Ahojte, áno je to divná téma ale mám problém, ohľadom telesnej. Máme telocvikára a on je strašne zlý a keď som mu povedala, že nebudem robiť kotrmelec vzad, lebo som ho kedysi robila na základke a seklo mi v krku, nespravila som ho úplne a mám z toho stra
Ja som mal tiež zlého telocvikára, a tiež bol problém s kotrmelcami ... Kotúľ letmo, tak som si jebol kríže, že ma to asi týždeň bolelo. Odvtedy som to proste nerobil (vlastne nerobil som na telesnej skoro nič, som bol strašné drevo
to je ten taky strach, ze "ani neviem, coho sa vobec bojim".
pamatam si ako sme na vyske mnohi boli vyklepani, ked sme mali robit s chemickym sklom pred ucitelom. ja som si jedneho dna povedala, ze proste "teraz mam sancu sa to naucit robit, tak sa nejdem bat, ale ucit". stacilo mi to na to, aby sa mi prestali triast ruky a slo mi to aj samo. a ty to mas s kotrmelcami rovnako, proste si musis uvedomit, ze tvoj strach je neopodstatneny a zbytocne ti brani nieco urobit.
Dík za rady. Problém bol ten, že nám vtedy suplovala fyzikárka, ktorá nám nedovolila ani rozcvičiť sa ani si to skúšať ani nič. Prišla vybrali sme hneď žinenky a kto sa neotočil, na toho zatlačila a vtedy mi seklo v krku a preto som to neurobila. Ale dík, budem sa snažiť naučiť sa to a prekonať straach
ale vidis, nie je to tvoja chyba, nemas sa coho bat, ak sa rozcvicis, parkrat si to skusis po casti... napriklad urob najprv kotul dopredu a potom spat... urcite to zvladnes
No nie, neriešila som to, lebo ona bola sprostá, aj moju mamu ešte učila a ona bola ten typ, že by š s tým šla aj na súd, len aby dali za pravdu jej, že ona za to nemôže. Tak som to neriešila a potom v 8,9. tr. sme kotrmelce vzad nerobili, a keď hej, tak len dopredu, lebo ona nás nechcela nútiť do niečoho čoho sa bojíme, schválne napr. ja, keď mi seklo v krku a týždeň som s ním skoro vôbec nepohla. A riešim to až teraz preto, lebo za chvíľu budeme mať na telesnej gymnastiku a ja nechcem vyzerať ako úplný blbec že všetci ten kotúľ vedia dozadu, len ja nie. Ale mama mi povedala, že nech mu poviem, čo sa mi stalo, a že keď to nepochopí nech mi dá 5, že keď sa toho bojím, nech sa preto nestresujem. Takže ja to skúsim doma a keď to nepôjde kašlem na to.
@djveva pri strašne veľa veciach teda nikdy sme kotrmelec vzad známkovaný samostatne nemali, mali sme to iba v zostave. Normálne som každému učiteľovi povedala, že ho robiť proste nebudem, nech mi kľudne zhorší známku. Potom som spravila niečo ako náhradu (napr. precvičovala jogu), za to som dostala lepšiu známku a bolo to vyrovnané
@strangelady no my žiadne náhrady nemáme, ale ja sa vyhovorím na ten krk a nech si zavolá aj mame. Ja sa toho proste bojím a pokiaľ mi to nepôjde doma tak v škole to isto nasilu robiť nebudem.
@16 aj bez náhrad by som ten kotrmelec nerobila, mám podobny strach a zážitok s tým najhoršie, čo môže urobiť, je, že ti dá 5/poznámku/zavolá rodičom/škaredo sa na teba pozrie, čiže sa nemáš čoho báť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
poriadne sa zahrej a rozcvič a prekonaj sa.
pamatam si ako sme na vyske mnohi boli vyklepani, ked sme mali robit s chemickym sklom pred ucitelom. ja som si jedneho dna povedala, ze proste "teraz mam sancu sa to naucit robit, tak sa nejdem bat, ale ucit". stacilo mi to na to, aby sa mi prestali triast ruky a slo mi to aj samo. a ty to mas s kotrmelcami rovnako, proste si musis uvedomit, ze tvoj strach je neopodstatneny a zbytocne ti brani nieco urobit.
ale mám tolerantnú telocvikárku aspoň
čiže tebe vlastne fyzikárka ublížila a ty si to nijak nerešiela do teraz hej
ale vidis, nie je to tvoja chyba, nemas sa coho bat, ak sa rozcvicis, parkrat si to skusis po casti... napriklad urob najprv kotul dopredu a potom spat... urcite to zvladnes
až som aj ja dostala chuť to vyskúšať, vytiahnem matrace! :letim: