Za perpeetum mobile by si dostal urcite Nobelovu cenu a k tomu by si mal dostat 10 milionov svedskych korun, co je podla aktualneho kurzu NBS asi 40 milionov slovenskych korun.
Zatiaľ mám iba nákres, lebo nemám prostriedky na to, aby som to zostrojil. Všetci mi vravia, že som blázon, ale niekde v kútiku duše verím, že to bude fungovať.
Posli nakres ma e-mail...inak,o vela ludoch si mysleli, ze su blazni a nakoniec predbehli svoju dobu...ake prostriedky na to potrebujes? peniaze, karbon, dural alebo nieco ine?
Vymysli perpeeeeeeetum mobile čo sa bude tať montovať do áut. Lebo ten zasraný benzín je taký drahý, že z toho ľuďom stávajú chlpy medzi nohami. Vlastne iba tým, ktorí si ich neholia.
Nie ze by som bol skeptik...ale si si isty, ze nie si blazon? Jedno perpetum mobile som uz vynasiel aj ja, ked ma napadlo spojit elektromotor s dynamom, ale musel by si byt vazne genius, keby si vymyslel "ozajstne" p.m
Spojiť elektromotor s dynamom je blbosť, pretože tam máš trenie, velký únik energie cez teplo, a ani jeden z týchto strojov nemá účinnosť viac ako 1. To je pm 1. druhu. To sa zostrojiť nedá. Ani pm 2. druhu. Ja mám pm 3. druhu, ale na akom spôsobe funguje, to ti neprezradím, pretože zatiaľ robím výpočty a vychádza to.
Hmm, no dobre teda, tak drzim palce. Ale vravis, ze "ani jeden z tychto strojov nema ucinnost viac ako 1". A ty poznas nejaky stroj, ktory ma? Nezda sa mi Vsade as minimalne to trenie ak uz nic ine...
Môj je celý postavený na elektrine. Podľa mojich výpočtov by to malo dávať asi 90mA pri 1,89 V, čo je mizerne málo, rozsvietilo by to asi jednu malú žiarovku, ale myslím si, že na takom princípe by sa dali vybudovať elektrárne.
To Jp: Podľa 1. zákona termodynamiky platí: nie je možné zostrojiť stroj, ktorý by trvale alebo periodicky dodával MECHANICKÚ energiu bez toho, aby pri tom nespotreboval ekvivalentné množstvo inej energie. Môj stroj dodáva elektrickú energiu, to znamená, že nie je v rozpore s 1. ZT. A 2. ZT hovorí o periodickom tepelnom stroji. Podľa týchto zákonov nie je možné zostrojiť PM 1. a 2. druhu. Avšak môj je plne založený na elektromagnetickej indukcii. Čiže by sme mohli hovoriť o PM 3. druhu a jeho existencia zatiaľ nie je potvrdená, ani vyvrátená.
Tasha5: PM je zariadenie, ktoré by trvalo konalo prácu bez dodávania mechanickej energie, alebo stroj, ktorý by všetko teplo odobraté zo zdroja menil na prácu. Ani jedno z toho nie je možné zkonštruovať. Nie je možné zostrojiť taký stroj, ktorý by bol raz uvedený do chodu a potom by už len dodával prácu. (napr.: motor auta by sme naštartovali a on by už len bežal bez toho, aby som mu nalieval palivo.) Ale mám aj na toto liek
Ešte jedna otázka. Komu to mám povedať, prípadne ukázať výpočty, keď to bude hotové ? Lebo sám to nebudem vedieť skonštruovať a potrebujem aj dáke prachy. Poradte, prosíííím
Sprav z toho na buduci rok SOC-ku z fyziky. Ak ti to nevyjde, bude ta fyzikarka najskor povazovat za dobreho blazna Ale ak to vyjde, budes najvacsi genius na skole, a nie len na skole, ale aj na Slovensku, a vlatne aj na celom svete Lebo keby si naozaj vyxnasiel perpeetum mobile, dal by si vlastne vede najvacsi objav tisicrocia, mozno a&j celych dejin ludstva
Fyzikárka ma už teraz považuje za blázna. SOČ robiť nemôžem, lebo chodím na taký odbor, kde nemám fyziku a tam si treba vybrať z tém a pochybujem, že tam dakto dačo také dá. Ale aj tak ďakujem za radu.
Len tak mimochodom, viete že PM už bolo vymyslené ? V USA ešte dakedy dávno v 80-tych rokoch, ale ropný magnáti sa báli, že im klesnú ceny ropy a tak dali vedcov odstrániť a vynálezy zničili.
No neviem, ale podla mna sa da robit SOC-ka z hocicohop. Z fyziky urcite. Ja som na buduci rok chcel robit socku zo psychologie, a pritom taky predmet tiez nemame. Ale da sa to.
