neviem, nemam nejake nutkanie pisať tu koho nemusim, aj ked ak niekto povie, že každeho loobi, tak klame... ale nechapem, prečo by som to tu mal vypisovať je to medzi nami, nie pre celý birdz.sk
este som nenasla niekoho, kto by mi vyslovene vadil, alebo by som proti nemu nieco mala, alebo mi nebol sympaticky...a ked ma niekto otravuje, ignurujem...
respektujem kazdeho,vsetci sme nejaki,niekt olepsi,ini horsi,ale kto urcuje normy?
Kym sa niekto do mna nenavaza tak neriesim...
Nesympaticke su mi vsetky fake nicky ktore zakladaju hlupe diskusie.
suhlasim....zatial som nenatrafila na nikoho, kto by mi vyslovene ze vadil....existuju ludia, s ktorymi napriklad nemam nic spolocne, alebo nezdielam ich nazory, ale to je jasne...kolko ludi,tolko chuti ...respektujem nazory...aj ked sa mi napriklad nemusia pacit, ale ta kazdeho vec....
ty si admin tak teda dobre djkenny pretože sa mi nepáčia jeho videoblogy a ani jeho spôsob vystupovania .. a johnysheek preto lebo nemám rada ludí čo ostatných nutia k tej krestanskej propagande ... vytáčajú ma taký ludia ... ale to sa bohužial nezmení, nemôžem si byt všetci sympatický
nechapala som, ze preco kazdy rozpravaju o tom, kto nie je sympaticky ked tema sa zacina kto vam je naj... az na 4 precitanie som zistila ze to je najNEsympatickejsi
takáto téma tu uz bola.. no vyjadrím sa zase.. nemám proti nikomu nic pokial ten človek do mňa nezačne rýpať.. a možno dvoch troch ľudí tu nemám rada lebo ich osobne poznám..
@aryan88knight - vypatlany nacek, nepocul som od neho pol mudreho slova, skor naopak, porusuje pravidla, vysmieva sa inym narodnostiam a etnikam, napriklad furt ma poznamky na @amfrael -a, pretoze nie je "stopercentne biely".. uz len kvoli jeho ideologii ho fakt nemusim.. a taky nick by mal byt zakazany..
a este par ludi, teraz musim ist vysavat mozno este dopisem
vsetci nackovia, nebudem menovat, nepamatam si vsetky tie nicky obsahujuce 88,18,14, aryan a pod
a potom zopar deti, ale nad tymi sa skor clovek pousmeje, ze ake je to hlupucke
@tomas dakujem, aspon som sa nemusel pytat ja, ze preco ma nema rada @501 dakujem za obhajobu, len dufam ze teraz ta nebudu brat ako ´toho co je s johnysheekom´ @sterbend v podstate som bol zhrozeny, ked som si precital ze ma nemas rada a hrozne sa mi ulavilo, ked si napisala dovod
501 ma pravdu. nikdy som nezacal diskusiu s tym, ze Boh je a verte v Neho. Ani som nikdy nevravel, vsetci ste blbci, lebo Boh je a vy tvrdite opak...
Snazil som sa branit to v co verim a co vsetci napadaju(a vacsinou nevedia o tom nic, alebo len velmi malo a zaujato). Jasnym prikladom je i @theburningred ktora ma prave kvoli tomu neznasa.. kedze som sa opovazil v jej diskusii vyjadrit iny nazor ako mala ona. Je mi to luto, ale je to tak..
a ked spominate fanatikov.. nemozte ma nazvat fanatikom, lebo potom ste vy taky isty, akurat ze ja som fanatik svojej viery a vy ste fanatici odporu k nej, alebo aspon sa fanaticky snazite zaujat svojim nazorom
//vid @thebur... v jej diskusii v ktorej sa ma zastal este i chalan, co sa den predtym so mnou na tu istu temu hadal ze @tunidlo
mne je najnesympatickejsi @murcatko ....proste neviem..tie jeho blogy...nevidim v nich zmysel..a taktiez diskusie ktore zaklada su povacsinou bezozmyslu....
tema vytvorena len kvoli tomu ze zakladatelka si(zrejme) chcela vyliat zlost a povedat o tom niekomu.to si myslim a preto sa k nesympatickym nickom ani nevyjadrujem.preco by som len tak pre nic za nic nemal mat niekoho rad ked si ma ani len nevsimne alebo nenapise?
a k teme... nemyslim si,ze je to vhodna tema na nejake forum alebo diskusiu. Je to kazdeho osobna vec, ti, co sa nemaju radi,tak si to mozu vybavit medzi sebou, naco sa to taha von? zavana mi to bulvarom a je to podla mna celkovo somarina
neznasa taketo diskusie, su totalne bezpredmetne, trapne a urazlive. stale som mala pocit ze "birdz je o tom, ako sa ludia maju radi" a nie, ze pomaly kazdy den tu bude diskusia o tom, kto koho neznasa. spamatajte sa ludia
@estrella no ja som znamy tym, ze nemam rad jebnutych ludi, takze to nemusis brat osobne
a tak isto to vedia ostatni, ktorych nemusim. menovat nebudem, lebo tolko nickov by som sem nevopchal
@wewo ďakujem za medializáciu ...a neviem kto stále podpichuje keď je už dlho pokoj musí mi práve zmieňovaný amrafel napísať nejaký pekný koment aby sa mohol hádať a ty sa chlapec kúsok uvedom život ťa bije už dosť ako vidím ale možem mu pomocť len ma ser ďalej
najnesympatickejsi? @zmyja356 ci ake ma cislo. jednak je mi to dievca na pohlad uplne nesympaticke, jednak ma zriedkavo na nieco svoj nazor a jej agrumenty su naozaj velmi chabe, no a po tretie je na opacnej strane ako ja,co je dovod sam o sebe.
@toso666 prosim ved staci pozriet na tvoju profil foto a hned ta vsetci miluju
@501 no mas to tazke.. napadlo mi, ze si sa mal pomenovat 5o1 o ja casto pouzivam ako 0 a bolo by to fajn.. a inak.. som zvedavy co ti na to @tomas povie.. v kazdom pripade som v tom s tebou
hm,nie je "nacko ako nacko" pozri si Kult Hakove Kriza,a uvidis o com to je, skor ide o to ,ze ty co sa tak obliekaju,a ani nevedia preco su iba atrapy.ale ked vedia o com to cele je,a su si toho vedomi co robia,aj preco to robia,to je ine
P.S. nie som nacko,ani nikdy nebudem,ale nie som ani za ani proti.mier
@amrafel zatial som nevidel "nacka" na tejto stranke mat argument typu "s tebou sa o tom nemienim bavit" uprostred debaty,kedy ju agrumentujuci, a ten chlapec nieje nacek, pritlacik k muru..cize kedze si nevie obhajit jej nazory,je to smutne.
aj ked nase nazory sa ti nezdaju spravne,vzdy si ich vieme oargumentovat a podlozit
a to nehovorim o pritakavani vsetkemu co povies...mozete mat spolocne nazory,ale nech vetu aspon preformuluje inak.
a ked uz nic ine,tak mi je proste nesympaticka a to uz na nacizmus zvalit nemozes
Vieš AMFRAEL, keby si každý vedel svoje komplexy menejcennosti ventilovať aj ináč než písaním blbostí odtrhnutých od reality neznámym ľuďom na internete, bol by to tu aj celkom zábavný chat Uvedom si teda vo svojej hlave plnej komplexov komu čo hovoríš, teda píšeš. Online bojovník. Ešte pripomínam tých necelých 100%, keďže dávaš nejaký veľký dôraz na ten svoj vznešený etnický pôvod. Nikoho zaujímajú Tvoje nenávistné komentáre. Všetci sme "rasistické svine", len Ty si lietadlo
@60 vsetky vase "inteligentne" argumenty sa sice tvaria fundovane - ved koniec koncov aj hlupost mozeme zaobalit do peknych slov - ale aj tak su to len zvasty. kazdy hlbsie premyslajuci clovek si okamzite uvedomi, ze nic na vasich dogmach nie je pravda a je to len snaha zakryt pocity zavisti (z coho vyplyva nenavist), strach z cudzieho alebo je to jednoducho obycajna hlupost
a este jedna vec: je mi jedno, ak sa navazas do mna, ale nepovazuj sa navazat do mojej priatelky! bojis sa ma, a preto si vyberies automaticky zenu? to je iba prejav slabosti
@61 ty sa najprv nauc pouzivat vlastny mozog, az potom komentuj
@62 neviem, kde si nasiel, ze by som sa profiloval za nejakeho bojovnika, ja rozodne niesom nijaky bojovnik to skor z teba a tvojich kamaratov mam pocit, ze sa povazujete za nejakych bojovnikov svojej "rasy"
a myslim, ze mam plne prvo nazvat vas svinami, kedze inak sa to ani nazvat neda. ti, ktorych obdivujete, poslali na smrt miliony ludi - zeny, deti, bezvladnych, chorych starych - len kvoli ich odlisnemu vzhladu. nepiste mi tu prosim, ze komunisti poslali este viac - to ja dobre viem. akykolvek extremizmus je zly, no vas pravicovy sa vymyka aj v tomto. a kym ostatne skupiny su vedene aspon inteligentnymi vodcami (hoci davy su vygumovane), vy ste len obycajna banda chudakov co si nevedia inac ako agresivitou liecit svoje komplexy.
a ano, som hrdy na svoj etnicky povod, lebo nech je zvysok mojho etnika akykolvek, ja som nikdy nic zle nespravil a nemam ziaden dovod sa za seba hanbit
...čo keby ste raz za čas skúsili hľadať to pozitívne, a chvíľu byť milí? furt musíte hľadať len tých zlých, nesympatických, takých, na ktorých môžte kydať? to sa fakt nedokážete zabaviť inak?
moja prvá a jediná myšlienka bola len "prečo to tu ešte je???" ale tak keď to ani tomu nad adminmi nevadí.....
a je úplne jedno, že sa snažíte vyjadrovať slušne. napísať o niekom že je nesympatický, a že je kkt, má v konečnom dôsledku aj tak rovnaký efekt, a to len a len zbytočnú vzrastajúcu nenávisť.
peter piper neviem ako si prišiel nato,že som sem niekoho pozval....a ostatný čo tu trepete nezmysly,prečo to amrafel všetko hovorí cez internet???neraz som mu povedal že sa niekedy stretneme osobne a nech mi to povie do očí jediná reakcia na ktorú sa zmohol bolo slovíčko "debil"...takže ja vážne neviem kto si tu rieši komplexi
@51@johnysheek ...som skúšal ale nepomáha to bo dôležitý je začiatok @5o1 je stále len koment :/ a chýbal by mi môj nick @501 no čo zatial budem len menšinou ale raz vám možno budem rovný
@amrafel to ze ju jednoducho nemam rad,znamena,ze sa do nej navazam? a ked sme pri navazani,mas mi o tom nieco hovorit.napr taka hel14,aryan88a mnozstvo inych by mohlo o tvojom navazani napisat knihu a ja som iba povedal,ze ju proste nemusim.
vybral som si ju,pretoze mi je viac nesympaticka ako ty.nemam preco sa ta bat,ved si len chlapec,ktoreho by zlomil aj silnejsi vietor.ju som si vybral preto,lebo ty mas svoju hlavu,zatial co ona pritakava,hoci nemam rad ani teba, vlastny nazor som si u ludi vzdy cenil,aj ked sa mi nepaci.
