ale v kazdom pripade 200€??? to by som si radsej nasiel vlastne byvanie.... a este by ma to vyslo lacnejsie. Pripadne volakych kamaratou zozeniem a mam to ovela lacnejsie.
200€ je pohode cena, ja som platil zo zaciatku 50 ,nechcela mama odomna vela lebo vedela ze chcem vypadnúť prec no ked to spadlo tak som platil už 100 ale varil som si sám A potom som chvilku býval kade tade
mefistofel never tomu Njom máš tak 250 s energiami čo osoba to navyše energie cca 80€ ta to výnde ak to není nejaký hnoj byt...
K tomu pripocitaj internet TV a pod... A ked si začnes sám variť Pochybujem že by si si zo spolubívajúcimi navaril spolocný obed kazdý den v týždni ...
Plus spotrebiče nakúpené, na ne určite nejaké tie splátočky že ...
Deti deti pekné ružové okuliare máte.... @husky povedz k tomu niečo
nuž som ešte na sš, často mame peniaze dám, vyplatila som jej dlh z letných brigád a okrem časti stravy a cestovného si všetko hradím sama... nuž obe sa snažíme jak sa dá
@v3nty cca 2roky som byval v blave ked neratam jedlo tak to vyslo aj z internetom 116€. a nebyval som nikde na okraji mesta ale v strede(stare mesto+-) a dajme tomu ked pricitam stravu tak 50-100€ podla toho ci som si doprial nieco lepsie alebo nieco obycajnejsie.
@depropex velky 3,5 izbovy byt, taky velky komplex a v strede "atrium" sice skoro mrtve ale bolo ale ako boli sme tam 5, ale tie izby boli take velke ze aj 10 by sme sa tam mestili
aj vila rozborila som tam celkom dost casto rano videl ako nastupoval do auta(take strieborne SUV mal , asi tam tiez byval ale v inom chode
@depropex prečitaj si moj prispevok este raz 200€ na stravu a bývanie je podla mna málo ...
@mefistofel ja platím za byt 80€ v centre TT z energiami netom atd. na jedlo miniem t minimálne 20€ na 5 dni(ked 20€ tak to naobed jem fakt gurmánske špeciality ako špagety z kečupoma to este mám na 1-2 dni z domu obed) To ž mám 160€ a neviem poriadne za čo dalej ktomu pripočítaj kozmetiku,prací prášok (lebo ani to nestojí 1cent)A k jedlu som nepripočital ešte nejakú kávu,čaj a takéto blbosti čo kupiješ ozaj raz za mesiac To mám hneď 200€
A to mam fakt spocitane lebo natoto dostavam od rodiny peniaze + na cestu si ešte pýtam čo je týždenne 10€ tramtadadááá mesacne dalsich 30-40€ Na ostatné ako su kávičky alebo fakt dobré jedlo na obed si hradím sám disappointed:ztoho co azrobim cez víkend
Takže ak si vyhadzoval peniaze nemal si predstavu kde A tiež som býval chvilku sám , ked som rpacoval naozaj sa to stratilo tie výdavky , siel si odobchodu blikol akrtou a nestaral kolko zozulo len nakonci mesiaca tak 3dni pred vyplatou že "hmm 50€ moc som neusetril "
Nájmy su piča treba dom postaviť čím skôr,generačný projekt najlepšie postavíš 2izby a postupom dostaviaš KAmoš taký váľa a ma to za cenu 1izbáku zo slusným pozemkom asi 6km od MT
@v3nty az na to jedlo mas pravdu lebo nechapem ako jeden clovek moze prejest az 200 € mesacne ale inak mas pravdu ze to tu ludia vidia moc ruzovo asi nevedia co su to peniaze za 200 € si moze clovek dovolit akurat tak ubytovnu ... no ale tak ci tak ked byva clovek s rodicmi urcite by nemal davat 200 € do domacnosti sak to je strasne vela pri slovenskych platoch
A to keby som mal normalne žiť ako teraz že sme nabyte viacerí mladí tak ma jebne, pekne sám unas v dome zavrem do izby a paráda Aj ked ženu dovediem nemusim sa bat že ma niekto bude počuť
@v3nty to jedlo 50-100€ co som napisal to len len tak "odbrucha" napisal. nemam absolutny zaujem to pocitat, tak som dal viac ako menej. Ale ja som pisel mesacne a nie tyzdenne....
