Čaute, ako vyzerá váš jedalniček na bežný deň? Koľkokrát denne jete, čo a aké porcie? Ja som sa v poslednom čase nejako rozpapala a jem 5-6 krat denne a nemalé porcie, tak chcem vedieť ako ste na tom vy
Ako kedy. Aku mam motivaciu. Naladu, hormony. Snazim sa zdravo a dietne, tak do 5000kj nech chudnem alebo aspon nepriberem.
Snazim sa nejest vela masa, sladkeho,tucneho. Proste klasika...
nemám ani potuchy koľko je to kcal alebo kJ, ale jem každé 2-3 hoďky.. zrejme okolo 2300-2500 kcal denne, čo si pamätám všeobecne jem dosť mäsa, ryže, zeleniny, ovocia... snažím sa jesť veci, kt. mi niečo dávajú, nie prázdne tuky a somariny čo majú len dobrú chuť ...
posledne 4 mesiace (ak neratam Vianocne obdobie) som nezjedol viac ako 1 000 kcal denne...od noveho roku mam ale prijem okolo 1 800 kcal denne a budem ho navysovat na 3 500 kcal denne...
momentalne jem 4x denne, tiez to budem navysovat na 7 krat...kazda porcia jedla musi u mna obsahovat min 35g bielkovin, a dostatok vitaminov a mineralov...ale zasadne neranajkujem
ako kedy. dnes napríklad furt dačo žrem, inokedy si dám jeden jogurt s ovocím za celý deň...
ale najčastejšie (keď som teda nie doma ale v brne), tak jem 2, max 3 krát denne, na obed a večer, vždy dačo o objeme hlavného jedla
V posledných dňoch:
Ráno - kúsok kalerábu, jablko, cereálie s mliekom
Obed - polievka, hl. jedlo (buď cestovina alebo maso s prílohou)
Olovrant - jablko/mandarinka/jogurt
Večera - menšia porcia hl. jedla z obeda/chleba s niečim
ja stále niečo jem, ale fakt proste na to, že mám 42 kg tak sa mi každý čuduje kam to do mňa ide.. väčšinou aj vonku som stále jediná čo hovorí pome, jesť pome jesť a reakcia je taká, že zas si hladná?
a doma každú chvíľu niečo chrúmem, to sa nedá ani odmerať
Tak raňajky väčšinou nestíham.. Zobudím sa, oblečiem sa a rýchlo do školy... Potom nejaký rožok alebo si niečo kúpím a keď prídem domov o nejakej tretej tak sa normálne najem. A ešte večeru... Inak keď som doma, tak radšej si dám viac krát za deň a po menej ako raňajky, obed, večera a viac.
rano ked nieco nezjem do 5 minut tak mam pocit, ze odpadnem zomrem tak si spravim za minutu smoothie, ktore pijem kym robim druhe ranajky, napr. lievance, na obed polievka a dalsia cast obedu tak o hodinu po polievke, potom si este zvyknem spravit este jedno smoothie a na veceru bud to co na obed alebo musli
ja sa stale hrozne premaham nech vkuse nieco netlacim do hlavy, nechapem ako moze niekto jest trikrat alebo dvakrat do dna (
cez týždeň do 11 maximálne mandarinky potom obed polievka a druhé najčastejšie kuracie s rýžou prípadne cestovinový šalát potom okolo 3 už domáca strava pozostávajuca z bravčového alebo iného mastného jedla . Tá poobedňajšia porcia býva veľká a ak sú po ruke nejaké sladké hlúposti tak ich požeriem všetky. Na večeru dojedám čo ostalo A áno mám pupok jako svet !
ja zjem veeeeeeeľmi veľa a často ... a našťastie to nie je vidieť ...
Ak som doma tak jem dobre že nie v kuse, ale ak mám plný deň a furt niekde behám, tak len raňajky-obed-večera... Vždy som bola vedená k ako-tak zdravému stravovaniu, ale žiadne extra obmedzovanie...
Ráno si dám chia puding s kokosovým mliekom a ovocím alebo jogurt
Na desiatu mávam proteínovú tyčinku alebo corny big
Na obed zväčša kus-kus z lososom alebo tuniak, či kuracím mäsom, respektíve zeleninový šalát alebo cestoviny
A na večeru buď to nejaký plátok žitného chleba s mexickou sójovou nátierkou alebo polievku či za hrsť kešu...
