Co mozno najvyssi mozny pocet rokov pri zachovanej zakladnej kvalite zivota, co si predstavujem tak, ze budem mobilna, sebestacna, kontinentna, nebudem dementna, nebudem trpiet chronickou bolestou, budu mi fungovat vsetky zmysly a budem mat nejaky zmysel zivota - nieco hlbsie nez sledovanie, kde je zrovna v akcii maslo
depends. celkom fajn by bola nesmrtelnost, ale s tym, ze mozem 1, umriet ked ma to prestane bavit 2, prespat lubovolne dlhy cas chcel by som vidiet, ako sa svet vyvija v priebehu stoviek, tisicov rokov. lebo ono ta predstava a perspektiva dejin je hrozne skreslena. zijuci ludia (alebo aspon teda ja ) to vnimaju tak, ze cela historia az na poslednych ±100 rokov prebehla v okamihu, poslednych ±100 rokov sa sice nieco dialo ale tiez to rychlo zbehlo a nas zivot je vrcholom vsetkeho casu a trva z toho vsetkeho najdlhsie. lenze, tak isto to museli vnimat ludia pred nami a budu aj ludia po nas. a muselo by byt velmi zaujimave mat moznost nazivo pozorovat svet s obrovskymi casovymi rozostupmi. a vidiet, ako sa ta historia deje.
no a realne, cojaviem, 90? to uz bude medicina dost vymakana, cize do toho veku sa podla mna bude telo dat udrzat vo viac-menej pouzivaniaschopnom stave.
alebo bars aj 100, 90ky v rodine padaju celkom bezne a nikto nema nejake tazke komplikacie, ani napriek dnesnemu a dokonca slovenskemu zdravotnictvu. az teda na tu smrt, no. do 100vky by to mohlo ist.
Ak sa mi bude napĺňať lepší život, fajnová dobre platená robota, dobrý osobný život a zahnanie samoty, tak dlho.. ...už len pre ňu, že som tak dlho čakal..
Nie veľa ešte zvýšia dôchodkový vek na 200 rokov a čo potom už teraz sa cítim ako otrok...v momente keď sa človek narodí je otrokom tohoto sveta...najlepšie je ujsť niekde kde zákon neplatí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
no a realne, cojaviem, 90? to uz bude medicina dost vymakana, cize do toho veku sa podla mna bude telo dat udrzat vo viac-menej pouzivaniaschopnom stave.
Ale mávam pocit, že lepšie by bolo nežiť