Akurát som fajčila na balkóne, keď som pozdvihla hlavu ku hviezdam. HVIEZDAM! To som si iba myslela... ledva som videla dajakú hviezdu.. aj to sa bojím, že to bol len sčasti zakrytý Mesiac. Človek už pomaly ani neuvidí hviezdnu oblohu, ktorá je tak často
Ešte máme hviezdy, ale obávam sa, že nie na dlho. A nielen výfukové plyny za to môžu,v meste sa priveľa svieti, je ta málo tmy, aby ste mohli vidieť hviezdy. Ale ak vyhodíš poistky....
chan, ja som skúsila, 23 rokov a mám dosť, seriem na Košice... nemôžem mať domov, chcem byť na cestách furt, neexistuje domov for me, a desím sa, že sa vrátim do nich desím sa toho hluku, našej vozovky, neustálemu hučaniu strojov, desím sa toho ťažkého oparu stresu, špiny, smradu, hukotu áut, zloby, a ľudskej dusnej nervozity... všetko ma to škrtí, Košice nieže nenávidím, ale preč preč preč od nich, preč od takýchto veľkých miest, sú dobré len na jednodňové výlety
@pershing363 - sak to viem, s tym dymom som si len zabrdol
preto by sa mali pouzivat lampy poulicneho osvetlenia, ktore svietia len smerom nadol- na chodnik.. usetri sa tym energia, je to ucinnejsie a je vidiet hviezdy... taktiez aj biblordy by mali byt osvetlovane svetlami, ktore smeruju nadol, nie nahor..
pretoze to u niektorych moze vyvolat aj depresie z toho, ze proste nepoznaju noc.. nevidia hviezdy.. obloha je iba taka seda, a nie tmavocierna, akoby mala byt...
mmm, ta hej, som unavená, a keď sa vrátim, budem pociťovať všetko ešte viac, asi ani prvé dni nebudem vedieť spať, zvykla som si na ticho, po akom som vždy túžila; inak do Ríma choď; a druhý raz inak že mne stačí aj košická veľkosť na traumu tu sa všetci kukajú na každého, v ke všetci vešajú hlavu dole, budú to strašné rozdiely, keď prídem a hlavne, keď dôjdem na botanickú záhradu, kde taká atmosféra je kráľovsky dokonalá
@chan byvam v Bratislave na Dlhych Dieloch a ked je jasno v noci vidim tolko hviezd ze az... takze to neboli vyfukove plny preco si ich nevidela... tak prosim klud a ak ide o tu dedinu... tam je ich niekedy vydno menej lebo sa z okolitych kopcou vyparuje voda... a pak sa vytvaraju oblaky a ich nevidis takze niekedy je ich nad mestom vidno viacej (aspon co som si ja vsimol) staci si najst peknu jasnu noc a je alebo sa v noci ist prejst na luku...
No jop može byť, ja súhlasim zo všetkými vašimi názormi. Ale musíte uznať, že o pár 10-ročí úž ledva uvidíme na oblohu, či už vlastným pričinením buď tým svetlom a veľkomestami alebo aj niečím iným...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Poulicne lampy, reklamy, panelaky, auta a podobne. Aj kebyze si v meste ale vypnu prud tak vidis hviezd tisice Mam overene
ja vidiim veela hviezd,je to nadhera...vidim aj velky voz,alebo maly neviem...byvam na dedine.
hviezdy su normalne vidiet ale mraky su aj vnoci moja popripade ako xhtml pise svetelny smog...
preto by sa mali pouzivat lampy poulicneho osvetlenia, ktore svietia len smerom nadol- na chodnik.. usetri sa tym energia, je to ucinnejsie a je vidiet hviezdy... taktiez aj biblordy by mali byt osvetlovane svetlami, ktore smeruju nadol, nie nahor..
pretoze to u niektorych moze vyvolat aj depresie z toho, ze proste nepoznaju noc.. nevidia hviezdy.. obloha je iba taka seda, a nie tmavocierna, akoby mala byt...