Chcem sa spýtať tých ľudí ktorý poznajú maďarov , a či majú nejaké problémi s nimi len preto sa pýtam, že dosť zlých správ počuť o tom ako ľudia neznášajú tých ktorý majú maďarskú národnosť , napíš svoju mienku a diskutuj
ja mrte neznášam ked na Slovensku si napisu pod tabulu so slovenskou obcou aj madarsky nazov .. to ako chytam nerf .. ale zas co ja viem nic proti nim .. hlavne ked som si citala raz sklo a tam madari pisali a som sa to snazila vyslovovat ppci
ja proti nim nemam nic ale zda sa mi ako absolutna drzost ked su mesta v ktorych su madarske skoly, predavaju madarske casopisy a niektori ludia tam ani nevedia po slovensky.ja viem ze su tam ti madari este od uhorska ale uz by s amohli prestahovat do madarska alebo sa aspon naucit slovensky
no madarky su docela pekne teda niektore ale k veci sere ma ich rec je hrozna, nemam rad ked ju pocujem tam kde by sa malo rozpravat po slovensky...dalej ma sere ze stale placu aki su utlacani, pritom asi nie je mensina ktora by mala niekde inde vacsie privilegia ako madari na SLovensku
Proti madarom nemam nic, pokial si nezacnu narokovat na to co im nepatri. prisli sem z nejakej mongolskej pici a museli sme ich naucit si este aj rite utierat...
predpokladam ze madari = akoze slovaci madarskej narodnosti - su ludia ako my vsetci...preco? lebo sme vyrastali spolu niekolko storoci tak aki ini uz mozu byt? a su veci zle (prilis vysoke narodnostne povedomie) a tiez dalsie (prilis nizke narodnostne povedomie - SVK ...ziadny extrem nie je dobry...a nahodou ked pocujem taky ten dobry dolniacky prizvuk tak mi to vyhovuje OVELA viac ako vychodniarcina...a na "madarov" nadava len ten, kto nepozna ani jedneho, lebo nie kazdy je taky, ze hovori iba madarsky
presne tema pre ma moje vyjadrenie je asi take ze mdaru su nieco podobne ako cigani...prije*any vsetci do jedneho...sem tam sa najde nejaka vynimka...aj take poznam tak isto ako aj cigani niesu vsetci zli...
@11@kat mne madari moc nevadia, ale ked si otvaraju drzky na slovensko a veci s tym spojene, sa mi otvara nozik vo vrecku...nemysli to ako v zlom. no flame
Napr nedavno hrala dunajska streda a ti prijebani slovenski madari na zapase SLOVENSKEJ ligy vytiahli zastavy zo znakmi uhorska. Ako cista buzerantska provokacia.
hm..ja som napoly madarka..takmer celá moja família madarskej národnosti..myslíte že bych sa mala za to ,aj celú svoju rodinu nenávidieť,že sme z madarskej sorty?..nie..
heh,ale tak každého názor je dáky názor..ja sa do toho montovať nebudem,kedže už pokročilá nočná hodina ..
ale tak nadávať na dákeho madara a ani ho nepoznať sa mi zdá priblblé..ale tak to je jedno ,tak si asi povie každí,kto na takých ludí madarskej národnosti nadáva
Ani mne Maďari nevadia nejak extra, ale vždy sa zamyslím nad tými tabuľami slovensko/maďarskými, školami atď.
A mimochodom, stále sa hovorí o tom, že Slováci nemajú radi Maďarov, ale nie je to tak aj naopak? Boli na výlete v Maďarsku, všetci boli k nám milí, videli, že nie sme "zdejší," ale akonáhle sme povedali, odkiaľ sme, hneď zmenili nôtu Potom sme radšej ani nehovorili, odkiaľ pochádzame, lebo za maďarskými hranicami tým pádom zabudli, ako sa slušne správa k ľuďom
fuha no mam este dost cerstve spomienky na madarov kedze ich na dovolenke bolo teda dost hojne , akoze su to ludia jak kazdi ini, netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca, ja co mam skusenosti s nimi tak su strasne sebecki neporiadni a vsade sa roztahaju, a nas este stale beru ako ich kedysi stratene uzemie..
nevadia mi madari, nevadia mi madarské školy, madarské nápisy (ak je to tam aj po slovensky), ale nepáčia sa mi madarskí nacionalisti, tak ako mi nepáčia aj slovenskí.
Madari ako taky ma netrapia nemam proti nimi nic. Ale! proti Slovensku ako takom ano. neviem preco na Slovensku hlavne pri hraniciach madarsaka nachadzam aj madarske nazvy ulic alebo znaciek. Kdezto ked clvoek pride do madarska horko tazko najde Slovensky nadpis. jedinemu comu som tam porozumel v madarsku bola zmenaren.