@v3nty tak raz som ked minul skoro vsetky peniaze tak som z 3eurami vyzil tyzden co sa tyka stravy, ked som sa trosku uskromnil. takze tych 50-100 som dal uplne ako realnu sumu keby sa neuskromnim.
sledujem tuto debatu a bavim sa ale jedna vec ma fakt zaujima
@mefistofel co si ten tyzden jedol??? sak to na den vychadza nieco menej ako 50 centov...daj nejake tipy a triky lebo to aj kebyze zerem len suchy chleba tak mi to nestaci proti hladu
@v3nty aha tak to som zle pochopil tak potom mas uplnu pravdu
ludia su tu asi z lacneho kraja keby to tak fungovalo ze za 200 € ma clovek aj byvanie aj stravu a vsetko co k tomu patri asi by sme si tu seci na tomto Slovensku zili spokojne no realita je ina vacsina ludi zarobi tak 400-500 € a su radi ze maju strechu nad hlavou ked zaplatia vsetko co je treba
@mefistofel tak ako da sa aj za 3 € jest tyzden ked si kupis rozky , lacne maslo a co ja viem sackove polievky ale tak to je uz stravovanie ako .... no neviem to ani nazvat
@lenuli ja tiež nechápem KEd si kurva zoberem že naranajky si kupim ousené vločky z jogurtom nejake oriešky čo je 1€ cca porcia moja na desiatu nejaké rožky zo syrom atd čo je dalsie 1€, obed si nenavarím lacnejšie ako 3€ ak to niesu spomínané cestoviny z kečupom Na večeru si kupujem vždy tvaroh a predtým ešte niečo typu wifon a to mám hned prestrelených 6€ na deň ...
Neviem odkiaľ by som zobrala peniaze ako nezamestnaná keď boli časy keď sa o mňa staral len jeden... Teda niečo šetriť som nemala odkiaľ... Nejaké brigády počas strednej som príliš neriešila... Takže ak aj niečo teraz mám, proste si zaplatím faktúru za mobil sama, ale neviem si predstaviť zarobiť za mesiac vôbec tých 200, to by som musela každý deň robiť manuálnu prácu na výrobnej linke a ešte to všetko dať mame? tak a potom by bol výsledok taký, že by som ju musela prosiť aj tak o platenie mobilu, cestovné, lieky, keď dačo náhodou, oblečenie a zbytok na účte, čo mám sporenie, neviem na čo by to bolo dobré, dať jej a vzápätí všetko vypýtať nazad... Gesto? nakoniec len trápne... To je ako dať darček ktorý si potom vypýtaš, že ty ho potrebuješ viac
@v3nty ja si sice sama nehospodarim ale verim este tomu ze do 3e na den by sa zmestit dalo, ale ak mas 3e na tyzden, to je nieco nieco menej ako 50 centov na den, za predpokladu ze jes 3 krat denne mas kredit 0,15e na jeden chod rozok v lidli stoji 0,6e, to ti nevychadzaju ani len 3 rozky na obed
@mefistofel z kila ryze, hrachu a nejakeho x na tyzden by som pomrela hladom
@mefistofel ok ... inak to moze byt dobra dieta za tyzden zjest kilo ryze a hrachu je to zdrave a z takych "megaporcii" nema clovek sancu pribrat a naopak musi schudnut ale 3-4 kila za ten tyzden aj ked po tejto diete by som uz asi ryzu ani hrach nemohl uz nikdy jest
@v3nty keby takto jedavam tak dokazem zit za polovicku z tej sumy ako si napisal ale tak ja sa stravujem normalne.
ale vsak 400g ovsene vlocky, to mas cca 50centov a pochybujem ze zjes na jedno posedenie cele balenie.
