totiz vsimam si ze existuje trend byt "exclusive" a teda to znamena, ze dokial si dvaja ludia nepovedia, ze su "exclusive", tak vlastne je moralne uplne v pohode, ze randia s viacerymi naraz.
a mne osobne to pride take meh, ze proste tak ked s niekym randim, tak je to hadam preto, ze s nim chcem byt a nie ze skusim si cloveka A, cloveka B a cloveka C a potom si vyberiem finalneho partnera podla toho, kto ma aky velky penis a aku velku penazenku..
a neviem ze ci ja som mimozemstan a je to uplne bezne, ze ludia spolu randia ale randia aj s inymi, alebo ci tu niekto zdiela moje hodnoty
@deficit ved toto ja by som sa tak sprosto citila, ze tak tento typek zostal so mnou lebo uz mu moznost A a potom moznost B povedali, ze ho nechcu, tak si teda povedal ze ok aj pohroma musi stacit a teraz dostavam na reddite hejt za to ze som obhajila typecka, ktoremu vadilo, ze sa jeho frajerka lepi na inych chalanov, lebo "vraj ani neboli exclusive"
Ale teda, v rámci hypotetickej situácie, to akože by som potom jednému (alebo viac ľuďom) musela povedať, že _vieš čo, spravila som si porovnanie produktov a je mi to ľúto, ale v celkovom hodnotení nie si na prvom mieste. Ale môžem ťa nechať ako záložníka, ak by niečo."?
A teda, potom ešte by som sa dozvedela, že pre miesto 1. v tabuľke som ja v celkovom rebríčku piata, no nie, ďakujem
Nie, ale raz sa mi to stalo z opačnej strany teda randili sme a potom som zistila, že on sa stretáva rovnako aj s inými ženami a je to preňho úplne v pohode tak sme veľmi rýchlo randiť prestali
@deficit amikmi oni ziju v inom svete. ja to nechapem. ze "ale ved tak najlepsie zistis kto je vhodny partner!" no ok ale nemusim ich troch tahat za nos naraz.
@Mielikki a este kalendar kde mas zaznacene kedy mas s ktorym rande
tak to je uplne iný svet ako hovoríš, iná percepcia vzťahov hlavne v začiatočných fázach. preto nemám ani rád slovo "randiť", dating nech si nechajú, je to pofidérne, na Slovensku keď s niekým "chodíš" tak zvyčajne máš istotu tej exkluzivity
@14 ale jednoznačne aj tie rande úotom hodiť do tabuľky, podľa rôznych kritérií
to aby som sa naučila robiť s makrami v exceli poriadne, nech som pripravená, ak by nastal čas, že zázračne zatraktívniem (a v okolí sa zázračne zjaví množstvo zaujímavých jedincov)
Tak to co človek robí odráža jeho hodnoty.. Neviem pokiaľ by som vedel ze človek s ktorým akože randim teda žena dajaká si necháva zadné vrátka tak mam pici dovi dopo.. A ze ja to viem kurna vycítiť.. Ale inak toto je skôr pre také ublíženie a zlomené povahy že potrebujú mať veľa pipikov alebo veľa otvorených veci okolo seba bud aby do niečoho furt pichali alebo mali do čoho narážať..
@1 nerobím to tak, ale nepripadá mi ako niečo hrozné, keď sa niekto stretáva s jedným, druhým, tretím a potom si z nich vyberie (nikto nepovedal, že to musí byť na základe veľkosti peňaženky a iných vecí) . To je tá fáza, keď človek ešte nevie, s kým vlastne chce byť a potrebuje to zistiť.
@staphylococcus ešte môže byť "gratulujem, postupuješ do druhého kola pohovorov. Spolu s ostatnými uchádzačmi si vás otestujem, ako viete spolupracovať. Nezabudni doniesť štrukturovaný životopis a dosvedčenie o najvyššom dosiahnutom vzdelaní."
nuz, ked som stretla frajera, prave som si sa s niekym stretavala a pisala som si s nim, ale bolo to v stadiu ze som sa to snazila ukoncit lebo som v tom nevidela perspektivu
a zrazu bum stretla som mojho chlapa a proste pri nom som vedela ze som riadne zalubena a ze chcem s nim byt. druhy typek to zobral zle, fun fact je ze jeho kamaratka bola zalubena do mojho chlapa, cize mohli spolu nariekat ake sme svine aspon
raz sa mi stalo, že s jednou dievčinou sme sa dohodli, že po jej skúškach pôjdeme na rande... ale medzičasom som začal randiť s inou, tak keď sa tá prvá ozvala, že "tak už môžme" som v rozpakoch jej povedal, že mi je to ľúto, ale už by to nebolo OK... a naozaj ma to trošku mrzí, aj keď to neľutujem.
ale urcite by som nerobila to ako to opisujes v @1 , lebo to nebolo nejake randenie, ani sme spolu dokopy nic nemali, s mojim chlapom sme sa dali dokopy uz ked som jemu vysvetlila ze proste nie, nie.
jo a ta znamost sa zacala asi tak, ze ja som mu povedala ze ma pekne vlasy (rysavec) a on mi na to povedal ze ma asi rok lubi! a nevedela som sa z toho dostat von, stale ma presviedcal ze to bude nejako fungovat
@hoperpohroma a tiež mám pocit, že na SVK to nie je štandardný prístup, Americká dating kultúra je proste iná, mne cudzia, ale nie nelogická. Každopádne všetci by si mali byť istí tým, o čom to je a nikto by nemal byť ťahaný za nos, to k tomu nepatrí.
@mielikki uf, intenzita chrapania je veru dolezitaaaa. A pri vzdelani by som ani neriesila to, coho sa moze dotknut, ale ci sa po piatich minutach konverzacie s nim nebudem chciet hodit z najblizsieho okna.
Ja to mam vlastne celkom vymyslene - v prvom kole zistim nazor na fantasy, vacice, macicky a Holdena Caulfielda a potom je to uz jednoduche.
Na to by som potrebovala presnu definíciu randenia. Aj tak som typ človeka, ktorý najskôr potrebuje vytvoriť si kamarátstvo. Ale ked uz to presiahne istú hranicu, tak som proti tomu jednoznačne. Ale ta hranica je individualna, mam napr. dobrého dlhorocneho priateľa, s ktorým sa bezne objímame. Ale vieme, ze sme len kamaráti. Pokial ale sa trebárs, ja neviem, obaja chytia za ruky a je uz dlhšiu dobu jasne, ze to nie je len ciste kamarátstvo, ale je tam aj nejaky zaujem o nieco viac, tak tam by som uz žiaden iny vztah nezacinala urcite.
ja aj keď som bol na zoznamke a začal som si písať s niekým s kým som vedel, že si rozumiem najviac, uprednostnil som tú konverzáciu pred ostatnými a nemal potrebu si písať a hľadať "zálohy". Ja do konverzácii dávam veľa času, takže mne by sa to ani nechcelo takto budovať niečo s rozličnými ľuďmi
pokiaľ má žena priestor na to aby súbežne randila s viac ako jedným mužom, je to preto lebo jej vlastne ani jeden z nich nepríde dosť dobrý, true story.
a nechce sa mi veriť že sú ľudia od seba tak odrezaní, že ani nepoznajú ktorý potenciálny partner je ten správny a musia sa rozhodovať až v priebehu randenia so všetkými naraz.
@staphylococcus Holden a Snape v mojom príípade!
teda, ešte prijmem, ak budú nejaké rozumné argumenty na štýl "sú to idioti, ale toto a toto mi prišlo zaujímavé z literárneho hľadiska", ale inak proste nie
a musí názorovo tešiť moju feministickú dušičku, inak ho, misogýna, pošlem kade ľahšie
@mielikki Jemine, jasne, nejaka basic kompatibilita, co sa tyka pristupu k zivotu je samozrejmost.