To, co hovoris o tom PM a rope, ja som pocul nieco podobne. Mozno je to to iste...ze niekedy, uz davno, vedci zostrojili nejake super-rychle ekologicke auto, ktore nepotrebovalo palico ako benzin alebo naftu. A ropne spolocnosti odstranili vsetkych vedcov, co s tym mali nieco spolocne, z celeho sveta.
Ale nieco take by uz onedlho nemal byt problem.
V jednom casopise som cita,l ze okolo roku 2050 by mali na zemi definitivne dojst vsetky zasoby ropy. Potom sa uz BUDE MUSIET pracovat na alternativnych zdrojoch. Par rokov na to dojde aj uhlie a zemny plyn a my budeme pravdepodobnwe zavisli na urane. Ten sa inak bude tazit aj u nas v Kosiciach. Ale ani ten nevydrzi navzdy...
Ako výroba elektriky. Moje rozsvieti len žiarovku, ale vybudovaním väčších strojov na rovnaký princíp na ploche menšej elektrárne by mohli vyrobiť elektriku pre celé mesto.
Koukám že jsi na tom líp než si myslýš. máš zařízení které vyrobý víc energie, než energii,kterou zpotřebuje pro výrobu. docela by mě zajímalo, jestli počítáš opravdu se všemi vlivy působíci na tvoje zařítení a kolik by asi stálo vyrobyt jeden kus
Počítať so všetkými vplyvmi je teraz ešte veľmi ťažké. Rozostavenie jednotlivých častíc sa nedá teoreticky predpovedať, ani vypočítať. Treba ich odskúšať. Mám už určitú predstavu. Myslím si, že sa tam môžu tvoriť elektromagnetické víry, ale hovoriť o tom je ešte skoro. Samozrejme, pri výpočtoch som ku každej hodnote pridal niečo, takže v skutočnosti by to mohlo vyrobiť ešte viac ako si myslím. Cena jedného kusu ešte tiež nie je istá. Viem približne aké súčiastky tam budú, ale tiež typovo nie určené. Iste tam budem potrebovať asi 150 m drôtu 0,1 mm hrúbky. Celé by to mohlo byť veľké asi ako monitor od počítača, alebo tak nejako. Treba to len odskúšať
Hej, Leonide...Nestvi ma...Na moju DTP 450 nemas : ) co sa tyka Mw : ). Ale neeee vidim ze sme podobny tiez pracujem na malej elektrarni a som zvedavy kolko to hodi.
Pershing363: Už na tom nepracujem....keď som si prečítal že už sú na svete výkonnejšie veci...tak ma to už odradilo...teraz robím na nabíjačke hodinkových batérii
Leonid : NEVZDAVAJ SA SNA MOZNO SU NA SVETE VYKONNEJSIE VECI ALE URCITE NIE TAKE CO IDU V KUSE ZNICOHO, MOZNO NEBUDES PRVY KTO TO VYTVORI ALE BUDES URCITE PRINOSOM
ak si nerobis srandu a prisiel si na ake si perpeetum mobile tak co ti na tom zalezi ze ho niekto objavil ? urcite aj keby ho uz vynasli co pochybujem by bol na inom systeme takze stale mas sancu sa presadit s tym napadom a vobec na nom pokracovat a presadit SLOVENSKO AKO SVETOVU VELOMOC NA KTOREJ BY BOLI VSETKY STATY ZAVISLE
PS_ Inac dufam neveris tym zvastom na tej stranke, je doverihodna asi na tolko ze som mimozemstan ktory ta chce ovplyvnit
neverim ich vsetky zvasti trevbars ze nejaky americania zostrojili umelo AIDS a zacali ju ROZDAVAT medzi obyvatelstvo, mywslis ze keby to bolo pravda tak ta stranka a jej tvorcovia este existuju ?
Máš asi pravdu....bol som s tým nápadom za profesorkou...tá mi povedala nejaké dôvody prečo by to nefungovalo atď...už som to aj opravil ale netrúfam si ísť za ňou znova...bola nepríjemná a ani okolie sa tomu nediví...