@lenuli tak hovorim ze ked som mal nudzu tak som sa musel uskromnit ale tak 1kg ryze neni az tak malo a este ked k tomu pridas aj hrach a nemozes povedat ze to je nemozne, ked som tak prezil a nebol som hladny aj ked mozno jedenie toho isteho 5dni omrzi
@torpedo08 v pohode, ryza a hrach je moja oblubena potravina, takze to je pre mna uplne v pohode ja nemavam take nieco ako averziu na niektore potraviny ked ich jem dlhsie
@mefistofel pisal som niečo len o ovsených vločkách ? A ja som myslel že ti čítanie celkom ide Robím si taký mix (napisal som jogurt a ousene vločky) nechcel som ho celý vypisovať ale ked ideš chytať za slovíčka láska, takže ousene vločky 2jogurty a nejaké orechy suma sumárum 1€ (všetko čo potrebuješ na zaciatok dna)
A nedokažeš sa stravovať za menej ako 100 € na 31dní
Mimochodom boli mesiace ked 400e slo len na stravu, ale to som nebol studentom
Ak to nedokážeš pochopiť navštív prosím ta nejaký inštitút duševnej pomoci
@mefistofel fuuha tak to ti zavidim ja uz keby som mal 3 dni jest to iste tak to potom rok ani nemozem citit akoze ked ide o taketo "hlavne jedlo" ine je rozok z maslom , syrom a salomou atď. to sa da jest stale take veci
@v3nty@52 tak za 3 eura sa da podla mna aj ked skromne ale da .... taky jogurt rano a co ja viem rozok to je do 50 centov , obed nejake tie cestoviny alebo par zemiakov ci ryze a nejake vajcia 2-3 alebo fakt maly kusok masa a podobne to moze byt do co ja viem 1,50 - 2 € a vecer kusok chleba z maslom, syrom a salamou to sa do tych 50 centov urcite zmesti .. samozrejme ked nekupujes vsetko drahe
no a ja tak tipujem ze za ten mesiac prejem takych 100 €
ale zas je to aj tak ze cez leto zeleninu a ovocie nekupujeme takmer vobec lebo mame zahradu takze aj tam sa nieco usetri aj na penazenke aj na zdravi lebo ovocie a zelenina z obchodu je postriekana vselicim..... no dobre uz jebat na to nejak som sa nechal strhnut touto temou
@v3nty v @44 si napisal ovsene vlocky, tak dobre mas tam aj jogurt a podobne, ale tak ja som vegan takze jogurt ani mlieko nejem , takze ovsene vlocky len z vodou pripadne do toho male mnozstvo suseneho ovocia a toto ako normalny den ked nesetrim ale ja jedavam ovsene +kukuricne vlocky naraz, zmiesam ich spolu a vodu, chuti to dobre, teda aspon mne pochybujem ze tebe
@torpedo08 ja som mal obdobie raz ked som jedol skoro mesiac ryzu s niecim na obed a aj tak ma to neomrzelo. tak vela ludi je maso kazdy den tak preco ich to neomrzi ako ked pouzijes ine korenie a sprave, tak aj 10x ked si spravis to iste jedlo tak bude chutit uplne inak.
@mefistofel ja napriklad maso kazdy den nemusim a vlastne maso nejak extra nejem len kuracie hlavne ale aj salamy parky atĎ no a to je zo vsetkeho mozneho ale urcite nemusim kazdy den jest maso a ni to nerobim podla mna by mali ludia jest len tolko masa aby sa nemuseli zabijat miliardy zvierat a nie sa kazdy den pchat jelitami a podobne ale preco nepit mlieko a nejest jogurty masla a podobne ? ja by som skapal asi ... mlieko a syr su moje najoblubenejsie potraviny proste to musim mat stale skoro
@torpedo08 mozno prvy tyzden som mal asi tak ako keby abstinacne priznaky na mlieku a syroch ale teraz ked citim tam k tomu mam skor odpudivy charakter. Tak mlieko obsahuje latku co ma velmi vysoku navykovost(teda tu latku vylucuje krava nepridava sa tam aby nedoslo k nedorozumeniu , takze asi to je ten problem preco to musis mat stale ale tak parok, salam co si urcite aspon jedno z toho kazdy den davas na chleba tiez obsahuje maso
Uz davno nebyvam s mamou, ale posielam jej 150 kazdy mesiac, kedze zije sama len so sestrou a teraz to ma tak kokotno s pracou... to je to najmenej co pre nu mozem spravit...
@mefistofel ty si bol na vifonkach ci co? ze 116 eur to ja dam len na byvanie 2x tolko a to mam spolubyvajuceho (uz len 2 tyzdne, potom budem byvat sam)..
