no slovensky, anglicky a cesky..ak sa cesky nerata, tak nemecky by som sa hadam dohovorila...a spanielsky ovladam zopar viet... a dufam ze sa tento rok naucim polsky
Každá reč sa zíde - dôkazom toho je aj to že som sa dokázal dorozumieť z arabmi Vedeli trocha Nemecky, trocha Anglicky, Trocha francúzsky Tak sme to kombinovali a rozprávali sme anglicko-nemecko-francúzštinou a rozumeli sme si
@harlequin - ak mám pravdu povedať po Slovensky som sa naučil rozprávať až na základnej škole a mám taký pocit že za tých pár rokov som sa naučil po Slovensky celkom dobre.
A zasa nehovorím že ovládam nejako dokonale tie jazyky, to určite nie, ale proste dokázal by som sa dorozumieť a nestratil by som sa
No že by som dokázal rozprávať o nejakých čo ja viem politických témach v tom danom cudzom jazyku (alebo aj slovenčine) tak to určite nie
slovensky,cesky madarsky vsetko a ucim sa anglinu a nemcinu ale z anglictiny by som sa aj dohovorila z nemciny uz menej a este finsky ale to uz nie moc dobre..a nieco z latinciny..
tato anketa diskriminuje hluchonemych, ktori ovladaju nejake jazyky. zijeme v dobe pocitacov, pisomny prejav dokaze byt casto rychlejsi ako slovny !!!
ale aj tak... slovensky, cesky, anglicky, zaklady esperanta, "gutan tag; ich feršten zi nich, majn fater kam fir moment; šajze; danke" nemecky; "kiš fekete kuťa; išteném" madarsky; "god morgon; mannen i grå kavaj" svedsky a to je asi vsetko
ale tak este to chce cvicit
najlepsie je, ze nejaky africky saman nemal problem povedat "ahoj" ci nieco take v 23 ci kolko jazykoch xD (to povedal manik co bol na kilimadzare, ze sa takeho nejakeho pytali)
slovenský samozrejme aj český. ďalej anglický, francúzsky a poľský. učím sa fínsky, ale je to dosť biedne keď som samouk. nejaké základy mám aj z taliančiny... tak nejako tak
slovenčina, čeština, polština/nemčina/ruština, a samozrejme angličtina...tie tri s lomkou som zarátala do jedného, lebo to viem len tak pasívne, nie aktívne, ale dohovorím sa v nich...ostatné aktívne a suprovo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
cesky
anglicky
grecky
samozrejme slovencina a cestina ale to neratam
anglicky
nemecky
ucim sa taliansky
a samozrejme cesky, aj ked to sa neda pokladat za cudzi jazkyk..
maďarsky
nemecky
anglicky
polsky
a samozrejme po východniarsky
slovensky
english
deutsch
cesky
a po cinsky viem povedat ze dalsia stanica metra je Ma On Shan, ale to sa nerata, ze?
Každá reč sa zíde - dôkazom toho je aj to že som sa dokázal dorozumieť z arabmi Vedeli trocha Nemecky, trocha Anglicky, Trocha francúzsky Tak sme to kombinovali a rozprávali sme anglicko-nemecko-francúzštinou a rozumeli sme si
A zasa nehovorím že ovládam nejako dokonale tie jazyky, to určite nie, ale proste dokázal by som sa dorozumieť a nestratil by som sa
No že by som dokázal rozprávať o nejakých čo ja viem politických témach v tom danom cudzom jazyku (alebo aj slovenčine) tak to určite nie
ale aj tak... slovensky, cesky, anglicky, zaklady esperanta, "gutan tag; ich feršten zi nich, majn fater kam fir moment; šajze; danke" nemecky; "kiš fekete kuťa; išteném" madarsky; "god morgon; mannen i grå kavaj" svedsky a to je asi vsetko
ale tak este to chce cvicit
najlepsie je, ze nejaky africky saman nemal problem povedat "ahoj" ci nieco take v 23 ci kolko jazykoch xD (to povedal manik co bol na kilimadzare, ze sa takeho nejakeho pytali)
@52 brazilsky? envy envy envy ked sa naucim poriadne spanielsky tak zacnem brazilsku portugalcinu