Ako som si všimla, nevera sa tu rieši priam v pravidelných intervaloch.... .ale, zaujimalo by ma, čo si myslíte práve o vztahoch, ktoré vo vašok okolí (alebo ste ich sučastou priamo vy) , a dany ludia su spolu už a) vela rokov b) prekonali take situaci
vo vztahu je dolezita komunikacia, ucta, laska a tolerancia... ak jedna z tychto veci chyba, tak to nikdy nebude mat dlhu trvacnost alebo stastny koniec...
ak su v mojom okoli pary, ktore su spolu dlho / prekonali vaznejsie problemy, tak len preto, lebo vo vyssie spomenutych oblastiach nemaju problem...
Dlhoročné vzťahy sú dnes už fakt raritou...
Niekedy už ani neverím, že sa v dnešnej dobe naozaj oplatí hľadať si polovičku...keď sa obzerám vôkol seba alebo aj čítam a počujem skúsenosti a zážitky iných ľudí...všetko len nevera, rozvraty vzťahov, sklamania...Bieda, bieda...čomu už má dnes človek v tejto oblasti veriť, keď zanikne taký 5,6 či 7 ročný vzťah, všakže?
natolko si sadli a vyhovuju si ze jednoducho nemaju potrebu ci uz hladat niekoho ineho alebo proste... nechcu sa toho cloveka vzdat lebo ich beru ako "dobru partiu"...
@firestorm - ano presne tak napodobne ..aj ja mam pocit že akoby dlhoročne vztahy boli hlavne v starších dobách par rokov do zadu.... Rozmýšlam, či je tento rozvrat sposobený tým, že sa o tom len začalo viac diskutovať, či je to vina sposobena dnešnou...do velkej miery povrchnejšiou dobou ....zameranou prevažne na požitky..ak sa porozhliadneš, alebo sa tý ludia k tomu inak stavali a - neodchadzali zo vztahu pre tzv banalnosti... ?
jj....hlavne vsetci na birdzi su tu nenormalne slusni, moralni a REALITA? uplne ina dnesne zeny sa spravaju ako chlapi, mozno i horsie....ale mne to vyhovuje, ved ked davaju, tak berem a vztah neriesim, lebo nie je siroko-daleko na to kvalitny material...
@nemethissan povedzme si na rovinu, neodchádzali zo vzťahov pretože to tak bolo "spoločensky vhodné".
A čo mám vzťahy v okolí tiež si myslím, že ich drží po kope buď náboženstvo alebo deti. Ale zas ja do takých vzťahov nevidím, či sú naozaj všetky takéto.
@tichyrok - ano presne tak - to som opomenula ten spoločenky motív ..ktorý bol očividne v dost velkej miere zastupeny... hm, ale ked k tomu pridame aj dalšie vonkajšie faktory ktore ludi ovplyvnuju v tom aby ostali vo vztahu ako si pisala napr naboženstvo, deti, splatky, nehnutelnost atd.. - nieje to...velmi povrchne ? na tom...by vztah nemal mat držanie :/ je smutne...ked sa to dostane do toho štadia...
sarkasticky asi len poviem že nezažili ešte svoju ,,hranicu,, hh ... neviem ... ale mám pocit že stále veria v zmenu a v to že to nakoniec dopadne dobre ... mám ale pocit že takýto ludia skôr majú na očiach okuliare
no kto vie ... možno je to závideniahodná vlastnosť a možno práve táto vlastnosť je kľúčová k plnohodnotnému spôsobu života
@nemethissan závisí podľa mňa dôvod tej nevery, že aký bol. A či to stojí za to, aby ten vzťah kvôli takému ,,pošmyknutiu" pokračoval ďalej, aelbo to bola len posledná bodka toho vzťahu a trpezlivosti jednej z tých osôb
uz som to tu v obmenach kadekde pisala, ale napisem to znova
asi budem trochu pateticka, ale zakladom je laska. brat toho druheho takeho aky je aj s jeho chybami.
pre mna je moj priatel aj po 6 rokoch ten najkrajsi a najuzasnejsi chlap. plati to aj obratene. obcas sice mame drobne nezhody, ale riesime to s humorom. proste vo mne vidi nieco jedinecne a ja v nom tiez.
zaujimave je, ze cca po mesiaci, co sme sa poznali, sme spolu zacali byvat v intrakovej izbe /nastahoval sa ku mne nacierno a boli sme tam nakoniec 3 roky/ cca 6x3m, kde nebolo ani umyvadlo. a predsa sme to zvladli. teraz byvame v o nieco vacsom byte a stale je to velmi fajn.