@amrafael @aryan88knight nemam nic proti ani jednemu z vas.. ale do prdele prestante..
ja som @theburningred * nestal za to, aby mi nieco napisala tak si tu nenadavajte ani vy.. nema to ziaden zmysel akurat pre vsetkych vyznievate ako ***
nie nemala to byt nadavka, len neviem najstt to najvhodnejsie slovo
*ano vsimol som si ze reagovala
@72@501
no tak co ti na to povedat.. ak to @tomas spravi bude to zazrak ale ved zazraky sa deju len ci to bude ochotni spravi len kvoli tebe ;o)
ale rozmyslam, co potom taki, ktorych nick zacina cislom.. oni su na tom podobne ako ty.. ci nie??
@81 aha, to znaci ze budete tuto diskusie tahat este tri roky a milion prispevkov, lebo ani jeden z vas nikdy nebude mat navrch??
radsej si povedz svoje a zasmej sa na druhom a uz mu neodpisuj..
@78@johnysheek ...ale neviem či je birdz pripravený na takéto zrovnoprávnenie :/ a či by mal @tomas čas len kvoli jednému robiť takéto zmeny
...a neviem zväčša sa nicki končia na číslo a nie začínajú :/ aspoň som sa ešte s niekym podobným nestretol ale aj ked som jediný a som sa takto zaregistroval nevymažem sa preto že som iný raz možno príde velký deň a budem ako vy ostatný
Rád by som vedel, koho myslíš pod "mojimi" kamarátmi. Nehovor v množnom čísle, každý má vlastný názor. Kde berieš presvedčenie že pre utvorenie vlastného názoru človek potrebuje nejaký idol, historickú osobnosť ktorú považuje rovno za "hrdinu"? Zdá sa mi, akoby si človeka, ktorý niektoré veci vidí ináč než Ty, zaraďoval automaticky do nejakej skupiny. A teda vieš o ňom "všetko". Vieš aké má záľuby, vieš že je agresívny, že by najradšej dokopal na zemi každého iba za jeho odlišný výzor. Vieš koľko má kamarátov, vieš ako sa oblieka. Názor čuráka. Samozrejme, nehovorím za ostatných užívateľov ani sa nechcem žiadneho zastávať. Očividne si nepochopil čo som myslel pod tou "bojaschopnosťou" (internetovou). Mimochodom, prečo si dal do úvodzoviek slovo rasa? Takže nakoniec sa debata zvrhne na polemizovanie o odvekých prírodných zákonoch? Čo sa týka toho "boja" za svoju rasu čo tu spomínaš, alebo xenofóbiu, nedôverčivosť voči niečomu cudziemu...Ty to nazývaš rasizmom, ja to nazývam normálnym a zdravým citom. To neznamená, že nenávidím niekoho iného. Postav biele dieťa pred dve skupiny: biele deti a cigánske deti. Dieťa pôjde pochopiteľne k bielym deťom. To je čo? Rasizmus? Nie, to sú zákony prírody. Človek má od narodenia zakódovaný pud sebazáchovy, teda aj v bežnom živote uprednostňuje tých, ktorí sú mu geneticky bližší. Skôr než začneš nabudúce mudrovať, argumentuj aj niečím iným než nepodloženými výmyslami. My nemôžeme za to, že Tebe Tvoj komplex bráni veci posudzovať objektívne, že si nevidíš ďalej od nosa. Asi nikdy nepochopíš, že asociála ľudia odsudzujú za to, že sa vymyká z noriem, teda je neprispôsobivý a nie za to ako vyzerá. Ďalej by ma zaujímalo, akú že to zodpovednosť nesú Slováci za (nepodložené, argumentmi vyvrátiteľné) "historické udalosti"?
ach jooo
********************************************** @83@501 mal by si mat specialne privilegia..
mimochodom.. vies o tom, ze cernosi v USA cakali na rovnopravnost dlhe roky.. tak neviem ci si ochotni i ty..
a mnohe ine skupiny tiez..
@87@johnysheek ja viem :/ možno to bude trvať dlhé roky a vela generácii sa tu vystrieda kým budú aj číselné nicki rovné pismenovým :/
...ale ich bolo viac a ja som ONLY ONE tak neviem či by ma niekto podporil :/ ale časom možno vybojujem ROVNOSŤ aj pre mňa a mne podobným a dotiahnem to možno až na prezidenta
Po prve - nevyhrazajte sa ludom cez internet, fyzickym ublizenim a neviem cim, BIRDZu sa to nepaci, a BIRDZ moze konat v ramci zakonnych foriem (a vasa anonymita je garantovana len do momentu, pokial nezacnete porusovat zakony Slovenskej republiky, a nespoliehajte sa ze dynamicka IP adresa vam pomoze
@45@501 tusim tvoj nick bol zaregistrovany skorej ako sme zaviedli tieto zavinace, tusim... Ale musel by som si to overit.
Tvoj nick je plnohodntny na vsetkych miestach BIRDZu, okrem diskusii, v diskusnych komentaroch z dovodu cislovania komentov, ma prednost komentar pred nickom, lebo vacsina cislovanych liniek su komentare.
Pouzivanie ciselneho nicku nie je blokovane, resp. dali sa robit daaaaavno predtym ako vznikla tato bonusova sluzba. Zial z technickych (logickych) pricin nemoze tuto bonusovu sluzbu - linkovanie na nick, byt aplikovana na ciselne nicky. Tie sa musia zmierit, ze pouzivaju zakladnejsiu verziu BIRDZu, ktora nema toto vylepsenie.
@johnysheek jediné *** čo sa tu na birdzi pohybuje si ty , a to hovorím najslušnejšie ako len viem . v kuse všade vtláčaš tie svoje pohmoždené ideály a hlavne že ty nestojíš o to aby ti niekto odpovedal , otázka bola jasná kto vám je najnesympatickejší ? a mne je johnysheek a ani ten tvoj imaginarny boh ti nepomôže k tomu aby si moju odpoved zmenil ak to nevieš prekusnúť tak tvoja smola . inak k tvojej akete o tých upírskych spamoch ... včera si mi posiel link a patrične som ťa s ním poslala do prdele, nepríde ti to ako provokácia ? ... pomodli sa za seba 10 očenášov na tvdro. mali sme medzi sebou veci a ešte sa mi aj ozveš .
jedna vec je že mám svoj názor a druhá je že sa nenechám provokovat , nech som konfliktná agresívna a arogantná a akákolvek iná , roztiahli sme mi tu svoju priatelskú náruč už od začiatku . birdz je dobrý rada sem chodím ale niekedy je toho na mna moc a pripadá mi to tu ako keby si to tu chcelo podrobiť 5 ludí a dosť .
tuto diskusiu vymazat, v pravidlach pre zakladanie for sa pise o tom, ze sa nesmu zakladat fora, ktore urazaju inych uzivatelov. a toto ma k tomu velmi blizko
@johnysheek niežeby som ťa nemala rada preto že si krestan , poznám ich mnoho a nič proti ním nemám . ja ta nemám rada preto že si pako . ked je niekde krestanská diskusia prídu ateisti a začnú tam dávat dôkazi o tom že viera je fikcia ? .. ty si prišiel do mojej kde bola odpoved jasná ano alebo nie a začal si mi tam citovať z biblie .. no dovol.
@92@tomas ok v podstate mi aj všetko funguje okrem odkazu na moju webku ale to až tak moc nevadí ved kto chce cestu nájde aj tá novinka "Reakcie na mňa" funguje len niektorý používajú #501 namiesto @501 bo im to nepasuje
...ale ved za zrovnoprávnenie bojujem len pár minút to by bolo prirýchlo keby prišla zmena a bolo by to asi aj dosť ťažké :/ ...a rokmi sa možno nájde aj na toto riešenie ...a potom budem ...
@95@tikalok moc sa na pravidla neodvolavaj, lebo ak by sa slo striktne podla nich, tak by tu toho vela neostalo.. a admini by nestacili mazat...
vela diskusii je takych a vzdy sa najdu dvaja, ktori si nesadnu, no ide o ich inteligenciu a rozumnost ci to budu riesit verejne a bit sa do prs a kricat kto je vacsi, alebo zalezu na tsky a tam si to rozdaju jeden na jedneho...
@102 iste, ale toto je diskusia cela zamerana na to, aby sa ludia navzajom poohovarali, nakydali na seba hnoj.. take diskusie tu podla mna potrebne nie su
@theburningred rozmyslal som ci to riesit cez tsky alebo tu.. sice by som bol radsej tam.. asi by si ma zrusila..
neviem ci som citoval, no myslim, ze to si ma mylis s @nebopeklo a ak som i citoval, asi to malo nejaky vyznam a na nieco som reagoval
a mozno som pako..ale ak by si mi tam napisala, ze ano alebo nie, tak by som sa stiahol, no ty si na mna reagovala dalej a navazala sa do viery ci mozno cirkvi.. fakt si to presne nepamatam..
a co sa tyka sympatii vedz, ze mi nie si nesympaticka, len mi vadi tvoj postoj a sposob, akym si mi to tam pisala a ked som povedal ze koncim, musela si sa do toho navazat znova.. ze ta uz i ostatni moji oponenti chceli krotit... i ja som impulzivny teda mi prepac
>>>a mimochodom.. ak chces aby sme pokracovali v tomto dalej tak ts...
co sa tyka toho vcerajsku.. pisal som viacerym a neriesil som, no stale verim, ze nase rozhovory napriek vsetkemu raz nebudu len o boji, ale budu i normalne..
