Potrebujem pomôcť. Ak si niekto chce otvoriť vlastnú prevádzku, napríklad nejakú malú kaviarničku, stačí k tomu živnosť, alebo treba sročku? Aké papiere, povolenia treba mať, aký musí byť minimálny kapitál? Koľko to môže zo začiatku celé stáť? Kde si nájd
no na porade som našla podobnú otázku ako tú moju a teda nič fundované som v tých odpovediach nenašla..
no a ono je to zatiaľ iba v rovine snívania, chcem len vedieť, kde začať, na čo sa zamerať, mať nejaké základné info, či sa oplatí vziať si pôžičku na začiatok alebo šetriť dlhé roky..
presne tak, tiez sa priklanam k nazoru ze radsej s.r.o., ako zivnostnicka rucis vlastnym majetkom ako vlastnik, konatel s.r.o. rucis len do vysky zakladneho imania...
na zalozenie s.r.o. ti staci par stovak, rozne firmy zakladaju s.r.o-cky na kluc, zakladne imanie skladat nemusis, kedze to robi firma pri zalozeni spolocnosti...
google na teba vypluje dost informacii, aby si zistila co a ako treba pri zacati podnikania...
@oinomaos prvý krát v tejto diskusii osobne ďakujem. No na googli som sa dočítala že základné imanie pri založení s.r.o je 5000 eur. a vôbec, je to finančne náročnejšie, musela by som mať vlastného účtovníka, teda toho čo by robil tú byrokratickú robotu miesto mňa, lebo ja by som to celé nezvládala.. no ale výhodou je to, že ručím iba tým čo som vložila..
a myslíte si, že ak sa jedná o priestory, je lepšie a výhodnejšie si ich kúpiť alebo prenajať?
@onedisunity ja ťa nechcem podceňovať, ale trúfaš si na to?
Podľa mňa by bolo najlepšie nejaké 2-3 roky si odrobiť v podobnom podniku, aby si vedela ako to funguje, čo sa predáva/čo nie, ako na nejaké akcie reagujú ľudia a tak.
lebo to sú veci, ktoré sa nikde nedočítaš a ani škola ťa ich nenaučí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
no a ono je to zatiaľ iba v rovine snívania, chcem len vedieť, kde začať, na čo sa zamerať, mať nejaké základné info, či sa oplatí vziať si pôžičku na začiatok alebo šetriť dlhé roky..
živnosť je dobrá ale iba ak by si bola milionárka...
daj si poradiť...
na zalozenie s.r.o. ti staci par stovak, rozne firmy zakladaju s.r.o-cky na kluc, zakladne imanie skladat nemusis, kedze to robi firma pri zalozeni spolocnosti...
google na teba vypluje dost informacii, aby si zistila co a ako treba pri zacati podnikania...
a myslíte si, že ak sa jedná o priestory, je lepšie a výhodnejšie si ich kúpiť alebo prenajať?
prevadzkovy priestor kup a sama sebe si ho prenajmi, zartujem...
pokial nemas dostatok financii tak prenajom....
Podľa mňa by bolo najlepšie nejaké 2-3 roky si odrobiť v podobnom podniku, aby si vedela ako to funguje, čo sa predáva/čo nie, ako na nejaké akcie reagujú ľudia a tak.
lebo to sú veci, ktoré sa nikde nedočítaš a ani škola ťa ich nenaučí.