ano, je to super ja som ho pouzivala na pecenie namiesto napr. masla/oleja, tiez som na nom vysmazala napr. bananove palacinky malo to taku exoticku prichut potom. Ale pouzivala som ho aj na vlasy, ruky/nechty. Urcite sa ti zide
mne sa nezdá že by mal kokosovú príchuť, to cítiť len keď si ho dáš lyžičkou ale inak nie majú taký čo má mať príchuť a ten má aj takú kokosovú štruktúru a majú aj obyč. bez príchute a má konzistenciu ako normálny olej...
kupujem si ho tak raz za pár mesiacov, rada na ňom varím lebo vydrží vysoké teploty, škoda že je tak sk*rvene drahý
je citit po kokose, ale skor len vona. ja som zvyknuta s nim robit aj polievky (paradajkova...) alebo na nom maso, a nikdy som to tam nejak necitila. hej, mozno je pravda, ze je to take trosku...exotickejsie, ale nic vyrazne.
My kupujeme z DMky- voňavý kokosový, ktorý používame na vlasy alebo na pleť. A ten je naozaj drahý.
Ale na pečenie alebo do koláčikov dávam ten bez príchute a vône, takže ho vôbec necítiť a dá sa zohnať kľudne aj za 6 eur/liter. A podľa mňa to vydrží celkom dosť
@mcvpn mne sa zdá, že tam je 250 ml za 8 eur. Na vlasy mi to vydrží dlho, ale robím niektoré koláče, také, že by som to minula v podstate na druhý koláč... Tak nie je to závratne drahé, ale mne sa to zdá dosť, keby som to tak rýchlo minula.
Ja kupujem 500g za 6 eur. Treba hladat. Ale nevonia. Nie je urceny na jedlo myslim, len na kozmeticke ucely (predava ho firma ktora predava jednotlive suroviny na vyrobu kozmetiky)
na vyprazanie hocicoho sladkeho genialny, ako tu uz pisali, skor vonia, nez chuti, ale k palacinkam ci lievancom sa mi ta kokosova vona fakt hodi. najlepsie pouzitie, ktore som objavila je miesto balzamu na pery, vstrebava sa lepsie ako klasicke pomady. tiez urychluje hojenie vyrazok, natieram nim miesta, kde mam problem (ruky, chrbat), ale pouzit sa da aj na tvar miesto denneho kremu. zanechava krasnu kokosovu vonu, takze fakt neni problem ho normalne pouzivat na telo. a este som citala, ze pomaha zadrziavat ziviny vo vlasoch, aj ked podla mna sa do vlasov nedava tak jednoducho, uprednostnujem arganovy olej.
Kokosovy Olej je vyborny aj pri bolesti hrdla resp. angine. Kazde 2 hodinky zobrat 2 cajove lyzicky a prehltnut pre slabsie zaludky zmiesat s cajom. Ma tendenciu "stahovat" zapal pripadne nakombinovat s potretim hrdla z vonku t.j. zabal.
Taktiez je dobry ako zabal na vlasy a vmasirovat do vlasov pre dievcata na posilnenie vlasov idealne aj proti lupinam a hlavne zamasteniu hlavy.
No a nehovorim o prinose pre kojace mamicky pretoze je vyborny ked sa nim potiera prsnik po kojeni pripadne strie a celulitida sa nim da potlacat vyborne.
Ja osobne ho ale pouzivam prevazne na popraskane pery najma od mrazu v zimnych mesiacoch atd.atd.atd na internete je urcite viacej sposobov ako ho vyuzit .
musim povedat ze neznasam kokos- vadi ma ta jeho konzistencia v kolacoch atd ale milujem jeho vonu..a milujem kokosovy olej okrem toho ze je zdravy krasne prevonia cely byt, najcastejsie na nom robim palacinky a maju trolinku kokosovu prichut aj vonu ale je to velmi prijemne a nevtierave dobry je vraj aj na plet alebo ako maska do vlasov. skusala som to ale velmi ma to neoslovilo tak neviem, mozno raz tomu pridem na chut
Zatiaľ som ho na varenie ani pečenie nepoužila. Dávala som si ho len ráno za lyžičku, keďže je zdravý a potom ho používam na vlasy. Ale má ešte oveľa viac využití...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
kupujem si ho tak raz za pár mesiacov, rada na ňom varím lebo vydrží vysoké teploty, škoda že je tak sk*rvene drahý
@domca841 v každej DMke ho majú
Ale na pečenie alebo do koláčikov dávam ten bez príchute a vône, takže ho vôbec necítiť a dá sa zohnať kľudne aj za 6 eur/liter. A podľa mňa to vydrží celkom dosť
» www.plodyzdravia.sk/kokosovy-olej-1...
pokiaľ nie je s certifikátom, nekupujem ani výrobky, ktoré ho obsahujú, nieto ešte samotný olej...
» www.usikovnychruk.sk/kokosovy-olej-5...
tuším aj zlacnel
Taktiez je dobry ako zabal na vlasy a vmasirovat do vlasov pre dievcata na posilnenie vlasov idealne aj proti lupinam a hlavne zamasteniu hlavy.
No a nehovorim o prinose pre kojace mamicky pretoze je vyborny ked sa nim potiera prsnik po kojeni pripadne strie a celulitida sa nim da potlacat vyborne.
Ja osobne ho ale pouzivam prevazne na popraskane pery najma od mrazu v zimnych mesiacoch atd.atd.atd na internete je urcite viacej sposobov ako ho vyuzit .
Ja používam tent je to super cena a som s ním spokojná, iný som ešte nemala tak neviem porovnať, ale vyhovuje mi
» www.paleoshop.sk/paleoshop/eshop...
hej ja viem, tieto sú drahé a mne to do BA ešte aj zadarmo hned doručia, takže ideaaal