PS: asi som pako, ale to bude tym, ze kazdy sme nejaki
mimochodom.. dokazy o tej fikcii viery.. asi take ako o jej opodstatneni, ale nechcem toto rozoberat, bo ty mas i ja mam jasny nazor
@galinka dialo sa to a snazil som sa i ja brojit proti nim..ale nikto nic..
i co sa viery tyka, co som tu spominal s theburningred
jednoducho.. to by admini museli neviem co...ale nebol bysom proti
@110@tomas
nikdy som nepovedal ze bojujem proti spamu.. ale vadia mi urazky a vsetky tie hadky, i ked mas pravdu, casto som sucastou ich i ja, kedze niektore tie nazory sa ma dotykaju. No uz si uvedomujem viac, ze to nie je spravny postup.
a co sa tyka toho spamovania ako vravim, najvacsi spammer som vzdy ja kedze sa vyjadrujem uplne ku vsetkemu..
no v tomto suboji //nejde o tvoje postavenie// sancu vyhrat nemam, lebo si uvedomujem, ze sam som tym co som robil, siel proti tomu co "hlasam" no snazim sa to obmedzit.. a upozornit na to i druhych, aby sa to na birdzi obmedzilo.. a zmenili sme birdz ku lepsiemu...
a asi som fakt len naivny pako.. no ja fakt verim, ze ludia sa dokazu zmenit a ze i ja a burning raz najdeme spolocnu rec
1. nemám rád ľudí, ktorí chodia na BIRDZ robiť bordel, pridávať erotické fotky do diskusií, fotoalbumov, písať blbiny, spamovať, písať blogy, ktoré obsahujú iba cenník Avon kozmetiky a kontaktné telefónne číslo
2. nemám rád ľudí, ktorí kopírujú evanjelické texty a vydávajú ich za svoj názor, to nie je diskusia/blog, ak tam dakto dá 2000 riadkový text skopírovaný z katolíckych novín alebo neviem odkiaľ. Birdz nie je miesto pre farárske kázne, ale pre normálne diskusie o názoroch, ktoré vychádzajú z mozgu dotyčného človeka (týmto bodom netvrdím, že nie som veriaci, alebo že treba spáliť všetky kostoly, alebo že Boh neexistuje, týmto bodom tvrdím iba, že nemám rád ľudí, ktorí kopírujú hentaké texty do diskusií a vydávajú ich za svoj názor, a keď im to zmažem a vysvetlím prečo, do 20 sekúnd mi pošlú tisíc riadkovú odpoveď ako niečo s peklom, ale keďže to ani nezačnem čítať, tak si pamätám pár slov ktoré v prvom momente zbadám)
3. nemám rád netolerantných ľudí, ľudí, ktorí hľadajú na iných to zlé, povyšujú sa nad ostatných, a podobne, čiže vlastne autorku/autora tejto diskusie nemám rád (sorry, neber osobne), lebo proste vytvoril/a diskusiu s negatívnym obsahom s cieľom hľadať to zlé. BIRDZ je pozitívny, BIRDZ je o tvojom talente, BIRDZ je o tvojich názorch, každý má rovnaké práva atď, BIRDZ je o priateľstve, BIRDZ je o pomoci pri problémoch. Sakra nekazte mi BIRDZ. Svet je dosť zlý, všade sú dosť zlý ľudia, ja sa snažím aby toto bola pozitívna oáza, kde si ľudia pomáhajú, kde sa môžu ľudia prezentovať (bez ohľadu na vek, krásu, múdrosť, náboženstvo a neviem čo, kde môže ukázať čo dobré dokáže každý a je jedno či je to nejaký šikovný bloger, skvelý moderátor/videobloger, alebo čo ja viem Róm, Homosexuál, holohlavý týpek, alebo chalan, ktorého baví chémia a hľadá babu ktorá chce objaviť nový chemický prvok, alebo čo ja viem emo dievčatko, ktoré je smutné, že už dávno nedávali Tri oriešky pre popolušku). BIRDZ je pozitívny. Tak nabudúce snáď takúto diskusiu tu nenájdem
"BIRDZ je pozitívny, BIRDZ je o tvojom talente, BIRDZ je o tvojich názorch, každý má rovnaké práva atď, BIRDZ je o priateľstve, BIRDZ je o pomoci pri problémoch. Sakra nekazte mi BIRDZ. Svet je dosť zlý, všade sú dosť zlý ľudia, ja sa snažím aby toto bola pozitívna oáza, kde si ľudia pomáhajú, kde sa môžu ľudia prezentovať (bez ohľadu na vek, krásu, múdrosť, náboženstvo a neviem čo, kde môže ukázať čo dobré dokáže každý a je jedno či je to nejaký šikovný bloger, skvelý moderátor/videobloger, alebo čo ja viem Róm, Homosexuál, holohlavý týpek, alebo chalan, ktorého baví chémia a hľadá babu ktorá chce objaviť nový chemický prvok, alebo čo ja viem emo dievčatko, ktoré je smutné, že už dávno nedávali Tri oriešky pre popolušku). BIRDZ je pozitívny. Tak nabudúce snáď takúto diskusiu tu nenájdem"
LOL! Ja ti aj verim, ze to myslis vazne vsetko co si napisal. Ale uvedom si jednu vec @tomas , vzhladom na to ze toto je OTVORENA komunita, tak ti sem vleze kadekto. Na zaciatku si to mal malu, relativne kontrolovatelnu skupinku ludi, bolo to take komorne a tak. Ale ked sa bude pocet registrovanych ludi priblizovat k desattisicom/stotisicom, tak sa zacne prejavovat statisticke rozdelenie charakteru ludi.
Ved uz to aj teraz vidis, ako je sutaz ze kto vytvori "najhaluzjesiu" anketu s najsprostejsimi odpovedami, len preto aby mu tam ludia klikali.
Osobne ich podla mna aj k tomu motivujes statusmi. Kazdy chce byt hviezda co najskor. A je jedno ci tomu dotycnemu niekto bude nadavat alebo ho chvalit, tajne cislo to aj tak zvysi.
ale vám to musí inak šlapať všetkým. napísali ste tu 20 normostrán. za tú dobu ste mohli urobiť nejaký pekný blog, povysávať, urobiť si nejakým spôsobom radosť... ale vy tu diskutujete o hovne.
Slovo "rasizmus" si vymysleli americkí černosi v súvislosti s otroctvom, každý si ho vysvetľuje nejak ináč - rasová neznášanlivosť alebo kľudne aj robenie rozdielov medzi rasami. Robenie rozdielov je jedna veľká hlúposť, tie rozdiely existujú. Rasy sú rozdielne geneticky, mentalitou! Farba pleti je iba jeden z vonkajších znakov! @tomas , neviem odkiaľ si zobral takú hlúposť, že ospravedlňujem "rasizmus" prírodnými zákonmi a genetikou. Zákony prírody sú vec jedna, "rasizmus" je vec druhá. Vyjadril som sa snáď nenávistne na adresu nejakého etnika? Alebo sa budeme všetci tváriť, že nevidíme celospoločenské problémy, kto pácha najväčšiu kriminalitu v našom štáte, kto žije zo dňa na deň z našich peňazí, kto stojí v najväčšom počte na okraji spoločnosti, určite je každému jasné, o ktorom etniku hovorím. Na podporu týchto neprispôsobivých ľudí idú aj Vaše peniaze. Ak beloch napadne (či už slovne alebo fyzicky) nebieleho, hneď sa to pokladá za "rasizmus". Ak je to však naopak, nikoho prípadný rasový motív ani nenapadne. To, že to vidím a nie som spokojný že štát sa s týmito problémami nedokáže vysporiadať, že vyslovím svoj nesúhlas, znamená že som "rasista"? Alebo je to tabu téma?
@whitecatholic opakujem POSLEDNÝ KRÁT rasizmus je tabu a je zakázaný, hodnotiť ľudí na základe príslušnosti k nejakej skupine (a odvolávať sa genetikou, ktorá to absolútne neovplyvňuje) je rasizmus. Rasizmus nie je iba o rase, rasizmus je negatívne hodnotenie človeka na základe jeho príslušnosti k národnosti/rase/etnickej skupine...
Pokiaľ vidíš, že štát s problémom nezamestnanosti (ktorá sa častejšie týka bielych Slovákov, ako čiernych Slovákov, lebo bielych nezamestnaných je viac ako je čiernych dokopy) nič nerieši, tak kritizuj štát, nie ľudí ktorí zneužívajú systém, čo im štát dovoluje. A keď chceš kritizovať ľudí, čo nepracujú, prečo nekritizuješ v prvom rade bielych Slovákov, ktorých počet nezamestnaných je väčší ako počet všetkých Rómov dokopy?
@Tomas@112 : Ved to mi je jasne ze ich chces zmenit k lepsiemu a aj s tym suhlasim, aj ja viac menej chcem. Lenze musis si uvedomit, ze zmenit mozes len a len jednotlivca.
A ako vravim, tym tajnym cislom a statusmi viacej podporujes "flashy" prispievanie pred inteligentnym a zmysluplnym prispievanim. Lebo sam si uvedom, co je jednoduchsie? Prispievat "zaujimavo" alebo prispievat tak aby to bolo intelektualne vyzivne?
@Tomas@119 : Ano to je pravda, lenze ludia su od prirody zavistlive kurvy. Susedov travnik bude vzdy zelensi.
A ked to jedneho motivuje pisat zmysluplnejsie a castejsie, tak desiatich to motivuje zalozit diskusie o tom aky ma kto penis a podobne "klikatelne diskusie"
A vseobecne tuna plati taka mentalita, ze cim horsia diskusia, alebo blog alebo HOCICO, tak ludia si myslia, ze ked tam budu pisat negativne komentare, ze to pomoze.
Prave naopak, tym podporuju jeho diskusiu. Ja vzdy ked taku diskusiu najdem, tak hodim hlas, jedna hviezdicka a nenapisem ziaden komentar. Neviem ci aj hlasovanie s hviezdickou nepomaha tajnemu cislu.
Mal by si ludi nejakymi velkymi cervenymi pismenami upozornit na to, aby taketo diskusie nepodporovali. Ak to teda chces zmenit k lepsiemu. Teda aspon to je moj navrh.