A toto ma sere. Slovensko im poskytne aj madarske nazvy kdezto madarsko sere na to. Inak nemam proti nim skoro nic. Ale toto ma fakt sere. Ta ferovost. Dalo by sa povedat, ze slovensko nema len slovencinu ale aj maracinu a ine dorozumievacie jazyky podla toho v ktorom regione sa nachadza
@ 22 je pravda ze ked som bol raz na juhu dole a hladal som jednu ulicu, našiel som následne až 3 človeka ktory konečne trošku rozumel slovensky, čo ma fakt dosť šokovalo
no ja s nimi nemám absolútne žiadny problém....sestra býva na juhu a žije tam aj dosť Maďarov a nemám s nimi vôbec žiadny problém...nerobia nijaké rozdiely či si Slovák alebo Maďar.....radi pomôžu, sú milí.....myslím si,že za to všetko môžu len naši drahí politici....v skutočnosti je situácia úplne iná...samozrejme,že sa nájdu aj výnimky ale väčšinou s nimi ľudia problém nemajú a takisto oni nemajú problém s nami....dokonca sa mi v určitých chvíľach zdajú slušnejší ako my...každopádne sú to ľudia ako my ostatní a nelíšia sa od nás ničím iným ale len jazykom a kultúrou
pokial trcia doma v madarsku nevadia mi s ciganmi je to vsak horsie...este k tomu posledne mesiace na baraku nam robia taki robosi jebnuti skoro vsetko cigani lezu mi na nervy maximalne!! :/
Ja uznavam, aj to, ze na slovensku by kazdy mal vediet po slovensky a tak...uznavam aj to, ze su to blbi ludia co tak provokuju, ale taki ludia su takisto vsade, nie len medzi madarmi...a vazne neznasam tu diskriminaciu madarov! Mali by ste skor takto odcudzovat blbych ludi!
A inak ked uz sme pri tom, vsimnite si ludia, ze cela EU sa z nas smeje...nemame ziadny respekt v EU...uvedomte si to...
mudrlanti, slovensky zakon je taky, ze ak je v obci nad 20% obyvatelov inej narodnosti, tak sa nazov obce na tabuli pise dvojjazycne. je to slovensky zakon a kazda mensina ma na to pravo. ak vam prilis vadi, ze sa mina plech na 2 tabule, tak sa stazujte v parlamente alebo kde
pre tych, ktori odporucaju madarom, aby isli za dunaj: predstavte si, ze sa narodite ako slovaci v madarsku a mate tam rodinu a kamaratov. uz vas vsetkych vidim, ako sa okamzite stahujete na slovensko, kde nemate NIC.
p.s. ked mi bude zas chciet niekto "nadavat" do madarov, nech sa paci. byvam v meste, kde je velke percento madarskej mensiny a tak vidim, ze su to ludia velmi podobni nam. niektori debili, niektori nie.
Nemam proti nim ako celku nic ....ale jednotlivci co sa im zda ze ziju vzdy v Uhorsku a SR je len Horne Uhorsko tak to uz je ina kategoria ....a nieco typu ze Juh SR patri im to ee.....uz len aby Madarska vlada Južanom rozdala Madarske pasy a obsadila Juh ....
to je komplexna otazka, kedze zijem v Komarne cely zivot tak som sa im nevyhol, problem nie je v madaroch ako celku ale v silnom madarskom sovinizme, ktory vyznama asi 1/3 madarov a s tymi sa neda vydrzat samozrejme hovorim o tych co su na nasom uzemi ake maju nazory ti co ziju v madarsku netusim ale pocitam ze to bude podobne, ostatne je to ako vsade s extremnymi nazormi s fanatickym moslimom si moc nepokecas skor naopak ale s tym co je normalny resp. nie je fundamentalne zalozeny tak nie je problem
to sa nedá hodnotiť takto a hádzať do jedného vreca.. ja poznám kopu dobrých ľudí čo sú maďarskej národnosti a mám ich rád... ale na druhu stranu to čo sa deje a stále im to ostalo v krvi a vymýšlajú tie extrémistické a politické veci tak z toho ma už ide poraziť... ale zas je veľa maďarov čo sú sami proti tomu takže ako vždy záleží od toho kto aký naozaj je...
Nechapem co proti nim mate...su to ludia ako kazdy ini...pokial niekto nadava na madarov mal by to robit iba ak mu nieco spravili...ale ak mu nic nespravili konkretne tak preco ich uraza?nema na to pravo !!
