Kedy začať cvičiť v posilovni (alebo s tažšou váhou)
Chcem sa opýtať kedy by bolo dobre začať športovať v posilovni,mám 15 rokov a zatial cvicím s vlastnou váhou a ešte stále rastiem preto sa chcem opýtať kedy sa mi rast ukanči a ja budem môcť začať cvičiť v posilovni.
možeš kedykolvek, v tvojom veku už neni problem. Pozra sa na volake internetove stranky o cviceni aby si mal istotu ze cvičiš spravne, prípadne tam sa niekoho opýtaj v posilovni, kto sa ti bude zdať tak doveryhodný že by mohol vdiet
U kazdeho sa rast zastavi inokedy, neda sa to presne povedat ... u chlapcov to je priblizne vo veku 18-21. A to kedy sa ti rast zastavi spozorujes sam.
Myslim, ze by si s posilkou uz mohol zacat, nejake tie zaklady uz budes mat s cvicenia s vlastnou vahou, ale radsej volit na zaciatok lahsie vahy.
@allan mám kamoša co mal nedávno 15, cvičil uz keď mal 14 a sa mi zdá ze ešte aj rýchlejšie začal rásť. Never tomu ze to zastavuje rast, každý odborník ti povie ze rast by to zastavilo len ak by si zdvihal 50kg činky aspoň 5 hodín denne, inak to prospieva rastu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Myslim, ze by si s posilkou uz mohol zacat, nejake tie zaklady uz budes mat s cvicenia s vlastnou vahou, ale radsej volit na zaciatok lahsie vahy.
s vahami cvicim cca od 17
ale kedze som baba tak ti to asi moc nepomoze
Je pravda že clovek vyraznie zdospelieva do veku zhruba 18-21.
No v 15 rokoch by už mal byt ten rast spomalený natolko že záťaž na telo to zvládne. Nezaačne degradovať a podobne...
Samozrejme sa neodporúčajú hard core treningy, tie aj tak može začať cviciť po 2 rokoch cvicenia a bude to už ok