@tomas , na genetiku sa odvolávam v súvislosti s "uprednostňovaním" pokrvne bližších. Tak je to u Japonocv, u Arabov, je to tak u Európanov a to Ty nezmeníš. Keď budeš mať Ty deti, som zvedavý s kým sa budú radšej kamarátiť. Aký je to čierny Slovák? Ukáž mi, ktorý Slovák je čierny, len mi prosím neukáž Cigána žijúceho na Slovensku so slovenským občianstvom, ani Ibiho Maigu - černocha žijúceho na Slovensku ktorý požiadal o slovenské občianstvo. Ktorý Slovák je teda čierny? Poznáš takého? Pýtam sa, pretože ja nie. Divím sa, že vôbec dokážeš niečo také napísať, väčšiu hlúposť som jakživ nevidel. Podľa toho, čo píšeš, za Slováka pokladáš každého, kto má slovenské občianstvo a kto hovorí slovenským jazykom. Lenže takýmto "kúzlom", podpísaním zdrapu papiera, sa teda môže stať "Slovákom" hociktorý Cigán (aby neboli hriechy tak "Róm"), Žid, Nemec alebo Talian. O slovakizácii môžme hovoriť iba vtedy, keby sa dala prijatím občianstva zmeniť krv dotyčného. Reč môže človek zmeniť, ale krv mu zostane naveky tá istá. Takže rovnakým kúzlom sa Ty ani hociktorý Slovák, Čech alebo Poliak nemôže stať trebárs Angličanom. Národ, etnikum - spoločenstvo ľudí s jednotou krvi, mentalitou a inými špecifickými znakmi, plus nejaké vonkajšie (napríklad reč) a okrajové (slovenská kultúra sa líši trebárs od ruskej, aj keď sme slovanské národy). Čo sa týka nezamestnanosti, mal by si trochu viac pouvažovať, prečo bývajú aj Slováci nezamestnaní. Iste, mnohí si za to môžu sami, opilci, asociáli, ľudia s nízkym vzdelaním atď, toto je najčastejšie príčinou nezamestnanosti u cigánskej menšiny. Tiež počet Cigánov na Slovensku je dosť skreslený, vzhľadom aj na to, že značná časť Cigánov sa hlási k slovenskej, prípadne maďarskej národnosti. S tým rozdielom, že menšiny sa o našu krajinu nestarajú vôbec. Druhá skupina sú ľudia, ktorí prichádzajú o prácu, alebo si ju ani nenájdu (aj keď sa snažia), z dôvodu že zamestnávateľ radšej príjme prisťahovalca, ktorý mu prácu spraví za lacnejšie, je to výhodné pre oboch. Nie však pre domáce obyvateľstvo ktorému cudzinci berú prácu. Ak Ti takýto postoj nevyhovuje, môžeš ho kľudne označiť aj za "rasistický", dôležité pre mňa je to, že ja sa so svojimi názormi ako rasista necítim. Ja nepociťujem nenávisť voči nikomu, príčinou odsudzovania niekoho z mojej strany nikdy nebola iba jeho príslušnosť k nejakému etniku, hlavnou príčinou mojej nespokojnosti je ich konanie. Pretože v tomto nejde o to, kto je biely, kto je čierny, kto je žltý. Tu ide o to, ktorý občan je slušný a ktorý neprispôsobivý. Kriminálnik si zaslúži trest bez ohľadu na jeho etnický pôvod. Ak mi dáš ban, neurazím sa, bude to opäť iba dôkaz toho, že pre "slobodu slova a myslenia" platí všade dvojitý meter. Ja Tvoj názor rešpektujem a to isté vyžadujem ja od Teba.
@123@whitecatholic
nie som s tebou ani proti tebe, ale ak ta @tomas dvakrat varuje a ty to napises tretikrat nejedna sa o slobodu vyjadrovania ale o tvoju hlupost..
mozno to nemyslis ako rasizmus, v podstate ma to nezaujima, ale ak si niekto precita tvoje prispevky, za rasizmus to povazovat musi..
urcite ze si tam napisal aj pravdu, ale prilis zvseobecnujes.. oni su zli lebo, oni su taki lebo, tamti taki nie su lebo..
pochop ze nech je to kto chce, zijeme v kosmopolitnej spolocnosti a preto hoci vacsina romov(osobne som i za pomenovanie cigani a nie som rasista..) nepracuje, nemozes o vsetkych tvrdit ze su taki..
uvedom si, ze nech zije na slovensku a ma vsetko co potrebuje, skor zamestanju slovaka, ci dokonca ukrajinca, ako roma.. tak je jasne, ze je potom zatrpknuty a ma s tym problem..
neviem ci ti da tomas ban, no neobvinuj jeho, ked ta varuje a ty tocis o tom istom..
@111@tomas chcel som reagovat na toho koho mas/nemas rad.. myslim, ze som sa tam nasiel, minimalne ako spammer.. otazkou je ci povazujes i za spam, ze zarteagujem na mnohe prispevky povedzme i v tejto diskusii a ked oni zareaguju na mna, tak i kazdy druhy prispevok je moj..
taktiez co sa tyka tych citacii z Biblie. napriek tomu, ze to svojim sposobom podporuje, to za co sa castokrat bijem i mne je to neprijemn citat to, lebo viem, ze ak clovek cita nieco podobne tak skor na vieru zanevrie ako by sa zamyslel nad opakom..
dufam ze si to nespajas v suvislosti so mnou a s @theburningred , lebo co sa tej diskusie tyka, /ktora je uz asi zmazana bo ju nevim najst/ neverim ze som tam okopiroval texty a podobne lebo som to nikdy nerobil.. a veta typu uz takmer zludoveneho podla mna nie je ani tak citatom
co sa tyka fararskych kazni.. chcem verit, ze ti nevadi ak si ja napisem svoj vlastny nazor hoc sa i na to podoba ako reakciu na surove obvinovanie zo strany atesitov..
ano beriem to vsetko ako by si pisal o mne, lebo som tam nenasiel zmienku o tom, ze by ti vadilo, ze ateisti pisu ze Boh nie je a nadavaju tym co tvrdia opak. provokuju a potom sa cuduju, ze veriaci nedrzia hubu a krok ale im odporuju.
vid znova diskusie o viere,kde je mozno polozena otazka ano a nie, no kazdy napise vysvetlenie,a ked ho niekto napise dlhsie tak zakladatel diskusie ho zvozi pod ciernu zem, ze co si to dovoluje //dlhsie nemyslim A4 ale povedzme na 10 riadkov//
teda ak merias jednych i druhych prosim
inak suhlasim so @112@smichi ze to je tak, ze ludia tu zakladaju velakrat hluposti a to uz nehovorim ze nieco take pisu i do blogov. ak si zoberies pocet terajsich blgov a pocet tych kvalitnych a ako to bolo v minulosti, ked stacilo klknut na 3z5 a aspon dva boli fakt ze kvalitne, tak dnes castokrat musis hladat pomedzi ten (s prepacenim)"odpad" nieco hodnotne a kvalitne
i ja tuzim po tajnom cisle co najvaacsom, no ak nemam napad nevymyslim basen, len aby mi tam nejaky blog pribudol a viem ze to vela ludi robi podobne, no mnohi pridavaju takmer denno denne 3 blogy a mam pocit, ze /cest vynimkam/ zakonite nemozu byt uplne vsetky na urcitej hodnotnej vlne
ani nechcem vediet kolko som toho napisal, ale su to moje pocity a nazory a viem ze nie som dokonaly a ako i ty ( @tomas ) pises tak chcem robit svet lepsim a viem ze musim zacat od seba, ale nie som rad, ak ludia idu proti mne, lebo.. a na seba sa vobec nepozru //teraz nevravim o tebe..//
prepacte za moj 700 slovovy prispevok. nabuduce sa pokusim povedat medzi temu nejaky vtip, ci pridat nejaku skladbu na ciastocne rozptylenie ;o)
peace..
a rovnost vsetkym bez ohladu na vieru nabozenstvo farbu triciek dlzku snurok sirku opaskov a sposobu akym kto pise a vyjadruje sa ;o) /v medziach normy samozrejme/
8) 8) 8)
@johnysheek nepoznám nikoho kto by písal tak hrozne nepútavo ako ty , nechápem prečo všetko v kuse tak hrozne rozpytvávaš namiesto toho aby si niečo povedal normálne budeš to rozpitvávať až dokedy túto diskusiu nezmažú. ty s nebopeklom máte ten úžastný dar vediet hovoriť o hovne aj 15-20 minút. jednoducho sa zmier s tým že každý ťa mať rád nemusíš sa silou mocou snažiť byt s každým za dobre , jednoducho sa tým ludom vyhýbaj a nebudú konflikty ... v kuse sa s tou svojou mierumilovnostou pchat niekomu do riti ma hrozne rozčuluje (určite nieosm sama ) tak už kašli nato .
@124@johnysheek nemyslel som teba konkrétne, nepamätám si ťa v tejto súvislosti, skôr som myslel @nebopeklo , @martinm a podobnych, ktori diskutuju sposobom 2000 riadkov za 30 sekund...
@johnysheek@124 a dlhé príspevky mi nevadia, pokiaľ to píšeš sám ako svoj názor, je to v pohode, ale keď nejaký @martinm alebo bývalý nebo, čiže @nebopeklo otvorí diskusiu, že či je peklo zlo? a o 20 sekúnd pridá prvý príspevok, pri ktorom je z prvých dvoch riadkov jasné že to nepísal, a nehovoriac o tom, že čas od pridania diskusie a jeho nasledujúceho komentu bol 20 sekúnd a za taký čas to človek ani len nestihne prečítať nie to napísať...
@123@whitecatholic Slovák má dva významy, národnostný a štátoprávny, z národnostného hladiska je Slovákom, príslušník slovenskej národnosti bez ohľadu na štútnu príslušnosť (môže byť zároveň Slovákom ako aj Američanom, Kanaďanom, Nemcom či čo ja viem napríklad Argentínčanom, lebo tam emigroval alebo odišli jeho rodičia), druhý význam je štátnoprávny vzhľadom na štátnu príslušnosť a vtedy je Slovákom každý občan Slovenskej republiky ak má štátne občianstvo slovenské, bez ohľadu na národnosť.
Ak hovoríme o nezamestnanosti v Slovenskej republike, hovoríme o občanoch Slovenska, čiže Slovákoch - čiže všetkých ľudí, ktorí majú slovenské občianstvo, ktorých národnosť môže byť slovenská, maďarská, rómska, česká, poľská, rusínska, ukrajinská, vietnamská alebo neviem aká, ak majú občianstvo slovenské, tak sú Slováci bez ohľadu na národnosť.
Ak by sme hovorili o Slovákoch ako príslušníkoch slovenského národa, tak by medzi Slovákov nespádali ľudia žijúci na Slovensku, ale členovia slovenského národa v ľubovoľnej krajine sveta (čiže v USA, Kanade, Argentíne, Srbsku, Českej republike...)
Hovorili sme o nezamestnanosti, ak dakto hovorí o nezamestnanosti Slovákov na Slovensku, tak určite nemá na mysli kanadských Slovákov, amerických Slovákov, argentínskych Slovákov a podobne, čiže nehovorí o národnostnej skupine Slovákov, hovorí o ľuďoch v krajine Slovensko, čiže o štátoprávnom význame Slovákov, a v tom prípade je Slovákom každý občan SR, ktorý má slovenské občianstvo - delenie na bielych a čiernych si zaviedol ty, a tak som ti povedal v tvojej reči, aby si mi rozumel, že bielych Slovákov (t.j. biely občania SR, čiže Slováci, Maďari, Rusíni, Ukrajicni, Poliaci, Nemci, Židia...) sú dva krát viac zastúpení medzi nezamestnanými ako čierni Slováci (t.j. tmavši občania SR v tvojej terminológií, i keď černochov v pravom slova zmysle je na Slovensku príliš málo, ty si však zaviedol toto delenie. Podľa mňa národnosti slovenská, česká, poľská, rusínska, ukrajinská, nemecká a rómska predstavujú jednu rasu - indoeurópanov, všetky tieto národy hovoria indoeurópskymi jazykmi. To znamená, že tvoje delenie na bielych a čiernych je nesprávne, lebo na slovensku žijú v 99,99% bieli ľudia (trochu málo Aziatov a veľmi veľmi málo pravých Černochov, čiže vlastne sme rasovo jednotná krajina).