@35 vieš... ono veľa ľudí má v pamäti minulosť a všetko čo spravili(a to bolo teda veľmi zléé!!!) ale o tom ty asi moc nevieš podla toho ako píšeš... a politicky sa stále snažia vyťažiť čo najviac a zneužívajú svoje postavenie najväčšej národnostnej menšiny u nás... ale jedno je vec politikov druhé je vec extrémistov a niečo uplne iné sú bežní priemerní ľudia ktorých je najviac a nerobia nič zlé čo sa týka všetkého spomínaného...
Suhlas so Stage-om ( aj ked to urcite vycital z dakej knizky ) hahahahaha
Medzi ludmi madarskej narodnosti sa najdu aj zli aj dobri. Ludia, ktori chcu zit v pokoji aj ludia, ktori radi provokuju a vyvolavaju konflikty. Tak isto medzi Slovakmi. Podla toho, kto sa s kym stretne vznikaju rozne situacie ( pripadne rovno titulky v novinach )
Su potom uricte impulzy, ktore ma dokazu rozladit, ale je to hlavne preto, ze nechapem ich vyznam. V nasej obci ( som z okresu Galanta ) primator vyhlasil, ze sa v blizkej dobe prida pod tabulky oznacujuce nazov ulice aj druha tabulka s madarskym nazvom. Takejto 'akcii' napriklad nerozumiem a nepaci sa mi. Fakt, ale je, ze primator nikomu nepovedal, preco to tak je a aky to ma presne vyznam. Len sa tak jednoducho s predsednictvom rozhodol ...
asi tak ako povedal stage. neznasam tieto rasisticke zvasty. boze madar, cech, atd nie je to jedno? ano poznam madarov a co ako? nic proti nim nemam su to docela fajn ludia.. su aj taki aj taki. ako slovac. nebavime sa o inych veciach ale o ludoch ak som spravne pochopila
no,pravda poznam par ludi, ktorí su slovenskí madari,no okrem jazyka sa v nicom neodlisuju od nas,slovakov...ale akonahle hovoríme o madarskom narode,zijucom v Madarsku,dviha sa mi zaludok,tak sebeckich a este neviemakych ludi som este nevidela chvastaju sa kde mozu,cim mozu,aj ked nemaju vobec na co byt hrdí.Nemam ich rada,poviem vam uprimne...napr. boli sme s nasimi znamymi(madarmi) v Mad. kupat sa..ked sme isli napr. do bufetu s nimi(oni hovorili,my vobec) boli k nam vsetci veelmi mili,usmievali sa na nas,atd....no pokial sme isli len sami(po madarski sme nehovorili)..boli k nam naozaj DRZí,nechceli nas vobec obsluzit,ani nic viac..po par dovolenkach v madarsku a spoznani tamojsich ludi som ich zacala nenavidiet...nie za to aki su,ale ako sa spravaju k tym,ktori nie su odtial
@28 teraz hovoris o madaroch? lebo ty si madarka....to sa pytam teraz vazne...hmm?
A k teme: tak ako niektori Madari nadavaju na Slovakov,tak aj niektori Slovaci nadavaju na Madarov, jednoducha logika nie? ...akoze urcite vsetci nie su taki, urcite niektori zijuci na Slovensku vedia rozpravat po slovensky ...a naopak nie vsetci Slovaci zijuci v Madarsku nevedia po Madarsky ...
osobne si myslim ze na narodnosti nezalezi, ked je niekto debil moze byt kludne aj slovak aj hocikto iny.. Ja poznam par madarov, a su to uplne normalni ludia, nevidim v nich ziadny extra rozdiel okrem toho ze vedia madarsky.. samozrejme extremy su zle v ktorejkolvek narodnosti pokial ide o tzv. nacionalistov a sovinistov
mne nevadi nikto,ale preco na slovensku mame mat tabule sk/hu a preco vyhlasuju v niektorych dedinach najkor madarsky a az potom slovensky...sme chodievali na dovolenku do sladkovicova,a ked sme nepozdravili "dobre rano",tka na nas automaticky hovorili madarsky...no dovi...
inak proti nim nic nemam,nepoznam osobne...ale kamoska mam mamu a pochadza z juzneho slovenska...tak sa moc nevyjadrujem...ale kamoska nevie madarsky ani hafnut,a pritom babka jej hovori len madarsky...