tak to skus ak je to aspon s casti mozne poskladat a co to spravi sprav nejaku zmensenu verziu. Alebo mi proste posli toho nacrt (sice mne je to na dve veci ) Snaz sa mysliet na blaho Slovenskeho naroda ale vazne drzim palce a nech sa to podari
No...je to tak...určité časti sú pevne dané...a to solenoidy: priemer drôtu 0,1 mm ; priemer solenoidu 1 cm ; dlžka solenoidu 5 cm ; počet závitov 500 ; dlžka drôtu 15,7 mm....potom elektromotor už mám...chýbajú len magnety a tie treba odskúšať...a tie nemám
Podľa vzorcov tam treba dosiahnuť magnetickú indukciu asi 0,00063 Tesla....ale ako to neviem, lebo nie som elektrotechnik...a malo by to rozsvietiť maličkú žiarovku do 1,5 V a do 0,05 A
A ja som si myslel ze po technickej stranke niesom na tom az tak zle, sorry vysvetlil by si mne aj ostatnym tu v miestnosti co je to solenoid ? aby som to lepsie pochopil
Podla toho co pises to nebude asi take lahke poskladat, ci pravy opak ? Inac mozno v nejakom elektroobchode maju pozadovany magnet skus sa popitat ak si to este nespravil. A hlavne skus to dokoncit
solenoid...to je ako drôt navynutý v tvare valčeka...a keď je ten valček skrútený do prstenca tak to je toroid.....to len tak....nemalo by to byť náročné poskladať, aspoň si myslím...len či by to fungovalo...podľa výpočtov áno, ale teória je skoro vždy odlišná od praxe ....a tie magnety by bolo treba vyskúšať aj ich silu aj vzdialenosť....všetko...a to neviem....nie som elektrotechnik nemám s tým skúsenosti
Pocuj Leonid, a nemas v blizkosti nejaky elektrotechnicky kruzok? Nemusis sa tam ani prihlasit, ale mozno by nebolo odveci vyhladat tam ucitela, spytat sa ho na tu indukciu a mozno to s nim cele prekonzultovat. Keby to fungovalo, mozno by ste to mohli aj spolocne na tom kruzku zrealizovat, tam bude materialu urcite dost (mozno az na tie magnety)
Bol som konzultovať....pekne som to nakreslil na papier, ale nebol som pochopený....asi by to nefungovalo alebo čo...povedali mi, že by sa to neotáčalo dookola, ale do polkruhu...aj to by som bol vyriešil, ale nedávam tomu veľkú šancu...
Tááákže...oživím trochu túto diskusiu DD...skonštruoval som to a trochu ma to prekvapilo...ked som to premeral tak výkon na výstupe je VäČŠÍ ako výkon na vstupe !!!!!!! ale čo dalej s tým.... DD ???
pocuvaj nedocital som celu diskusiu ale kedze PM ma 100% ucinost tak ty by si potreboval viac nez 100% lebo ked by z take nieco existovalo a ty by si tym rozsvecoval ziarovku uz by to nemohlo mat taku ucinost lebo by si ju znizil, aj ked viem ze jedno PM bolo vyrobene niekde v USA a bolo mrte zlozite stale bolo zavisle na vonkajsej energii, ficalo to tusim na rozpinavosti namoceneho dreva boli tam asi 4 drevene valceky na pohyblivych ramenach ktore sa postupne ponarali a vysuvali z vody podla toho ako drevo schlo a proste neviem 100% ako to ficalo
no ano...ale ja aj chce dosiahneť viac ako 100 %.....na tomto zariadení čo zatiaľ mám, tak vstupný výkon je 0,014 W a výstupný 0,031 W...tam to je viac ako 100 %
Ak by si skutočne vynašiel PM, tak by si sa mohol teoreticky stať najbohatším človekom na svete. Ale je dosť pravdepodobné, že by sa našlo mnoho subjektov, ktoré by sa snažili tento tvoj nápad ani nie tak ukradnúť ako zmariť. Vynájdenie perpetum mobile by znamenalo krach najväčších energetických spoločností na svete, nehovoriac o prepade cien ropy a iných energetických nosičov. Keďže celá svetová ekonomika je na nich závislý určite by si to mal veľmi ťažké svoj nápad presadiť a môžeš si byž istý, že tieto subjekty (veľké spoločnosti, ale aj krajiny) by investovali nemalé úsilie do toho, aby tvoj nápad spochybnili. Na druhej strane, ak by si chcel svoj nápad speňažiť potreboval by si sponzora, lenže nemáš nikde istotu, že ten ti tvoj nápd neukraden. Preto ho budeš potrebovať dať patentovať. U nás funkciu patentového úradu plní Úrad priemyselného vlastnćtva (www.upv.sk). Problém je, že to nie je lacná záležitosť a platí iba na území SR, v celosvetovom meradle to bude ešte drahšie. Jeho platnosť je pritom obmedzená (tuším na 10 rokov), po uplynutí tejto doby je potrebné dať vynález opäť patentovať. Dosť často sa stáva, že veľké firmy si počkajú resp. sledujú jednotlivé patenty a ich končiacu platnosť a hneď ako sa skončí sa chopia príležitosti a dajú si vynález (okopírovaný) patentovať ony...
