hrozne moc prejeme.. podľa mňa sme dvaja schopní fakt prejesť tých 600-700€
donedávna sme si objednávali donášky 4-5x do týždňa a cez víkendy sme chodili si sadnúť do reštaurácie, takže wolt na nás ťažko ryžoval ale po dovolenke sme si povedali, že ideme chudnúť a cvičiť, takže si strážime diétu a varíme si doma a objednávame si donášku tak 1x do týždňa, keď je cheat day len na nákup potravín (+ vecí do domácnosti) minieme týždenne minimálne 100€. a na jeseň to má byť s cenami ešte horšie
a ak ťa zaujíma práve ten pomer, predtým (zhruba pred mesiacom) to bolo asi zhruba 50:50, teraz je to cca 450-500€ potraviny + 100€ reštaurácie. myslela som si, že viac ušetríme, keď prestaneme objednávať, ale ukazuje sa, že asi nie
Zratala som iba jul, a iba na karte k beznemu uctu (cize to je vsetko jedlo a pitie v restike alebo v kaiarni) - 155€ ?♀️ Ale tak tam bola Pohoda, takze sa to isto mierne navysilo od bezneho mesica.
Potraviny neplatim vzdy ja, a ked plati ja, tak gastracovou kartou, a to sa mi nechce hladat heslo do appky a v apple pay nevidim cely mesiac
Toto je dalsia vec cim sa mi nechce kazit naladu proste zijeme a jeme tak, ako sa ziada, pokial na konci mesiaca nie je minus, a este aj nieco ostane, nemam dovod sa tym zaoberat…
@tomas55555@16 raňajky vždy nejaké pečivo so šunkou/paštekou /syrom/hocičím, ja zjem vždy max jeden rožok napr. proste som malá a do mňa sa veľa nezmestí, neprežieram sa a nemôžem sa stravovať v reštauráciách, lebo tá porcia je pre mňa tak na tri obedy, nie jeden však jedávam úplne bežné veci, kks, normálne si kúpim kilo mäsa, polovicu si dám zmraziť, 500g mäso mám navarené na tri dni zeleninu mi vždy niekto daruje zo záhradky a ovocie nejem vôbec (keby mi zeleninu nikto nedaruje, asi si ju sama ani nekúpim, možno raz za mesiac niečo )
Ja neviem, ale ja keby prejem za mesiac 200 a viac eur, tak by som dnes mala tak 150kg minimálne
Proste keď si pravidelne varis a si sám, nemôžeš veľa prejesť, to nijako nevychádza proste
no len denne menu je priemer okolo 8e to je pri praci mesacne 150-200e keby jedavam stale.. priemer mam asi okolo 70e, jedlo z domu tazko pocitat ale nakupy budu okolo 200, restauracia sem tam, zas az tak mi to nechuti jest, mozno 50e mesacne
@varlatan@26 neranajkujem, obedy si kupujem v práci (ok, to sa vlastne kvalifikuje ako restauracia). Večere si Objednávam len v pondelok. Utorok a stredu si várim vegan kuskus, 1 škatuľa mi pri tejto frekvencii vydrží mesiace. Štvrtky si kúpujem polievku v jedlom poháriku (ráta sa to zas ako reštaurácia?). Ak idem k našim, piatky a víkendy jem u nich. Ak ostávam doma, piatok zas kuskus a víkendy na obed vlocky (škatuľa tiež takto vydrží dlho) a večere objednávam. Čiže vlastne áno, ak to berieme prísne, stále objednávam dosť
Sme dvaja, dokopy cca tak 200€? Väčšinou varíme doma, reštaurácia tak 3x mesačne, možno ani to nie. Mäso domov nekupujeme vôbec. Teraz je to možno aj menej, množstvo zeleniny máme zo záhradky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
donedávna sme si objednávali donášky 4-5x do týždňa a cez víkendy sme chodili si sadnúť do reštaurácie, takže wolt na nás ťažko ryžoval ale po dovolenke sme si povedali, že ideme chudnúť a cvičiť, takže si strážime diétu a varíme si doma a objednávame si donášku tak 1x do týždňa, keď je cheat day len na nákup potravín (+ vecí do domácnosti) minieme týždenne minimálne 100€. a na jeseň to má byť s cenami ešte horšie
To ješ iba rožok a vodu ???
Keď si sama varím, tak to veľa nestojí
No ale v restikach, teda donaskach asi 400
Zrejme všetky jedlá si nevaríš... neješ jogurty, syry , chleba ?
Nemohla by si tu prosím ťa popísať čo jedávaš na ranajky, obed, večera ?
Potraviny neplatim vzdy ja, a ked plati ja, tak gastracovou kartou, a to sa mi nechce hladat heslo do appky a v apple pay nevidim cely mesiac
Ja neviem, ale ja keby prejem za mesiac 200 a viac eur, tak by som dnes mala tak 150kg minimálne
Proste keď si pravidelne varis a si sám, nemôžeš veľa prejesť, to nijako nevychádza proste