Ahojte. Mám 14 rokov. Som škaredá a mám malé prsia. Žiadne. S tými prsiami mi to ani nevadí, veď mám ešte čas. Ale to, že som škaredá má strašne série. Mám ešte aj akné. Čo mám robiť?
Nech je to akékoľvek - ver mi, bude to lepšie. O dosť lepšie. Nepoznám nikoho, kto by neopeknel od 14tich. Taktiež sa v tomto veku človek vôbec nevidí akurátne, pravdepodobne vôbec nie si taká škaredá ako sama seba vidíš.
A s akné zabojovať časom pôjde a malé prsia sú fasa
Pozri sa. Dievčatá budú vždy riešiť sračky. Ja mám 21 a stále riešia čo počúvam, ako sa obliekam a podobné blbosti. Inteligentných ľudí také debility nezaujímajú a chudáci zase nezaujímajú mňa. Takže to rob nejako takto.
Nauč sa milovať samu seba takú aká si. Si výnimočná, si úžasná. Rob, čo ťa baví a užívaj si život. Kašli na výzor.
Ak budeš mať aj v dospelosti pocit, že máš malé prsia alebo ti niečo na sebe vadí, môžeš ísť do práce a zarobiť si na nejaké vylepšenie.
V 14tich ale rozhodne nerieš výzor. Tvoj život bude krajší.
@vikina_29 ešte je tu aj otázka, pokiaľ ide o to, či si škaredá... si škaredá sama sebe alebo aj okoliu? chalanom? a tak? lebo fyzická krása je veľmi relatívna... čo pre niekoho môže byť škaredé, inému sa to môže zdať pekné... a akné v tomto veku je prirodzené... pravidelná bežná hygiena a očista, sú na to aj kadejaké sajrajty kozmetické a drogistické a väčšinou to prejde samo...
hovorí sa, že škaredá žena je len neupravená.. z vlastnej skúsenosti viem, že sa na sebe dá do určitej miery zapracovať a zlepšiť svoj prirodzený vzhľad. črty príliš nezmeníš, ale postava sa dá vypracovať a to je už pol úspechu. mnoho mužov nerieši menej peknú tvár, keď má žena dobré telo. k tomu ešte pekné vlasy (ktoré môže mať v dnešnej dobe naozaj každý), vhodné oblečenie a hneď sa budeš páčiť. príde to s vekom, ešte sa mnohé zmení aj samé od seba, tak zatiaľ nezúfaj
v 14 som to mala rovnako
zatial kasli na to. prsia este trocha narastu (mne sice nie velmi,ale rokmi prides na vyhody malych prs...ale kazdy prsia su super), akne mas kvoli puberte, to sa ti casom vycisti a ked budes dostatocne stara, tak na postave budes moct popracovat a tvar si upravit podla toho,aby si sa sama sebe viac pacila
Akné časom odíde, prsia narastú a to že si škaredá..
Pred rokmi som spoznal jedno dievča, na strednej ešte, toto dievča si tiež myslelo že je škaredá, dokonca si na FB dala miesto profilovky niečo v zmysle že skaredá baba nemá mať profilovku.. neskôr si tam dala nejakú fotku, ale fotená bola zo zadu, aby jej nebolo vidno tvár a také veci, myslela si to isté čo ty o sebe, len mínus to akné (boli sme vo veku 17 rokov obaja, takže už žiadne akné) a plus si ale miesto toho myslela že je hrozne tučná..
No a čuduj sa svetu, že mne sa táto baba páčila, nadviazal som kontakt, začali sme si písať, kecali sme spolu, proste sme si sadli.
Všetko išlo dobre, ale medzi tým sa o jej srdce začal uchádzať ďalší chalan..
Long story short, nakoniec to nevyšlo, ona je s ním do teraz a sú šťastný. Chvílu som mal zlomené srdce, potom som sa cez to preniesol, našiel si inú a dnes sme spolu už viac ako 2 roky.
Moral of story?
1. Táto baba si myslela o sebe to isté, čo ty.. a vidíš, nakoniec si ešte vyberala z dvoch chalanov.
2. Ja som si tiež nikdy nemyslel že som nejaký bohvie ako dobre vyzerajúci, ale vykašlal som sa na to, som kým som a nehanbím sa za to, nakoniec vraj ani nie som škaredý.