A akoze, tych literarnych postav je viac, ale tie ostatne vacsina ludi nepozna, to by bolo skor ze tu mas zoznam odporucanej literatury, vyber jednu, precitaj, za tyzden sa stretneme a budeme diskutovat (a boh ta chran, ak mi povies, ze Kvothe je na namysleny neznesitelny jebo.)
@staphylococcus tak ja som vybrala práve takú známu, čo veľa ľudí obhajuje a preto je to dobrý filter
ale tragikomické je, že si nemyslím, že by som mala nejaké extra požiadavky
a aj tak proste väčšina jedincov týmto filtrom neprejde
zoznam odporúčanej literatúry je ozaj také pohovorové
ale rozhodne nie zlý nápad!
i keď ja by som bola asi skôr za diktát (akože, nebola by som prísna, ale ide skôr o to, vyčleniť ľudí, čo nezvládajú základy, a prichystať si snubný prsteň pre toho, čo bude dokonale ovládať čiarky )
@mielikki ja ciarky dokonale neovladam sama, ja nemozem. A znamu postavu mam prave toho Holdena, to je prvy filter, ak prejde tym (a mackami, vacicami a fantasy) tak pristupujeme k tomu zoznamu literatury.
Kým su to len stretávačky za účelom "potrebujem si najsť muža môjho života " nevidím v tom problem..
Kebyže som single asi by som rozhodila siete tak všeobecne a nezaoberala sa jednym, potom druhym, tretím...
Dá sa to aj súbežne ak to ako hovorím je len stretávačka a nie randenie/sex/bozkávanie...
@staphylococcus veď ani ja nie dokonale :/
ale vybrala by som nejaký oficiálny diktát, kde to je 100% správne a ak je lepší ako ja, nie je o čom (za predpokladu, že nie je idiot)
ja mám úplne prvý bod "má potrebu vravieť trápne sexistické vtipy" a "je názorovo väčšia konzerva ako tuniak v oleji", ak je odpoveď nie, potom môžeme prejsť k postavám a ďalším filtrom
Necitala som dalej komenty len prvych par, ale ved a vy sa s niekym stretnete raz-dvakrat a hned viete ze to je uzasny clovek s ktorym chcete chodit ci co? proste u mna to je tak ze mam vela znamych a tak a moze sa stat ze napr chodime s nejakou partiou von a potom si parkrat vyjdem s nejakym chalanom sama.. uz je beriem ako randenie ale to neni ze spolu spime alebo si hovorime lubim ta alebo co ved za tych par stretnuti odkedy ho beriem ako teoreticky mozno potencialneho frajera o nom neviem nic len chodime trebars na vino, piseme si a max flirtujeme spolu a ak by sa stalo ze zaroven spoznam niekoho dalsieho a zavola ma von preco by som nesla a nezacala ho spoznavat tiez.. pretoze ono to sj tak v drvivej vacsine nevyjde co je myslim ok.
Podla mna problem je v tom kto co povazuje za randenie. U mna to je asi faza kedy sa s niekym stretavam tak ze ho beriem ako mozno potencialneho partnera aj ked ho velmi nepoznam, a na konci to bud vyusti vo vztah alebo v kamaratstvo alebo nic. A "uspesnost" je uplne miziva a povazujem to za normalne, ze ako toho cloveka spoznavam zistime ze si vlastne nevyhovujeme. A takyto poznavaci proces moze trvat aj tyzdne trebars.. ja som za posledny rok a pol randila tak s 10 ludmi a realne nieco ako vztah bol presne z jedneho a pride mi ze to je ocakavany a v pohode vysledok.
