Keď si ich budem môcť dovoliť. Rozhodne neplánujem byt jedným z tých rodičov, čo rataju každé euro a nariekajú ako je všetko drahé. A keď bude s kým. A keď biologické hodiny prevážia môj terajší odpor k malým deťom. A max 3.
Tiež asi nikdy. Život je až príliš krutý na to aby som doňho chcela priviesť ďalšie potencionálne stratené existencie a trápiace sa živé bytosti. A ešte k tomu nepočítam, že by som vôbec niekedy mohla byť plnohodnotným rodičom. Načo trápiť deti. Radšej ich nemať akoby mali len z časti prežívať podobné veci aké som musela prežiť ja. Ak ich teda fyzicky vôbec môžem mať a nie som jalová...
Je veľa hľadísk... Skoro, kľudne aj teraz ak by boli iné okolnosti... alebo neskôr až na poslednú chvíľu keď už budem mať (stále mi to pripadá absurdné) vlastné bývanie a finančné rezervy ktoré pokryjú aspoň prvý rok výchovy a podobne. Alebo teda nikdy keďže viem o tom aké ohrozenia čakajú planétu Zem o pár rokov, nehovoriac o tom, že tá veľká pohroma príde a je hnusné do takého sveta priviesť nový život, keď vieš čo sa im stane. ... Najpravdepodobnejšia je tá posledná možnosť. Znie to akoby som mal na výber ... lol 0_0
chcem mať 2 alebo 3 a najradšej by som aj hneď teraz, len je to technicky nemožné, asi najskôr v 30, ak pôjde všetko ako má a rozostupy medzi nimi 2-3 ročné
Keby som mala podmienky, tak kľudne aj teraz. Čiže čím skôr, tým lepšie.
A chcela by som ich 3 (v prípade, že by sme sa mali fakt dobre, tak aj viac) a s nejakými dvoj-trojročnými odstupmi.
To sa nedá povedať v koľkých rokoch, lebo podobne som aj plánoval vzťah v 27 a skutočnosť je taká, že za mesiac a pol budem mať 28 rokov a "scenár" sa mi nenaplnil ...preto ani neviem kedy budem mať deti a či vôbec ... momentálne tomu nič nenasvedčuje
Okolo tridsiatky by som uz chcela deti urcite. Tak dve alebo tri. Pre tento krok v zivote je nevyhnutne aby sme boli s muzom financne zabezbepeci a stastni. Teraz pride prva skuska, budeme mat macku!
Nikdy. Neznášam tento svet. Je zbytočné v ňom žiť a niečo robiť. Urobiť decko ktorému nebudem vedieť vysvetliť dovod prečo je tu, je podľa mňa to najkrutejšie čo niekomu možete spraviť.
@velagranka Ale od koťátka, to je fakt niečo na čom sa dajú posúdiť svoje (hlavne mentálne) schopnosti . Alebo ak chceš požičiam vám nášho dedečka Každú polhodinu až hodinu si pýta jedlo, potúlenie, vyčistenie záchodu, alebo aby si mu vymyslela miesto na odpočinok, čo z toho práve hce, na to musíš vždy prísť aj keď občas odpovie keď sa ho spýtaš správnu vec ale vačšinou ťa nechá najprv konať.
@velagranka Myslíš že s koťátkom to bude iné? O druhej ráno dostať v spánku pazúrom do pery, alebo rovno dvadsiatimi do tváre jak ti na ňu skočí... Buď rada, že tento by iba mňaukal
Inak odporúčam radšej dve mačky- s úplnou vážnosťou. Ono zabaviť tú mačku je to najtrýznivejšie a najbolestivejšie pre človeka a je dobré keď sa vie zabaviť aj s niekým iným. Alebo mám byť ticho nech máte vlastné radostné skúsenosti?
Prvé som plánovala do 25 s odstupom asi 5 rokov ale nestihla som.. tak teraz ten odstup chcem menší, ak budeme zvládať v pohode sa postarať o to prvé..
Chcela by som deti hoci aj hneď ak by som mala partnera ale nemám bohužiaľ, takže dúfam, že to stihnem ešte pred 30tkou. A chcela by som dieťa buď jedno, alebo max 2. Ak 2 tak z čo najmenším rozostupom (tak 2 roky ideálne).
Ja chcem vela deti, lebo ich zboznujem, prveho syna som si "uhnal" v 17tich rokoch. Chcel by som do 25tky asi 2 dalsie a potom po 30 tke dalsi 2-3, lebo tieto prve budu uz vacsie a budu moct pomahat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
A chcela by som ich 3 (v prípade, že by sme sa mali fakt dobre, tak aj viac) a s nejakými dvoj-trojročnými odstupmi.
Inak odporúčam radšej dve mačky- s úplnou vážnosťou. Ono zabaviť tú mačku je to najtrýznivejšie a najbolestivejšie pre človeka a je dobré keď sa vie zabaviť aj s niekým iným. Alebo mám byť ticho nech máte vlastné radostné skúsenosti?