3. Ani moja frajerka si nemyslela bohvie čo o sebe, tak jej to teraz každý deň pripomínam, že aká je krásna a ako ju ľúbim.
A na záver, všetky baby sú krásne a úžasné, naozaj, vy ste stvorené len na to aby sme vás, my chalani milovali.
Tak hore hlavu, si ešte mladučká, užívaj života, tvoj princ na bielom koni raz po tebe príde ver mi, raz sa budeš smiať na tom, čo si si teraz o sebe myslela
Good luck
Prsia nerieš, fakt. To, že píšeš, že si škaredá, je úplne relatívne, pre niekoho môžeš byť pokojne najkrajšie stvorenie na Zemi. Je dôležité poznať svoje nedostatky, vo vyššom veku môžeš popracovať na ich odstránení, no aj tak je najdôležitejšie, aby si sa mala rada. Inak nebudeš spokojná so sebou, ani keby vyzeráš ako modelka. A netráp sa takýmto niečim, veľka pravdepodobnosť, že zbytočne.
Neboj sa, mozno z toho vyrasties. Ja som mala hrozny ksicht, najradsej by som nosila v tej dobe kuklu na hlave alebo chodila von len v tme a az od takej dvadsiatky sa to zacalo upravovat a az teraz mam celkom fajn plet... inak rada od kozmeticky na tento problem je ten peeling s kristalovou hlavicou neviem presne ako sa to vola A prsia su pekne aj male, ono velke prsia su dost neprakticke a propagovane sice mediami a tak, ale estetickejsie su prave tie mensie, navyse mozno casom aj tie este vyrastu, na to mas este primalo rokov...
@atropabelladona S týmto ako muž súhlasím. Mali sme na strednej v triede takú "sivú myš", ako sa hovorí, takú naivnú (ale to je druhá vec) babu, ktorá fakt nebola ničím zaujímavá, chodila do školy v oblečení snáď po babke... Keby sa tak rada nerozprávali, tak si človek ani nevšimne, že či je v škole alebo nie. A potom prišla stužková, väčšina báb prišla s hrubou vrstvou mejkapu a s "drahými" účesmi, čo im ale väčšine podľa mňa veľmi nesvedčalo, až na odhalené nohy a "črty tela" akoby zakrývali svoju prirodzenú krásu. O to viac ma prekvapila ona, zrazu bola upravená, v moderných šatách a skoro som ju nespoznal. Fakt s ňou tá trocha starostlivosti veľa spravila. Nečakám že chodíš neupravená, ale práve to je polovica úspechu, dobre sa obliekať, dať si robiť kvalitné účesy a nejaký ten (skôr jemný, ale to je len môj názor) mejkap. Verím, že nechodíš neupravená, ale keď sa v tomto posnažíš a nájdeš si svoj štýl, tak to na žene vidno a robí ju to často zaujímavou, už len preto, že sa o seba stará a má nejaký vkus.
Ďalšie čo môžeš spraviť pre vzhľad je cvičiť, alebo sa venovať nejakej aktivite, športu, tancu. Väčšinou to na ženách vidno, a navyše to ukazuje, že sa niečomu (a sebe) venujú a svoj čas investujú do niečoho zmysluplného.
A nezabúdaj, že vzhľad sa práve v puberte dosť mení, u niekoho skôr, u niekoho neskôr. Bez urážky, ale veď si ešte dieťa, za pár rokov sa môžeš prirodzene výrazne zmeniť.
No a nezabúdaj, ako už viacerí napísali, nie je všetko o vzhľade. Zaujať môžeš aj inak.
@vikina_29 "Čo mám robiť?"
to čo prirodzene robí každý chlap lebo vie že na výzor sa nebude môcť spoľahnúť - buduj si charakter.
povahu, inteligenciu, rozhľadenosť, vtipnosť, atď.
Kto preboha v strnastich vyzera ako model/modelka? Resp. nechci vediet, ako som na tom ja bola v tvojom veku Niezeby to teraz bolo o dost lepsie, ale tak vekom ta zacnu trapit ine veci a to, ze mozno nie si ako zenska z casopisu ti bude ukradnute. Ver mi, vzhlad nie je vsetko
uplne ta chapem a je mi luto ze som na taketo forum nenarazila ja v 14
ja mam napr uz par rokov 17 a az teraz sa zacinam ustalovat a neriesit tak strasne ako vypadam a co si o mne myslia ostatni a hlavne sa prestavam porovnavat.