@staphylococcus tak, zas kadečo sa objaví počas bežného života a bežne v práci
a na tejto stránke
a podobne, takže som mala potrebu toto brať ako ultimátne prvé vyraďovacie kritérium
Toto som ja nikdy nechapal, ale ja si tazko najdem niekoho s kym si sadnem, nieto este clovek A,B,C,D naraz, pride mi to ako striedanie ponoziek. Vsimol som si, ze toto je oblubene najma u zien, citujem jednu sliepku, ze "vsak co som nezadana, mozem chodit s kym chcem a ked nic, tak ma aspon popozyvaju, dobre sa najem, alebo pozriem film, mam program, nenudim sa" gg, chudak typci
Pokiaľ už s osobou opačného pohlavia dlhodobejšie komunikujem na dennej báze, nevenujem už iným osobám opačného pohlavia toľko pozornosti, aby to zašlo ďalej. Nepatrím medzi žiadnych barových strelcov, ktorí hneď randia a samotnému "pozvaniu von" predchádza rozsiahle niekoľkomesačné písanie (v tom úspešnom prípade). A aj to som väčšinou nejakým spôsobom predčasne pozvaný von ja. Plus, som prirodzene odmeraný a uzavretý človek, z randenia s viac ako jednou by mi asi vybuchla hlava.
tak asi záleží, čo si kto predstavuje (a robí s kým) pod pojmom randenie..a ako si to dajme tomu aj vykomunikovali..ja osobne v tom vyslovene problém nevidím. pokiaľ to nie je vyslovené ťahanie za nos alebo využívanie toho druhého.
@method tak ale to je hnusna vypocitavost
na tom asi nieco bude pravdy, ze ked sa paci jeden, tak ostatni nejak automaticky idu do uzadia...ale podla mna niektori to tu uz moc prehanaju a prechadzaju z nezavisleho chodenia obcas von pokecat a tak do tahania inych ludi za nos
suhlas s @47
To fakt existujú ženy, ktoré uprednostňujú mužov s veľkým penisom??? To fakt existujú ženy, ktoré si vyberú muža na základe toho? Zlatokopky pochopím, ale toto?
Nemám problém ísť na rande jeden večer a o pár dní na rande s niekým iným, hoci som v kontakte aj s prvou osobou. Lebo nikdy nevieš ako sa to vyvynie. Asi dvakrát sa mi to stalo. Nakoniec nič ani z jedného nebolo. Ale keď ma niekto zavolá von, mám povedať, prepáč, predvčerom som mal rande, tak sa to nehodí?.... Samozrejme, rád by som mal mal niečo také, že po prvom stretnutí budem chcieť byť len s ním/ňou, ale ešte sa mi, ale v takých prípadoch zas ezaujímam až tak druhú stranu. Takže budem sám navždy.
Raz som mala rande s tromi v jeden deň, doslova som sa rozlúčila s jedným a druhý ma už čakal :'D ale tak bola som ešte mladá a bola som s tým ok, ale už by som také neurobila (keďže už nemávam ani to jedno rande lol)
poznam to
snazila som sa to pochopit a tiez som dostavala odpovede typu - ako inak clovek najde najvhodnejsiu osobu -
a nebolo to o tom ze raz za cas s niekym ist von = randenie, boli to hlbsie, dlhodobejsie, intimnejsie vztahy, ktore ta osoba mala
Randenie je zberanie dat. Pokym sa neriesi nic viac len stretavanie, tak je v pohode sa stretavat s viac ludmi pre mna. Ked to prejde do druhej fazy, tak uz nie... Ale rande ie ako chodenie von s ucelom sa porozpravat a spiznavat sa, tak nevidim problem v tom robit to s viac ludmi. Z vladtne skusenosti, akurat vzdy ked som niekoho stretla, tak som ako naschval stretla aj niekoho dalsie ho.... A ptm sa to tak same vyvinulo, ze s jedym clovek om som sa citila lepsie... Neviem, zda sa mi to take v pohodicke...
Úplne súhlasím s @1
Akože, ja si predstavujem randenie asi takto: Ak sa rozhodnem s niekým randiť tak to robím preto, že si reálne chcem niekoho nájsť, niekoho s kým by som mohla plánovať budúcnosť... A nie preto aby som šla s dobou alebo pre srandu... O tom to nie je...
