ahojte hľadám niekoho kto hrá na klarinet, resp. moja otázka je dá sa na klarinet naučiť hrať aj svojpomocne (internet, knižky a pod.) ak viem hrať na zobcovú flautu.
za koľko sa dá kúpiť taký klarinet, nie nejaký extra, len taký aby som naň mohla hrať pr
@midnight diki za rady no momentalne neviem či by sa môj rozvrh a všetok čas dal prispôsobiť nejakej Zuške
no a k tej zobcovej flaute- pýtala som sa to hlavne preto, že som na nete našla, že keď sa chce človek učiť na klarinet svojpomocne mal by vedieť hrať aspoň na zobcovú hrať lebo, že keď ide človek úplne od začiatku ide to dosť ťažko a nechce sa mi do toho investovať 200€ a potom zistiť, že to sama nedám
Ja hram na klarinet 12 rokov, najskor som tiez musela hrat na zobcovu flautu. Sama by som sa to asi nenaucila...hrat viem len vdaka tomu,ze som hravala v kapele aj to bolo zo zaciatku dost tazke hlavne technika dychania - branicou asi dodnes nedycham,ale natisk uz mam lepsi...
A potom som chvilu hrala na tenor saxofon (ten co mal aj Coltrane,ano) a to mi skoro chrbtica odisla fuuuu. Klarinet som kupila este za starych 6500korun. Funkcny stale.
chodila som na klarinet do ZUŠ (nechcem ti brať ilúzie ale sama sa to asi nenaučíš), už je tomu ale nejaký ten piatok..a áno, ako prvú som mala zobcovú flautu pred ním...ja som mala problémy s dychom, nestačila som -.- aj nátisk som mala blbý..no nešlo mi to moc ale dokončila som to a zabsolvovala aspoň s gráciou
presne toto je dovod, preco po zuske pobehuju same deti a v studiu dospelych mas na table jednu fotku. ale tak...nepoznam nikoho, kto by sa naucil sam, aj ked je jasne, ze kazdy, hrac musi doma cvicit, predsa len chodenie do zus vyzaduje mensiu sebadisciplinu a ucitel vie metodiku, to je klucove...nespravis najprv tisic chyb, kym dojdes na to, ako to spravne...on ti povie, presne jak a aj ukaze, takze to lepsie pochopis ako z knihy a na nete su videa ale nazivo to lepsie vidno, co tym myslia. navyse si zmeskala nastup do zus, talentovky su predsa 1. skolsky den. teraz ti uz tazko vybavia rozvrh...
lol vôbec to nieje blbosť.
nemám skúsenosť s hudobnými nástrojmi, takže chodím na najjednoduchší dychový nástroj, aby som si osvojila tie techniky a všetko čo to obnáša...
ľudia mi hovorili že klarinet je dosť ťažký, a myslím si, že by bolo dosť odveci ísť hneď na klarinet...
naučíš sa 10 krát rýchlejšie hrať na klarinet , ak ti niekto osobne ukáže ako - na ZUŠke ( osobná skúsenosť )
Klarinet je "jazyková práca" bez dvojzmyslov . Odporúčam Zušku , sám som išiel na klarinet z flauty ( je dobré že som mal základ na flaute lebo som vedel ako dýchať ) ale je to úplne o niečom inom čo sa týka úst a jazyka .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale ja by som radsej sla do ZUS na klarinet, ved Rok/dva ta nezabije
ale svojpomocne sa dá naučiť pravdepodobne čokoľvek, okrem sexu.
a "nie nejaký extra" klarinet by sa mal dať zohnať tak do 200-300 eur, každopádne plátky si zožeň kvalitné.
"Ja chodim na zobcovku prave za ucelom klarinetu"
...tak trochu blbosť, nie?
no a k tej zobcovej flaute- pýtala som sa to hlavne preto, že som na nete našla, že keď sa chce človek učiť na klarinet svojpomocne mal by vedieť hrať aspoň na zobcovú hrať lebo, že keď ide človek úplne od začiatku ide to dosť ťažko a nechce sa mi do toho investovať 200€ a potom zistiť, že to sama nedám
A potom som chvilu hrala na tenor saxofon (ten co mal aj Coltrane,ano) a to mi skoro chrbtica odisla fuuuu. Klarinet som kupila este za starych 6500korun. Funkcny stale.
lol vôbec to nieje blbosť.
nemám skúsenosť s hudobnými nástrojmi, takže chodím na najjednoduchší dychový nástroj, aby som si osvojila tie techniky a všetko čo to obnáša...
ľudia mi hovorili že klarinet je dosť ťažký, a myslím si, že by bolo dosť odveci ísť hneď na klarinet...
Klarinet je "jazyková práca" bez dvojzmyslov . Odporúčam Zušku , sám som išiel na klarinet z flauty ( je dobré že som mal základ na flaute lebo som vedel ako dýchať ) ale je to úplne o niečom inom čo sa týka úst a jazyka .