Zdar, rozhodol som sa investovať pár sto € do kryptomien (nie bitcoin, ethereum, litecoin). ALE odkiaľ ich kúpiť? Na internete sú desiatky možno stovky možností odkiaľ ich zohnať. Preto sa chcem informovať či náhodou niekto nemá niečo overené?
@helloxd Lebo naskočiť na rozbehnutý vlak nie je to najlepšie. Plánujem to ako investíciu na pár rokov, nie pár dní. Mám v hľadáčiku 2-3 kryptomeny ktoré by raz mohli byť snáď na hodnote bitcoinu
@fury "Lebo naskočiť na rozbehnutý vlak nie je to najlepšie."
To si ludia hovorili pri $3, $30, $300 aj $3000 a momentalne sa splhame na $6000. Bitcoin je este v plienkach a tieto ceny su uplne omrvinky oproti tomu, co nas caka.
Ale inak kup cez Bitstamp, Kraken atd bitcoiny a tie uz si napr na bittrex premen za shitcoiny.
@tommyhot Cau, aj ja som novy v kryptomenach. Chcem sa spytat aku penazenku je dobre pouzivat?
- Za hardwareovu platit nechcem.
- Mobilnym/desktopovym aplikaciam neverim, moze to byt scam, app moze crashovat, reinstallu a aktualizacii by som sa tiez bal a mobil/pc mozem stratit/pokazi sa.
- Je papierova penazenka dobry napad? A staci ked si ju vytlacim sam alebo si ju mam kupit?
Diky za odpoved.
@labut2 papierova penazenka je ok, ale hardwarova je lepsia. Taky Trezor stoji menej ako 100 eur, takze ak mas bitcoiny v hodnote par stovak eur, urcite sa oplati do toho investoval .
Ale ak uz chces nevyhuntne papierovu penazenku, tak si ju stiahnu z githubu, vypni internet a nasetupuj vsetko offline. To sice nemusi nevyhnutne pomoct (lepsie je pouzit nejake PC, ktore pouzijes raz v zivote a potom ho das zosrotovat), ale je to lepsie ako mat coiny v mobile.
@tommyhot diky, uz som si medzi tym aj postup nastudoval, len nechapem, ze preco na bitaddress.org sa pre paper wallet defaultne vytvori 7 parov adries+private key. Predpokladam, ze vsetky tieto adresy potom odkazuju na tu istu jednu wallet. Nechapem ale aky je dovod a ci to nie je zbytocne a pripadne menej bezpecne? Nie je lepsie si vygenerovat len jeden par adresa+private key?
@labut2 neviem kde vidis 7 parov adries? By default su tam 3 wallety. Kazdy ma inu adresu (a iny private key), to keby si chcel rozdat bitcoiny s paper walletami viacerym ludom.
@tommyhot@Nightrain Neviete mi poradiť lebo už 2x krát mi zamietli dôkaz o pobyte a to som im dal 2x foto šeku za elektrinu (jeden starý pár dní a druhý mesiac)...
"AN ACCEPTABLE PROOF OF RESIDENCE IS:
A bank account statement.
A utility bill (electricity, water, internet, etc.).
A government-issued document (tax statement, certificate of residency, etc.)."
@fury oni uz dlhsie neakceptuju utility bill vo vacsine pripadov. Najlepsie bude statne potvrdenie o trvalom pobyte. Pripadne skus kraken.com tiez robia SEPA platby.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
To si ludia hovorili pri $3, $30, $300 aj $3000 a momentalne sa splhame na $6000. Bitcoin je este v plienkach a tieto ceny su uplne omrvinky oproti tomu, co nas caka.
Ale inak kup cez Bitstamp, Kraken atd bitcoiny a tie uz si napr na bittrex premen za shitcoiny.
- Za hardwareovu platit nechcem.
- Mobilnym/desktopovym aplikaciam neverim, moze to byt scam, app moze crashovat, reinstallu a aktualizacii by som sa tiez bal a mobil/pc mozem stratit/pokazi sa.
- Je papierova penazenka dobry napad? A staci ked si ju vytlacim sam alebo si ju mam kupit?
Diky za odpoved.
Ale ak uz chces nevyhuntne papierovu penazenku, tak si ju stiahnu z githubu, vypni internet a nasetupuj vsetko offline. To sice nemusi nevyhnutne pomoct (lepsie je pouzit nejake PC, ktore pouzijes raz v zivote a potom ho das zosrotovat), ale je to lepsie ako mat coiny v mobile.
"AN ACCEPTABLE PROOF OF RESIDENCE IS:
A bank account statement.
A utility bill (electricity, water, internet, etc.).
A government-issued document (tax statement, certificate of residency, etc.)."
Prečo mi to neberú keď je to tam napísané...
Deny reason(s):
- according to UK AML standards we are unable to accept the submitted document as a valid proof of residence."
Dnes mi akurát prišla pošta z roboty, na obálke je meno firmy, moje meno a dátum myslíš, že to zoberú alebo radšej napr. zbehnem po výpis z registra?