Celkovo to s vynálezmi nie je také ľahké, a niekedy dobrý vynález skrachuje práve na týchto komplikáciách resp. mnoho (slovenských) vynálezcov to so snahou postúpiť svoj vynález ďalej vzdalo.
sak si to daj patentovat ty mas zaklad ako to funguje aspon ked to bude davat malu energiu ale aspon to funguje a neskor sa to dotiahne do toho aby to bolo super
wooow....ty sa do toho fakt rozumies...celej diskusii som rozumela mozno piatim slovam :p nenavidim fyziku a vsetko coje s tym spojene,lebo tomu nerozumiem,ale leonid,drzim palce
diky ..momentálny stav je taký že nejakým zázračným spôsobom mi zhorela jedna súčiastka ...batériu som dostal do takého skratu že ešte teraz sa z toho spamätáva ...
kebyze to fakt myslis vazne a mas dojem ze to bude fungovat a nemozes najst kto by ta zastresil spoj sa s nejakou univerzitou a chod priamo za nejakym profakom,technikom najlepsie. ten ta hned pochopi alebo mozno vysmeje, prinajlepsom ta vezme vazne a bude sa chciet prizivit na objave tak ti zozenie prachy, ludi aj priestory.
co sa tyka vyskumu. kosicka technika ma dost dobry kredit aj technicke zabezpecenie co som pocul. a kebyze to nejakym zazrakom fungovalo tak mi napis zozeniem ti fabriky co to budu vyrabat :p
jej no teda tak toto je velmi zaujimave Ja sa do fyziky vobec ale vobec nevyznam, ani vynalezca nie som, tak to ti asi velmi neporadim ale uzasne, ze si sa dal do niecoho takeho havne to nevzdavaj
Mam jeden napad ktory keby vyssiel tak by nenormalne zarabal a jediny problem je v tom ze nechcem s nim vinst na povrch bo mi ho dakto ukradne a patentuje si a to nechcem! taze ak sa najde na slovensku daky stedry sponzor ktory by chcel rozbehnut nieco co v sporte este neni a isto by sa to nenormalne predavalo nech sami ozve ale len seriozne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
94 komentov
Taký stroj zatiaľ nie je. Ale napadlo ma, že poskladaním niektorých súčiastok by sa to dalo
A podľa mňa je možné ho zostrojiť, určite by mal niečo spoločné s elektrinou!
Možno
Len tak mimochodom, viete že PM už bolo vymyslené ? V USA ešte dakedy dávno v 80-tych rokoch, ale ropný magnáti sa báli, že im klesnú ceny ropy a tak dali vedcov odstrániť a vynálezy zničili.
To, co hovoris o tom PM a rope, ja som pocul nieco podobne. Mozno je to to iste...ze niekedy, uz davno, vedci zostrojili nejake super-rychle ekologicke auto, ktore nepotrebovalo palico ako benzin alebo naftu. A ropne spolocnosti odstranili vsetkych vedcov, co s tym mali nieco spolocne, z celeho sveta.
Ale nieco take by uz onedlho nemal byt problem.
V jednom casopise som cita,l ze okolo roku 2050 by mali na zemi definitivne dojst vsetky zasoby ropy. Potom sa uz BUDE MUSIET pracovat na alternativnych zdrojoch. Par rokov na to dojde aj uhlie a zemny plyn a my budeme pravdepodobnwe zavisli na urane. Ten sa inak bude tazit aj u nas v Kosiciach. Ale ani ten nevydrzi navzdy...
Nečítal som to celé, iba kúsok, ale stačilo mi
PS_ Inac dufam neveris tym zvastom na tej stranke, je doverihodna asi na tolko ze som mimozemstan ktory ta chce ovplyvnit
neverim ich vsetky zvasti trevbars ze nejaky americania zostrojili umelo AIDS a zacali ju ROZDAVAT medzi obyvatelstvo, mywslis ze keby to bolo pravda tak ta stranka a jej tvorcovia este existuju ?
Podla toho co pises to nebude asi take lahke poskladat, ci pravy opak ? Inac mozno v nejakom elektroobchode maju pozadovany magnet skus sa popitat ak si to este nespravil. A hlavne skus to dokoncit
Leonid: Nevies este nejaku stranku o PP ? Okrem tej hornej
A ako si dosiahol aby bol prikon mensi ako wykon?
Celkovo to s vynálezmi nie je také ľahké, a niekedy dobrý vynález skrachuje práve na týchto komplikáciách resp. mnoho (slovenských) vynálezcov to so snahou postúpiť svoj vynález ďalej vzdalo.
» www.epo.org/index.html...
spravne: perpEtUUm
nespravne: perpEEtUm
co sa tyka vyskumu. kosicka technika ma dost dobry kredit aj technicke zabezpecenie co som pocul. a kebyze to nejakym zazrakom fungovalo tak mi napis zozeniem ti fabriky co to budu vyrabat :p