asi to bude tym, ze obaja mame radi vela fyzickeho kontaktu, vzajomneho dotykania sa /nie vzdy so sexualnym podtextom/. a tiez si casto hovorime, ze je to nieco ako "my verzus svet"; dvaja podivini, ktori sa nasli a nikto okolo nema sancu pochopit ich jedinecny vztah
casto staci, aby som zacala vetu a on ju dokonci. podozrievam ho z telepatie, lebo fakt neni mozne, aby skoro vzdy vedel, co chcem povedat. mne zas staci jediny pohlad, ked pride vecer z prace, aby som vedela, ci mal dobry alebo zly den. nemusi nic hovorit.
sme na seba nejak zvlastne mentalne naladeni a mame priblizne rovnake sexualne preferencie a libido, co je tiez velmi dolezite. prezili sme spolu kadeco a myslim ze sila nasho vztahu spociva v tom, odlisovat malichernosti od dolezitych veci, vediet si priznat chybu a ospravedlnit sa. no a na tie podstatne veci mame rovnake nazory, takze neni o com.
tiez mame rozne male "ritualy", ktore sme si casom vytvorili a to dotvara tu jedinecnost, o ktorej som pisala. sme si navzajom vynimocni a vieme, ze nikoho takeho by sme uz pravdepodobne nestretli.
pokial sa hadame, tak vacsinou na dovolenke niekde v hoteli, lebo vzdy vsetko ofrflem a on nema nervy na to, aby to vkuse pocuval
cize je to o stasti, ci toho coveka stretnes alebo nie. iste je tam aj vela prisposobovania sa a kompromisov, ale pokial sa vzajomne lubite, tak ti to pride prirodzene a nevnimas to ako obmedzovanie.
@nemethissan je to smutné a neviem čo by sa s tým dalo robiť, asi len snažiť sa neskončiť v takom vzťahu. ale zas ako vidím tak keď sa pozrieš vyššie tak niektorí píšu, že jediný z partie nemám vzťah.... tak tí ostatní asi nebudú mať 15 ročné vzťahy aké ja mám na mysli keď sa povie dlhoročný vzťah.
@dconan hm....jasne ale co mas pod tým pojmom - ak sa spolu hodia ? - povahu,koničky,životnu filozofiu,naboženstvo atd ? mysliš...aby mali určitu spoločnu škalu zaujmov skrz ktore trávia spoločný čas ?
@alysia no ja som si ho vysnivala este dlho predtym, nez sme sa stretli
a nie je to jedina vec v mojom zivote, ktora sa mi splnila, pretoze som to fakt velmi chcela. asi sila myslienky, inak si to neviem vysvetlit.
podla mna je ich viac, len o nich nevies, pretoze ked je clovek spokojny, tak o tom spravidla velmi nehovori. ozve sa vacsinou az ked ma nejake problemy a nieco ho trapi.
btw este take moje sukromne zistenie - mam pocit, ze cim viac je ten vztah "medializovany" /fotky na facebooku, dennodenne vyznania, okazale a velke svadby, neustale davanie najavo okoliu, ako strasne sa milujete/, tym viac je pravdepodobne, ze nevydrzi. alebo aspon tak to pozorujem v okoli.
Nech sa nad tým zamýšlam ako chcem, nepoznám nijaký taký pár. Všetci sa už rozviedli, alebo rozišli, alebo sa hádajú a sú nešťastní, alebo im ich partner zomrel, takže neviem. Ale podľa mňa v tom zohráva veľkú úlohu vzájomná dôvera, ktorá musí byť už na začiatku vzťahu, takisto tolerancia, pretože nikto nie je nonstop dokonalý, potom istá voľnosť, pretože ak majú byť dvaja ľudia spolu nonstop, tak sa časom zbláznia, takže by si mali poskytovať priestor pre seba, a potom čo ešte? Je toho viac, ale toto mi napadlo ako prvé.
rozhodne je dôležitá vo vzťahu láska, dôvera, komunikácia... bez toho to nejde. a taktiež aj odhodlanie , nesebeckosť, kompromisy ..aby boli ľudia aj chápaví a tolerantní..
@dconan - hm..a do akej miery myslíš "ako sa dvaja k sebe hodia" ? aky mas nazor na to ze dvaja vo vztahu sa na jednej strane pritahuju prave na zaklade rozdielnosti/inakosti....ale aj ...skrz rovnake nazory,postoje.... ktore...zdielaju ? ako myslis ze to býva tzv. dávkovane ak by si mohol rozšírit tvoju počiatočnu myslienku :-S
@nemethissan hmm. myslim ze to je strasne individualne. niekomu bude vyhovovat viac rovnakych veci niekomu viac rozdielnych. to vsekto pokladam do toho "hodia sa k sebe". ako neviem ci existuju nejake vseobecne vlasnosti ktore existuju a daju sa pouzit na kazdy vztah. len si myslim ze ked sa najdu spravny dvaja ludia co zapasuju tak nemaju potrebu byt neverny a vydrzia spolu vsetko mozne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ak su v mojom okoli pary, ktore su spolu dlho / prekonali vaznejsie problemy, tak len preto, lebo vo vyssie spomenutych oblastiach nemaju problem...
