anketové odpovede sú mierené na tú časť osadenstva, ktorá žije s partnerom, kto žije sám sa pokojne môže pochváliť v komentári, aký je šikovný, že to všetko zvláda
mám na mysli najmä upratovanie, pranie, nakupovanie, drobné opravy.
Ja a potom mama, ale nebudem sa hádať, dajme tomu, že je to tak 50 na 50. Ja mám na starosti všetky technické veci v domácnosti aj upratovanie a veci okolo domu podľa potreby aj keď niekedy sa mi to zdá, že robím najviac z domácnosti, lebo ja ani nepoznám lenivosť..
No a z časti aj nákupy. Dá sa povedať, že nie je na mojich "pleciach" pranie, žehlenie, varenie z časti a typické ženské veci. Ja mám tých mužských aj tak už dosť, tak aby som nemal všetko.
Chlap, ktorý chce so mnou žiť, musí vedieť robiť sám všetky "ženské" práce takže áno, teraz robíme všetko spolu a teším sa, že mám konečne chlapa, ktorý sa dokáže sám o seba postarať inak by som ho už dávno vysťahovala...
A aké mužské práce sa vôbec denne dajú robiť v byte?
@thunderstorm@5 počuj, myslím si že riešenie tejto "hovadinky" o mužských a ženských prácach je iba malichernosť, a je to iba ľahkou vecou dohody. Pozri, ja som tiež ochotný učiť sa, babu si vážim ako bytosť, som ochotný a pripravený jej pomáhať, riešiť jej problémy, byť jej oporou a snáď byť takým chlapom, aby som bol jej pravý a nemala dôvod sa zamýšľať nad neverou s iným, čo si na nej budem vysoko ceniť. V dnešnej dobe je veľmi ťažké takú nájsť, zvlášť k mojej povahe a záujmom, schopnostiam, ktoré by považovala za príťažlivé na mne.
Včera mi napríklad sama od seba napísala jedna baba zo zoznamky, o rok mladšia odomňa, ktorá má dieťa a tento fakt som vedel pred jej odpísaním na "ahoj". Ja som totiž vyhlasoval, že ja baby s dieťaťom nechcem, hlavne že nie som pripravený hneď v prvom vzťahu byť na vyššom levely už s dieťaťom, čo by bolo pre mňa dosť náročné, lebo náročné na nové veci do bude len vo vzťahu ako-takom. Ale ja som jej dal šancu a odpisujem jej, vravela aj, že som jej sympatický. Týmto som chcel povedať, že skôr toto je zásadná vec vo vzťahu prijať také niečo ako by bolo dieťa vo vzťahu, keď partner nie je na to pripravený, zžitý s tým a musel by sa nejako podriadiť.
@thunderstorm@18 a vôbec - ja nechcem nikoho diskriminovať a určovať, kto sa môže a kto sa nemôže vyjadrovať vo fórach a anketách, ale táto anketa je dosť evidentne mierená na ľudí, ktorí žijú s partnerom, tak prečo je tretina komentov od teba? niekedy je lepšie si šetriť klávesnicu/mlčať, u teba to hádam platí v 90% prípadov
Prepáčte , ale musím súhlasiť s pánom inžinierom Jaká práca , jaké delenie ?! Veď 99% žien predsa uvádza ako svoje hoby práve domáce práce , nakupovanie a všetky s tým súvisiace kokotiny Párkrát som si s partnerkami zo srandy vymenil úlohy a čo chytili do ruky , to dojebali Takže klud ( žartujem )
@priekala@29 pracovitý, ale úbožiak, ktorý v sebe nemá kúsok taktu, nevie sa chovať a je úplne stratený vo svete.
takí ako ty sa naozaj hodia len do kravína ku hnoju, nie do spoločnosti kľudne to s tými zoznamkami vzdaj, s tvojou mentálnou výbavou o teba žiadna ľudská bytosť ani nezakopne.
@varlatan@32 to je úplne v pohode, vyjadriť sa fakt môže hocikto, len mi príde vtipné a ironické, že sa pýtam najmä ľudí žijúcich s partnerom a v komentoch je najviac videiť človeka, ktorý v živote nemal vzťah a ani žiaden nikdy mať nebude
A aby som sa vyjadril k teme, nejak to neriesime. Kto ma momentalne cas, automaticky nieco urobi ci uz pranie, zehlenie, varenie. Co sa tyka upratovania a najma varenia, tak to najcastejaie robime spolocne, pustime si k yomu podcast/hudbu, otvorime vino/pivo a uzivame si
Som zvedavý ako sa ty vieš chovať naživo, ty vegetariánska štetka. Ja nerobím v kravíne, dobre si jebnutá. Škoda slov na teba. Dobre, že si sa neposkladala na mikročasticu, že som sa vôbec vyjadril.. Tak najskôr píšeš, že môžu všetci reagovať a teraz jak schyzofrenik tu ideš do mňa drbať, že čo sa vôbec vyjadrujem. Vlez mi do riti..