Podľa kníh, ktoré si čítal, žiaľ na Slovensku nemôže fungovať rasová segregácia, na svete sú len 4 rasy ľudí - bieli (ich predkovia pochádzajú z Európy, Západnej Ázie, Blízkeho Východu a Indie), čierni (ich predkovia pochádzajú z Afriky), žltí (ich predkovia pochádzajú z Východnej Ázie (Čína, Kórea, Japonsko...) a červení-indiáni, ktorých žije veľmi málo (ich predkovia sú pôvodnými obyvateľmi oboch amerických kontinentov). Na Slovensku je 99,9999% obyvateľov jednej bielej rasy, čiže aj keby sme uplatňovali tvoje rasové rasistické akože vedecké kritérium, na Slovensku sa nedá uplatniť, lebo na Slovensku žije jedna rasa - indo-európska biela rasa.
***** Na tejto celej diskusii je jediné pozitívum !!! Aspon tu nieje nikto falošný pokrytec a ak povedal niekoho koho nemusi dal pred nim @ aby si to všimol a aby to nebolo len ohovaranie poza chrbat, nič iné tu nevidim *****
ako normalne nechapem ako sa to tu cele zvrhlo. na rasovu diskriminaciu, nabozenske temy etc. odmietam sa vyjadrit. a ludia vy by ste si mali dat pohov.
@128@theburningred
ze hnevam ta a rozculujem ta, to mi je uz celkom jasne
no teraz len provokujem slovami tejto basne
preco potom citas a reagujes na mna v kazdej chvili
ked citanie coho pisem sa ti z duse bridi
ja som mierumilovny, i ked mam svoju limitu
no ta je veru velmi daleko a dlho neukaze sa tu
to ze nie si ako ja, a mierumilovnost sa ti nezda
neznamena, ze ja som ten zly a dobry je ateista
tak pochop a to som ti tvrdil i v tej debate
ze ty mas svoj nazor, ja moj a menit ho nikto nedokaze
nie je mi luto, ze ta beriem taku aka si a nenenavidim
a nechcem si mysliet nic, lebo ta nepoznam a nerad krivdim
tak prosim ak som ti nie sympaticky, nechaj ma uz tak
a odpusti si narazky ci ine slova proti mne
a ked sa ti nepozdava (ze skoncime brojit proti sebe) fakt
cakam od teba tsku, nech toto tu nespamujeme..
maj krasny den a pochop ze nie ja som ten zly
no nie si nou ani ty
len kazdy z nas dvoch je rovnako tvrdohlavy
a neustupi zo svojej pravdy si..
ps: prepac ze pisem tak nezaujimavo.. a prepac ze ta nutim citat kazdy z mojich ubohych a odpornych komentov v diskusii
prepac ze som ti ako trn v oku..
asi som fakt na vine vsetkemu ja ,
lebo ty si vo vsetkom asi dokonala 8) 8)
@whitecatholic Jedna vec je že @tomas ma pravdu čo sa týka jeho definície Slováka...
Ale keby aj... Dám modelovú situáciu - skupina černochov sa prisťahovala na Slovensko. Žijú tu už niekoľko generácií - stále podľa teba nemajú právo nazvývať sa Slovákmi?
A škatuľkuješ. Hádžeš všetkých do jedného vreca - videl si jednu rómsku osadu a už tvrdíš že všetci rómovia sú tzv. neprispôsobiví občania hoci to tak nie je... vždy to bolo a bude o konkrétnom jednotlivcovi...
Genetické rozdiely... vieš čím sú tie drobnosti, ktoré sú v dnešnej dobe už priam zanedbateľné, spôsobené? Vonkajšími podmienkami... Príklad: Keď niečí predkovia niekoľko storočí/tisícročí bývali v oblasti kde celý deň pečie slnko - ich telesná stavba je tomu prispôsobená...
A k tomu dieťaťu - myslím že pokiaľ by si dieťa vybralo takto, nevysvetľovala by som to "prírodou" ale skôr tým že dieťa vidí že sa tie druhé deti líšia, nechápe to a väčšinou neznalosť a nevedomosť je to čo spôsobuje strach.
A naozaj je od teba pekné že ignoruješ Tomáša, byť na jeho mieste, dávno ťa mažem...
@tunidlo mozem ta prosim poprosit aby ked na mna reagujes linkol si i moj nick?
a co sa tej tsky tyka.. nechcem riesit veci medzi nami v diskusiach a ked uz tak si na to zalozit vlastnu a povedat si to ona vs ja.. a uz vobec nie u niekoho ineho s kopou kibicov do toho..
preto som navrhoval ts.. avsak napisal som to takto, lebo ak by som jej tu reakciu napisal do ts.. tak by mi akurat ak si pamatas vykricala nasledne v diskusii, ze to alebo ono /mozno nie, ale raz to uz spravila/
@138 ty musíš mať neskonale nudný a úbohý život ked napíšeš básničku len pre mna (nedočítala som ju stačili mi 2 riadky a už som skapínala nudou) . nechápem vážne nechápem o ČOM sa chceš so mnou rozprávať ?!? .. nieže ma rozčuluješ ja nechápem KOLKO KRÁT ta ešte budem musieť poslat do prdele aby si pochopil že si chuj .
A stále sa mi to napriek tomu zdá dosť zvláštne, keď verejne človeku napíšeš kritiku a potom ho odkážeš na TS ... Mne osobne by to napriek všetkému čo ťa k tomu viedlo pripadalo naozaj nepríjemné ...
@galinka aj keby tu žili sto rokov. Slováci sú národ, nie jazyková skupina! Ak nevieš čo je národ a národný štát, radšej nehovor nič. Slovensko nie je pojem zemepisný! Neškatuľkujem. Cituj ma, kedy som povedal že všetci. Nehovorím že všetci, ja nepochybujem že sa nájdu aj výnimky, lenže tých je zanedbateľné mizivé percento! K tomu prostrediu, každé etnikum, každá rasa má svoju domovinu v pravom slova zmysle. Černosi majú africkú, Mongoli ázijskú, Árijci európsku, áno s vývojom rasy súvisí prostredie. Farba pleti je iba jeden z vonkajších znakov. Tiež treba pripomenúť, že každá rasa má aj svoje rasové pod-skupiny. Každá má svoju špecifickú kultúru, svoju mentalitu atď. Tak to zariadila príroda a to nezmením ani ja, ani Ty, ani Tomas. Čo sa týka Tomasových poznámok ohľadom jednej rasy žijúcej na Slovensku, myslím že ho sklamem. Cigáni nepatria do indoeurópskej rasy, sú prevažne drávidského pôvodu (ich pôvod je dosť zmiešaný) a majú bližšie skôr k čiernej než k bielej rase. Geneticky aj mentalitou sú nám príliš cudzí. Aj tí majú svoje pod-skupiny, to je však na dlhšiu debatu. Indoeurópske národy sú iba Germáni, Románi, Slovania a Kelti. Samostatnú vetvu tvoria Gréci. Z hľadiska jazykového tvoria samostatnú vetvu aj dnešní Albánci, ktorí sú však geneticky zaručene viac Indoiránci než Indoeurópania. Po tejto stránke tam teda patria aj Ugrofíni, tj. napríklad dnešní Maďari. Aj tak sú to v podstate maďarsky hovoriaci Slovania s prímesom germánskej krvi. Dnešní "Maďari" v podstate patria do indoeurópskej rasy, iba hovoria ne-indoeurópskym, ugrofínskym jazykom. Keby platili tieto Tomasove "asimilačné" teórie, mohli by sme hovoriť aj o Rumunoch ako o Cigánoch (ktorí už Rumunsko dosť zrazili na kolená). Rumun a rumunský Cigán je rozdiel! Rovnaký rozdiel platí pri Slovákoch, Čechoch, "Maďaroch". Takýchto príkladov je množstvo. Čo sa ešte týka toho môjho príkladu s dieťaťom, tak to je a tak to aj zostane. Nalejme si čistého vína, myslím, že štvor-päťročné dieťa asi ťažko vie, čo je to "rasizmus". Človek má od narodenia zakódovaný tento pud, tzv. "xenofóbiu", ktorý hlúposti o "rasistických" predsudkoch neodbúrajú. Je to prirodzené! Áno, toto súvisí neodkladne s genetikou a prírodnými zákonmi. Multikultúra rovná sa nanútené spolužitie odlišných etník, čo automaticky vedie k zvýšeniu kriminality a v neposlednom rade aj k spoločnému miešaniu. Ku kriminalite som sa vyjadril myslím že dosť jasne, v kriminalite neplatí (nemalo by platiť) delenie na bielych a čiernych, čo však v dnešnom svete plnom propagandy, "rovnosti" a "tolerancie" znamená vtip. Jedna vec je rasa, druhá vec je kriminalita (s čím však rasa nepriamo súvisí). Keď sme si teda všetci rovní, hľaďme nie iba na biely rasizmus, ale aj na rasizmus čierny. Ak je rasizmom vyslovenie vlastného názoru (v podstate ide iba o to), čo je teda slovné napádanie, okrádanie a zabíjanie Belochov Cigánmi? Ak Beloch napadne farebného, v zápätí to má rasový podtón. Ak by však Cigán napadol bieleho človeka, nikoho prípadný rasový motív ani nenapadne. Prečo? Cigáni už z definície nemôžu byť rasistami? Rasistom musí byť výlučne Beloch? Za ťažké ublíženie na zdraví hrozí človeku 6 rokov väzenia, to je ešte ten lepší prípad. Lenže ak má poškodený tú "správnu" farbu pleti, minimálne 8 rokov, bez milosti. Tiež veľa cigánskych zločinov zostalo nepotrestaných, alebo sa o nich ľudia ani nedozvedia. @galinka to že Ty nevidíš problémy spoločnosti je Tvoj problém. Lunik IX je dokonalým príkladom cigánskej "slušnosti".
V rámci nejakej normálnej diskusie by som to vysvetlil asi tak, že som nepochopil zmysel ani Tvojho komentára, ani Tvojho nicku Ľudia neberte všetko doslovne...
No ja som sa snažil upozorniť na tvoju mystifikáciu, ktorá nejak chcela hovoriť, že čo je prirodzené je úplne automaticky objektívne správne a dobré ...
A samozrejme, neberme všetko doslovne, neberme príspevky tak, ako sú napísané, berme ich ... Ako inak? ... Neviem ...
Viem že to tu píšem asi zbytočne, ale snažím sa tie veci objasňovať...po lopate ako sa hovorí, keďže to čítajú aj ľudia, ktorí takýto systém potrebujú, tj. berú veci doslovne. Čím má človek o danej problematike menší prehľad, tým razantnejšie a sebavedomejšie sú jeho vyjadrenia a závery.
Netušila som že multikultúra je nútená... A pochopila som tvoje vyjadrenie konkrétne ku kriminalite, ale myslím že toto je zase problém konkrétnych ľudí na súdoch ktorí rozhodujú o vine, nevine a podobne... A takisto si myslím že to tak funguje na ochranu menšín, inak by som si dosť dobre vedela predstaviť že by to skončilo nejakým útlakom, vyvražďovaním.... Ale čo mi nie je jasné je to že multikultúra má za následok zvýšenie kriminality? Prečo? Že medzi rómami sú kriminálne živly? Tí čo kradnú tu by kradli aj kdekoľvek inde, takže žiadne zvýšenie nevidím...