Ehm Veľa .. 2x varené jedlo (obed(11,00-12-30h)a predvečerov okolo 15 hodiny raňajky ako kedy sa mi chce ich robiť, aj podľa toho ako vstanem ... večera väčšinou niečo čo si rýchlo spravím (rohlík alebo dačo proste rýchle ale medzi tým je kopec sladkostí tak min 3x denne niečo sladké a tu nastáva ten môj problém ja a sladké sa rovná totálne priberanie a keďže som prakticky bez pohybu tak za 3 roky som toho pribral veľa
@32 .. teda toto je momentálne stravovanie, keď som chodil do školy, tak som ranajky a obed vypúšťal .. moje prvé jedlo bolo o 15 h , večera .. a medzi tým tie moje zabijacké sladkosti
Nepočítam si nejak kalórie, a ani sa nejak neobmedzujem. Na hclf (vysokosacharidovej rastlinnej) strave ani netreba. Snažím sa jesť pravidelne, aby som nerozhádzal biorytmus. Ale nerobí mi problém vynechať jedlo, aj dlhšie nejesť.
Tak jem kade čo snažím sa viacej ovocia a zeleniny, orieškov, tak ale nedá sa musím aj sladké.Mäso nejem, ale neviem prečo tu niektorí píšu že tak málo kalórii zjedia za deň, ja mám denný výdaj aj zo spánkom ak v ten deň nešportujem 2200 kcal , tak zjesť sa mi podarí za deň tak 1200-4000 podľa nálady, chuti a čo mam nakúpené bo do obchodu sa mi nechce niekedy lenivosť
kym som bol skolak
ranajky vynechal, mal deviatu, na dvanastu obed, o stvrtej domaci obed, o osmej predvecera, o desiatej druha vecera. 5krat
teraz ak som doma
o dvanastej ranajky, o 4tej obed o 8mej vecera. Trikrat
v praci. O 10tej, 15tej, 20tej trikrat. Typicke ranajky, 4 chleby s maslom, sunka zelenina, obed rozne, vecera to iste co na ranajky. Mam 60 a je mi napicu, som strasne slaby, lebo skoro vobec nejem maso a teplu stravu
Napr. raňajky: malá miska zeleniny
Desiata jablko
Obed: zeleninovy šalát (paradajky, paprika, uhorky niekedy aj syr navrch)
Olovrant: ovocie
Večera: to čo na obed iba v menšom.
V priemere zjem tak max. 500 kcal denne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Snazim sa nejest vela masa, sladkeho,tucneho. Proste klasika...
iné je to keď robím, vtedy mám prehodený režim aj spací aj jediaci a je riadne nahovno
Tak 1800-2200 kcal v tom je v bezny den, a teraz mam pometne fyzicky narocny zivot, takze kalkulacka tvrdi, ze 2100 denne spotrebujem.
momentalne jem 4x denne, tiez to budem navysovat na 7 krat...kazda porcia jedla musi u mna obsahovat min 35g bielkovin, a dostatok vitaminov a mineralov...ale zasadne neranajkujem
v nesviatočné bežné dni je to do 1000 cal
ale najčastejšie (keď som teda nie doma ale v brne), tak jem 2, max 3 krát denne, na obed a večer, vždy dačo o objeme hlavného jedla
Ráno - kúsok kalerábu, jablko, cereálie s mliekom
Obed - polievka, hl. jedlo (buď cestovina alebo maso s prílohou)
Olovrant - jablko/mandarinka/jogurt
Večera - menšia porcia hl. jedla z obeda/chleba s niečim
a doma každú chvíľu niečo chrúmem, to sa nedá ani odmerať
ja sa stale hrozne premaham nech vkuse nieco netlacim do hlavy, nechapem ako moze niekto jest trikrat alebo dvakrat do dna (
Ak som doma tak jem dobre že nie v kuse, ale ak mám plný deň a furt niekde behám, tak len raňajky-obed-večera... Vždy som bola vedená k ako-tak zdravému stravovaniu, ale žiadne extra obmedzovanie...
Na desiatu mávam proteínovú tyčinku alebo corny big
Na obed zväčša kus-kus z lososom alebo tuniak, či kuracím mäsom, respektíve zeleninový šalát alebo cestoviny
A na večeru buď to nejaký plátok žitného chleba s mexickou sójovou nátierkou alebo polievku či za hrsť kešu...
Dajme tomu že 6-7x minimálne
ranajky vynechal, mal deviatu, na dvanastu obed, o stvrtej domaci obed, o osmej predvecera, o desiatej druha vecera. 5krat
teraz ak som doma
o dvanastej ranajky, o 4tej obed o 8mej vecera. Trikrat
v praci. O 10tej, 15tej, 20tej trikrat. Typicke ranajky, 4 chleby s maslom, sunka zelenina, obed rozne, vecera to iste co na ranajky. Mam 60 a je mi napicu, som strasne slaby, lebo skoro vobec nejem maso a teplu stravu
Desiata jablko
Obed: zeleninovy šalát (paradajky, paprika, uhorky niekedy aj syr navrch)
Olovrant: ovocie
Večera: to čo na obed iba v menšom.
V priemere zjem tak max. 500 kcal denne.