je to uplne normalne ... myslis ze sii zavisla ? pokial nespavas v posteli s notbukom a neberies si ho so sebou aj ked ides na zachod tak myslim, ze problem tam neni ... 6 hodin je v pohode na zabitie casu, ked neni co robit, na nete sa vzdy daco najde ... cez skolu to ale bude treba obmedzit
niesom tu vkuse,ale skor visckrát za den na chvílku.ale niekedy ma to chití a je to približne od šiestej večera do jednej v noci alebo od deviatej desiatej večer do 5tej ráno
Ja som pri PC niekedy aj dlhšie, a tiež si myslím, že to moc normálne nieje a som závislý, no čo už. No a na čo ho využívam? Hlavne na chatovanie s kamošmi, surfovanie po nete, pozeranie filmov, nakupovanie, učenie a začal som aj dosť sedieť pri hre Travian.
odkedy mám book tak ho mám stále v pohotovosti a prídem sem niekoľkokrát za deň len tak pozret poštu, keď niečo robím tak som tu aj pár hodín v kuse, alebo keď niekomu opravujem tak aj celé poobedie
najdlhsie som bol pri PC okolo 30 hodin -24 h hotline a 6 h som nemohol zohnat hotlinestu ktory mal ist po mne tak som musel robit nadcas, ale som pri PC skoro cely den a preto nosim zo sebou 2 nahradne baterie do notebooku.
Vies co je zaviislost? Ked sedis za compom do siestej rana, a refreshujes facebook ci sa neudialo nieco nove..
Ja tu zvyknem sedavat tak od 13tej do 6tej rana. Vacsinu casu pracujem, tu vyssie spominanu cinnost vykonavam az po nejakej druhej tretej ked uz fakt nie je co robit...
teraz cez prazky zapnem PC o 09:00 a vypnem ho o cca 00:00, ale to som tu neni celu dobu...tak 20%-30% toho casu som na PC, ale boli casy ked som tu bol fakt tak dlho, ale WoW -> deleted
a jo, je to zavislost...ak najdem hodim vam sem jeden test a mozete sa vyjadrit
Termín závislosť od internetu ako prvá použila americká psychologička Kimberly Youngová. Vypracovala test, podľa ktorého zistíte, či ste naozaj závislí od internetu a hier. Ak na viac ako 50 percent otázok odpoviete kladne, je čas vyhľadať odborníka.
1. Myslíte často na on-line záležitosti, aj keď nesedíte pri internete ?
2. Myslíte si, že váš úspech závisí od množstva času, ktorý strávite on-line ?
3. Ste schopný kontrolovať svoje používanie internetu ?
4. Ste podráždení, keď sa musíte od internetu odpojiť ?
5. Utekáte k internetu, keď máte problémy alebo depresie ?
6. Klamete blízkym koľko ste boli on-line ?
7. Riskujete stratu vzťahov, pre využívanie internetu ?
8. Neprekážajú vám ani vysoké účty za elektrinu ?
9. Dávate prednosť on-line priateľom pred skutočnými ?
10. Nechodíte na miesta, kde sa nedá pripojiť k netu ?
nie rozhodne nie som závidlá.. bola by som to schopná hneď teraz vypnúť a nejsť sem asi tak 3 dni ale na čo ? hcodím sem len keď nie je čo robiť keď začne škola, častejšie trénigy tak sem nebudem chodiť a nebude mi to asi an chýbať. Som tu tak 3 hodinky denne a aj to som poväčšinou na Birdzi alebo si pustím hubu a čítam si normálnu knihu a nič iné ..
Ja tu som celý deň ráno keď sa prebudím sem hneď idem a odchádzam vždy okolo polnoci...a blbé je to že mám starší comp a tak nemám LCD takže mi to dosť kazí oči...a potom ich mám stále červené...hmm ale vyzerám ako Voldy hahaha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
vždy som tu od deviatej večera do takych dvoch aj viac do noci
plus v priebehu dňa som tu tiež
a dnes som tu asi tak 3-4hodinky
dievča,6hodin ma ďaleko od zavislosti
odkedy mám book tak ho mám stále v pohotovosti a prídem sem niekoľkokrát za deň len tak pozret poštu, keď niečo robím tak som tu aj pár hodín v kuse, alebo keď niekomu opravujem tak aj celé poobedie
a niekedy len pár minút
suhlasim s @fxx ze 6hodin ma ďaleko od zavislosti
Ja tu zvyknem sedavat tak od 13tej do 6tej rana. Vacsinu casu pracujem, tu vyssie spominanu cinnost vykonavam az po nejakej druhej tretej ked uz fakt nie je co robit...
a jo, je to zavislost...ak najdem hodim vam sem jeden test a mozete sa vyjadrit
1. Myslíte často na on-line záležitosti, aj keď nesedíte pri internete ?
2. Myslíte si, že váš úspech závisí od množstva času, ktorý strávite on-line ?
3. Ste schopný kontrolovať svoje používanie internetu ?
4. Ste podráždení, keď sa musíte od internetu odpojiť ?
5. Utekáte k internetu, keď máte problémy alebo depresie ?
6. Klamete blízkym koľko ste boli on-line ?
7. Riskujete stratu vzťahov, pre využívanie internetu ?
8. Neprekážajú vám ani vysoké účty za elektrinu ?
9. Dávate prednosť on-line priateľom pred skutočnými ?
10. Nechodíte na miesta, kde sa nedá pripojiť k netu ?
no mam tam par ano ale neriesim to
takže je to v poho.Ale ak máš pochybnosti urob si test