@hajzelbaba Krásna pesnička... (s opisom hrdinu s akým nemôžem nesúhlasiť)
@krvaaa Spoločníka jej vraj robil len notebook...(Aspoň teda ja mám takéto informácie...) Ale áno, presne tak to pôsobí aj na mňa - že si urobila len výlet... Taký náročnejší, ale výlet.
@mm47 Predstaviť si to veru neviem, ale asi by som sa skôr bála búrok než samoty na mori... Ale to teraz len teoretizujem, neviem ako by to so mnou vyzeralo reálne...
@galinka Dobre hovoris , pride burka , ktora je 100krat horsia ako ked je tu a musi bojovat s obrovskymi vlnami a keby ju zhodili tak skoncila takze odvahy ma urcite dost aj ked je to ine lebo je profesionalka
hrdina je tiež dá sa povedať "relatívny pojem".Veď pre každého je hrdinstvo o inom,niekto je hrdina lebo spraví trebárs nejakú malú,pre niekoho nepodstatnú vec,ale spraví to s dobrým úmyslom a pre niekoho...a myslím že pod hrdinom si predstavujem človeka,ktorí je ochotní kedykoľvek pomôcť a stáť pri mne,čiže by sa dalo povedať že aj moji priatelia sú hrdinovia
@prunelka Ale aj táto tvoja "relatívna" definícia zahŕňa presne ten fakt kvôli ktorému spomínanú Austrálčanku za hrdinku nepovažujem - spraví to PRE NIEKOHO.
@elfer To je fakt. (A zároveň si myslím, že to je tak trochu škoda, že ľudia o tých najväčších hrdinoch obvykle ani nevedia)
Neviem, možno som len príliš ovplyvnená komiksovými hrdinami, ale hrdina z mojej ideálnej predstavy nemá rád prílišnú medializáciu a pokiaľ môže, tak pred takýmito vecami (rozhovory, gratulácie, televízia) uteká... (alebo sa o hrdinskom čine nedozvie nikto, kto by ho mohol medializovať, lebo všetci novinári aktuálne riešili, že nejaká celebrita sa zosypala na udeľovaní prestížnych cien, lebo si v polovici priameho prenosu zlomila nechet a ani tú cenu nezískala! )
@tunidlo lebo o to nestojí, nerobí to preto aby sa vytŕčal pred kamerami a žal "slávu" či obdiv ale napr. pomáha ľudom lebo chce a môže. To má byť ako hrdina ten kto má na účte xy miliónov a daruje 1 milión ??? Jasné, môže byť aj ten ALE PREČO asi to robí za hojnej účasti médii a šeku o veľkosti stola...
Poviem to ešte tak - záchrancovia židov ktorí im pomáhali počas 2WW.
Ktorí ťa napadnú ??? 99% ľudí "len" Oskar Schindler... a to len preto lebo jeho príbeh bol sfilmovaní... on a tí ostatný sú hrdinovia a nie v drvivej väčšine """celebrita""" vytrčajúca sa v Afrike z deckami nakazenými AIDS.
hrdina je clovek ktory venuje svoj cas pre radost ostatnym a nic za to nepyta , hrdina je clovek ktory da usmev aj tym co si ho nezasluzia , hrdina je clovek ktory pada ale zdviha sa pre ostatnych a nie pre seba , hrdina je clovek ktory nepozna slovo Iba Moje, hrdina je clovek kory pride z velkej dialky len aby vas privital , hrdina je ten co skrz male veci robi velke veci , hrdina je vzdy ten na koho si spomenieme ked nevieme ako dalej , hrdina je ten čo nema a predsa da , hrdina je ten co vas pozna a predsa vas milije takych aky ste , hrdina je clovek ktory stoji vzdy za vami, hrdina je ten kto skryva svoju chrabrost , hrdina je ten ktory svoj zivot zasvetil pre vasu lepsiu buducnost ,hrdina je ten co nedopusti aby vam nieco chybalo , hrdina je ten ktory obetuje to najcenejsie len pre to aby ste mali o sancu viac , hrdina je clovek ktory mysli na vas i v nudzi o sameho seba ,hrdina je ten ktory zanecha najviac spomienok. Mena mojich hrdinou su Rodicia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ten co napriklad zachrani svet nieje hrdina
(aj ja som to skusala - TOTAL FAILED)
can you lay your life down so a stranger can live
can you take what you need, but take less than you give
could you close every day without the glory and fame
could you hold you head high when no one knows your name
that"s how legends are made - at least that"s what they say
can you lose everything you ever had planned
can you sit down again and play another hand
could you risk everything for the chance of being alone
under pressure find the grace - or would you come undone
that"s how legends are made - at least that"s what they say
gotta take every chance to
show that you"re the kinda of man who
will never look back - never look down
and never let go
no ale podľa mňa určite nie je hrdinkou, veď nič nespravila, len si spravila výlet, no. Nič nedokázala.
Keby v tej Austrálii spáchala rituálnu samovraždu, ktorej miesto by chcel neskôr vidieť každý turista, možno by bola ešte väčšou hrdinkou ...
Ešte povedz, že ho potom na ten bumerang aj obesili
@krvaaa Spoločníka jej vraj robil len notebook...(Aspoň teda ja mám takéto informácie...) Ale áno, presne tak to pôsobí aj na mňa - že si urobila len výlet... Taký náročnejší, ale výlet.
@mm47 Predstaviť si to veru neviem, ale asi by som sa skôr bála búrok než samoty na mori... Ale to teraz len teoretizujem, neviem ako by to so mnou vyzeralo reálne...
"veľký skutok" je totiž strašne relatívny pojem...
a mimo iné myslím, no asi isto viem že tých skutočných hrdinov neuvidím večer v telke z úsmevom od ucha k uchu ako prijímajú gratulácie...
@elfer To je fakt. (A zároveň si myslím, že to je tak trochu škoda, že ľudia o tých najväčších hrdinoch obvykle ani nevedia)
Prečo by s hrdinstvom mala súvisieť sláva, popularita, či prijímanie gratulácií?
A čo iné? Aj podľa mňa to môže určiť len nejaký spoločenský konsenzus. Hrdinovia sú vždy len lokálni, v rámci určitej skupiny.
Teda aspoň podľa mňa to vyplýva z toho, v akých súvislostiach sa toto slovo používa.
Máš pravdu, len ja som na to narážal z opačnej strany ...
Taký @elfer si je napríklad istý, že hrdinu neuvidí v telke prijímať gratulácie ...
Ja som tým chcel povedať niečo ako "prečo by nemohol?"
Neviem, možno som len príliš ovplyvnená komiksovými hrdinami, ale hrdina z mojej ideálnej predstavy nemá rád prílišnú medializáciu a pokiaľ môže, tak pred takýmito vecami (rozhovory, gratulácie, televízia) uteká... (alebo sa o hrdinskom čine nedozvie nikto, kto by ho mohol medializovať, lebo všetci novinári aktuálne riešili, že nejaká celebrita sa zosypala na udeľovaní prestížnych cien, lebo si v polovici priameho prenosu zlomila nechet a ani tú cenu nezískala! )
Poviem to ešte tak - záchrancovia židov ktorí im pomáhali počas 2WW.
Ktorí ťa napadnú ??? 99% ľudí "len" Oskar Schindler... a to len preto lebo jeho príbeh bol sfilmovaní... on a tí ostatný sú hrdinovia a nie v drvivej väčšine """celebrita""" vytrčajúca sa v Afrike z deckami nakazenými AIDS.