Takže ak s niekým idem na rande tak preto, aby som ho lepšie spoznala...
A spoznávať niekoľkých naraz mi príde ako nevestinec v 18. storočí, "okoštuj" každú jednu, a domov choď s ktorou chceš...
Pre mňa je to nemorálne...
Ten jeden človek to možno myslí vážne a hľadá iné hodnoty a svojim prístupom ho môžme zraniť...
A absolútne nechápem argumentu:
Veď s nikým nechodím, nie som k nikomu viazaný... "
To akože až keď budeš mať na facebooku status zadaný, tak až vtedy budeš monogamný??
nikdy som s viacerými naraz nerandila, lebo väčšinou mám bod záujmu len jeden. ak by som žiadny ten bod záujmu nemala a hľadala by som ho, možno by som aj s viacerými naraz randila.. ale tak keď si s niekym výjdem von, neberiem to hneď ako randenie, to až potom keď si niekoho vyhliadnem ako bod záujmu a ten je potom len jeden...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
a mne osobne to pride take meh, ze proste tak ked s niekym randim, tak je to hadam preto, ze s nim chcem byt a nie ze skusim si cloveka A, cloveka B a cloveka C a potom si vyberiem finalneho partnera podla toho, kto ma aky velky penis a aku velku penazenku..
a neviem ze ci ja som mimozemstan a je to uplne bezne, ze ludia spolu randia ale randia aj s inymi, alebo ci tu niekto zdiela moje hodnoty
ak si človek A, B a C nechajú od niekoho to, že hm tak vyber si, tak to je jeho problém
no ok no chudak typek
Ale teda, v rámci hypotetickej situácie, to akože by som potom jednému (alebo viac ľuďom) musela povedať, že _vieš čo, spravila som si porovnanie produktov a je mi to ľúto, ale v celkovom hodnotení nie si na prvom mieste. Ale môžem ťa nechať ako záložníka, ak by niečo."?
A teda, potom ešte by som sa dozvedela, že pre miesto 1. v tabuľke som ja v celkovom rebríčku piata, no nie, ďakujem
@Mielikki a este kalendar kde mas zaznacene kedy mas s ktorym rande
no ale to som ja, nemám rád US kultúru
to aby som sa naučila robiť s makrami v exceli poriadne, nech som pripravená, ak by nastal čas, že zázračne zatraktívniem (a v okolí sa zázračne zjaví množstvo zaujímavých jedincov)
a zrazu bum stretla som mojho chlapa a proste pri nom som vedela ze som riadne zalubena a ze chcem s nim byt. druhy typek to zobral zle, fun fact je ze jeho kamaratka bola zalubena do mojho chlapa, cize mohli spolu nariekat ake sme svine aspon
ale je pravda, že vziať hlukomer a merať intenzitu chrápania môže byť užitočné už v skorších kolách, pre istotu
jo a ta znamost sa zacala asi tak, ze ja som mu povedala ze ma pekne vlasy (rysavec) a on mi na to povedal ze ma asi rok lubi! a nevedela som sa z toho dostat von, stale ma presviedcal ze to bude nejako fungovat
(víťaz sa môže dotknúť srdiečka, ale psst)
Ja to mam vlastne celkom vymyslene - v prvom kole zistim nazor na fantasy, vacice, macicky a Holdena Caulfielda a potom je to uz jednoduche.
a nechce sa mi veriť že sú ľudia od seba tak odrezaní, že ani nepoznajú ktorý potenciálny partner je ten správny a musia sa rozhodovať až v priebehu randenia so všetkými naraz.