14 je strasny vek a este dlho to aj strasne bude, ale ked to prejde tak bude vsetko fajn
Ale to je v pohode, je strašne praktické nepotrebovať podprsenku (a keby niečo, vždy sa môžeš vypchať - doslova a inokedy si užívať bezpodprsenkový život )
A môžeš mať výstrih až k nohavičkám a nebudeš vyzerať vulgárne
Všetko nie je o kráse je to o tom aká si a ako sa správaš ....a určite nie si na tom až tak zle .....určite si dobrý človek a ľudia ťa maju radi kvoli tvormu vnútru a nie kvoli vzhľadu
Skús čistiace masky... Chod sa dat vypísať u obvodnej aby ta poslala ku kožnej.... Čisi si pleť aby sa menej mastila... Cvič... Alebo počkaj kým ta to prejde... Do 18 by ti to malo prejsť... Vsak si v puberte...
aj ja, ked som mala 14 (15, 16, mozno este aj 17?) som vyzerala hrozne (teda co pozeram fotky tak ani nie, bola som zlata, len som este nedorastla do svojich crtov, divne som sa obliekala a nikomu nepacila :/), z coho som aj mala patricne komplexy. Teraz mam 20 a vyzeram OK, chlapi ma balia, ludia mi obcas povedia, ze som pekna, a raz ked som si dala dlhe saty a podpatky mi nejake dievcatko na ulici povedalo, ze vyzeram ako princezna.. co je nevyvratitelny kompliment
ale napriek vsetkym mojim predstavam, aky by bol zivot super, keby som dobre vyzerala, mi to problemy nijako nevyriesilo ani zivot nevylepsilo, dokonca mam pocit, ze som v tych 14tich bola ovela stastnejsia, aspon som sa nemusela zapodievat s ludmi, ktori ma vidia ako objekt, alebo s muzmi, ktori ma chcu len na sex (co ma doteraz matie, lebo som si zvykla vidiet sa absolutne asexualizovana, dlho som si nevedela predstavit, ze by ku mne niekto mohol pocitovat fyzicku pritazlivost. ked som potom "opeknela" zacalo sa mi dostavat vselijakej pozornosti, co bolo matuce, ale aj lichotive, az kym som si neuvedomila, ze ti mili ludia su ku mne mili preto, lebo ma chcu po*ebat, a absolutne ich nezaujimam ako clovek
nemenila by som, samozrejme, som strasne marnomyselna a urcite je prijemnejsie byt pekna ako nebyt pekna, ale je to klamlive, prchave a rozhodne neprinasa skutocne stastie (alebo lasku)
inak ti bohuzial neviem dat nijake rady okrem klise ktore si radsej necham pre seba, ale drzim palce, nech sa vo svojej kozi citis dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
zmier sa s tým proste a pracuj na iných kvalitách v živote .. nie je všetko iba o výzore
A s akné zabojovať časom pôjde a malé prsia sú fasa
Nauč sa milovať samu seba takú aká si. Si výnimočná, si úžasná. Rob, čo ťa baví a užívaj si život. Kašli na výzor.
Ak budeš mať aj v dospelosti pocit, že máš malé prsia alebo ti niečo na sebe vadí, môžeš ísť do práce a zarobiť si na nejaké vylepšenie.
V 14tich ale rozhodne nerieš výzor. Tvoj život bude krajší.
zatial kasli na to. prsia este trocha narastu (mne sice nie velmi,ale rokmi prides na vyhody malych prs...ale kazdy prsia su super), akne mas kvoli puberte, to sa ti casom vycisti a ked budes dostatocne stara, tak na postave budes moct popracovat a tvar si upravit podla toho,aby si sa sama sebe viac pacila
cize nezufaj! vsetci sme si tym presli
Pred rokmi som spoznal jedno dievča, na strednej ešte, toto dievča si tiež myslelo že je škaredá, dokonca si na FB dala miesto profilovky niečo v zmysle že skaredá baba nemá mať profilovku.. neskôr si tam dala nejakú fotku, ale fotená bola zo zadu, aby jej nebolo vidno tvár a také veci, myslela si to isté čo ty o sebe, len mínus to akné (boli sme vo veku 17 rokov obaja, takže už žiadne akné) a plus si ale miesto toho myslela že je hrozne tučná..
