Zdravím.. neviem kto z vás ma nejaké väčšie skúsenosti s elektrotechnikou. Konkrétne kondenzátory. Môj monitor sa zapína cez 20-30min. kvôli tomu že má poškodený nejaký kondenzátor. ide to takto : zapnem monitor a asi 20-30min mi preblikuje.
potom sa rozsvieti a môžem ho normálne používať
v servise mi povedali že je poškodený nejaký kondenzátor na rozsvietenie.. chcel som sa presvedčiť či je to tak ., rozobral som monitor a okolo pru kondezátorov taký čierny prach a dosť to smrdí na tom mieste. ako mám zistiť že ktorý kondenzator je chybný keď viaceré sú pokryté čiernym prachom. v servise mi povedali že kondenzatory sa pre môj monitor už nevyrabaju ale veď predsa kondenzátory sa vyberájú podľa parametrov a nie podľa modelu monitora alebo nie ?? pošlem aj fotku ak by ste boli zvedaví...
ako mise @3 Ak uvidis vypuknute tak su v p... alebo ak aj zospodu trcí take ako vlna. Kondik ak je dostatocne velky tak ak ho vyberies a das na multimeter na pipanie a menis polarity tak ak je dobry tak mal by pipnut. Dlzka piputia zavisi od kapacity. Ale tie velke budu pipat urcite. Male malo kedy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
v servise mi povedali že je poškodený nejaký kondenzátor na rozsvietenie.. chcel som sa presvedčiť či je to tak ., rozobral som monitor a okolo pru kondezátorov taký čierny prach a dosť to smrdí na tom mieste. ako mám zistiť že ktorý kondenzator je chybný keď viaceré sú pokryté čiernym prachom. v servise mi povedali že kondenzatory sa pre môj monitor už nevyrabaju ale veď predsa kondenzátory sa vyberájú podľa parametrov a nie podľa modelu monitora alebo nie ?? pošlem aj fotku ak by ste boli zvedaví...
ďakujem za odpovede
Môže to byť aj invertor, ktorý vytvára vysoké napätie pre CCFL podsvietenie
proste ak je ten kondenzátor vypuklý, tak je poškodený, a ten vymeniť.