@v3nty na kavicky a chodenie do restauracii som velmi nikdy nebol osobne, takze neminam peniaze zbytocne , teda poznam napriklad brata co tiez takto mina zbytocne peniaze ale ja to nepotrebujem , nemam taku potrebu a ani kavu nepijem a v restauraciach by mi aj tak nevedeli nic uvarit
ale pravda ked zacnem pocitat, tak zelenina a ovocie je dost drahe ked to jem vo vacsom mnozstve ako ty, ale ked tak pocitam do tych 70-100€ mesacne sa urcite zmestim, lebo ja si robim jedlo sam, a polotovary nekupujem, ako sa povie ze polotovar je lacnejsi, ale ked si to suma sumarum spocitas tak ani nie
@purenarcissism@acheraya@mefistofel nechce sa mi tu všetko čítať možno to už napísal aj niekto predomnou ale možno sa mu zdá že od neho rodičia si pýtajú až moc alebo dáva až moc a preto sa pýta ostatnýchnemusí to byt zrovna chválenie
dalo by sa z 3 eur vyžiť 5 dní v pohode, kilo zemiakov, maslo, kilo múky, nejaká mrkva a toľko kombinácií že až. jedla som tak nejaký čas, bolo to dlhšie ako týždeň, takže som jedla aj iné veci, ale pohode, dá sa.
ja som si len tak vypočítal celkové náklady za mesiac svojej existencie čo vychádzalo tak na cca 220 e, pričom som šetril takmer na všetkom... z toho nájom asi 70e vrátane energii
normálne až výčitky svedomia mám. Ubytovanie mám zadarmo, 3x denne jedlo (čo mi samozrejme nestačí) a aj tak miniem oveľa viac ako 200€. V skutočnosi miniem trochu cez 300€.
Vidím jedinú možnosť a to že si začnem spisovať na čo míňam peniaze.
Zatial som sice este student, ale nasi nie su ten typco by si odomna pytali alebo od brata..sak sme ich deti, a vedia ze sa chceme casom osamostatnit,.. Jasne keby snimi byvam este po 25 to by bolo ine ale dovtedy budu este aj radi, ze nemaju prazdny byt
Páči sa mi, ako perfektne tu vidieť rozdiely medzi ľuďmi a rodinami... Jeden býva a žije zadarmo z peňazí rodičov, druhý posiela mame zo svojich, hoci už doma nebýva...
Vzhľadom na to, že som sa od rodičov odsťahovala skôr ako som im stihla dávať peniaze, tak neviem....
Ale či je to veľa alebo málo ťažko povedať. Záleží na tom,aké má tvoja rodina výdavky.
Napríklad my s priateľom platíme za maličký bytík 330€ ( s energiami, internetom, TV ). Keď by som k tomu mala ešte prirátať všetky ostatné výdavky, jedlo, cestovné, škola...tak ani nechcem vedieť koľko dokopy za mesiac minieme :/
keď uvážim, že v Brne som schopný núdzovo z 200€ vyžiť včetne cestovného a nájomného, tak mi trochu uchádza zmysel bývania s rodičmi v takom prípade...
@semhamforas ja si to spisujem odkedy som na výške!
a je to dobré, aspoň si na konci mesiaca spočítam, koľko som minula.. ale vždy je to vyššie ako príjem, a niekedy fakt pozerám, že ako som toľko peňazí mohla minúť
ale stále je to menej ako tvojich 300, dokonca aj 200
@overexcitedgirl no veď práve to že pozerám a tu také sumy že 200€ a podobne dávajú a ja čo mám ubytovanie a 3x denne stravu zadarmo tak miniem 300€, ak by som mal platiť aj ubytovanie a komplet celú stravu tak neviem čo by som robil potom . Čiže asi od zajtra založím v mobile novú poznámku a tam budem spisovať výdavky.
@semhamforas no ja tam tiež nepočítam nájom, lebo to mi platia naši + jedlo cez víkendy (vtedy jem najviac pravdaže )... a naozaj sa to oplatí písať si, lebo potom vidíš, na aké hlúposti si míňal peniaze
btw som prekvapená, že tá moja reakcia sa odoslala, lebo mi to nejako zblblo a potom sa mi to nechcelo písať druhý krát
@nobile nepreháňaj, my , naša domácnosť vyžijeme na stravu z 350 mesačne a sme traja - rodičia a ja. a nejako sa neobmedzujeme.