No a čuduj sa svetu, že mne sa táto baba páčila, nadviazal som kontakt, začali sme si písať, kecali sme spolu, proste sme si sadli.
Všetko išlo dobre, ale medzi tým sa o jej srdce začal uchádzať ďalší chalan..
Long story short, nakoniec to nevyšlo, ona je s ním do teraz a sú šťastný. Chvílu som mal zlomené srdce, potom som sa cez to preniesol, našiel si inú a dnes sme spolu už viac ako 2 roky.
Moral of story?
1. Táto baba si myslela o sebe to isté, čo ty.. a vidíš, nakoniec si ešte vyberala z dvoch chalanov.
2. Ja som si tiež nikdy nemyslel že som nejaký bohvie ako dobre vyzerajúci, ale vykašlal som sa na to, som kým som a nehanbím sa za to, nakoniec vraj ani nie som škaredý.
3. Ani moja frajerka si nemyslela bohvie čo o sebe, tak jej to teraz každý deň pripomínam, že aká je krásna a ako ju ľúbim.
A na záver, všetky baby sú krásne a úžasné, naozaj, vy ste stvorené len na to aby sme vás, my chalani milovali.
Tak hore hlavu, si ešte mladučká, užívaj života, tvoj princ na bielom koni raz po tebe príde ver mi, raz sa budeš smiať na tom, čo si si teraz o sebe myslela
Good luck
akoze my to tu fakt chapeme, ale vsetci garantujeme, ze to bude uplne ok
Ďalšie čo môžeš spraviť pre vzhľad je cvičiť, alebo sa venovať nejakej aktivite, športu, tancu. Väčšinou to na ženách vidno, a navyše to ukazuje, že sa niečomu (a sebe) venujú a svoj čas investujú do niečoho zmysluplného.
A nezabúdaj, že vzhľad sa práve v puberte dosť mení, u niekoho skôr, u niekoho neskôr. Bez urážky, ale veď si ešte dieťa, za pár rokov sa môžeš prirodzene výrazne zmeniť.
No a nezabúdaj, ako už viacerí napísali, nie je všetko o vzhľade. Zaujať môžeš aj inak.
to čo prirodzene robí každý chlap lebo vie že na výzor sa nebude môcť spoľahnúť - buduj si charakter.
povahu, inteligenciu, rozhľadenosť, vtipnosť, atď.
ja mam napr uz par rokov 17 a az teraz sa zacinam ustalovat a neriesit tak strasne ako vypadam a co si o mne myslia ostatni a hlavne sa prestavam porovnavat.
14 je strasny vek a este dlho to aj strasne bude, ale ked to prejde tak bude vsetko fajn
@19 !!
Ale to je v pohode, je strašne praktické nepotrebovať podprsenku (a keby niečo, vždy sa môžeš vypchať - doslova a inokedy si užívať bezpodprsenkový život )
A môžeš mať výstrih až k nohavičkám a nebudeš vyzerať vulgárne
ale napriek vsetkym mojim predstavam, aky by bol zivot super, keby som dobre vyzerala, mi to problemy nijako nevyriesilo ani zivot nevylepsilo, dokonca mam pocit, ze som v tych 14tich bola ovela stastnejsia, aspon som sa nemusela zapodievat s ludmi, ktori ma vidia ako objekt, alebo s muzmi, ktori ma chcu len na sex (co ma doteraz matie, lebo som si zvykla vidiet sa absolutne asexualizovana, dlho som si nevedela predstavit, ze by ku mne niekto mohol pocitovat fyzicku pritazlivost. ked som potom "opeknela" zacalo sa mi dostavat vselijakej pozornosti, co bolo matuce, ale aj lichotive, az kym som si neuvedomila, ze ti mili ludia su ku mne mili preto, lebo ma chcu po*ebat, a absolutne ich nezaujimam ako clovek
nemenila by som, samozrejme, som strasne marnomyselna a urcite je prijemnejsie byt pekna ako nebyt pekna, ale je to klamlive, prchave a rozhodne neprinasa skutocne stastie (alebo lasku)
inak ti bohuzial neviem dat nijake rady okrem klise ktore si radsej necham pre seba, ale drzim palce, nech sa vo svojej kozi citis dobre