O mne už všetci priatelia vedia, že mi majú jedine volať Vlastne som si nikdy ani s nikým nejak dlhodobejšie nepísala. Väčšinou len SMS, keď zase meškám na stretnutie alebo tak
pisomny,.... telefonickyy len na organizacne ucely alebo ked som bola na korzike a nemala som mesiacce internet.... a estte v pripade kaaranteny/dialky videohovor... naa to som si uz zvykla, ale cisto len telefonat brrrr
Pre mňa je písanie si hrozne neosobné, vyčerpávajúce a zdĺhavé. Obvykle neviem písomne veci vyjadriť stručne, takže sa veľmi rozpisujem, stále to potom mením, upravujem, dopĺňam, štylizujem a niečo, čo by som v telefonáte vyjadrila za minútu mi takto trvá kľudne pol hodinu aj viac Pokojne len jedna jediná správa... Keby som si mala pravidelne s niekym dopisovať, tak by som tým strávila asi pol života, hm
A ešte jedna vec mi k tomu napadla. V písomnej komunikácií (bez intonácie hlasu a pod.) často môžu veci vyznievať trochu inak, ako sú myslené :/ Aj preto si dávam na tom tak záležať a toľko to upravujem, no aj tak sa mi nie vždy podarí vyjadriť presne tak, ako som chcela...
@teal Aj tak sa dá Ja tiež... Ale po odsťahovaní zo SR je pre mňa možnosť telefonovať s blízkymi hrozne dôležitá. Predtým som nezvykla telefonovať takmer vôbec...
Ak nemám na výber alebo ak sme sa strašne dlho nevideli, tak zavolám... ale preferujem písanie. Je mi to prirodzenejšie a nemusím sa báť, že sekne zvuk, obraz, nebodaj oboje. Navyše sa vždy dá pozrieť, čo sme si kedy napísali.
@azizi Aha, ja som to zobrala ako telefonáty všeobecne... Ale ani normálne telefonáty nemusím. Tu je mojím dôvodom trochu horší sluch. Večne sa musím pýtať, čo človek na druhej strane práve povedal. Aj keď možno iba raz alebo dvakrát počas celého hovoru (ak je šťastie na mojej strane), ale už z toho mám mierne traumu a proste mi vadí sa to pýtať.
telefóny nemusím okrem pár ks známych, ktorým môžem zavolať hocikedy a s ktorými je sranda aj po telefóne, vo všeobecnosti nerada vybavujem veci po telefóne, písanie celkom ok zvládam a najlepšie je osobné stretko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Takže kľudne môžete zaškrtávať aj "jednoznačne".
Ale k tým videohovorom... To nemám rada vôbec :/ Hrozne som pri tom nervózna, obraz je často spomalený, seká to a tak.