No proste dnes som sa tak pozerala von oknom na to že počujem nejaký krik. No idem sa kuknúť čo to tam tie decká stvárajú, no a uvidela som tam asi 3 malé deti a nejakú tetu....proste pravdepodobne ak som tu situáciu dobre sledovala tak tie decká nechtiac
ale su deti co si to zasluzia....asi by som sam reagoval tak isto...obcas si clovek nedokaze udrzat chladnu hlavu v takychto situaciach...ale bitka casto nic neriesi
V podstate máš pravdu. Toto nebol dôvod na zmlátenie detí..osobne si myslím, že viac pomôže také "psychické vydieranie", ako bitka...i keď, niekedy je "výchovná" opodstatnená a pomôže
No...suhlasim s tebou ciastocne, poznas avsak aj opacne pripady. Ked rodicia nespravia okrem kriku nic a decka si dovoluju uz v 6-8 rokoch...proste ziadna autorita...
Biť áno ale nie za vymknuté dvere. Napr. ja som raz prišiel zo škôlky a som hrešil. Mama mi najprv hovorila: to nesmieš, to je škaredé. Ale ja stále len po svojom. Nuž čo mala robiť? Tak mi len takú čapla že stena mi dala druhú (doslova) a vydržal som nehrešiť nejakých 10 rokov. Sranda je že ešte teraz si to pamätám a schvaľujem jej počínanie. Avšak nikdy si nepametm že by vôbec robila nejakú drámu a kričala na mnapre vecí ktoré som urobil nechtiac. Napr. Sme vymaľovali izbu, a deň po tom som vyvalil skriňu rozondil roh steny, ošúchal ju, a poškrabal aj novo nasadenú podlahu V pohode celkom nebola ale prijala bez emócií :p
Deti niekedy zbit prosto musis a to ti povie kazdy a mozno ked budes mat deti tak to pochopis. Na male deti niekedy musis rucne strucne aby pochopili, tecka. Decko je decko a nema tak vyvynuty mozog aby chapalo ze co spravilo zle ked mu to vysvetlis. Podtrhnute, scitane male deti prosto bit musis. Najelpsie priklad mojej spoluziacky jej sestra tiez deti nebije a decko v 4 rokoch (asi) si robilo skoro vsetko co chcelo, raz ostalo decko a spoluziacka samy, decko pribehlo koplu ju do nohy tak ona reflexivne mu dala jednu taku slabsiu facku a zrazu decko zistilo co je slusnost a bordel nerobilo.
Nie som za to, aby sa deti nebili, ale isto nie za také veci, za ktoré nemôžu, čo neurobili naschvál. Podľa mňa tá žena je veľká nerváčka, nevie zvládnuť bežné situácie. Každý občas niečo pokazí, takto to riešiť nemala.
my ked sme boli male so sestrou tak nam dakedy mamina len tak tresla po zadku...alebo po hube?..si uz nepamatam....ale ked sme uz-uz mali na male ze sa rozreveme tak sa len smiat zacala ze to bolo z lasky...ale to uz sme revali riadne..o retu
bitka je totalna blbost. potom maju aj deti sklony k agresivite. ked rodiacia biju deti tak to je fakt len kvoli tomu,ze to nevedia riesit a nie,ze by im poradili alebo pomohli a snazili sa ich chapat.
deti sa nesmú byť, sú také praktiky, že len tak capnúť po riti, ale nie fackať preboha, dieťa má svoju psychológiu, v ktorej sa nepíše, že: budem tvoj nástroj na vybitie si nervov, otecko, mamička...
suhlasim s tym aby sa deti bili,ale nie az brutalne,sem tam to vychovne zaucho plati u malych deti- inak im nevysvetlis lebo nechapu,trosku o tom viem lebo moja mama je ucitelka v skolke a co si tie deti dovoluju je fakt hrozne,na druhej strane zas neschvalujem ked sa dieta bije velmi napr. moju kamaratku mama doteraz trha za vlasya facka,alebo bije mucholapkou......v takom veku sa uz tazko takym sposobom nieco dokaze
cy3aha: ty dávaš smajle a píšeš o traume, akosi mi to nesedí, ja osobne som nebola bitá, no možno trochu sa mi stávali drsné veci s otcom, jeden znak na ruke mi zostal na celý život a raz som takmer šla na druhý svet, mozog si kritické chvíle zapamätá, až sa toho desím, a môj brat bol dosť bitý, ten to schytával riadne, a vidím, že všeobecne daktorí to berú dosť pobavene, doráža ma to...
veron13: hej, zaucho v škôlke, na to mám tiež svoj názor asi taký: prišla som domov s krvácajúcim nosom...to sú tie facky, ďakujem pekne...neviem, ale ja mám na toe vychovávateľky veľmi zlé spomeinky, ale nehovorím, že každá škôlka je rovnaká, ako bola tá moja
veron: no ja som sa vždy usmievala, keď na mňa dakto vrešťal, ale teraz je to horšie...zistila som na strednej, že to vyslovene nenávidím a som schopná aj povedať hocikomu svoje, z čoho som mala niekoľko incidentov na strednej so školskou psychologičkou, čo nás učila etiku jeden rok, ale tá na mňa nevrieskala, tá rozprávala také veci, že som jej musela odpísknuť, a moja slovenčinárka vrieskala ako nikto na svete, tej som svoje povedala tiež, a poviem každému aj v budúcnosti, nikto nemá právo po mne vrieskať, obávam sa, že vtedy sa vo mne aktivujú také látky, ktorých výsledok sa nemusí páčiť dotyčnému, dohajzla s takými ľuďmi, čo vrieskajú jak hovedá, doma v pohode, ale na verejnosti, sekerou na nich!
