Neviem, ale nedávno som si tam kúpila strašne pekné šaty.
V každom prípade, ak by suma zárobku mala odpovedať nálade predávajúcich, tak asi mizerne málo. Keď som vychádzala z kabínky bolo asi 10 min. pred zatvorením a predavačka, ktorá tam je na to, aby nepoužité oblečenie z kabínok ukladala, tak na mňa, než som sa vôbec stihla spamätať, doslova "vyštekla", že nech to uložím späť sama. Pritom ja to robím vždy, pokiaľ ma vyslovene niekto nepožiada, aby som to oblečenie nechala tam. Nechápem, to aby sa ešte kupujúci cítili previnilo, že sa im tam vôbec niečoho dotknú.
@adullboy Nie, ako som pisala, ja ho vzdy vraciam na miesto. Ale oni tam pri kabinkach maju taky stolik s vesiakmi, kde predavacka rozdava cisla, ked niekto ide do kabinky a ked vyjde z kabinky, poda jej cisla a saty, ktore si nekupuje. No ona namiesto toho, aby ma nechala s tym oblecenim prejst, tak ledva som vysla z kabinky (aj s tym oblecenim samozrejme), uz na mna neprijemnym tonom vybafla, nech ho idem vratit sama. Co som aj mala, ako vzdy, v plane. Ale mohla aspon poprosit alebo byt aspon o trosku milsia, pripadne pockat, co s tym iblecenim vlastne idem robit. Snad som to uz teraz vysvetlila dostatocne zrozumitelne
@adullboy Sú to čísla s počtom kusov oblečenia, s ktorými ideš do kabínky. Ale tam nejde až tak to, ja som vtedy dokonca žiadne číslo nedostala. Skôr ide o to, že tam ľudia môžu odkladať oblečenie, ktoré si odskúšali, ale si ho nekupujú. Ja napriek tomu vždy oblečenie ukladám sama, ale neraz sa mi stalo, že ma predavačka pri tom stolíku zastavila a to oblečenie mi vzala. V niektorých obchodoch to dokonca vyžadujú, aby zákazník neodkladal oblečenie sám. Aspoň teda v jednom takom drahšom butiku sa mi to kedysi stalo.
Mne ani nejde o to, že chcela aby som ho uložila sama, skôr o ten prístup, tón hlasu a tak.
robila som tam, síce ako brigádnik, ale na tpp som robila aj v inom handrovom obchode. a čo sa terranovy týka... na to, že 12 hodín stojíš na nohách, máš jednu 30 min. prestávku za ktorú sa ledva stihneš najesť a z dobrej vôle vedúceho pracovníka ešte 10 alebo 15 minútovú večer, v noci po šichte ťaháš do rána do tretej preceňovačky (lebo tam sa to nesmie robiť cez deň ako v normálnych obchodoch) a tých je požehnane najmä v lete a v zime... to s tými vecami sa napr. nepáčilo ani mne, najlepšie je, keď pri kabínke stojí človek a rozdáva kartičky s číslami, lebo niektoré ženy sú schopné nechať tam aj 30 kusov oblečenia, stúpajú po nich, lebo kabínky sú maličké (proste šetrí sa miestom, aj sklady sú žalostne malé, že nevieš prejsť ani na hajzel), prípadne sú od mejkapu... len zase, na to treba zbytočné peniaze, lebo človek ktorý stojí celý deň pri kabínkach (au) je dosť nepoužiteľný na predajni. a tak... ale zarábajú veľmi málo... na druhej strane, dnes je zamestnanec odmenený za to, do akej miery je nenahraditeľný... a popravde asistenta predaja by zvládol robiť každý, takže tam sa o nejakej dobrej mzde ani hovoriť nedá.
a správanie strašne závisí od konkrétnych ľudí, a čiastočne aj od vedúceho, lebo keď je váš nadriadený piča a ste s ňou 12 hodín tak to dá zabrať
pardon za vulgarizmy.
vyjebat tieto skurvene kokotske obchody alebo im urcit nase podmienky ! inak nech idu do pice ! aj secky skurvene firmy ci uz nase ale bo cudzie seckych kokotov rozjebat a bude pokoj !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
V každom prípade, ak by suma zárobku mala odpovedať nálade predávajúcich, tak asi mizerne málo. Keď som vychádzala z kabínky bolo asi 10 min. pred zatvorením a predavačka, ktorá tam je na to, aby nepoužité oblečenie z kabínok ukladala, tak na mňa, než som sa vôbec stihla spamätať, doslova "vyštekla", že nech to uložím späť sama. Pritom ja to robím vždy, pokiaľ ma vyslovene niekto nepožiada, aby som to oblečenie nechala tam. Nechápem, to aby sa ešte kupujúci cítili previnilo, že sa im tam vôbec niečoho dotknú.
Mne ani nejde o to, že chcela aby som ho uložila sama, skôr o ten prístup, tón hlasu a tak.
pardon za vulgarizmy.