neverím že niekto nedokáže normalne sa najesť zo 100mesačne. Ja by som s tym nemal najmenší problém a nehovor mi že nie ke´d v USA som dokázať mesačne za žrádlo dať 150 $ a žral som všetko čo som chcel
je samozrejme rozdiel či a ako často varíš, to ti na cene spraví dosť
@nobile no aj tu ti potvrdia ludia ze je to vela. Vyzeras byt ten z tych co su chudy ale zeru jak kombajn, mal som takeho spoluziaka, kym ja som na desiatu jeden chlebik, on do seba nadzgal tri
kazdopadne ak si v cechach, pocul som ze je tam uz o nieco drahsie jak tu, takze mozno aj tym.
vravim ja som v amerike 200 dolcov minul a to som kazdu sobotu siel do mekaca, kupoval kilo sladkosti a podobne, cize cisto normalne strava bola tak 150.
to je asi velmi relativne ale vseobecne cim viac varis tym viac setris a cim menej mesa tym menej minies. takze tak
@depropex nezabudaj že pre jedného sa varí odosť horsie ako pre dvoch to nerozprávam o rodinnom varení
áno dá sa odložiť aj na druhí deň ale mne to už potom proste nechutí ...
A v čechách sú potraviny práveže lacnejšie zle si počul (mal som odtial frajerku )
Anketu čo som sa bavil zo známymi čo žijú sami tak nad 100 € vsetci v strave Jeden čo si počíta najnižšie sa dostal v roku 2012 na 120€ aj to preto lebo jeden mesiac bol pár dní na služobke a inak sa mu to pohybuje 14-160 ...
Inak je aj na zamyslenie či práve toto šetrenie na jedle je zdravé Hl keď ide o tu poľskú soľ a pod prešlapy ...
@v3nty no aj to je silný faktor, či varíš každý deň.
ja som nemal čas si vkuse variť tak som varil Po - Ut a do piatku som mal čo jesť a striedal som aj doma sa tak varí že mama by najradšej navarila aj na mesiac
no vieščo starka hovori že lacnejšie, vela ludi (kamaratov čo tam študuje ) zase že drahšie. Tak povedzme že cca narovnako.
no hej ale ke´d nežerieš len vifonky a polske kurence tak v poho a aj tak nemusíš vela minúť, ja si proste myslím že sa to dá aj do 100, ke´d sa chce.
za 200eur by som sa nedokazala osamostatnit .. aj ja som v case, ked som po skole pracovala, byvala u nasich, lebo som nemala na vlastnu reziu .. davala som od 150-250eur .. plus som vypomohla pri mimoriadnych vydavkoch .. a uz dva roky som mimo dom .. teraz, ked mam vlastnu domacnost , sa naopak nasi zas snazia nam aspon trosku pomoct .. ved len zariadit sa .. je strasne narocne ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
aké požičiavajú, naspäť ich už nedostávam.
(to som sa nesťažovala)
ale v kazdom pripade 200€??? to by som si radsej nasiel vlastne byvanie.... a este by ma to vyslo lacnejsie. Pripadne volakych kamaratou zozeniem a mam to ovela lacnejsie.
mefistofel never tomu Njom máš tak 250 s energiami čo osoba to navyše energie cca 80€ ta to výnde ak to není nejaký hnoj byt...
K tomu pripocitaj internet TV a pod... A ked si začnes sám variť Pochybujem že by si si zo spolubívajúcimi navaril spolocný obed kazdý den v týždni ...
Plus spotrebiče nakúpené, na ne určite nejaké tie splátočky že ...
Deti deti pekné ružové okuliare máte.... @husky povedz k tomu niečo
@10 tak nejak
nechapem kde ludia beru vsade take sumy.
@v3nty za žrádlo 200 je už trochu moc, berme v uvahu normalneho človeka, ten sa vie zmestiť aj do 100€ , možno aj menej keď sa uskromní.
nie každý žerie furt mäso jak ty
ale za samostatné bývanie menej ako 400€ neexistuje čo sa týka povinných výdavkov. aj to hovoríme o total lowcoste
k téme - chlapec sa pochválil, vzdajme mu úctu aký je vzorný syn.
odo mňa mama nechce ale dám cca 50, časom až zarobím viac tak aspon 100
podľa mňa sa spolubývanie s niekým ani neberie poriadne jak samostatné bývanie ale budiš
hoci mladý človek asi nemá inú voľbu ak chce aby mu z výplaty aj niečo ostalo po zaplatení inkasa a všetkého
aj vila rozborila som tam celkom dost casto rano videl ako nastupoval do auta(take strieborne SUV mal , asi tam tiez byval ale v inom chode
už teraz sa tu idem zblázniť.