zipporah- ja ked na mna vreskaju bud sa usmievam na dotycneho alebo vrieskam aj ja ,ale ta ked nemam svoj den aj ja len tak vybuchnem zacnem vreskat sak to je normalne
a vieš čo? práveže ja napríklad nikdy nevrieskam po tom, kto na mňa vyjde, veru nie, vtedy som pod takou fenomenálnou kontrolou...a presvedčivosťou, že nechcem pôsobiť tak úboho a primitívne, ako ten druhý, tak to beriem, viem, že je to kruté, ale v tej chvíli je pre mňa dotyčný vysoko primitívnym človekom, ktorý nedokáže komunikovať a riešiť veci na verejnej spoločnosti, napríklad dosť oddeľujem svet medzi múrmi a ten verejný...doma vrieskam, hreším, trieskam dvermi, atď, moje motto: moje práva končia tam, kde začínajú tie druhé sa týka len na verejnosti, ale dodržujem to striktne si myslím, a vyžadujem to aj od druhých, takže ke´d na mňa dakto začne vireskať, neklesnem na jeho úroveň, ale vytmavím mu také nepríjemne úprimné slová...ako slovenčinárke som pred celou triedou povedala, že by na mňa nemusela tak zvyšovať hlas, bola som preds v práve, svoje právo si človek musí vydobyť, aj keď nie vždy je to jednoduché, ja viem
myslim ze taka vychovna bitka na drze decko je potrebna, ale v tomto pripade je to skor typicky priklad vybijania svojich komplexkov rodica na detoch..ak to takto pokracuje dalej tak mozme ocakavat aj nasledky, ked uz budu deti starsie a negativne sa to prejavi na vyvoji ich osobnosti..v dospelosti z toho decka vyrastie but nasilnik inspirovany rodicovskym vzorom alebo mentalne zaostaly a bez sebavedomia...je to velmi smutny problem spolocnosti a malo sa otom hovori
s detmi sa jendoducho niekedy neda, a clovek ktory to uz nezvlada tak sa uchyli aj k nasiliu. Ja verim tomu ze moje deti budu mat bitku tiez v režime...je to normalne...zase decko musi poznat hranice
Ja som za taku rodicovsku bitku, lebo deti sa musia nejako naucit, co je dobre a co zle, a casto inej reci nerozumeju, ale urcite nie bitka z hnevu, vzdy len z lasky... A facka v ziadnom pripade, facka je v tomto pripade to najhorsie, co moze decko dostat... Len tak po zadku parkrat capnut, mozno niekedy aj tvrdsie Aj ja som poriadne dostaval, raz na mne maminka aj varechu zlomila, ona si to uz nepamata, ale ja si to dobre pamatam
na mne mama lamala varechy ale som jej za to vdacna,aspon mam respekt. svojim detom ked bude treba dam vychovnu bitku,ale dufam ze nie ako tato zena,bitku z nervov alebo svoej neschopnosti
@0 ked budes mat vlastne deti, uvidis, ze niekedy sa to neda vyriesit len slovom. Zalezi od vychovy, viem, ale zalezi vela aj od temperamentu dietata, nie kazde dieta si poslusne sadne za stol a bude si tri hodiny kreslit len preto, ze mu to povies. A niektore aj po slovnom vyhreseni sa ti este vysmeje do oci a co urobis potom? Kyvnes plecami? Asi tazko...
AJ Mna Mama Za vsedko bije .. Za To ze boly u mna 4 kamaraty .. apozerali sme Film Hned mi zacala vivolavat ze ked dojde domou mam sa tesit ze ma ostryhaa Bojim sa toho ze raz ma tak udre ze mi nieco zlomy ja viem ze robym zlee ja si to viem uznat ale Bojim sa velmi ze ma nebude pustat von a tak Velmi sa bojim jak jej to mam vysvetlit ? ? ? POMOZTEMI : disappointed:
No božé a vy tu vravite ze ked vimkli byt tak ze ich len vyfacká a atd. ? moju kamošku biju za to ze napisala mna jebne za to ju zbili remenom ale druhu kamošku bili pravitkom po ruke a silno este ked mala 5 rokov ze ukradla babiku a to ona nebola to len na nu zvalili alebo mna mama zbila remenom aj oco za sebou az som mala cervené šmuchy po celom tele bolelo o ani som si lahnut nemohla ! a to som dostala ked som dostala pokarhanie za zabudanie pomôcok alebo remenom ked som si neuložila veci alebo ked som trochu tapla sestru a adt. alebo facka a buchnutie hlavy o umivadlo ked som hukala po bratovi a on mi robil zle a potom pršla že prepáč prepáč, alebo ked som o 8: 00sla dat zrat vonkajšemu psovi cela som odomkunt a mama prišla a začala ma cubrit a buchat hlavou o vchodové dvere a vlasy jej ostali v ruke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a inak, sa hraju na velkych dospelnych, ale taki doslova primitivny problem ako je vymknutie, nevedia zvladnut bez toho aby na niekoho nakricali :/
jej radsej vyhubujem odujem sa a idem do izby a ignorujem cely čas..
viem ze tymto trucovanim nic nedosiahnem ale nemozem sa na nu kukat ked ma tak nasrala..
a nekedy za total voloviny ma zbije ...
Aj tak to nepomaha,podla mna!..
A ja tiez som dnes videla toho dost..
to dieta bude robit presne toto iste..