@45 nebyvam na juhu a polovica susednych dedin ma cca 45% obyvatelov madarskych cize su tu aj madarske napisy...aj v mestach ako Rimavska sobota ci Roznava su slovensko-madarske tabule
no hej ale Slovaci nechcu zabrat sever Madarska ale oni Juh Slovenska ....a Slovaci nevytvaraju ziadne gardy ....ked neberiem do uvahy Slovensku Pospolitost ale ta je uz dlho ...
mna len zaujima jedna vec PRECO mame mi madarsko-slovenske nazvy obci od hranic az po uroven nitry a na madarskej strane mozno tak jednu dedinu...??? to by ma fakt zaujimalo...preco si aj madari nedaju slovenske nazvy obci AKO PRVE (tak ako mi mame tie madarske) aspon 100km op hranic? ...dpci...
a este ma napadla jedna vec...predstavme si situaciu....ideme s rodinou autom smerom juh...prideme do tesca alebo ineho obchodneho retazca a prve co mi povie zena pri pokladni je hocico po madarsky a po slovensky pomaly ani nerozumie...nemam nic proti madarom ani madarcine ale uraza ma ked sa mi na slovensku budu zdravit po madarsky...myslim si ze malo by sa drzat...na slovensku po slovensky...co myslite?
Podla mňa všetcia sme si rovnocenný aj ked iným jazykom hovirme a nerozumieme si sme ludia s kosti z mäsa a kože takže nezáleži na tom že práve kde sme a ako s nami sa rozprávajú ved sa dohovorime aj nohami a rukami ja viem po maďarsky a som hrdá na to že hovirm viacerimi jazykmi, ugy hogy ha valakinek nemteccem sajnálom okosabb vagyok egy nyelvé dúfam že ste mi rozumeli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
heh,ale tak každého názor je dáky názor..ja sa do toho montovať nebudem,kedže už pokročilá nočná hodina ..
ale tak nadávať na dákeho madara a ani ho nepoznať sa mi zdá priblblé..ale tak to je jedno ,tak si asi povie každí,kto na takých ludí madarskej národnosti nadáva
A mimochodom, stále sa hovorí o tom, že Slováci nemajú radi Maďarov, ale nie je to tak aj naopak? Boli na výlete v Maďarsku, všetci boli k nám milí, videli, že nie sme "zdejší," ale akonáhle sme povedali, odkiaľ sme, hneď zmenili nôtu Potom sme radšej ani nehovorili, odkiaľ pochádzame, lebo za maďarskými hranicami tým pádom zabudli, ako sa slušne správa k ľuďom
ble...
A toto ma sere. Slovensko im poskytne aj madarske nazvy kdezto madarsko sere na to. Inak nemam proti nim skoro nic. Ale toto ma fakt sere. Ta ferovost. Dalo by sa povedat, ze slovensko nema len slovencinu ale aj maracinu a ine dorozumievacie jazyky podla toho v ktorom regione sa nachadza
Sú tam určite nezrovnalosti medzi štátmi ale aj tak...myslím ze aj v madarsku žiju takysto normalny ludia ako aj na slovensku.
A inak ked uz sme pri tom, vsimnite si ludia, ze cela EU sa z nas smeje...nemame ziadny respekt v EU...uvedomte si to...
pre tych, ktori odporucaju madarom, aby isli za dunaj: predstavte si, ze sa narodite ako slovaci v madarsku a mate tam rodinu a kamaratov. uz vas vsetkych vidim, ako sa okamzite stahujete na slovensko, kde nemate NIC.
p.s. ked mi bude zas chciet niekto "nadavat" do madarov, nech sa paci. byvam v meste, kde je velke percento madarskej mensiny a tak vidim, ze su to ludia velmi podobni nam. niektori debili, niektori nie.
Medzi ludmi madarskej narodnosti sa najdu aj zli aj dobri. Ludia, ktori chcu zit v pokoji aj ludia, ktori radi provokuju a vyvolavaju konflikty. Tak isto medzi Slovakmi. Podla toho, kto sa s kym stretne vznikaju rozne situacie ( pripadne rovno titulky v novinach )
Su potom uricte impulzy, ktore ma dokazu rozladit, ale je to hlavne preto, ze nechapem ich vyznam. V nasej obci ( som z okresu Galanta ) primator vyhlasil, ze sa v blizkej dobe prida pod tabulky oznacujuce nazov ulice aj druha tabulka s madarskym nazvom. Takejto 'akcii' napriklad nerozumiem a nepaci sa mi. Fakt, ale je, ze primator nikomu nepovedal, preco to tak je a aky to ma presne vyznam. Len sa tak jednoducho s predsednictvom rozhodol ...
A k teme: tak ako niektori Madari nadavaju na Slovakov,tak aj niektori Slovaci nadavaju na Madarov, jednoducha logika nie? ...akoze urcite vsetci nie su taki, urcite niektori zijuci na Slovensku vedia rozpravat po slovensky ...a naopak nie vsetci Slovaci zijuci v Madarsku nevedia po Madarsky ...
inak proti nim nic nemam,nepoznam osobne...ale kamoska mam mamu a pochadza z juzneho slovenska...tak sa moc nevyjadrujem...ale kamoska nevie madarsky ani hafnut,a pritom babka jej hovori len madarsky...