@bobsikk to kolko zarabas ked davas 200 € ?
zdieľam tvoje...pohoršenie? Ale inak dobrý nápad!!
@mefistofel ja platím za byt 80€ v centre TT z energiami netom atd. na jedlo miniem t minimálne 20€ na 5 dni(ked 20€ tak to naobed jem fakt gurmánske špeciality ako špagety z kečupoma to este mám na 1-2 dni z domu obed) To ž mám 160€ a neviem poriadne za čo dalej ktomu pripočítaj kozmetiku,prací prášok (lebo ani to nestojí 1cent)A k jedlu som nepripočital ešte nejakú kávu,čaj a takéto blbosti čo kupiješ ozaj raz za mesiac To mám hneď 200€
A to mam fakt spocitane lebo natoto dostavam od rodiny peniaze + na cestu si ešte pýtam čo je týždenne 10€ tramtadadááá mesacne dalsich 30-40€ Na ostatné ako su kávičky alebo fakt dobré jedlo na obed si hradím sám disappointed:ztoho co azrobim cez víkend
Takže ak si vyhadzoval peniaze nemal si predstavu kde A tiež som býval chvilku sám , ked som rpacoval naozaj sa to stratilo tie výdavky , siel si odobchodu blikol akrtou a nestaral kolko zozulo len nakonci mesiaca tak 3dni pred vyplatou že "hmm 50€ moc som neusetril "
Nájmy su piča treba dom postaviť čím skôr,generačný projekt najlepšie postavíš 2izby a postupom dostaviaš KAmoš taký váľa a ma to za cenu 1izbáku zo slusným pozemkom asi 6km od MT
áno nemáš absolútny záujem to počítať ale hádať sa že za 200 vyžiješ sám to ti už proti srsti nieje
Typical flame war..
@mefistofel co si ten tyzden jedol??? sak to na den vychadza nieco menej ako 50 centov...daj nejake tipy a triky lebo to aj kebyze zerem len suchy chleba tak mi to nestaci proti hladu
ludia su tu asi z lacneho kraja keby to tak fungovalo ze za 200 € ma clovek aj byvanie aj stravu a vsetko co k tomu patri asi by sme si tu seci na tomto Slovensku zili spokojne no realita je ina vacsina ludi zarobi tak 400-500 € a su radi ze maju strechu nad hlavou ked zaplatia vsetko co je treba
Sorry neviem či ťa mám brať ako Sofistu a skúšaš si tu na nás Eristiku alebo ako totálneho neracionálne rozmyšlajúceho jedinca...
Chalan ty nemožeš mat 23 rokov né....
@mefistofel z kila ryze, hrachu a nejakeho x na tyzden by som pomrela hladom
ale vsak 400g ovsene vlocky, to mas cca 50centov a pochybujem ze zjes na jedno posedenie cele balenie.
@lenuli tak hovorim ze ked som mal nudzu tak som sa musel uskromnit ale tak 1kg ryze neni az tak malo a este ked k tomu pridas aj hrach a nemozes povedat ze to je nemozne, ked som tak prezil a nebol som hladny aj ked mozno jedenie toho isteho 5dni omrzi
@torpedo08 v pohode, ryza a hrach je moja oblubena potravina, takze to je pre mna uplne v pohode ja nemavam take nieco ako averziu na niektore potraviny ked ich jem dlhsie
A nedokažeš sa stravovať za menej ako 100 € na 31dní
Mimochodom boli mesiace ked 400e slo len na stravu, ale to som nebol studentom
Ak to nedokážeš pochopiť navštív prosím ta nejaký inštitút duševnej pomoci
no a ja tak tipujem ze za ten mesiac prejem takych 100 €
@torpedo08 ja som mal obdobie raz ked som jedol skoro mesiac ryzu s niecim na obed a aj tak ma to neomrzelo. tak vela ludi je maso kazdy den tak preco ich to neomrzi ako ked pouzijes ine korenie a sprave, tak aj 10x ked si spravis to iste jedlo tak bude chutit uplne inak.