Niekedy už ani neverím, že sa v dnešnej dobe naozaj oplatí hľadať si polovičku...keď sa obzerám vôkol seba alebo aj čítam a počujem skúsenosti a zážitky iných ľudí...všetko len nevera, rozvraty vzťahov, sklamania...Bieda, bieda...čomu už má dnes človek v tejto oblasti veriť, keď zanikne taký 5,6 či 7 ročný vzťah, všakže?
inak ja snad take pary v okoli uz ani nepoznam...
ale inak ja neviem, kde žijem ale skoro všetko v mojom okolí je zadané. a dokonca väčšina sú dlhoročné vzťahy.
A čo mám vzťahy v okolí tiež si myslím, že ich drží po kope buď náboženstvo alebo deti. Ale zas ja do takých vzťahov nevidím, či sú naozaj všetky takéto.
Som interpersonally challenged, vôbec netuším inak
respect!
no kto vie ... možno je to závideniahodná vlastnosť a možno práve táto vlastnosť je kľúčová k plnohodnotnému spôsobu života
asi budem trochu pateticka, ale zakladom je laska. brat toho druheho takeho aky je aj s jeho chybami.
pre mna je moj priatel aj po 6 rokoch ten najkrajsi a najuzasnejsi chlap. plati to aj obratene. obcas sice mame drobne nezhody, ale riesime to s humorom. proste vo mne vidi nieco jedinecne a ja v nom tiez.
zaujimave je, ze cca po mesiaci, co sme sa poznali, sme spolu zacali byvat v intrakovej izbe /nastahoval sa ku mne nacierno a boli sme tam nakoniec 3 roky/ cca 6x3m, kde nebolo ani umyvadlo. a predsa sme to zvladli. teraz byvame v o nieco vacsom byte a stale je to velmi fajn.
asi to bude tym, ze obaja mame radi vela fyzickeho kontaktu, vzajomneho dotykania sa /nie vzdy so sexualnym podtextom/. a tiez si casto hovorime, ze je to nieco ako "my verzus svet"; dvaja podivini, ktori sa nasli a nikto okolo nema sancu pochopit ich jedinecny vztah
casto staci, aby som zacala vetu a on ju dokonci. podozrievam ho z telepatie, lebo fakt neni mozne, aby skoro vzdy vedel, co chcem povedat. mne zas staci jediny pohlad, ked pride vecer z prace, aby som vedela, ci mal dobry alebo zly den. nemusi nic hovorit.
sme na seba nejak zvlastne mentalne naladeni a mame priblizne rovnake sexualne preferencie a libido, co je tiez velmi dolezite. prezili sme spolu kadeco a myslim ze sila nasho vztahu spociva v tom, odlisovat malichernosti od dolezitych veci, vediet si priznat chybu a ospravedlnit sa. no a na tie podstatne veci mame rovnake nazory, takze neni o com.
tiez mame rozne male "ritualy", ktore sme si casom vytvorili a to dotvara tu jedinecnost, o ktorej som pisala. sme si navzajom vynimocni a vieme, ze nikoho takeho by sme uz pravdepodobne nestretli.
pokial sa hadame, tak vacsinou na dovolenke niekde v hoteli, lebo vzdy vsetko ofrflem a on nema nervy na to, aby to vkuse pocuval
cize je to o stasti, ci toho coveka stretnes alebo nie. iste je tam aj vela prisposobovania sa a kompromisov, ale pokial sa vzajomne lubite, tak ti to pride prirodzene a nevnimas to ako obmedzovanie.
@20
a nie je to jedina vec v mojom zivote, ktora sa mi splnila, pretoze som to fakt velmi chcela. asi sila myslienky, inak si to neviem vysvetlit.
podla mna je ich viac, len o nich nevies, pretoze ked je clovek spokojny, tak o tom spravidla velmi nehovori. ozve sa vacsinou az ked ma nejake problemy a nieco ho trapi.
btw este take moje sukromne zistenie - mam pocit, ze cim viac je ten vztah "medializovany" /fotky na facebooku, dennodenne vyznania, okazale a velke svadby, neustale davanie najavo okoliu, ako strasne sa milujete/, tym viac je pravdepodobne, ze nevydrzi. alebo aspon tak to pozorujem v okoli.
a @peculiar @27 suhlas s poslednym odsekom.