneme používať takmer spisovný jazyk, ale takto by to povedala babka určite
olup tu tote fizoli!
a nezapomni olupic i kuru!
určite!
@vladqog No hej zabudol som že už aj Blava je naša
hutoriť hovoriť nitrianske, zapadné s.
------------------------------------------------------
hvar hovor, vrav šarišské, vychodné s.
hvarec hovoriť šarišské, vychodné s.
hvarec hovoriť spišské, vychodné s.
a tento čo to založil sa mi zdá padnutý na hlavu stále viac a viac
@barky @42 Všetci sú blbci len ty si ten najmúdrejší frajer... však? Čo si nejdeš debatiť do SAVka keď sa chceš rozprávať na úrovni. Tu sme len my burani z valala