@priekala@35 už v @25 som ti vravela, že na mňa nemáš reagovať, ale potrebuješ ma štengrovať svojimi sprostými rečami. hlavná vec, že si tu minule plakal, aký by si chcel byť dobrý chlap a zbaviť sa týchto svojich nepatričných, slizkých sprostární.
nikdy sa nepoučíš a nikdy sa nezmeníš, pretože si na to príliš veľký slaboch. dlho som verila, že sa začneš snažiť a slušne správať, ale teraz už viem, že sa to nestane. takže už s tebou nemienim ani diskutovať.
@priekala@36 štetka je tá, ktorá ti perie osrané slipy. ty primitív šeredný, koktavý, šmatlavý. si taká nula, že ťa už ani vlastná mater v dome nechce a ty si ideš na niekoho papulu otvárať? skapeš niekde na ulici, sám a zronený
Také bežné veci hlavne ja, no niektoré činnosti mu prenechávam. A keďže ešte stále prerábame byt, tak on sa venuje tomu, keďže ja by som si fakt netrúfla lepiť obkladačky v kuchyni alebo zapájať svetlá.
s poslednym partnerom mi to vyhovovalo najviac - on bol viac na upratovanie (a chytal sa naozaj sam od seba ked bolo treba) - a ja som zase udrziavala komplet kuchynu a varenie (+pranie).
to mi vyhovovalo najlepsie
@thunderstorm@38 ked je niekto kkt , hadzanim hovien po nom nielenze zaseries seba, ale aj sa znizis na jeho uroven. z @38 by si jeden aj myslel ze kero uhodil na nejaku velmi citlivu strunu hoci mi to ani nedava zmysel lebo nemal kde a ako
kazdpadne sa mi paci ako vas hrozne niektore baby tu strasne "triggeruje" kero len tym ze nieco sproste plesne do plena. Ved ako sama odporucas jemu tak odporucam aj ja tebe, nereaguj na neho vies kolko casu a nervou a sebaucty si tym usetris ? ak ti niekto nadava do stetiek a teba to naserie, tvori to dojem ze sa citis ako stetka a tak sa ta to dotyka (nie nemam ta za stetku, len ti popisujem co vidim ako nezavisly pozorovatel ktoremu to je zo srdiecka u riti ako sa tu pocastujete) tak kero je sedlak no, zasmejme sa a ideme dalej nadavanim mu to nevysvetlis, skor ho utvrdzujes v tom ze ty si tu mimo. my ostatni sa len potichu smejeme a krutime hlavami
k teme - neda sa to delit polovicne u nas. Ja viem vsetko opravit , ona utrie prach a povysava, ja viac varim a po sebe poctivo umyvam. Ona je pravou zenou a ja ju za to nosim na rukach. A obcas urobim na veceru horucu cokoladu domacu
@tanji@47 z môjho pohľadu to zo svojej pozície fakt prestrelil a je to posledná osoba na svete, ktorá má kredit si otvárať hubu, takže to bolo také, 'How dare he?'. Každopádne, chcela som si ho bloknut tak či tak, určite netvrdím, že to nemohlo prebehnúť skôr
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
mám na mysli najmä upratovanie, pranie, nakupovanie, drobné opravy.
A aké mužské práce sa vôbec denne dajú robiť v byte?
Včera mi napríklad sama od seba napísala jedna baba zo zoznamky, o rok mladšia odomňa, ktorá má dieťa a tento fakt som vedel pred jej odpísaním na "ahoj". Ja som totiž vyhlasoval, že ja baby s dieťaťom nechcem, hlavne že nie som pripravený hneď v prvom vzťahu byť na vyššom levely už s dieťaťom, čo by bolo pre mňa dosť náročné, lebo náročné na nové veci do bude len vo vzťahu ako-takom. Ale ja som jej dal šancu a odpisujem jej, vravela aj, že som jej sympatický. Týmto som chcel povedať, že skôr toto je zásadná vec vo vzťahu prijať také niečo ako by bolo dieťa vo vzťahu, keď partner nie je na to pripravený, zžitý s tým a musel by sa nejako podriadiť.
takí ako ty sa naozaj hodia len do kravína ku hnoju, nie do spoločnosti kľudne to s tými zoznamkami vzdaj, s tvojou mentálnou výbavou o teba žiadna ľudská bytosť ani nezakopne.
nikdy sa nepoučíš a nikdy sa nezmeníš, pretože si na to príliš veľký slaboch. dlho som verila, že sa začneš snažiť a slušne správať, ale teraz už viem, že sa to nestane. takže už s tebou nemienim ani diskutovať.
Nevadí
to mi vyhovovalo najlepsie
kazdpadne sa mi paci ako vas hrozne niektore baby tu strasne "triggeruje" kero len tym ze nieco sproste plesne do plena. Ved ako sama odporucas jemu tak odporucam aj ja tebe, nereaguj na neho vies kolko casu a nervou a sebaucty si tym usetris ? ak ti niekto nadava do stetiek a teba to naserie, tvori to dojem ze sa citis ako stetka a tak sa ta to dotyka (nie nemam ta za stetku, len ti popisujem co vidim ako nezavisly pozorovatel ktoremu to je zo srdiecka u riti ako sa tu pocastujete) tak kero je sedlak no, zasmejme sa a ideme dalej nadavanim mu to nevysvetlis, skor ho utvrdzujes v tom ze ty si tu mimo. my ostatni sa len potichu smejeme a krutime hlavami