Pán boh zaplať že nepouživame Kondomy
@mefistofel praveze ne nejem kazdy den maso ti hovorim take 2 dni do tyzdna maso nejem absolutne a je jedno v akom je stave ci pomlete alebo cele
@mefistofel ty si bol na vifonkach ci co? ze 116 eur to ja dam len na byvanie 2x tolko a to mam spolubyvajuceho (uz len 2 tyzdne, potom budem byvat sam)..
ale pravda ked zacnem pocitat, tak zelenina a ovocie je dost drahe ked to jem vo vacsom mnozstve ako ty, ale ked tak pocitam do tych 70-100€ mesacne sa urcite zmestim, lebo ja si robim jedlo sam, a polotovary nekupujem, ako sa povie ze polotovar je lacnejsi, ale ked si to suma sumarum spocitas tak ani nie
@torpedo08 tak potom budem ti verit
@kalliades asi mas pravdu
Ked hej, tak radsej ani nepoviem, kolko posielam, aj ked nezijem doma a nestudujem..
Vidím jedinú možnosť a to že si začnem spisovať na čo míňam peniaze.
Ale či je to veľa alebo málo ťažko povedať. Záleží na tom,aké má tvoja rodina výdavky.
Napríklad my s priateľom platíme za maličký bytík 330€ ( s energiami, internetom, TV ). Keď by som k tomu mala ešte prirátať všetky ostatné výdavky, jedlo, cestovné, škola...tak ani nechcem vedieť koľko dokopy za mesiac minieme :/
a je to dobré, aspoň si na konci mesiaca spočítam, koľko som minula.. ale vždy je to vyššie ako príjem, a niekedy fakt pozerám, že ako som toľko peňazí mohla minúť
ale stále je to menej ako tvojich 300, dokonca aj 200
btw som prekvapená, že tá moja reakcia sa odoslala, lebo mi to nejako zblblo a potom sa mi to nechcelo písať druhý krát
neverím že niekto nedokáže normalne sa najesť zo 100mesačne. Ja by som s tym nemal najmenší problém a nehovor mi že nie ke´d v USA som dokázať mesačne za žrádlo dať 150 $ a žral som všetko čo som chcel
je samozrejme rozdiel či a ako často varíš, to ti na cene spraví dosť
Ja som mal mesiac ked som bol uplne lenivy a stravoval som sa iba v restikach a fast foodoch.
Som rozjebal cisto na stravu 16 000 kc sam na seba (650€ cca)...
Teraz kedze mam viac rozumu, tak som to stiahol na cca 5 - 6 000kc co je asi 200€.
No pod 2 kila sa mi este nepodarilo ist
kazdopadne ak si v cechach, pocul som ze je tam uz o nieco drahsie jak tu, takze mozno aj tym.
vravim ja som v amerike 200 dolcov minul a to som kazdu sobotu siel do mekaca, kupoval kilo sladkosti a podobne, cize cisto normalne strava bola tak 150.
to je asi velmi relativne ale vseobecne cim viac varis tym viac setris a cim menej mesa tym menej minies. takze tak
áno dá sa odložiť aj na druhí deň ale mne to už potom proste nechutí ...
A v čechách sú potraviny práveže lacnejšie zle si počul (mal som odtial frajerku )
Anketu čo som sa bavil zo známymi čo žijú sami tak nad 100 € vsetci v strave Jeden čo si počíta najnižšie sa dostal v roku 2012 na 120€ aj to preto lebo jeden mesiac bol pár dní na služobke a inak sa mu to pohybuje 14-160 ...
Inak je aj na zamyslenie či práve toto šetrenie na jedle je zdravé Hl keď ide o tu poľskú soľ a pod prešlapy ...
ja som nemal čas si vkuse variť tak som varil Po - Ut a do piatku som mal čo jesť a striedal som aj doma sa tak varí že mama by najradšej navarila aj na mesiac
no vieščo starka hovori že lacnejšie, vela ludi (kamaratov čo tam študuje ) zase že drahšie. Tak povedzme že cca narovnako.
no hej ale ke´d nežerieš len vifonky a polske kurence tak v poho a aj tak nemusíš vela minúť, ja si proste myslím že sa to dá aj do 100, ke´d sa chce.
A potraviny su v cechach lacnejsie, o hodne lacnejsie ako na slovensku
A v tom vareni je pravda od kedy si varim tak neminiem 500 - 600€ na stravu mesacne, ale 200 - 300€
No snazim sa kupovat kvalitne potraviny, dobru zeleninu, ovocie, syry, dostatok maska, nech som zdravy silny a velky!