S tým dieťaťom si vôbec nereagoval na moje vysvetlenie, akurát si znova zopakoval to svoje o prirodzenom pude...
Problémy spoločnosti vidím, akurát možno ich dôvody vidím inde než ty...
nedá mi trochu sa nezapojiť...tomáš prepáč viem čo som ti sľúbil a preto budem mierny a budem sa snažiť nikoho osobne neuraziť...čítal som si tvoju výmenu názorov s whitecatholic-om a poviem aj ja svoj názor na danú vec...cigáni(resp.rómovia) si možu za to že ich dosť veľká väčšina slovákov nemusí...neraz som šiel vlakom a videl tam tehotnú zhruba 12 ročnú cigánku a pripadá mi to padnuté na hlavu...ako bolo spomínané slováka z teba nespraví zdrap papiera...slovák je ten,ktorý tu žije,pracuje a zveľaďuje štát v ktorom žije...a slová "pracuje a zveľaďuje" je v 95% čo sa týka rómskej menšiny dosť nereálne...pred zhruba štyroma rokmi im chceli znížiť soc.dávky aká bola reakcia???rabovanie...a že vraj slovíčko neprisposobivý je silné???nemyslím...a nevrav mi že to možu slováci alebo prostredie v ktorom vyrastjú...možu si za to v 1.rade len a len oni sami(koniec-koncov načo by plodili deti keby za nich nedostávali peniaze???) kľudne mi vynadajte do fašistov nacistov a neviem čoho iného ale zamyslite sa nad tým,či nevravím pravdu...ako som už dávnejšie spomínal,keď im je tu zle tak nech kľudne odídu...prečo nechcú ísť tam,odkiaľ prišli???mne pripadá v úvahu len jediná odpoveď lebo sa tu majú až veľmi dobre a vidia,že tento poctivý a čestný národ je ochotný (aj keď nie z vlastnej vole) ich živiť zato,že nič nerobia
tak taky clovek sa tu este nenasiel... kazdy je aky je no a sama pises ze kazdy ma pravo na svoj nazor tak preco nie aj ti ktorych nemame radi a to len pre ich nazory... ja mam rada kazdeho pokial si o mne nevymysla a neuraza ma... a ked mi powie pravdu tak mu poviem ok
Vyhráva pinacoladko s tými "duchaplnými,veleinteligentnými" komentmi,nasledujú ďaľší,ktorí nevedia nič iné,len nadávať (a ešte aj to robia gramaticky zle
Ďalej by som spomenul vašich obľúbených náckov.a to by bolo asi všetko...
tak mne tu zatial nejak nikto neprekaza...vazneee..ludia budte na seba dobriii bude vojna=PP..no ok dufam ze nebdue..ae majte sa aj tak radi je to pekne=DDD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
178 komentov
Kym sa niekto do mna nenavaza tak neriesim...
Nesympaticke su mi vsetky fake nicky ktore zakladaju hlupe diskusie.
@9 hej ta ta hej
@aryan88knight - vypatlany nacek, nepocul som od neho pol mudreho slova, skor naopak, porusuje pravidla, vysmieva sa inym narodnostiam a etnikam, napriklad furt ma poznamky na @amfrael -a, pretoze nie je "stopercentne biely".. uz len kvoli jeho ideologii ho fakt nemusim.. a taky nick by mal byt zakazany..
a este par ludi, teraz musim ist vysavat mozno este dopisem
a potom zopar deti, ale nad tymi sa skor clovek pousmeje, ze ake je to hlupucke
dovod udávať nemusím..stačí si pozrieť jej fotky a vek
teraz sa mi nepáči... hmhmhm... hmhmhm... nooo...
twilightníci
a azel
a azela som spomínala?
a ešte...perlamer
a nebo
a asi azel...
kua..
tak to potom nikto nieje ja som mierumilovny clovek..
@tomas dakujem, aspon som sa nemusel pytat ja, ze preco ma nema rada
@501 dakujem za obhajobu, len dufam ze teraz ta nebudu brat ako ´toho co je s johnysheekom´
@sterbend v podstate som bol zhrozeny, ked som si precital ze ma nemas rada a hrozne sa mi ulavilo, ked si napisala dovod
501 ma pravdu. nikdy som nezacal diskusiu s tym, ze Boh je a verte v Neho. Ani som nikdy nevravel, vsetci ste blbci, lebo Boh je a vy tvrdite opak...
Snazil som sa branit to v co verim a co vsetci napadaju(a vacsinou nevedia o tom nic, alebo len velmi malo a zaujato). Jasnym prikladom je i @theburningred ktora ma prave kvoli tomu neznasa.. kedze som sa opovazil v jej diskusii vyjadrit iny nazor ako mala ona. Je mi to luto, ale je to tak..
a ked spominate fanatikov.. nemozte ma nazvat fanatikom, lebo potom ste vy taky isty, akurat ze ja som fanatik svojej viery a vy ste fanatici odporu k nej, alebo aspon sa fanaticky snazite zaujat svojim nazorom
//vid @thebur... v jej diskusii v ktorej sa ma zastal este i chalan, co sa den predtym so mnou na tu istu temu hadal ze @tunidlo
ale nie zartujem, viem ze nic
je tu veeeľa ľudí, ktorí mi v niektorých diskusiách idú strašne na nervy, no v iných mi pripadajú veelmi inteligentní
no som rada,ze ste ma zobrali do uvahy
@peter_piper je fajn, má ťažko v piči, nerieši... pre mňa sympatický...*NO GAY!!!!!
a wewo, dakujem za podporu
koho ja nemusim? to vyplyva z wewowho prispevku
...apropo asi založím forum za rovnosť nickov :/ som síce jediný ale fajné by bolo zrovnoprávnenie číselnych a písmenových nickov...
...dovtedy budem len chybou v programe odkazom ma koment @501 a nickom @501
-----------------------------------------------------------
...PEACE a rovnosť všetkým nickom bez rozdielu znakov
a tak isto to vedia ostatni, ktorych nemusim. menovat nebudem, lebo tolko nickov by som sem nevopchal
@mezomus dakujem dakujem
@501 no mas to tazke.. napadlo mi, ze si sa mal pomenovat 5o1 o ja casto pouzivam ako 0 a bolo by to fajn.. a inak.. som zvedavy co ti na to @tomas povie.. v kazdom pripade som v tom s tebou
zatial som od nacka nepocul nikdy nijaky rozumny argument
P.S. nie som nacko,ani nikdy nebudem,ale nie som ani za ani proti.mier
aj ked nase nazory sa ti nezdaju spravne,vzdy si ich vieme oargumentovat a podlozit
a to nehovorim o pritakavani vsetkemu co povies...mozete mat spolocne nazory,ale nech vetu aspon preformuluje inak.
a ked uz nic ine,tak mi je proste nesympaticka a to uz na nacizmus zvalit nemozes
a este jedna vec: je mi jedno, ak sa navazas do mna, ale nepovazuj sa navazat do mojej priatelky! bojis sa ma, a preto si vyberies automaticky zenu? to je iba prejav slabosti
@61 ty sa najprv nauc pouzivat vlastny mozog, az potom komentuj
@62 neviem, kde si nasiel, ze by som sa profiloval za nejakeho bojovnika, ja rozodne niesom nijaky bojovnik to skor z teba a tvojich kamaratov mam pocit, ze sa povazujete za nejakych bojovnikov svojej "rasy"
a myslim, ze mam plne prvo nazvat vas svinami, kedze inak sa to ani nazvat neda. ti, ktorych obdivujete, poslali na smrt miliony ludi - zeny, deti, bezvladnych, chorych starych - len kvoli ich odlisnemu vzhladu. nepiste mi tu prosim, ze komunisti poslali este viac - to ja dobre viem. akykolvek extremizmus je zly, no vas pravicovy sa vymyka aj v tomto. a kym ostatne skupiny su vedene aspon inteligentnymi vodcami (hoci davy su vygumovane), vy ste len obycajna banda chudakov co si nevedia inac ako agresivitou liecit svoje komplexy.
a ano, som hrdy na svoj etnicky povod, lebo nech je zvysok mojho etnika akykolvek, ja som nikdy nic zle nespravil a nemam ziaden dovod sa za seba hanbit
moja prvá a jediná myšlienka bola len "prečo to tu ešte je???" ale tak keď to ani tomu nad adminmi nevadí.....
ROVNOSŤ NICKOM AJ MY ČÍSELNÝ SME LEN NICKI.
PEACE
vybral som si ju,pretoze mi je viac nesympaticka ako ty.nemam preco sa ta bat,ved si len chlapec,ktoreho by zlomil aj silnejsi vietor.ju som si vybral preto,lebo ty mas svoju hlavu,zatial co ona pritakava,hoci nemam rad ani teba, vlastny nazor som si u ludi vzdy cenil,aj ked sa mi nepaci.
zaujímavé že som tu nebol spomenutý
@aryan88knight nemam nic proti ani jednemu z vas.. ale do prdele prestante..
ja som @theburningred * nestal za to, aby mi nieco napisala tak si tu nenadavajte ani vy.. nema to ziaden zmysel akurat pre vsetkych vyznievate ako ***
nie nemala to byt nadavka, len neviem najstt to najvhodnejsie slovo
*ano vsimol som si ze reagovala
@72 @501
no tak co ti na to povedat.. ak to @tomas spravi bude to zazrak ale ved zazraky sa deju len ci to bude ochotni spravi len kvoli tebe ;o)
ale rozmyslam, co potom taki, ktorych nick zacina cislom.. oni su na tom podobne ako ty.. ci nie??
@hajzelodkosti
spominam vas, aby ste mali srdiecko na mieste no mate smolu, pretoze ja vas mam vlastne rad
@sleipnir prosim skonci i ty.. neviem co vsetko je pravda..ale stoji ti ten clovek za to??
Ale celkom ma potešil fakt že som sa tu neobjavil - Ďakujem
radsej si povedz svoje a zasmej sa na druhom a uz mu neodpisuj..
...a neviem zväčša sa nicki končia na číslo a nie začínajú :/ aspoň som sa ešte s niekym podobným nestretol ale aj ked som jediný a som sa takto zaregistroval nevymažem sa preto že som iný raz možno príde velký deň a budem ako vy ostatný
ROVNOSŤ NICKOM
@sleipnir
@peter_piper
@amrafael
@aryan88knight
@...
ach jooo
@83 @501 mal by si mat specialne privilegia..
mimochodom.. vies o tom, ze cernosi v USA cakali na rovnopravnost dlhe roky.. tak neviem ci si ochotni i ty..
a mnohe ine skupiny tiez..
ale vravim.. zazraky sa deju
...ale ich bolo viac a ja som ONLY ONE tak neviem či by ma niekto podporil :/ ale časom možno vybojujem ROVNOSŤ aj pre mňa a mne podobným a dotiahnem to možno až na prezidenta
BIRDZ sa snazi byt pozitivny, zla je dost v televizii, na inych weboch, v novinach, v realnom zivote, v politike, tak aspon BIRDZ nech je dobry svet
Tvoj nick je plnohodntny na vsetkych miestach BIRDZu, okrem diskusii, v diskusnych komentaroch z dovodu cislovania komentov, ma prednost komentar pred nickom, lebo vacsina cislovanych liniek su komentare.