teda, ešte prijmem, ak budú nejaké rozumné argumenty na štýl "sú to idioti, ale toto a toto mi prišlo zaujímavé z literárneho hľadiska", ale inak proste nie
a musí názorovo tešiť moju feministickú dušičku, inak ho, misogýna, pošlem kade ľahšie
A akoze, tych literarnych postav je viac, ale tie ostatne vacsina ludi nepozna, to by bolo skor ze tu mas zoznam odporucanej literatury, vyber jednu, precitaj, za tyzden sa stretneme a budeme diskutovat (a boh ta chran, ak mi povies, ze Kvothe je na namysleny neznesitelny jebo.)
ale tragikomické je, že si nemyslím, že by som mala nejaké extra požiadavky
a aj tak proste väčšina jedincov týmto filtrom neprejde
zoznam odporúčanej literatúry je ozaj také pohovorové
ale rozhodne nie zlý nápad!
i keď ja by som bola asi skôr za diktát (akože, nebola by som prísna, ale ide skôr o to, vyčleniť ľudí, čo nezvládajú základy, a prichystať si snubný prsteň pre toho, čo bude dokonale ovládať čiarky )
Kebyže som single asi by som rozhodila siete tak všeobecne a nezaoberala sa jednym, potom druhym, tretím...
Dá sa to aj súbežne ak to ako hovorím je len stretávačka a nie randenie/sex/bozkávanie...
Proste tie začiatky úplne
ale vybrala by som nejaký oficiálny diktát, kde to je 100% správne a ak je lepší ako ja, nie je o čom (za predpokladu, že nie je idiot)
ja mám úplne prvý bod "má potrebu vravieť trápne sexistické vtipy" a "je názorovo väčšia konzerva ako tuniak v oleji", ak je odpoveď nie, potom môžeme prejsť k postavám a ďalším filtrom
Podla mna problem je v tom kto co povazuje za randenie. U mna to je asi faza kedy sa s niekym stretavam tak ze ho beriem ako mozno potencialneho partnera aj ked ho velmi nepoznam, a na konci to bud vyusti vo vztah alebo v kamaratstvo alebo nic. A "uspesnost" je uplne miziva a povazujem to za normalne, ze ako toho cloveka spoznavam zistime ze si vlastne nevyhovujeme. A takyto poznavaci proces moze trvat aj tyzdne trebars.. ja som za posledny rok a pol randila tak s 10 ludmi a realne nieco ako vztah bol presne z jedneho a pride mi ze to je ocakavany a v pohode vysledok.
a na tejto stránke
a podobne, takže som mala potrebu toto brať ako ultimátne prvé vyraďovacie kritérium
na tom asi nieco bude pravdy, ze ked sa paci jeden, tak ostatni nejak automaticky idu do uzadia...ale podla mna niektori to tu uz moc prehanaju a prechadzaju z nezavisleho chodenia obcas von pokecat a tak do tahania inych ludi za nos
suhlas s @47
a.. hm, nerandim, som asocialna
snazila som sa to pochopit a tiez som dostavala odpovede typu - ako inak clovek najde najvhodnejsiu osobu -
a nebolo to o tom ze raz za cas s niekym ist von = randenie, boli to hlbsie, dlhodobejsie, intimnejsie vztahy, ktore ta osoba mala
Akože, ja si predstavujem randenie asi takto: Ak sa rozhodnem s niekým randiť tak to robím preto, že si reálne chcem niekoho nájsť, niekoho s kým by som mohla plánovať budúcnosť... A nie preto aby som šla s dobou alebo pre srandu... O tom to nie je...
Takže ak s niekým idem na rande tak preto, aby som ho lepšie spoznala...
A spoznávať niekoľkých naraz mi príde ako nevestinec v 18. storočí, "okoštuj" každú jednu, a domov choď s ktorou chceš...
Pre mňa je to nemorálne...
Ten jeden človek to možno myslí vážne a hľadá iné hodnoty a svojim prístupom ho môžme zraniť...
A absolútne nechápem argumentu:
Veď s nikým nechodím, nie som k nikomu viazaný... "
To akože až keď budeš mať na facebooku status zadaný, tak až vtedy budeš monogamný??