Pouzivanie ciselneho nicku nie je blokovane, resp. dali sa robit daaaaavno predtym ako vznikla tato bonusova sluzba. Zial z technickych (logickych) pricin nemoze tuto bonusovu sluzbu - linkovanie na nick, byt aplikovana na ciselne nicky. Tie sa musia zmierit, ze pouzivaju zakladnejsiu verziu BIRDZu, ktora nema toto vylepsenie.
jedna vec je že mám svoj názor a druhá je že sa nenechám provokovat , nech som konfliktná agresívna a arogantná a akákolvek iná , roztiahli sme mi tu svoju priatelskú náruč už od začiatku . birdz je dobrý rada sem chodím ale niekedy je toho na mna moc a pripadá mi to tu ako keby si to tu chcelo podrobiť 5 ludí a dosť .
teda zalozime i anketu..
KTO BUDE VOLIT 501 ZA PREZIDENTA
a Barack sa moze schovat, lebo ty budes prvym "celociselnym" a hlavne slovenskym prezidentom
...ale ved za zrovnoprávnenie bojujem len pár minút to by bolo prirýchlo keby prišla zmena a bolo by to asi aj dosť ťažké :/ ...a rokmi sa možno nájde aj na toto riešenie ...a potom budem ...
vela diskusii je takych a vzdy sa najdu dvaja, ktori si nesadnu, no ide o ich inteligenciu a rozumnost ci to budu riesit verejne a bit sa do prs a kricat kto je vacsi, alebo zalezu na tsky a tam si to rozdaju jeden na jedneho...
neviem ci som citoval, no myslim, ze to si ma mylis s @nebopeklo a ak som i citoval, asi to malo nejaky vyznam a na nieco som reagoval
a mozno som pako..ale ak by si mi tam napisala, ze ano alebo nie, tak by som sa stiahol, no ty si na mna reagovala dalej a navazala sa do viery ci mozno cirkvi.. fakt si to presne nepamatam..
a co sa tyka sympatii vedz, ze mi nie si nesympaticka, len mi vadi tvoj postoj a sposob, akym si mi to tam pisala a ked som povedal ze koncim, musela si sa do toho navazat znova.. ze ta uz i ostatni moji oponenti chceli krotit... i ja som impulzivny teda mi prepac
>>>a mimochodom.. ak chces aby sme pokracovali v tomto dalej tak ts...
co sa tyka toho vcerajsku.. pisal som viacerym a neriesil som, no stale verim, ze nase rozhovory napriek vsetkemu raz nebudu len o boji, ale budu i normalne..
PS: asi som pako, ale to bude tym, ze kazdy sme nejaki
mimochodom.. dokazy o tej fikcii viery.. asi take ako o jej opodstatneni, ale nechcem toto rozoberat, bo ty mas i ja mam jasny nazor
i co sa viery tyka, co som tu spominal s theburningred
jednoducho.. to by admini museli neviem co...ale nebol bysom proti
nikdy som nepovedal ze bojujem proti spamu.. ale vadia mi urazky a vsetky tie hadky, i ked mas pravdu, casto som sucastou ich i ja, kedze niektore tie nazory sa ma dotykaju. No uz si uvedomujem viac, ze to nie je spravny postup.
a co sa tyka toho spamovania ako vravim, najvacsi spammer som vzdy ja kedze sa vyjadrujem uplne ku vsetkemu..
no v tomto suboji //nejde o tvoje postavenie// sancu vyhrat nemam, lebo si uvedomujem, ze sam som tym co som robil, siel proti tomu co "hlasam" no snazim sa to obmedzit.. a upozornit na to i druhych, aby sa to na birdzi obmedzilo.. a zmenili sme birdz ku lepsiemu...
a asi som fakt len naivny pako.. no ja fakt verim, ze ludia sa dokazu zmenit a ze i ja a burning raz najdeme spolocnu rec
PEACE ;o)
1. nemám rád ľudí, ktorí chodia na BIRDZ robiť bordel, pridávať erotické fotky do diskusií, fotoalbumov, písať blbiny, spamovať, písať blogy, ktoré obsahujú iba cenník Avon kozmetiky a kontaktné telefónne číslo
2. nemám rád ľudí, ktorí kopírujú evanjelické texty a vydávajú ich za svoj názor, to nie je diskusia/blog, ak tam dakto dá 2000 riadkový text skopírovaný z katolíckych novín alebo neviem odkiaľ. Birdz nie je miesto pre farárske kázne, ale pre normálne diskusie o názoroch, ktoré vychádzajú z mozgu dotyčného človeka (týmto bodom netvrdím, že nie som veriaci, alebo že treba spáliť všetky kostoly, alebo že Boh neexistuje, týmto bodom tvrdím iba, že nemám rád ľudí, ktorí kopírujú hentaké texty do diskusií a vydávajú ich za svoj názor, a keď im to zmažem a vysvetlím prečo, do 20 sekúnd mi pošlú tisíc riadkovú odpoveď ako niečo s peklom, ale keďže to ani nezačnem čítať, tak si pamätám pár slov ktoré v prvom momente zbadám)
3. nemám rád netolerantných ľudí, ľudí, ktorí hľadajú na iných to zlé, povyšujú sa nad ostatných, a podobne, čiže vlastne autorku/autora tejto diskusie nemám rád (sorry, neber osobne), lebo proste vytvoril/a diskusiu s negatívnym obsahom s cieľom hľadať to zlé. BIRDZ je pozitívny, BIRDZ je o tvojom talente, BIRDZ je o tvojich názorch, každý má rovnaké práva atď, BIRDZ je o priateľstve, BIRDZ je o pomoci pri problémoch. Sakra nekazte mi BIRDZ. Svet je dosť zlý, všade sú dosť zlý ľudia, ja sa snažím aby toto bola pozitívna oáza, kde si ľudia pomáhajú, kde sa môžu ľudia prezentovať (bez ohľadu na vek, krásu, múdrosť, náboženstvo a neviem čo, kde môže ukázať čo dobré dokáže každý a je jedno či je to nejaký šikovný bloger, skvelý moderátor/videobloger, alebo čo ja viem Róm, Homosexuál, holohlavý týpek, alebo chalan, ktorého baví chémia a hľadá babu ktorá chce objaviť nový chemický prvok, alebo čo ja viem emo dievčatko, ktoré je smutné, že už dávno nedávali Tri oriešky pre popolušku). BIRDZ je pozitívny. Tak nabudúce snáď takúto diskusiu tu nenájdem
LOL! Ja ti aj verim, ze to myslis vazne vsetko co si napisal. Ale uvedom si jednu vec @tomas , vzhladom na to ze toto je OTVORENA komunita, tak ti sem vleze kadekto. Na zaciatku si to mal malu, relativne kontrolovatelnu skupinku ludi, bolo to take komorne a tak. Ale ked sa bude pocet registrovanych ludi priblizovat k desattisicom/stotisicom, tak sa zacne prejavovat statisticke rozdelenie charakteru ludi.
Ved uz to aj teraz vidis, ako je sutaz ze kto vytvori "najhaluzjesiu" anketu s najsprostejsimi odpovedami, len preto aby mu tam ludia klikali.
Osobne ich podla mna aj k tomu motivujes statusmi. Kazdy chce byt hviezda co najskor. A je jedno ci tomu dotycnemu niekto bude nadavat alebo ho chvalit, tajne cislo to aj tak zvysi.
Inac peace
Pokiaľ vidíš, že štát s problémom nezamestnanosti (ktorá sa častejšie týka bielych Slovákov, ako čiernych Slovákov, lebo bielych nezamestnaných je viac ako je čiernych dokopy) nič nerieši, tak kritizuj štát, nie ľudí ktorí zneužívajú systém, čo im štát dovoluje. A keď chceš kritizovať ľudí, čo nepracujú, prečo nekritizuješ v prvom rade bielych Slovákov, ktorých počet nezamestnaných je väčší ako počet všetkých Rómov dokopy?
A ako vravim, tym tajnym cislom a statusmi viacej podporujes "flashy" prispievanie pred inteligentnym a zmysluplnym prispievanim. Lebo sam si uvedom, co je jednoduchsie? Prispievat "zaujimavo" alebo prispievat tak aby to bolo intelektualne vyzivne?
A ked to jedneho motivuje pisat zmysluplnejsie a castejsie, tak desiatich to motivuje zalozit diskusie o tom aky ma kto penis a podobne "klikatelne diskusie"
A vseobecne tuna plati taka mentalita, ze cim horsia diskusia, alebo blog alebo HOCICO, tak ludia si myslia, ze ked tam budu pisat negativne komentare, ze to pomoze.
Prave naopak, tym podporuju jeho diskusiu. Ja vzdy ked taku diskusiu najdem, tak hodim hlas, jedna hviezdicka a nenapisem ziaden komentar. Neviem ci aj hlasovanie s hviezdickou nepomaha tajnemu cislu.
Mal by si ludi nejakymi velkymi cervenymi pismenami upozornit na to, aby taketo diskusie nepodporovali. Ak to teda chces zmenit k lepsiemu. Teda aspon to je moj navrh.
nie som s tebou ani proti tebe, ale ak ta @tomas dvakrat varuje a ty to napises tretikrat nejedna sa o slobodu vyjadrovania ale o tvoju hlupost..
mozno to nemyslis ako rasizmus, v podstate ma to nezaujima, ale ak si niekto precita tvoje prispevky, za rasizmus to povazovat musi..
urcite ze si tam napisal aj pravdu, ale prilis zvseobecnujes.. oni su zli lebo, oni su taki lebo, tamti taki nie su lebo..
pochop ze nech je to kto chce, zijeme v kosmopolitnej spolocnosti a preto hoci vacsina romov(osobne som i za pomenovanie cigani a nie som rasista..) nepracuje, nemozes o vsetkych tvrdit ze su taki..
uvedom si, ze nech zije na slovensku a ma vsetko co potrebuje, skor zamestanju slovaka, ci dokonca ukrajinca, ako roma.. tak je jasne, ze je potom zatrpknuty a ma s tym problem..
neviem ci ti da tomas ban, no neobvinuj jeho, ked ta varuje a ty tocis o tom istom..
@111 @tomas chcel som reagovat na toho koho mas/nemas rad.. myslim, ze som sa tam nasiel, minimalne ako spammer.. otazkou je ci povazujes i za spam, ze zarteagujem na mnohe prispevky povedzme i v tejto diskusii a ked oni zareaguju na mna, tak i kazdy druhy prispevok je moj..
taktiez co sa tyka tych citacii z Biblie. napriek tomu, ze to svojim sposobom podporuje, to za co sa castokrat bijem i mne je to neprijemn citat to, lebo viem, ze ak clovek cita nieco podobne tak skor na vieru zanevrie ako by sa zamyslel nad opakom..
dufam ze si to nespajas v suvislosti so mnou a s @theburningred , lebo co sa tej diskusie tyka, /ktora je uz asi zmazana bo ju nevim najst/ neverim ze som tam okopiroval texty a podobne lebo som to nikdy nerobil.. a veta typu uz takmer zludoveneho podla mna nie je ani tak citatom
co sa tyka fararskych kazni.. chcem verit, ze ti nevadi ak si ja napisem svoj vlastny nazor hoc sa i na to podoba ako reakciu na surove obvinovanie zo strany atesitov..
ano beriem to vsetko ako by si pisal o mne, lebo som tam nenasiel zmienku o tom, ze by ti vadilo, ze ateisti pisu ze Boh nie je a nadavaju tym co tvrdia opak. provokuju a potom sa cuduju, ze veriaci nedrzia hubu a krok ale im odporuju.
vid znova diskusie o viere,kde je mozno polozena otazka ano a nie, no kazdy napise vysvetlenie,a ked ho niekto napise dlhsie tak zakladatel diskusie ho zvozi pod ciernu zem, ze co si to dovoluje //dlhsie nemyslim A4 ale povedzme na 10 riadkov//
teda ak merias jednych i druhych prosim
inak suhlasim so @112 @smichi ze to je tak, ze ludia tu zakladaju velakrat hluposti a to uz nehovorim ze nieco take pisu i do blogov. ak si zoberies pocet terajsich blgov a pocet tych kvalitnych a ako to bolo v minulosti, ked stacilo klknut na 3z5 a aspon dva boli fakt ze kvalitne, tak dnes castokrat musis hladat pomedzi ten (s prepacenim)"odpad" nieco hodnotne a kvalitne
i ja tuzim po tajnom cisle co najvaacsom, no ak nemam napad nevymyslim basen, len aby mi tam nejaky blog pribudol a viem ze to vela ludi robi podobne, no mnohi pridavaju takmer denno denne 3 blogy a mam pocit, ze /cest vynimkam/ zakonite nemozu byt uplne vsetky na urcitej hodnotnej vlne
ani nechcem vediet kolko som toho napisal, ale su to moje pocity a nazory a viem ze nie som dokonaly a ako i ty ( @tomas ) pises tak chcem robit svet lepsim a viem ze musim zacat od seba, ale nie som rad, ak ludia idu proti mne, lebo.. a na seba sa vobec nepozru //teraz nevravim o tebe..//
prepacte za moj 700 slovovy prispevok. nabuduce sa pokusim povedat medzi temu nejaky vtip, ci pridat nejaku skladbu na ciastocne rozptylenie ;o)
peace..
a rovnost vsetkym bez ohladu na vieru nabozenstvo farbu triciek dlzku snurok sirku opaskov a sposobu akym kto pise a vyjadruje sa ;o) /v medziach normy samozrejme/
8) 8) 8)
Ak hovoríme o nezamestnanosti v Slovenskej republike, hovoríme o občanoch Slovenska, čiže Slovákoch - čiže všetkých ľudí, ktorí majú slovenské občianstvo, ktorých národnosť môže byť slovenská, maďarská, rómska, česká, poľská, rusínska, ukrajinská, vietnamská alebo neviem aká, ak majú občianstvo slovenské, tak sú Slováci bez ohľadu na národnosť.
Ak by sme hovorili o Slovákoch ako príslušníkoch slovenského národa, tak by medzi Slovákov nespádali ľudia žijúci na Slovensku, ale členovia slovenského národa v ľubovoľnej krajine sveta (čiže v USA, Kanade, Argentíne, Srbsku, Českej republike...)
Hovorili sme o nezamestnanosti, ak dakto hovorí o nezamestnanosti Slovákov na Slovensku, tak určite nemá na mysli kanadských Slovákov, amerických Slovákov, argentínskych Slovákov a podobne, čiže nehovorí o národnostnej skupine Slovákov, hovorí o ľuďoch v krajine Slovensko, čiže o štátoprávnom význame Slovákov, a v tom prípade je Slovákom každý občan SR, ktorý má slovenské občianstvo - delenie na bielych a čiernych si zaviedol ty, a tak som ti povedal v tvojej reči, aby si mi rozumel, že bielych Slovákov (t.j. biely občania SR, čiže Slováci, Maďari, Rusíni, Ukrajicni, Poliaci, Nemci, Židia...) sú dva krát viac zastúpení medzi nezamestnanými ako čierni Slováci (t.j. tmavši občania SR v tvojej terminológií, i keď černochov v pravom slova zmysle je na Slovensku príliš málo, ty si však zaviedol toto delenie. Podľa mňa národnosti slovenská, česká, poľská, rusínska, ukrajinská, nemecká a rómska predstavujú jednu rasu - indoeurópanov, všetky tieto národy hovoria indoeurópskymi jazykmi. To znamená, že tvoje delenie na bielych a čiernych je nesprávne, lebo na slovensku žijú v 99,99% bieli ľudia (trochu málo Aziatov a veľmi veľmi málo pravých Černochov, čiže vlastne sme rasovo jednotná krajina).
Podľa kníh, ktoré si čítal, žiaľ na Slovensku nemôže fungovať rasová segregácia, na svete sú len 4 rasy ľudí - bieli (ich predkovia pochádzajú z Európy, Západnej Ázie, Blízkeho Východu a Indie), čierni (ich predkovia pochádzajú z Afriky), žltí (ich predkovia pochádzajú z Východnej Ázie (Čína, Kórea, Japonsko...) a červení-indiáni, ktorých žije veľmi málo (ich predkovia sú pôvodnými obyvateľmi oboch amerických kontinentov). Na Slovensku je 99,9999% obyvateľov jednej bielej rasy, čiže aj keby sme uplatňovali tvoje rasové rasistické akože vedecké kritérium, na Slovensku sa nedá uplatniť, lebo na Slovensku žije jedna rasa - indo-európska biela rasa.
Tak tak, keď pindať na kresťanstvo, tak systematicky ;-DD
ze hnevam ta a rozculujem ta, to mi je uz celkom jasne
no teraz len provokujem slovami tejto basne
preco potom citas a reagujes na mna v kazdej chvili
ked citanie coho pisem sa ti z duse bridi
ja som mierumilovny, i ked mam svoju limitu
no ta je veru velmi daleko a dlho neukaze sa tu
to ze nie si ako ja, a mierumilovnost sa ti nezda
neznamena, ze ja som ten zly a dobry je ateista
tak pochop a to som ti tvrdil i v tej debate
ze ty mas svoj nazor, ja moj a menit ho nikto nedokaze
nie je mi luto, ze ta beriem taku aka si a nenenavidim
a nechcem si mysliet nic, lebo ta nepoznam a nerad krivdim
tak prosim ak som ti nie sympaticky, nechaj ma uz tak
a odpusti si narazky ci ine slova proti mne
a ked sa ti nepozdava (ze skoncime brojit proti sebe) fakt
cakam od teba tsku, nech toto tu nespamujeme..
maj krasny den a pochop ze nie ja som ten zly
no nie si nou ani ty
len kazdy z nas dvoch je rovnako tvrdohlavy
a neustupi zo svojej pravdy si..
ps: prepac ze pisem tak nezaujimavo.. a prepac ze ta nutim citat kazdy z mojich ubohych a odpornych komentov v diskusii
prepac ze som ti ako trn v oku..
asi som fakt na vine vsetkemu ja ,
lebo ty si vo vsetkom asi dokonala 8) 8)
Ale keby aj... Dám modelovú situáciu - skupina černochov sa prisťahovala na Slovensko. Žijú tu už niekoľko generácií - stále podľa teba nemajú právo nazvývať sa Slovákmi?
A škatuľkuješ. Hádžeš všetkých do jedného vreca - videl si jednu rómsku osadu a už tvrdíš že všetci rómovia sú tzv. neprispôsobiví občania hoci to tak nie je... vždy to bolo a bude o konkrétnom jednotlivcovi...
Genetické rozdiely... vieš čím sú tie drobnosti, ktoré sú v dnešnej dobe už priam zanedbateľné, spôsobené? Vonkajšími podmienkami... Príklad: Keď niečí predkovia niekoľko storočí/tisícročí bývali v oblasti kde celý deň pečie slnko - ich telesná stavba je tomu prispôsobená...
A k tomu dieťaťu - myslím že pokiaľ by si dieťa vybralo takto, nevysvetľovala by som to "prírodou" ale skôr tým že dieťa vidí že sa tie druhé deti líšia, nechápe to a väčšinou neznalosť a nevedomosť je to čo spôsobuje strach.
A naozaj je od teba pekné že ignoruješ Tomáša, byť na jeho mieste, dávno ťa mažem...
No ale podľa mňa je trocha odveci napísať do fóra s tým, že "napíš mi TSku" ...
A just by to bolo viac pokazené, keby tu žiadne "hádky" neboli ...
@ancientpedestrian
@sent
@weedlak
@puxo
a nemam rad:
@holyknight ze sa sprava ako neviem kto teda viem ale nepoviem
a co sa tej tsky tyka.. nechcem riesit veci medzi nami v diskusiach a ked uz tak si na to zalozit vlastnu a povedat si to ona vs ja.. a uz vobec nie u niekoho ineho s kopou kibicov do toho..
preto som navrhoval ts.. avsak napisal som to takto, lebo ak by som jej tu reakciu napisal do ts.. tak by mi akurat ak si pamatas vykricala nasledne v diskusii, ze to alebo ono /mozno nie, ale raz to uz spravila/
ok
A stále sa mi to napriek tomu zdá dosť zvláštne, keď verejne človeku napíšeš kritiku a potom ho odkážeš na TS ... Mne osobne by to napriek všetkému čo ťa k tomu viedlo pripadalo naozaj nepríjemné ...
A až doteraz sa mi zdalo, že si sa sem snažil písať argumenty ...
Ale tak v rámci nejakej normálnej diskusie mi kľudne môžeš vysvetliť, akú osobnosť a schopnosti symbolizuje slovo "Tunidlo", som veľmi zvedavý
No ja som sa snažil upozorniť na tvoju mystifikáciu, ktorá nejak chcela hovoriť, že čo je prirodzené je úplne automaticky objektívne správne a dobré ...
A samozrejme, neberme všetko doslovne, neberme príspevky tak, ako sú napísané, berme ich ... Ako inak? ... Neviem ...
S tým dieťaťom si vôbec nereagoval na moje vysvetlenie, akurát si znova zopakoval to svoje o prirodzenom pude...
Problémy spoločnosti vidím, akurát možno ich dôvody vidím inde než ty...
Ďalej by som spomenul vašich obľúbených náckov.a to by bolo asi všetko...